![]() |
Re: CT-04-CPF - un Tico alb de Constanta
Quote:
nu serios acum ..cand va ajunge masina si cu motorul ala turbat (doamne ajuta) ..crezi ca o sa se mai potriveasca vreo "pictura" de pe masina cu tema de masina de curse ? o combinatie de culori..da..ar fi tare..numai sa gasesti culorile care dau bine |
Combinatie de culori...nu prea-mi surade ideea. Ar fi o idee sa fac partea de sus (de unde incep geamurile) cu negru lucios, integral, insa nu sunt hotarat (nimic nou :lol:).
Picturi nici atat...nu sunt genul, prefer cat mai simpla (tot de-asta o sa incerc sa desfiintez si manerele din fata) . S-ar putea in schimb sa pun pe capota/plafon un "desen" (aerograf) simplu, care reprezinta ceva: un cod de bare cu CNP-ul meu dedesubt. Cred ca ar fi ceva original (sper sa nu imi fure lumea ideea inainte sa o aplic :lol: ). |
Faza cu CNP e super original .............nam mai auzito pana acum ....:D ...si cred ca ar da destul de bine .....
|
acu nu iti mai cer buletinu' gaborii... se uita pe capota:)) aaa tu esti alex:))
|
ai ceva rugina pe sub ea;in legatura cu antifonatul-insonorizatul ce o sa folosesti ?in interior ai cumva folie Dynamat?
|
@catarsis: am o gramada de rugina, mi-e si rusine sa pun poze cu podeaua masinii :oops: dar voi scapa de toata rugina, prin inlocuirea integrala a podelei, pragurilor si tot ce mai e nevoie. Numai pragurile din metal si tabla pentru podea ma costa 500 RON, iar manopera, antifonul si grundul inca n-am aflat cat ma costa...din acest motiv, cred ca voi mai amana putin vopsitul.
In interior am pus folie Dynamat pe hayon, pe lateralele portbagajului si pe podea - de la hayon si pana sub bancheta inclusiv (completat si cu Aluband, pe podea), insa s-ar putea sa fie nevoie sa-l dau jos partial (desi nu avea rugina deloc in acea zona unde am aplicat Dynamat, e posibil sa fi aparut intre timp :sad: voi afla in curand). Antifonatul podelei si a celorlalte zone expuse se vor face cu...antifon (nu stiu de care), dar inainte de asta se va aplica grund. De-abia la final voi face o antifonare interioara pe baza de folii bituminoase - Dynamat sau un produs similar. Oricum, tinichigiul il cunosc de cel putin 5-6 ani si tot la el am dus si fosta mea Dacie, mi-a placut foarte mult cum lucreaza. M-a asigurat ca lucrarea va fi foarte bine facuta astfel incat sa nu mai am probleme cu masina multi ani de-acum incolo, legat de rugina. @ceilalti: azi am dus masina la tinichigiu si am dezechipat-o complet (singur :D )atat pe interior (scaune, centuri, ornamente plastic, tapiterii usi, chedere, mocheta etc.) cat si pe exterior (bara spate, praguri, aripi, faruri, stopuri, oglinzi etc.). Maine dimineata se vor cumpara materialele si se va incepe lucrul la ea. Voi reveni cu poze, daca nu pe parcursul lucrarilor, macar la final ;) |
quick, ai cumva capota din fibra ?
|
Da, capota e din fibra cu exceptia armaturii, care a ramas cea originala, metalica.
Fibra nu este aplicata peste tabla, ci inlocuieste tabla. O sa fac poze pe interiorul capotei. |
salut Alex!!de cateori intru pe topicul tau ma uimesti cu ambitia si dragostea pt masina ta.sper ca termini masina pana la tuning days pt ca voi venii si eu cu cateva masini(printre care si loganul alb cu interiorul custom)si vreau sa stam intr-un final la o bere linistit cu tine.
parerea mea este ca masina asta are nevoie de o culoare deschisa,verdele mie personal nu tare imi place,dar e chestiune de gusturi. |
Roby, pana la 4Tuning Days masina mea va fi gata la exterior si la muzica (fara interior, cred, iar motorul cu siguranta NU).
De data asta vin si stau acolo, chiar daca dorm in masina ca la 4Tuning Fever Navodari :peace: Poate totusi rezolvam cu un eleron pana o vopsesc, ca fara eleron parca nu e gata :sad: |
Meserie Getz-u cu jantele care vroiai sa le pui pe tico, il face sa para mai lat. Te-am vazut ieri la spitalu de la gara erai la semafor ... Poate ai observat o dacie alba cu 8 insi in ea lasata pana la asfalt, eu eram :) Sa le stapanesti sanatos
|
10 Attachment(s)
Ehe, ce vremuri...imi aduc aminte cand mergeam si eu cu Dacia mea, cu 7-8 persoane in ea...si cum mai faceam noi cheta cand ne oprea Politia :lol:
Jantele vin bine pe Getz, dar nu din cauza ca sunt frumoase, ci din cauza ca sunt late si au buza (modelul a inceput sa nu-mi mai placa deloc, cred ca o sa vand jantele sau le vopsesc altfel). Cand o sa imi soseasca si arcurile sport (-30 mm), o sa se vada mai bine, cred :D Hai sa pun niste poze si cu Getzul (scuzati murdaria de pe el si mai ales noroiul de pe gume :lol: ). In ultimele 2 poze e masina cu vechile roti, pe 13, ca sa vedeti diferenta :lol: : |
Deci asa de bine arata cu gentile astea:clap:
Schimba total aspectul masinii:D E super |
vrei sa vinzi jantele de pe getz ? ce dist au intre prezoane ?
|
Detalii (aproape) complete jante:
-ATS -diametru 15" -latime (probabil) 6,5-7 J -distanta prezoane 4x100 -pret: 900 RON Cauciucuri: -Michelin "nu-stiu-de-care-dar-pot-verifica" :lol: -dimensiuni 195/50/R15 -grad de uzura mediu, aderenta buna (testat) -pret: 360 RON Impreuna, pretul este 1200 RON. Eu zic ca pretul este decent (eu le-am luat cu 1300 RON acum 2 saptamani), asa ca nu mai negociez pe tema uzurii gumelor, zgarieturilor de pe jante etc. Avantaj pentru "impreuna": sunt deja montate, umflate si echilibrate, adica "plug-n-play" :lol: Cauciucurile separat le dau doar dupa vanzarea jantelor :!: Nu le-as vinde, ca masina merge bine cu ele (sunt foaaaarte usoare) si sunt destul de late, insa vreau sa-mi iau jante pe 16 pt. Tico. |
la directie faci ceva modificari ? nu o sa piarda din manevrabilitate masina daca pui jenti pe 16 " ?Tico are servo ?
|
Tico n-ar trebui sa aibe servo, ce o sa faca o sa fie muschi la maini :D da nu strica, Alex poti sa renunti la abonamentu de la fitness.
|
aici e cu servomuschi
|
Quote:
:shock: :shock: :shock: ii pui pe 16 ??? o sa fie un mini monster track |
@catarsis: directia as vrea sa o pun toata de la Charade GTti, insa caseta de pe Charade-ul "meu" nu cred ca mai e buna de ceva...vom vedea, deocamdata am multe alte prioritati.
Nu, Tico nu are servo, si asta o simteam din plin cu rotile pe 15" (doar pe loc, ca in rest n-au fost probleme). @Scoop: care fitness frate, tu ai uitat cat de "atlet" sunt eu? incap 3 insi ca mine pe scaunul soferului :lol: @aikman & ceilalti: dupa sarbatori trebuie sa primesc primele 2 cauciucuri 215/35/R16, Continental. Diametrul lor exterior este mai mare cu 1mm decat fostele mele roti (cu 195/45/R15, deci...diferente prea mari nu vor fi, decat la aspect. Sa vedem ce si cum :D Intre timp, tinichigeria merge OK, deja podeaua e aproape gata, mai urmeaza pragurile si am terminat "intre usi" :D o sa fac poze la final, nu e nimic spectaculos de vazut (ba da, era buna o poza inainte de reparatii :rolleyes2 ...ma mir ca n-am ajuns pe sosea cu scaun cu tot :shock: ). |
Ai ales culoarea??Sunt forate curios la care ramai??:blink:
|
Am ales 4 esantioane si mi-am notat codurile, insa total inutil: de la 1 ianuarie 2008, in Romania se vor interzice toate vopselurile pe baza de diluant. Va fi obligatorie vopseaua pe baza de apa :rolleyes2
Pana atunci nu am cum sa-mi cumpar vopseaua, asa ca mai astept. Cat despre culoarea in sine, inca oscilez. Un singur lucru pot sa promit: va fi una care sa scoata in evidenta formele masinii, dar nu de prost gust -> stridenta. Verde, albastru, bej, alb...nu stiu, dar va fi OK din perspectiva oricui :D |
vezi de treaba ,intai trebe sa se termine alea cu solventi !!!
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
@Topser: am vorbit cu vanzatoarea de la o reprezentanta Standox (si Policolor etc.) si mi-a spus ca la 1 ianuarie sunt obligati toti sa faca retur la marfa pe baza de solventi, urmand ca producatorii sa le redistribuie prin Moldova, Ungaria etc.
Marea aberatie in cazul asta nu ar fi neaparat ideea de vopsea pe baza de apa - obligatoriu in Romania, ci faptul ca in restul Uniunii Europene inca se folosesc vopseluri pe baza de solventi :shock: si nu e obligatorie, ci doar recomandata vopseaua pe baza de apa :???: @ERY: stiam ca numerele alea (35, 45) reprezinta procent din latime, dar n-am stat sa calculez vreodata...pur si simplu am folosit http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp ca sa fac comparatie...sper sa nu fie vreo eroare a programului :rolleyes2 pentru ca mie mi-a dat o diferenta de 0,5 mm de fapt (adica jumatate de milimetru) dar am zis eu 1 mm ca sa rotunjesc :D Oricum, in caz ca voi da chix, cred ca nu-mi va fi foarte greu sa vand cauciucurile....215/35/R16 este o marime inexistenta in Romania, dupa parerea mea. Chiar si pe comanda, s-ar aduce in unele locuri pe care le numar pe maxim 3 degete (in Constanta), iar intr-un loc m-am lovit de MICUL pret de 245 euro / bucata (marca Hankook - all season). Asta in conditiile in care eu iau Continental de vara la ~100 euro bucata. E adevarat, marimea nu este foarte cautata, asa cum nu era nici 195/45/R15 pana de curand, cand au aflat baietii cu Matizurile ca INTRA :lol: Iata si rezultatul pe calculator (inca o data, sper sa nu fie vorba despre o eroare :???: ): |
o sa vopsesti masina la "cuptor" ? cam cat te costa ? aproximativ
|
7 Attachment(s)
@catarsis: Inca nu am vorbit de pret, pentru ca nu dispun de fonduri pentru vopsit...m-am hotarat intai sa iau jantele.
De cuptor nu stiu inca, dar ma interesez. Later news: in urma unui schimb m-am ales cu un amplificator Ground Zero Hydrogen GZHA 5125X - 5 canale (4x85+1x250rms la 4 ohmi, 4x125+1x400rms la 2 ohmi). Va fi mai mult decat destul pentru Tico. Este ideal pentru subwooferul pe care il am (Pyle Blue Wave - 350w rms, 2 ohmi) si arata si bine, fiind si destul de mare si greu :rolleyes2 In paralel mi-am cumparat si un set de borne de baterie Raptor cromate, cu diverse intrari pt. cabluri; una dintre borne ("+", evident) are si un voltmetru pe ea, cu afisaj de culoare verde. In final (si cam atat cu muzica pe anul asta), mi-am comandat si un condensator Ground Zero de 1,2 farazi cu voltmetru, dar inca nu l-am primit (probabil in weekend sau saptamana viitoare). Ce parere aveti despre jantele din poza atasata (cu Renault Clio negru) ? |
arata bine,mult mai bine decat cele care le-ai pus pe Getz :)
|
zi-mi si mie te rog cat au costat bornele si de unde le-ai luat ;thk
|
Quote:
https://forum.4tuning.ro/561-anunturi-car-audio/59530-vand-borne-acumulator-voltmetru-digital-raptor-ambalaj-original.html |
Te dai si tu pe GroundZero ? 8) din tot ce am avut, asta a fost singurul ce a reusit sa-mi deschida usha in mers :lol: .....
ps: ai citit pm ce ti l-am lasat ? :???: |
Sunt dragute jantele dar mai cauta ceva cu buza...:)...borne cu voltmetru are la Tornado in Vitan ( eu de acolo am luat).
|
5 Attachment(s)
@CIP: categoric ma dau pe GZ, dar mai am o dilema....in paralel m-am dat si pe Hifonics, in sensul ca am pus mana pe un amplificator (TXI 4004 parca) si l-am montat pe Getz - pe subwoofer...si imi place mult cum se-aude.
Un singur lucru e sigur, o sa-mi fac o linie GZ si una Hifonics, dar nu stiu care pe ce masina o sa fie :rolleyes2 vom vedea. Ddeocamdata am primit si condensatorul, i-am facut si o proba de lumini :lol: si am avut o mare revelatie: condensatorul mai sta aprins cateva secunde bune dupa ce l-am deconectat :???: (bine, e perfect logic, ca asta e scopul lui, inmagazineaza curent...dar practic nu m-am gandit la asta niciodata :oops: ) Ai ghicit, CIP: tot Ground Zero ;) :arrow: PS: mi-am luat si Tico de la tinichigiu, a iesit bine de tot podeaua...schimbata integral, pragurile la fel...antifonate si grunduite...CAUT MOCHETA NOUA :D deci daca are/stie careva...please help! |
:pistoles: :rockon: debelea condeu' ..... 2F sau 1F ? la mine urmeaza 4 medii, condeu si un amplif 4 canale ..... evident, GZ .... nici nu ma gandesc la altceva ! ! !
de jante ce mai stii ? |
nu ai vrea din alea cum are Ceres pe subaru ?
dar nu stiu daca se gasesc asa mici :| |
|
Quote:
Bafta in continuare.. P.S. Astept..sa vad.niste jante...pe "16 pericol.. cum arata si body-kitul,. ;) sa ma anunti..cu blow-ul off :D |
@CIP: condeul e de 1.5 farazi, suficient (zic eu) pentru amplificatorul GZ cu 5 canale, care are 2 sigurante de 40 amperi fiecare. Pe deasupra, pe Tico voi monta si deep-cycle-ul Stinger, deci cu alimentarea sunt linistit :D (am si alternator mai mare, de la Charade, chiar daca nu pun motorul inca).
De jante nu stiu inca nimic, astept variante, optiuni.... Cu banii sunt la zero, in sensul ca n-am nici un leu in buzunar, dar nici datorii nu mai am :peace: Condensatorul nu este cel din poza de mai sus (unde v-am aratat si bornele, si amplificatorul), ci un model mai mare si mai capabil (de la 1,2 la 1,5 farazi, plus lumina auxiliara). Din pacare, culoarea lui nu este identica cu a amplificatorului, dar cred ca ma descurc :lol: @Peter: sa fiu sincer, daca imi iau jantele in urmatoarele 2 luni, cel mai important criteriu va fi pretul, nu aspectul...daca mai astept putin (martie, sa zicem), as putea sa ma infig la niste MOMO, insa....e posibil sa nu reusesc sa termin masina la timp pentru 4tuning Days, in aprilie. Trebuie vopsea, trebuie pregatita masina pentru muzica, trebuie jante, trebuie interior. Motorul iese din discutie pana la sfarsitul verii, am hotarat sa iau intai ITP-ul din august 2008 :D (poate pana atunci gasesc si nenorocita aia de instalatie electrica, sau macar o construiesc dupa schema). @Andrei: 10x, stiam filmuletul! sa stii ca nu e gluma, Tico e chiar capabil sa urce/coboare scari fara mari probleme! are o garda la sol al naibii de buna, desi e mic. Vorbesc din proprie experienta ;) PS: de asemenea, e foarte bun ca sa scapi de Politie :twisted: numai sa ai rotile originale :lol: @bodyspeed: blow-off-urile vor veni intre 5-10 ianuarie, poate chiar un pic mai tarziu. Imi pare rau pentru intarziere, dar in perioada asta chiar nu prea se mai grabeste lumea...nici aici, nici in Germania (vin sarbatorile). Va anunt eu oricum ;) si pe tine, si pe ceilalti interesati. Cu rugina...da, e excelent, asta trebuia sa fac de prima data, dar nu stiam ce se ascunde sub mocheta aia :rolleyes2 de-acum verific mai des. La compartimentul motor n-a fost nevoie de reparatii tablarie, iar ranforsarile vor mai astepta un pic. Motorul de Tico mai rezista o perioada, chiar si cu roti mari, chiar si la drum lung, asa ca nu mai e asa mare graba. In plus, n-are rost sa-l pun acum, pentru ca in august sa-l dau jos pentru inspectie, apoi sa-l pun la loc :rolleyes2 |
1 Attachment(s)
Ha ha, am aparut in COX! :lol: (din intamplare, bineinteles....si undeva intr-un coltisor de pagina :D ):
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:20. |
- Copyright 2026 4Tuning