Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Ford (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford.html)
-   -   Club Ford Capri (https://forum.4tuning.ro/325-discutii-ford/2021-club-ford-capri.html)

florin_cars 18-10-10 11:47

Re: Club Ford Capri

1 Attachment(s)
Nu stiu daca capri avea intinzator(semicerc de plastic cu dinti, galben, alb sau negru) la cablul de ambreiaj ca si restul Fordurilor dar ceva tot avea, iar tie-ti lipseste.
Si vezi ca ai inversat pedalele intre ele(ambreiaj/frana) :oops:

proof :arrow:

BlueAngel 18-10-10 13:33

N-am inversat nimic domnu'',ambreiajul e in stanga,am uitat sa specific ca nu mai este pedala originala pentru ca era varza,adica nu are bucsa de plastic pe ea,cum are asta,asta din poze este de mk3.nici pedala originala nu are intinzatorul la care te referi.:-)

florin_cars 19-10-10 22:38

ok, poate caprele n-au asa ceva, o fi prea vechi MK I-le pt intinzator, dar nu ai putea sa conduci cu pedalele astfel pozitionate? uite ce apropiate sunt ambreiajul de frana si ce departate cele doua de acceleratie, fata de cele din poza cu masina mea :rolleyes2

BlueAngel 20-10-10 02:12

Stai asa,ca ele in poze sant puse asa provizoriu,ca sa-mi dau seama ce si cum.intre pedale se vor pune niste distantiere,adica pe boltul cel gros cu ambreiaj si frana,acceleratia fiind separat.mizeria asta de masina ca m-am saturat de ea,e fabricata in Anglia,asa ca nu seamana deloc cu una fabricata in Germania de ex.-mizerii tipic englezesti.asta e,am de refacut un mare puzzle numit Capri.oricum mersi de info.ceva jante?stii tu modelul.sa nu ma uiti.:lol:

capricosti 20-10-10 22:00

Quote:

Originally Posted by BlueAngel (Post 3742017)
...........................mizeria asta de masina ....e fabricata in Anglia,asa ca nu seamana deloc cu una fabricata in Germania .......:lol:

:?: De ce zici ca e fabricata in Anglia, scrie pe ea 'made in England', sau are volan pe dreapta ? Capri cu volan pe stanga era fabricat in Germania indiferent ca era mk 1-2-3. Au existat unele particularitati la ele, dar in mare masura au fost identice si au folosit cam aceleasi motorizari atat cele D cat si cele GB. In ambele tari s-a fabricat Capri 1.3 mk1. La englezi a fost si Capri 1.3 GT care insa nu aparea la nemti, in schimb nemtii aveau la 1.3 si L4 si V4... Sau motoarele V6 2.3 le gaseai doar la nemti, englezii fiind amatori mai mult de L4 2.0 iar mai tarziu V6 2.8 injectie...Multe repere erau folosite in comun si erau fabricate nu doar in D si GB, ci si in alte tari. Deci este foarte posibil sa ai pe Capri si piese nemtesti si englezesti.
Eu am avut probleme cu niste simeringuri care erau cota englezeasca si acum 4 ani cei la care am cautat piese mi-au spus ca nu renteaza sa comande si sa le aduca din Anglia :evil:

Am inteles ca motorul pe masina ta era 1.3, dar nu mai stiu daca L4 sau V4...Stii cumva si cati cp avea ?

BlueAngel 20-10-10 22:56

2 Attachment(s)
Omule ce nu intelegi,aproape tot ce a fost surub si piulita pe ea au fost in inchi,are adaptare pe caroserie ptr volan pe dreapta,evacuarea e in stanga ,admisia in dreapta,si apropo de inchi cum iti explici ca pe blocul original cuzinetii de palier erau in inchi,asa ca a trebuit sa schimb blocul.imi pare rau ca nu am pastrat colantul de la compartimentul motor pe care scria Made in England.dar asta nu conteaza numai eu stiu cat m-am chinuit cu ea,fiecare crede ce vrea. motorul este L4,as fi vrut sa fie V4.are 43kw,asta inseamna vreo 70cp.uite dovada.

capricosti 21-10-10 18:03

Quote:

Originally Posted by BlueAngel (Post 3744610)
Omule ce nu intelegi,..........
.......... motorul este L4,as fi vrut sa fie V4.are 43kw,asta inseamna vreo 70cp.uite dovada.

E ok omule :D:D:D Am inteles, credeam ca faci vreo confuzie :oops:, sorry.

Intradevar, ce ai tu este motorul 1.3 englezesc, si are 58 cp (43kw x1.36=58 cp).Cel de 72 cp era tot englezesc si era 1.3 GT.

Nu trebuie oftezi dupa V4 pt ca nu era cu nimic superior la ce ai tu :D... Daca vrei, motor in V atunci nu te incurca V4 sau cu V6 2.0, ia macar V6 2,3 ca ai intradevar ceva de castigat...

Spor la treaba in continuare omule ! :D

costybanica 21-10-10 18:40

astazi cand s-a apucat meseriasul de motor am dat de o dracie si anume ca motorul a fost alezat, nu mai e la cota standard, iar pistoanele cu segmentii din el sunt de la o masina care nu exista (asta dupa masuratorile de la bloc facute in service ) ; singura explicatie a fost ca e posibil ca pistoanele mele sa fie de la vreo ''sovietica'' ce nu apare in baza lor de date si tot ce pot face ca sa gasesc segmenti e sa alezez si eu blocul dupa segmentii de ford de cota a doua; alta treaba, am vorbit si cu reprezentantul retromobil si mi-a spus ca harbul meu care e din ''78 e 99,99% mk3 si ca mai am de asteptat vreo 6 ani ca sa pot obtine certificat de vehicul istoric, asta fiind chiar ultima buba care ma ustura acum:evil:; asa ca am ramas cu segmentii pe care trebuie sa-i vand ca aia de la piese auto nu-i mai vor inapoi; deci care vrea segmenti la cota standard pentru motor 1.6 are baiatu'' la pret de pret

bil1706 21-10-10 19:58

Si acum ce alezaj ai ?
Niciodata sa nu mai cumperi inainte de a masura.

BlueAngel 21-10-10 20:17

Domnu CostiBanica,s-ar putea sa-ti i-au eu segmentii de 1.6 nu promit nimic deocamdata,acum stie careva daca se pot pune pistoane de 2.0,sau macar 1.8 intr-un bloc de 1.6 de Taunus?motorul clasic.
CapriCosti,un V6 de 2.3 merge perfect am pierdut un Capri cu 2.3 cel alb de la Player 77...

bil1706 21-10-10 20:33

Am mai scris de cca 2 ori pe aici ce anume trebuie pt a pune interne de 2,0 in bloc de 1,6.
Daca ai blocul vechi ...fabricat pana in 1985 (cel cu alezaj de 87 si cursa de 66.....si cod 16 stantat pe partea cu evacuarea) merge.

costybanica 21-10-10 21:07

chestia e ca eu sunt paralel cu tehnica, cel putin in legatura cu motoarele, asa ca atunci cand am luat piesele am intrebat in stanga si in dreapta cum se face, am intrebat fostul propietar daca a umblat la motor si a zis ca nu, am intrebat mecanicul si a zis sa iau set standard ca e motorul vechi si ca inainte nu statea nimeni sa faca motoare asa ca de aia am cazut cu ''nasu-n ciorba'' dar asta mi-e lectie ce sa zic; placerea, pana la bani, ''hobby-ul'' ce ma framanta sa zic asa, cam asta e: sa ai parte si de bune si de rele pana te inveti, ca la urmatorul proiect stii ce ai de facut

88,5x1,75x2x4 acesta e alezajul in urma masuratorilor de la service, iar ei au spus sa-l fac ceva de 89 cu nu mai stiu cat

BlueAngel 22-10-10 04:31

Domnu Bil,am sa retin cele spuse de tine,urmand a verifica codul specificat de tine.distractia finala este ca am stricat zeci de motoare in incercarea de a experimenta zeci de idei,una mai trasnita decat alta!:twisted: multumesc frumos de info.

capricosti 22-10-10 08:09

Quote:

Originally Posted by BlueAngel (Post 3747417)
......................distractia finala este ca am stricat zeci de motoare in incercarea de a experimenta zeci de idei,una mai trasnita decat alta!:twisted: .

:D Iti mai dau si eu o idee de experimentat :idea:
In anii '80 in Finlanda, din cauza ca taxele erau foarte mari pt masinile cu motoare de peste 1300 cc, un mecanic istet a conceput un sistem TURBO pt Ford (Sierra 1.3) care crestea puterea peste nivelul motoarelor 2.0 de atunci.
Asa se face ca omul a devenit faimos si foarte multe Sierra din din Finlanda au ajuns sa fie Turbo cu taxe mici si 'comportament' furios si iute :D

Daca te intereseaza, cauta informatii pe net despre STOCKMANN TURBO.

BlueAngel 22-10-10 16:48

Nu asa Domnu CapriCosti ca nu prea mai sant finante ptr asa ceva.eu ma gandeam la ceva simplu,fara turbo sau alte modificari majore.ar fi interesant de pus asa ceva pe un 1.3 sau 1.6 dar ai vazut ce preturi au,asa ca...

All times are GMT +2. The time now is 04:26.

- Copyright 2026 4Tuning