![]() |
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
si eu care credeam ca ledu ala te avertizeaza ca incepe serioasa uzura a motorului cand ii dai viteza maxima.....o sa verific si eu daca e senzor pt intensitate lumini....
|
mda.dar ca s nu te deranjeze noaptea intensitatea luminii bordului,eu unul am un sistem de reglaj.deci imi pot regla intensitatea iluminarii bordului dupa preferinta.butonul sau rotita se afla in stanga volanului spre partea inferioara a bordului.acolo unde ar trebui sa se afle si reglajul farurilor(eu nu am reglaj la faruri).
|
aproape toate masinile au
|
Da, asa este. Acea lentila mica este un senzor de lumina. Incercati noaptea sa luminati cu o lanterna de aia mica de la bricheta exact acel punct. Veti observa o intensificare a luminii in ceasurile de la bord, display-ul de la obc si cel de la clima.
|
Quote:
|
Am si eu o nedumerire , cand am schimbat uleiul am bagat 4 litri , iar acum aud pe ici pe colo ca trebuia sa bag 5 litri , altul ca 6 . Este un bmw e36 , 318i din 94 in 4 usi .
|
4 jumate am bagat si eu ,1.8is,93 ,2 usi
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
4 litri intra. atat am pus si eu la matza mea.
e36 1993/10 1.8 |
si eu tot 4 litrii ;)
|
Vreau sa stiu si eu...ce dimensiune au difuzoarele la e36 pe fata? alea de la picioare ....si..se prind in suruburi sau au rama daia de plastic ?
|
M am uitat la jorja si este bine . Va multumesc frumos pentru info , nu am reusit sa aflu prin autodata cat ulei intra .
|
318is 5 litri
bagati patru si-o sa fie prea putin,bagati 4 jumate si-o sa fie mai putin decat trebuie atentie!!!! motorul de bmw are nevoie de ulei ca sa functioneze :twisted: @trafy-vr6 sunt de 13,le-am desfacut eu asta-primavara ca sa le inlocuiesc,dar le-am pus repede la loc ...fiindca sunt niste boxe bune nokiile originale,am pus niste Hertz-uri si se auzeau mai prost. daca vrei neaparat sa le schimbi,gaseste niste diff-uri doar de bass,fara medii/inalte altfel nu se merita schimbarea |
multumesc frumos nene....au rama daia de plastic sa se prind simplu in suruburi ?
|
Quote:
o alta chestie foarte interesanta ...in spate au un fel de incinta ca sa zic asa,e ca o oala facuta dintr-un material plastic care sa confere reverb pentru adancirea basului,o chestie foarte misto |
multumesc frumos. O sa le desfac maine sa vad starea lor iar daca sunt bune nu le mai schimb. Mie-mi place cum se aud si acuma dar as prefera ceva mai tare...multumesc frumos inca o data
|
trafy eu am pe spate unele de 17 inphase xt63 de 85w rms si pe fata de 13 xt 52 75w rms si chiar sunt multumit de ele ......... daca vrei sa le schimbi mai bine te doc ce fel de dif iti pui sa nu iti para rau
|
As vrea daca gasesc...desi nu cred...sa pun unele tot de E36...dar Harman Kardon. Din cate am inteles sunt foarte foarte scumpe. Gasisem mai demult toata linia dar nu mi`am permis`o. Vreau sa le schimb deoarece aia de pe dreapta cam baraie cand e volumul putin mai mare....o sa ma uit astazi la toate boxele bine...inclusiv cele din fetele de usi !
|
imi puteti spune va rog cum pot insera o poza ? daca nui foarte greu
|
Unde scri post`ul...dai acolo jos GO Advanced si apesi Manage Attachments ...dai browse , pui poza dupa care dai upload si apesi submit reply
|
1 Attachment(s)
mersi pentu sfat ,in sfarsit pot intreba ce este piesa notata si ce rol are ?
|
nu ai pentru ce, furtunul acela alb de vine de jos unde se duce ?
|
la regulatorul de presiune de pe rampa
|
Am si eu aceeasi chestie. Mi-a zis cineva ca este o adaptare pt euro2.. ca masina e non-euro. La mine furtunul ala gros cu insertie textila se duce la clapeta de acceleratie.. As fi bucuros daca ne-ar zice cineva ce face exact.
|
Daca e asa cum zici tu....ar fi bine....dar degeaba ca la noi se ia in considerare seria motorului ...nu adaptarile facute dupa si nu noxele....deci tot non euro ar iesi:(
|
dracia respectiva e un sistem de vacuum-uri care face in primul rand o reducere a noxelor odata cu instalarea sistemului (care nou era vreo 250-500 euro) si reglajul lui treci la norma de poluare pe care-o indica,respectiv D3 sau Euro2.Acest sistem s-a instalat pe multe masini in Germania si se merita pentru ei fiindca odata cu scaderea normei de poluare in cerfetecat scadeau taxele (impozit,taxa de drum,etc).In mare dracia respectiva (care-o am si eu pe masina si teoretic prin prezenta ei scad noxele si creste un pic consumul) printr-un sistem de vacuum-uri iti incalzeste mai repede motorul si iti "lipezeste" gazele pentru o cat mai slaba poluare.Mie pe tester de noxe mi-au iesit in mers gaze de euro4.Masina mea e euro2.am incercat sa anulez sistemul (ca de,daca te mananc-n cur te scarpini) si nu am observat o scadere notabila a consumului.Iti recomand sa il lasi acolo,daca lucreaza ar trebui sa lucreze bine.Si o chestie amuzanta : cand am cumparat masina din Germania am zis ca sunt multumit daca ma aduce pana la Arad(platforma nu putea sa iasa din tara din motiv de documente) orice fel de problema ar fi avut sau dezvoltat pe drum.Oricum o masina second si la varsta ei (an fabricatie 92) e loterie curata,mai ales ca a mea statuse o gramada de vreme,neamtu' n-a mai folosit-o ca isi luase cinciar.Ei bine,la vreo 40 de km dupa Timisoara inspre Deva a inceput sa shuiere ceva la masina.Ok....opresc ridic capota si ma uit.Shuieratul venea din zona alternatorului,am presupus ca e belit rulmentu',m-am mai consultat si cu un var mecanic,a zis ala ca pot sa vin linistit fara lumini si lautari ca ajung cu ea in Craiova daca se beleste de tot alternatoru',de draci am dat muzica tare sa nu mai aud dracia,ajung in Craiova si atza cu ea la service unde ma astepta toata gashca sa vada noua achizitie.Deschid capota,vine varu-meo si rupe furtunu ala gros,care se crapase si pe-acolo shuiera (vacuum),dupa care trage bucata crapata,il baga la loc si nu mai shuiera masina.Invatatura de minte sa casc bine ochii si urechile fiindca Deva-Sibiu-Rm Valcea-Craiova l-am facut cu nervii in pioneze de ce shuiera.Si apropo de asta,furtunele de vacuum au tendinta sa mai crape,deh,varsta.Puneti mana si verificati-le fiindca daca nu merge sistemul de vacuum cum trebuie motorul nu trage si consuma de-l ia dracu.Asta e o chestie de tinut minte,fiindca motoarele de bmw sunt al dracu de incurcate la capitolu' vacuum si tine enorm de mult de el buna functionare a motorului.
@trafy-vr6 gresit,se ia in calcul noxele scoase de masina adica daca masina ta are trecut in certificat euro2 si noxele sunt (sau li se par lor a fi) de euro1 sau non-euro te altoiesc imediat :D |
Pai mie la RAR mi-au scos masina NON-euro.. cu tot cu instalatia aia si documentele neamtzului. De ce sa o mai tin pe masina? Chiar crezi ca are un consum mai ridicat ? Practic eu o tin degeaba..
|
Inseamna ca difera. Eu am adus 2 masini si intr-adevar, au bagat masina la noxe dar una stiu ca era terminata ca scotea fum o gramada si una nu stiu sigur cum a iesit...insa...ambele le-au scos euro 2...e vorba de Golf 3 1.6 din 94....stiu ca au cautat in calculator dupa serie...
|
din cate stiu eu .... amandoi aveti dreptate in ambele privinte :) si ca sa corectez va zic ca se ia odata dupa serie sa verifice ei ce euro e si dupaia vio baga la noxe :D nu de alta da daca iese din serie non euro si noxele euro 2 fiti siguri ca va baga euro 1 sau non euro si viceversa serie noxe deci cum ati dao tot ca ei o sa iasa :) numai daca aveti masina in serie euro 2 si va iese euro 2 si la noxe atunci va baga eruo 2
astia-s smecheri dai raq de aici cu politica lor cu tot .nu imi pot lua masina puternica si euro 1 sau 2 ca tre sa le dau triplu pe taxa :( |
Da asta stiu. Taxa doar nu se calculeaza in functie de noxe.. ci in functie de seria motorului.. Si mie ala de la rar mi-a zis : "un diesel din 2005 scoate mai multe noxe ca a ta.. ai grija de motorul asta ca e foarte bun.." Si mi-a venit cartea cu E0 ! Wtf ? Oricum o sa ma interesez poate a dat cineva instalatia aia jos..
|
bai baieti, ati abandonat topicul? hai, mai cu spor, ca deja o ia grav in jos.
uppppppppppppppppppppppp! |
ati dus vreodata lipsa de asa ceva?
https://i5.photobucket.com/albums/y152/Delmarco/17b.jpg eu da. si vreau. neaparat. ca sa nu mai spun cat de departe a dus-o tipul asta: http://forums.bimmerforums.com/forum....php?t=1059197 |
pfffffffff! de unde? vreau si eu!
L.E.: da' cam nasol cu scrumiera aia.. pt fumatori, o sa fie un inconvenient. |
sunt 2 versiuni de 318i.
una din 93-94 si alta din 94-99. ambele au aprox aceleasi date, cele postate de mine fiind identice la ambele modele http://i46.tinypic.com/2ajt08y.jpg |
deocamdata am gasit doar pe e-bay
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-E...Q5fAccessories |
Quote:
|
1 Attachment(s)
dap, o gasi si eu acum, si pare cu scrumiera unde trebuie.. 2mil. o sa investesc intr-o chestie d-asta, chiar ma enerva E36-le din punctul asta de vedere. mersi de pont! :D
|
unde ai gasit-o?
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:12. |
- Copyright 2026 4Tuning