Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   VW Golf VI 1.4TSI vs. Opel Astra H 1.6T (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/101987-vw-golf-vi-1-4tsi-vs-opel-astra-1-6t.html)

MariusMKV 30-12-08 19:58

Re: Golf VI 1.4TSI vs Astra H 1.6T

Este un versus intre doua masini nu doar intre 2 motoare..
Avand in vedere diferenta de 4 ani intre cele 2 normal ca mai apar si difenete de tehnologie..
Aceasta conparatie e la fel de aiurea ca si cea dintr`e golf5 si ceed..

Niste link`uri cu comparatii intre diverse modele printre care golf si astra

aici , aici si aici

The_Mask 30-12-08 20:02

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 1949524)
As alege opelul la orice ora...si asta nu pt ca sunt fan OPEL !
Astra are un motor mai "odihnit" ..pe cand un 1.4 are are si turbo si compresor ,nu mai este asa de "odihnit"
Si la fel cum a spus si @amphetamine mai sus ...nu poti compara 2 masini aparute la 4 ani distanta!.
Topicul asta putea sa fie facut peste cateva luni cand va aparea astra I ....si atunci era o lupta cinstita!
Si din ce stiu eu ..dea lungul timpului KAdettul si-a schimbat numele in Astra ...daca ma insel va rog sa ma scuzati ,si sa nu luati in seama aceste vorbe !:oops:
Un an noi plin de impliniri la toata lumea ..!La multi ani!:D;)

E vina cuiva ca Opel lanseaza modele noi la interval de timp mai mare decat concurenta? Oricum, si-n disputa Golf V 1.4TSI vs Astra H 1.6T tot Golf-ul are castig de cauza. Desi numele VW iti sugereaza "masina poporului", in Germania, masina saracului e Opel. Am condus Golf VI 1.4TSI si nu mi s-a parut deloc lent, Astra nu am avut ocazia, mai ales modelul 1.6T, insa calitatea materialelor si a finisarilor este peste Opel. Acum astept sa-mi sara toti Opel-isti in cap, care si-au cumparat Astre 1.7DTI din Germania cu 100.000km si pentru care masina lor e avion:D

myky99 30-12-08 20:09

Nu este vorba ca iti sau opelisti in cap..fiecare cu parerea lui
Dar cel mai bine este sa faci si un test cu o astra apoi sa ne impartasesti experienta ..nu o sa fii dezamagit ,nici de motor ,nici de materialele folosite la bord ..scaune etc.
Intradevar Opelul in Germania este considerata masina saracului ...de ce?
Pentru ca Germania este tara Mercedes-urilor ,BMW ,AUDI....hai sa fim seriosi ...nu poti compara Un VW Golf cu un BMW 1xx....Sau cu un C-klasse!
Asa cum am mai zis ...fiecare are punctul lui de vedere ..parerea lui ...de asta suntem pe un forum ..sa ne spunem parerile ..opiniile !;)

MariusMKV 30-12-08 20:16

@myky99 cauta pe net un serial de la Topgear in care se facea comparatia intre Golf 5 R32 si BMW seria 1 !!!
O sa fii putin surprins de rezultate..

myky99 30-12-08 20:17

Deja am sarit la R32...noi vorbim de masini normale ..motoare "de oras" ! !
Intre R32 si 1xx ....si eu ma indrept spre Golf!

The_Mask 30-12-08 20:24

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 1949879)
Nu este vorba ca iti sau opelisti in cap..fiecare cu parerea lui
Dar cel mai bine este sa faci si un test cu o astra apoi sa ne impartasesti experienta ..nu o sa fii dezamagit ,nici de motor ,nici de materialele folosite la bord ..scaune etc.
Intradevar Opelul in Germania este considerata masina saracului ...de ce?
Pentru ca Germania este tara Mercedes-urilor ,BMW ,AUDI....hai sa fim seriosi ...nu poti compara Un VW Golf cu un BMW 1xx....Sau cu un C-klasse!
Asa cum am mai zis ...fiecare are punctul lui de vedere ..parerea lui ...de asta suntem pe un forum ..sa ne spunem parerile ..opiniile !;)

Nu am spus ca este o masina proasta Opel-ul, in privinta materialelor pot spune sigur ca sunt sub cele folosite de vw pe orice model din gama, iar ca sa ajungi la concluzia asta nu trebuie s-o conduce, e de ajuns sa te urci in ea.

C-klasse e in alt segment, si o sa spuneti ca sunt nebun, insa as alege Passat CC oricand in detrimentul C-klasse-ului, iar aici vorbim doar de motorizarea 2.0TDI 170 si 200CDI. Dar sa nu deviem de la subiect.

Una peste alta, fiecare alege ce vrea, in functie de bugetul de care dispune. A si sa nu mai vorbim de fiabilitate, ca 1.4TSI e prost, ca 2.0TDI consuma ulei ( depinde ) pentru ca si la OPEL daca te duci in service o sa vezi "n" masini cu probleme, ca de altfel in orice service. Nu sunt indestructibile, nu se mai fabrica masini care sa te duca 10-15 fara probleme legate de fiabilitate.

MariusMKV 30-12-08 20:24

Ai mers vreodata cu Golf5 sau seria 1 ?!
Ce comparatie vrei sa facem intre ele ?
Orice masina are + si - ..
Care este diferenta intre cele 2 la spatiu , atat in fata , spate si portbagaj ?

myky99 30-12-08 20:27

Nu stiu poate gandesc eu altfel dar aleg seria 1 si cu ochii inchisi !
SI da ..am mers cu ambele ...in calitate de pasager ...!

The_Mask 30-12-08 20:34

Quote:

Originally Posted by myky99 (Post 1949923)
Nu stiu poate gandesc eu altfel dar aleg seria 1 si cu ochii inchisi !
SI da ..am mers cu ambele ...in calitate de pasager ...!

Gandeste-te doar ca abia stai in spate intr-un seria 3, dar intr-un seria 1:D. Dar deviem de la subiect Golf vs Astra.

vacaroz 04-01-09 02:56

ceea ce pot spune e ca la design asta i`mi place mult dar la elementele si calitatea de la interior... sub clasa anterioara cu mult. pacat, pacat pentru ca arata destul de bine...

Spark 12-01-09 17:49

votat pentru astra.
golful e aceeasi masina anosta.
astra a mai evoluat + ca imi place opelul mai mult.

adrian78bmw 01-02-09 19:20

amandoua sunt noi nu stiu care e mai bun dupa cate am citit amandoua consuma mult pentru capacitatea cil..poate dupa vreo 2 3 ani mai vb de ele sa vedem care e mai fiabil..

All times are GMT +2. The time now is 21:33.

- Copyright 2026 4Tuning