![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Anaconda tu ai reusit sa ajungi la 18 ani singur sau ai avut nevoie de ajutor?
Nu vad nicaieri unde sa scrie ca "trebuie" sa ai jdemii de cp/l ca sa ai un motor bun. Apropo, exista vreun MAS care a prins milionul de km? De la descoperirea rotii incoace. Nu stiu ce s-ar face planeta fara detinatorii adevarului absolut scris cu bold,caps si italic pe forumuri. Mai era unu care zicea ca blonzii sunt superiori si a incercat sa convinga lumea de adevarul lui absolut. |
Fiind moderator ar trebui sa renunti la partea cu insultele.
Deci metoda mea de a compara performantele nu este buna, este buna a voastra, MAC biturbo vs MAS aspirat cu turatie normala. Am inteles. LE - la capitolul fiabilitate pe termen lung iesi mai rau cu un turbo diesel decat un mas aspirat, problema nu se pune cand segmentezi motorul, ca sunt 500k sau 700k ci cate anexe schimbi pana atunci la mac. |
Sunt niste chestii atat de simple ...
MAS merge la turatie aproape dubla fata de MAC. Nu e normal sa se uzeze mai repede ? Discutam doar de motorul in sine nu de anexe ! Putere / Litru nu va putea obtine MAC niciodata la nivel de MAS din simplul motiv ca nu poate atinge turatiile necesare obtinerii puterilor litrice respective. Daca incepeti ca nush ce BMW M shit diesel din 2012 face 6500 de ture nu va mai obositi ca stiu. Aici discutam de generalitati nu de exceptii. In concluzie sa compari MAC turbo cu MAS aspirat este absurd. In comparatie normala MAC aspirat vs MAS aspirat si turbo vs turbo ... rezultatele sunt la gazeta de perete ! |
MAC-urile merg la 4500-5000 RPM. Motorul ala de 3.0 tri turbo face cateva sute de RPM mai mult (5500 maxim) dar in mod cert nu 6500.
|
Quote:
Pai acum ce faci , compari motor benzina aspirat cu diesel turbo???? Ford_V6 , numai ca am ajuns sa discutam despre performanta in aceasta comparatie si este un mare castig pentru diesel. Parca era bun numai la tractoare. Acum se fac comparatii de performanta cu benzinare? Sau numai asta exista la un motor? Putere litrica si atat? |
asa e ... cu atat mai mult intareste ce am spus mai sus.
|
Cand vorbesti de motoare care sar de 500k km este clar ca vorbesti de motoare mai vechi iar in perioada aia majoritatea producatorilor foloseau benzina aspirat.
Daca vorbim de motoare relativ moderne, nici MAC nici MAS nu o sa vezi la 1mil km fara reparatii majore indiferent de configuratie. Vorbesc de autoturisme. @ bluey - la un motor exista performante, rafinament, sunet, posibilitati tuning, plaja de turatie, poluare si multe altele, capitole unde MAC-ul pierde. Presupun ca stii cum este coin test-ul (ai video-uri pe YT daca nu stii), oare cand o sa mearga si la MAC ? :lol: |
Quote:
|
Si MAS-ul poate fi folosit fara probleme in aplicatii ce presupune tractare sau transport de greutati mari. Sunt atatea camioane pe benzina.
Sa mai mentionez de tancurile pe benzina ? 40-50T propulsate fara probleme de 300 CP pe benzina si asta acum 70 de ani. |
Quote:
Am un diesel, fwd, momentan doar cu 60% mai multa putere fata de unul stock. Culmea, mai merge si 40 mii km pe an Sunt pasionat si n am avut bani de un ford v6 8) Tipic...cine nu i ca mine e prost |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|