Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Diesel sport sound ? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/100935-diesel-sport-sound.html)

upstonik 22-05-10 19:26

Re: Diesel sport sound ?

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3380664)
E inteligent rau asta cu BOV pe diesel:lol:

Quote:

Originally Posted by cosminelxxx (Post 3381131)
Tocmai asta e faza. Nu e BOV. E doar evacuare Borla (teava goala pana in spate) si catalizatorul scos ;)

Nu e BOV- va zic de la inceput. Acel sunet se numeste \"turbo"\, aceasi chestie se aude si pe 320D - 160CP Remaped... cu homemade exhaust... frumusete de sunet pot sa zic ca e destul de confortabil sunetu la distante lungi debea dupa 2.5k/rPm 3k/rPm incepe sunetul sportiv!

Alejandro 23-05-10 01:21

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3380664)
E inteligent rau asta cu BOV pe diesel:lol:

exista bov-uri dedicate pentru DIESEL!

dolb 23-05-10 01:25

Quote:

Originally Posted by upstonik (Post 3381393)
Nu e BOV- va zic de la inceput. Acel sunet se numeste \"turbo"\, aceasi chestie se aude si pe 320D - 160CP Remaped... cu homemade exhaust... frumusete de sunet pot sa zic ca e destul de confortabil sunetu la distante lungi debea dupa 2.5k/rPm 3k/rPm incepe sunetul sportiv!

acelasi sunet il am si eu din cauza unei crapaturi langa filtrul de aer , anyway, nu prea vad rostul. La urma urmei tot se aude rontaitul :)

_anaconda_ 23-05-10 03:18

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3381962)
exista bov-uri dedicate pentru DIESEL!

Exista. Nu cred ca a zis amphetamine ca nu exista BOV pentru diesel. Ce ne facem cu utilitate BOV-ului pe diesel ? Aici e beleaua...

upstonik 23-05-10 08:54

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3381965)
acelasi sunet il am si eu din cauza unei crapaturi langa filtrul de aer , anyway, nu prea vad rostul. La urma urmei tot se aude rontaitul :)

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3382022)
Exista. Nu cred ca a zis amphetamine ca nu exista BOV pentru diesel. Ce ne facem cu utilitate BOV-ului pe diesel ? Aici e beleaua...

Deci sa va explic odata dupa cum inteleg eu sunetul din filmuletul cu GOLF-ul [huuuu-sunetul]. Daca ai masina turbo diesel, stai pe loc scoateo pe liber ciuleste urechile si dai cateva ture si ai sa vezi ca se aude acelasi sunet ca la \"domnul"\ cu golf-ul. Nu stiu cum sa explic e ceva de la turbo e aerul eliber... p#@a mea n-am idee acum cum sa explic :D. Pentru ca are evacuarea schimbata acel golf [ca si la alte masini] si probabil e completa acel sunet ce pleaca de la motor se aude mai tare pe evacuare si in nici un caz nu este BOV [ in cazul meu BMW 320d - suna la fel dar mai incet]

Quote:

Originally Posted by zetemte (Post 113117)
Nu se poate pune pe un DIESEL, adica HDI, TDI, CDI etc !!!

Si

Nu se poate pune pe motor N/A !!!

Quote:

Originally Posted by MMihai (Post 114712)
\"Supapa bypass si blow-off

Supapa bypass a turbocompresorului (SB) are rolul de a reducerea presiunea de alimentare din tractul de admisie, la inchiderea clapetei de acceleratie, sub actiune vacuumului.
Aceasta recirculeaza aerul in admisia turbocompresorului, trimitand-ul dupa senzorul masei de aer.
Motivul utilizarii acestei supape este faptul ca la inchiderea clapetei de acceleratie galeria de admisie este sub presiune iar aerul de mare presiune care intra in motor se va lovi de clapeta inchisa si in absenta unei supape SB unda de presiune se va intoarce spre compresor provocand fenomenul numit cavitatie si o franare brusca a vitezei sale de rotire. Acest soc afecteaza lagarele turbinei iar la redeschiderea clapetei compresorul va avea nevoie de timp pentru a reveni la turatia de lucru.
Supapa bypass elibereaza aerul din fata clapetei iar turbina se poate rotii fara probleme, la deschiderea clapetei ea va prinde turatie mult mai rapid.

Supapa Blow-Off (SBO) are rol similar cu supapa bypass, diferenta fiind ca ea ventileaza aerul suplimentar in atmosfera producand acel sunet distinctiv \"PSSSST\" atat de iubit de fani.
Dezavantajul acestei supape este faptul ca cantitatea de aer a fost deja masurata la trecerea prin senzorul masei de aer iar ECU (Unitatea centrala electronica) va comanda injectarea unei cantitati de combustibil corelate cu cantitatea de aer masurata.
Temporar motorul va functiona cu un amestec foarte bogat care va arde o mare parte in esapament, producand flacari spectaculoase. Acest amestec bogat poate afecta bujiile sau arde catalizatorul.
O supapa SB nu poate ventila in atmosfera deoarece setarea arcului ei este prea moale si se va deschide si la deschideri partiale ale clapetei, derutand ECU.
Pe piata sunt oferite supape reglabile la care se poate seta forta de tensionare a arcului. Reglajul acestora se face utilizand indicatorul de presiune al turbocompresorului.
Intretinerea supapelor SBO este foarte simpla. Fiind expusa la intemperiile de sub capota, ea se poate bloca sau functiona neregulat. Majoritatea sunt demontabile, se curata cu atentie si se greseaza. Unele modele au un filtru incorporat pentru a preveni astfel de probleme.
Supapele SB au avantajul ca au o durata de viata mai lunga si nu provoaca o intarziere in raspuns a turbocompresorului. Acestea au insa tendinta de a se gauri la o anumita presiune, fiind confectionate din material plastic.\"

Material oferit de Nelu Nastor

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 192006)
se poate monta (fizic).

dar care este rostul?
- turbina nu o sa o protejezi (pentru ca nu ai)
- fssssst nu o sa faca pentru ca nu ai presiune.
- inca o piesa in plus inca o sansa in plus sa se defecteze ceva
- nu o reglezi cum trebuie o sa mearga masina prost

/\
E un risc pe o masina cu motor mic...

Quote:

Originally Posted by BASU (Post 1877625)
ati trezit un topic din 23-08-05, in 3 ani a mai evoluat tehnologia si se poate pune si pe motoarele turbo diesel :)

Concluzia din 05 cand era topicul si s-a dezbatut aceasta problema se poate pune BOV pe moatoarele TURBO DIESEL... care intr-un fel ajuta \"turbina"\

Am sa revin cu un edit cu acelasi sunet sa vedeti ca nu e BOV pe diesel...

LE:
<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/RlEYIhLNgVM&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/RlEYIhLNgVM&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/Yj1WCRS6c1M&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/Yj1WCRS6c1M&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/UacWa5m7XDg&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/UacWa5m7XDg&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/KGbI9UG9pXQ&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/KGbI9UG9pXQ&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/iboTPpwWi_A&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/iboTPpwWi_A&hl=en_US&fs=1&color1=0x006699&color2=0 x54abd6" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Si ultimul film o dovada clara intrebatil si pe proprietar e user de-al nostru ... stef29

Vizionare placuta...

dolb 23-05-10 13:02

ok, acel " huu " il am si eu fara nici o modificare , si se aude IDENTIC, si la fel de tare. Daca scoti capacul de la filtru de aer si implicit filtrul de aer si nu mai ramane decat furtunasul de plastic, o sa auzi la fel ( cel putin asa am auzit la cateva masini la care am facut asa )

22VIN 23-05-10 16:27

upstonik: stiu acel sunet, dar nu este deloc un sunet placut. Cel putin nu pentru urechile mele.

Cat despre BOV pe Diesel, mai intereseaza-te, mai cauta si pe forumul asta, ca a mai fost discutat subiectul.
BOV pe diesel este o prostie. Turbinele cu geometrie variabila (cum avem pe toate motoarele diesel moderne, poate mai gasesti cateva inainte de 2000 care sa nu aiba astfel de turbina) sunt afectate in timp de BOV. Hai sa facem o explicatie:
Care este rolul BOV pe un motor pe benzina? Permite eliberarea presiunii create in traseul turbo sa fie eliberata atunci cand inchizi brusc clapeta de acceleratie. In acest fel, turbina va avea o viata mai lunga, iar acel lag enervant va disparea.
Motorul diesel NU are clapeta de acceleratie, deci, din moment ce nu exista o clapeta de acceleratie, presiunea aia nu are unde sa "ramana", deci un BOV e INUTIL. Singurul lucru pe care stie sa-l faca e zgomot. Dar acel zgomot vine cu un pret destul de ridicat, si anume distrugerea sigura a turbinei in timp.

Sper ca aceasta explicatie sa te lamureasca.
Vrei sa modifici un diesel? Solutia este: turbo mai mare, interne adecvate, rescriere soft pentru a functiona in toti parametrii cu noua configuratie. Restul solutiilor "smecheresti" nu fac decat sa-l distruga; diesel-ul nu a fost conceput pentru performanta, ci pentru eficienta si consum.

Alejandro 23-05-10 16:31

amphetamine si atuncea motoarele R10 de la LeMans cu care concureaza Audi pe categoria LMP1 ce zici? sau de motoarele TDI folosite de catre SEAT la WTCC - alea nu sunt pentru performante? Din cate stiu si Mercedes are si Renault are, si Volvo are motoare foarte puternice DIESEL care sunt si pentru performanta! De ce mai sunt scoase pe piata GOLF GTR cu motor diesel si performante ridicate? nu oare pentru performanta apropiata de cea a unui benzinar si consum net superior - ma rog in cazu de fata consumu la diesel este mult mai mic... :rolleyes2

22VIN 23-05-10 16:56

Eu vorbesc aici de motoare de zi cu zi, pe masini de serie, pentru omul de rand, nu de LeMans-uri si alte vise.
Motor foarte puternic nu inseamna "pentur performanta". Eu nu am vazut Renaul sau Mercedes sa zica de motoarele lor diesel ca sunt sportive niciodata. De asemenea, nu am vazut RenaultSport sau AMG echipate cu motoare diesel. Concluzia o tragi si tu...
E simplu de priceput de ce VW scoate editie sport cu motor diesel: se cumpara. Lumea cumpara foarte multe VW diesel. Totusi, majoritatea oamenilor care cumpara un VW diesel de nou, in Europa de Vest, il cumpara pentru ca fac minim 100km pe zi, deci au nevoie de ceva care, la viteza mare sa consume putin.

"nu oare pentru performanta apropiata de cea a unui benzinar"
Poftim? Spune-mi si mie, de cate ori ai mers cu un motor benzina aspirat sau turbo mai mare de 2000cmc? Oare stii cu adevarat ce inseamna un benzinar performant? Daca nu, te sfatuiesc sa incerci, si apoi sa comentezi aspectul asta. Majoritatea cand vorbesc despre un motor benzina se gandesc la 1.6 16v sau alte motoare pentru consum, dar astea n-au nicio legatura cu performantele de care este capabil un benzinar adevarat.

Alejandro 23-05-10 17:18

sincer sa fiu cel mai puternic turbo benzina care l-am condus a fost un 1.8 TSI de la Skoda! Motoare mai mari de 2 litri pe benzina n-am avut norocu sa conduc.
... si da sunt in anumite tari versiuni AMG cu motorizari DIESEL, mai rare ce-i drept, la fel si de la Renault rare dar sunt.
In fine sa revenim la subiectul principal al discutiei BOV pe diesel.
Am dat un search pe net si am gasit ceva de la HKS care faceau o scurta prezentare si spuneau ca instalatia lor de BOV include si o gramada de senzori, fiind doar un moft cum spun si ei. BOV PE DIESEL NU ESTE NEAPARAT NECESAR!

_anaconda_ 23-05-10 17:22

Nu ca nu este neaparat necesar ci este INUTIL. Cat despre Renault Sport cu motoare diesel sau AMG diesel...ori ai facut o gluma ori nu stii despre ce vorbesti. Motoare AMG diesel nu au existat si nu exista la ora actuala, intra pe site-ul mercedes si o sa te convingi. La fel si versiunile sportive de la Renault (la Clio/Megane de exemplu) sunt ori benzinare de turatie ori benzinare turbo.

Alejandro 23-05-10 17:26

anaconda - uite-ti raspunsul la afirmatia ta
http://www.topspeed.com/cars/car-new...1-ar67044.html
si aicea este un link in limba germana - pentru cei care cunosc limba germana sa ne traduca si noua - rezumativ
http://www.autobild.de/artikel/merce...sse_38959.html
aicea este link-ul cu informatiile ce le dau cei de la HKS despre aplicatiile BOV pe diesel
http://www.hksusa.com/FAQ/?id=1758

LA RENAULT desi nu se numeste RS (ca variantele pe benzina) exista versiuni sport (cu sasiu sport, suspensii sport, jante mari, s.a.m.d) cu motoare destul de puternice zic eu 160 cai si 380 NM cuplu motor! Daca nu ma credeti configurati un Renault Megane Coupe (pe site-ul www.renault.fr site-ul francez desigur, la noi inca nu s-au sinchisit sa bage asa ceva in configurator) - varianta mai exact pe care o cautati este Renault Megane Coupe XV beneficiaza de norme catalitice Euro 5

Mai are rost sa completez faptul ca s-a anuntat lansarea noului motor V6DCI proiectat de catre Renault & Nissan si mai mult ca sigur va echipa Renault Laguna GT si probabil versiunile de la Samsung SM 5 si SM 6 (limuzine care au la baza platforma de renault Safrane)

_anaconda_ 23-05-10 17:32

Atata timp cat nu se numesc RS nu sunt variantele sport, construite in totalitate de divizia sport. Punct. Asa exista si A4 1.9 TDI S Line, asta il face Audi RS, construit de quattro gmbh ? :lol: Cat despre AMG diesel, eu am spus ca nu au existat si nici nu exista la ora actuala, nu ca nu vor exista. Tu ai spus ca pentru anumite tari exista (deja) AMG diesel, ceea ce este fals. Nu o mai intoarce pe toate partile ca oricum ai da-o nu ai dreptate.

Quote:

... si da sunt in anumite tari versiuni AMG cu motorizari DIESEL, mai rare ce-i drept, la fel si de la Renault rare dar sunt.
Ca sa iti reimprospatez memoria...

PS - nu stiu de ce te agiti atata cu motoare diesel mari cu relativ multa putere. Ce ti se pare asa inedit ? Crezi ca au inventat apa calda cu un V6 diesel ? Exista de mult 4.2 V8 TDI, 6.0 V12 TDI si asa mai departe dar asta nu le face masini sport si/sau cu sunet "sportiv".

Alejandro 23-05-10 17:47

vrei s-o ardem in flame-uri? eu am scris clar mai sus, nu e nevoie sa ma repet! daca vrei intelegi si e bine daca nu e problema ta!

yonutz85 23-05-10 17:56

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3383302)
Cat despre AMG diesel, eu am spus ca nu au existat si nici nu exista la ora actuala, nu ca nu vor exista. Tu ai spus ca pentru anumite tari exista (deja) AMG diesel, ceea ce este fals. Nu o mai intoarce pe toate partile ca oricum ai da-o nu ai dreptate.

Esti sigur 100%? Ia cauta tu Mercedes C30 AMG si spune-ne si noua ce motorizare are?

All times are GMT +2. The time now is 14:04.

- Copyright 2026 4Tuning