Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte Hobby-uri si Pasiuni (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni.html)
-   -   Pentru pasionaţii de biciclete (https://forum.4tuning.ro/654-hobby-uri-pasiuni/4079-pasionatii-biciclete.html)

Darius DMS 26-03-11 09:14

Re: Pentru pasionaţii de biciclete

Quote:

Originally Posted by dany323bmx (Post 4197832)
Imi dati voie si mie sa imi prezint BMX-u?
Este un Mali Tirant cumparat de nou
A primit un upgrade substantial in timp , ramanand cadrul si inca cateva piese originale
O mica lista de modificari:
-Foaie mica de 32 dinti(parca)
-Roata spate completa cu pinion de 7 dinti
-Pedale bike positive
-Cauciucuri Maxxis
-Ghidon Slim bar
-Mansoane bike positive
Si in rest pedala
Mai am cateva poze cu el
Cred ca in weekend o sa ies in skatepark cu el

frumos,mai ales cu upgradeurile aduse:D...asa a fost si primul meu bmx,tot mali tyrant dar maro:D...acum am mirraco,dar mai am inca mali-ul.il tin pe birou sa imi aminteasca de primul bmx si primele oase rupte:lol:....sbafta si sa nu ai incidente cu el:D

(!8Y_M 26-03-11 16:36

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4194733)
doar cea de fatza e pusa..

bicla e neagru mat.. aripa de fatza jantele rosii... nimic special.. o sa trag maine ceva poze...

stiu ca am zis ca o sa fac... dar momentan e facuta praf...

am imprumutat-o unui prieten... mi-a "stricat" vopseaua in vreo 10 locuri... roata de spate troncane.. ghidonul scartaie.. aripa de fata e facuta praf+ ca a crapat chitul pe ea intr-un loc de la un soc cam puternic.. sau mai multe... deci.. de maine sau de luni o desfac iar...:-<

bft si asfalt uscat!!!

alexandru330 28-03-11 19:14

Salut la toti , sunt nou pe aici . Am si eu un DHS :sad: si acum cateva zile m-am gandit sa o vopsesc alba. am scos toate piesele inafara de axul pedalier cu tot cu foi si tije :( am incercat si cu o presa dar degeaba . O alta idee cum sa-l scot ?? :( am sa pun poze cu bicla mea cand mai invat si eu cum se umbla pe aici :D asfalt uscat :D

alexandru330 28-03-11 19:29

3 Attachment(s)
Voi mai pune poze din timpul transformarii :D :-):D

D.Y ¬ 28-03-11 22:01

Quote:

Originally Posted by alexandru330 (Post 4207290)
Salut la toti , sunt nou pe aici . Am si eu un DHS :sad: si acum cateva zile m-am gandit sa o vopsesc alba. am scos toate piesele inafara de axul pedalier cu tot cu foi si tije :( am incercat si cu o presa dar degeaba . O alta idee cum sa-l scot ?? :( am sa pun poze cu bicla mea cand mai invat si eu cum se umbla pe aici :D asfalt uscat :D

De ce vrei sa o vopsesti? In poze arata ok.
Pas la intrebarea ta. Chiar sunt curios cum se scoate.. ca n-am facut niciodata asta.
Bicicleta pare ok. Fiecare dupa buget. Dar frate esti din Brasov din cate vad. Ai pe unde sa te dai, daca iti plac asa mult bicicletele si putina adrenalina asa in locul tau as strange niste bani si mi-as lua o bicicleta de dh si m-as da la greu.
Sper sa ai noroc cu raspunsul la intrebarea ta! ;)

alexandru330 28-03-11 22:05

Stau cam prost cu bugetul :shock: nu prea imi permit o bicla mai buna :sad:
Adevarat , sunt multe locuri aici , mai ales ca stau langa padure . Deja m-am apucat de smirgheluit :) cred ca voi vopsi cu axul pedalier pe ea :|

N.e.K 28-03-11 22:20

in mod normal se scoate cu presa de angrenaj si monoblocu cu o cheie, dute la un magazin local , mai mult de 5-10 lei nu iti ia. bafta

alexandru330 28-03-11 22:23

Quote:

Originally Posted by N.e.K (Post 4207987)
in mod normal se scoate cu presa de angrenaj si monoblocu cu o cheie, dute la un magazin local , mai mult de 5-10 lei nu iti ia. bafta

Da, cred ca asa fac . Cineva imi spunea sa desfac suruburile la pedale si sa rulez asa cu ea pana se desfac ele singure :???: mersi de sfat

dany323bmx 28-03-11 22:43

Cand am desfacut dhs-u meu au iesit normal
La mine avea doua piuleite mari care le-am desfacut cu o surubelnita si un ciocan

alexandru330 28-03-11 22:47

Quote:

Originally Posted by dany323bmx (Post 4208065)
Cand am desfacut dhs-u meu au iesit normal
La mine avea doua piuleite mari care le-am desfacut cu o surubelnita si un ciocan

Eu am incercat si cu presa de angrenaj , dar nu prinde , se infileteaza surubul acela care impinge pedala si degeaba... :| voi incerca maine sa sa pun ceva metal in fata la surub si atunci infiletez :rolleyes2

xgeox 29-03-11 07:08

Vad ca esti din Brasov.Dute la un magazin de la tine de acolo,parca Playbike-ul este in Brasov sa t-il scoata ei.Ce te chinui tu sa-l scoti daca nu stii.Mai strici si ceva pe acolo si pe urma tre sa-l aruci.

alexandru330 29-03-11 13:00

Quote:

Originally Posted by xgeox (Post 4208476)
Vad ca esti din Brasov.Dute la un magazin de la tine de acolo,parca Playbike-ul este in Brasov sa t-il scoata ei.Ce te chinui tu sa-l scoti daca nu stii.Mai strici si ceva pe acolo si pe urma tre sa-l aruci.

dap, asa voi face :D

alexandru330 29-03-11 13:01

O intrebare ? :???: pt culoarea alba, trebuie vrun grund special sau e bun cel de la spray ???

dERSHOXiE 29-03-11 13:51

Salut,
Am o bicicleta DHS
http://images04.olx.ro/ui/1/08/91/41350791_1.jpg asa arata (nu am atasat-o deoarece e un link de pe google) si as dori sa va intreb 2 lucruri...
1. Daca o vopsesc si vreau sa o reasamblez, trebuie sa le pun in ordine sau aleatoriu(piesele)?
2. Am frane pe disc si nu tin de loc...cum sa fac sa fie mai puternice? Ca am mai umblat la ele, ba nu se putea trage deloc, ba era prea usor si nu tinea...ca sa pot pune frana prin oras si astea apas la maxim pe amandoua odata (fata spate) ca sa se opreasca cat de cat brusc, in rest zici ca am ABS...are si un var de-al meu frane pe disc dar ale lui tin....deci eu nu pot sa pun o frana cu intoarcere cum pun altii :)))

alexandru330 29-03-11 14:31

Quote:

Originally Posted by dERSHOXiE (Post 4209439)
Salut,
Am o bicicleta DHS
http://images04.olx.ro/ui/1/08/91/41350791_1.jpg asa arata (nu am atasat-o deoarece e un link de pe google) si as dori sa va intreb 2 lucruri...
1. Daca o vopsesc si vreau sa o reasamblez, trebuie sa le pun in ordine sau aleatoriu(piesele)?
2. Am frane pe disc si nu tin de loc...cum sa fac sa fie mai puternice? Ca am mai umblat la ele, ba nu se putea trage deloc, ba era prea usor si nu tinea...ca sa pot pune frana prin oras si astea apas la maxim pe amandoua odata (fata spate) ca sa se opreasca cat de cat brusc, in rest zici ca am ABS...are si un var de-al meu frane pe disc dar ale lui tin....deci eu nu pot sa pun o frana cu intoarcere cum pun altii :)))

Pai piesele le pui cum vrei tu , incepi cu care vrei . Dar de preferabil e sa montezi toate alea importante deraior , schimbator fata, ax pedalier... toate alea ..

Cu franele pe disc nu ma prea pricep ca nu am :sad: probabil s-au tocit placutele de frana , scoatele si vezi daca sunt uzate si schimbale :) :-) Succes

dERSHOXiE 29-03-11 14:51

Vreau sa rezolv mai mult franele alea...

alexandru330 29-03-11 14:53

Quote:

Originally Posted by dERSHOXiE (Post 4209611)
Vreau sa rezolv mai mult franele alea...

Daca nu te prea pricepi sa le reglezi sau sa schimbi la ele placutele , mergi la cineva care se pricepe la tine in oras sau la vrun service de biciclete :D

dERSHOXiE 29-03-11 16:55

5 Attachment(s)
Niste poze mai jos...
apropo: e bine ca schimbatoru de pinioane sa fie asa(pozele)?

(!8Y_M 29-03-11 20:36

Quote:

Originally Posted by alexandru330 (Post 4209334)
O intrebare ? :???: pt culoarea alba, trebuie vrun grund special sau e bun cel de la spray ???

vopseaua la ce o dai?tot spray? sa nu ai surprize.. ia de la acelasi producator cu acelasi tip de diluant.. si sfatul meu? ia grund gri... nu ala rosu.. e o baza mult mai buna pt vopseaua alba... daca nu gasesti da-i spritzcht si ia la smilgher fin.. 400-600 cu apa... si iese sticla...si ai rabdare cu vopseaua.. da-o in 3-4 straturi...primul strat il dai doar de forma.. nu da direct sa schimbe culoarea... tre sa fie intre cele 2.. si nu uita de degresare inainte de vopsea! bft

Quote:

Originally Posted by dERSHOXiE (Post 4209439)
Salut,
Am o bicicleta DHS

1... nu ai cum sa montezi janta pe cadru si pe urma cauciucul... (exemplu)
deci trebuie totusi asamblata intr-o anumita ordine
2... incearca intre cele 2 setari... da placutele jos indrepta-le sa nu fie tocite stramb... si zgarie discul cu smilgher 60-80..
3... varatu are frana pe disc.. ok.. dar sunt de la acelasi producator? identice?
4... sa inteleg ca u vrei frana doar ca sa faci praf in spatele tau.. tare...

5... du-te la cineva care se pricepe.. ca-mi pare ca esti cam incepator daca pui asemenea intrebari.. si cere-i sa-ti si explice ce si cum.. ca sa inveti;)

Quote:

Originally Posted by dERSHOXiE (Post 4209935)
Niste poze mai jos...
apropo: e bine ca schimbatoru de pinioane sa fie asa(pozele)?

cum vrei sa stea? cu curu in sus? daca e bine prins in surubul de pe cadru atunci sta bine....

alexandru330 29-03-11 21:44

Da tot spray am vopsea , toate 3 sunt de la acelasi producator , am laut grund , vopsea alba si lac. Grundul e GRI cum ai spus tu , zi'mi putin... cate straturi de grund sa dau , cate de vopsea, si cate de lac ... mersi mult de sfaturi :D:D:-)

alexandru330 29-03-11 21:46

Mai am putin si termin de dat vopseaua jos ... :D daca dau cu lac peste stickere se intampla ceva ?? se strica sau ? :???::shock:

dERSHOXiE 30-03-11 16:44

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4210711)
vopseaua la ce o dai?tot spray? sa nu ai surprize.. ia de la acelasi producator cu acelasi tip de diluant.. si sfatul meu? ia grund gri... nu ala rosu.. e o baza mult mai buna pt vopseaua alba... daca nu gasesti da-i spritzcht si ia la smilgher fin.. 400-600 cu apa... si iese sticla...si ai rabdare cu vopseaua.. da-o in 3-4 straturi...primul strat il dai doar de forma.. nu da direct sa schimbe culoarea... tre sa fie intre cele 2.. si nu uita de degresare inainte de vopsea! bft

1... nu ai cum sa montezi janta pe cadru si pe urma cauciucul... (exemplu)
deci trebuie totusi asamblata intr-o anumita ordine
2... incearca intre cele 2 setari... da placutele jos indrepta-le sa nu fie tocite stramb... si zgarie discul cu smilgher 60-80..
3... varatu are frana pe disc.. ok.. dar sunt de la acelasi producator? identice?
4... sa inteleg ca u vrei frana doar ca sa faci praf in spatele tau.. tare...

5... du-te la cineva care se pricepe.. ca-mi pare ca esti cam incepator daca pui asemenea intrebari.. si cere-i sa-ti si explice ce si cum.. ca sa inveti;)

cum vrei sa stea? cu curu in sus? daca e bine prins in surubul de pe cadru atunci sta bine....

pai mi-a intrat odata in spite, mi-a strambat una si mi-a ajuns cam la 90 grade, adica deasupra, era rasucit, abia l-am scos, si e stramb mi-am dat seama. cand schimb de la 3 ramane pe ultimu pinion (indifrent daca dau pe 1 sau 2)iar daca dau la 6 mai raman 2 libere...nu trebuia sa se schimbe normal? trebuie altu presupun si mai e, nu vreau eu sa fac praf in spate, dar Doamne fereste intra nu vad o masina la o trecere si pun frana brusc, sa se opreasca mai repede nu sa ma fortez sa le strang aman2 odata...

Yonutz_Design 30-03-11 16:54

dERSHOXiE din coicidenta avem aceleasi probleme la frane si schimbator la aceeasi bicicleta. :lol: O am si eu prezentata cu 3-4 pagini inainte si singurul lucru ce se poate face in leg cu franele e sa le schimbi. :sad:

dERSHOXiE 30-03-11 17:03

Franele sunt lafel, dar schimbatorul e altfel...ma dispera sa mor :( mai schimb din gresala pe 1 si ZDRANG se indoaie o spita.
Franele le fac eu trebuie sa misc de butonu ala, dar firu e rupt sau nu stiu de unde sa cumpar altele...

(!8Y_M 30-03-11 21:41

Quote:

Originally Posted by alexandru330 (Post 4211041)
Mai am putin si termin de dat vopseaua jos ... :D daca dau cu lac peste stickere se intampla ceva ?? se strica sau ? :???::shock:

vezi cum faci... sa dai cu caldura pe ele.. ori un feon f puternic.. ori flacara direct...si curata-le ca o sa se vada urat:P
referitor la straturi.. 2 grund.. 1 de forma si 2 sa fie complet, vopsea 3-4.. si lac.. cat te tine:)) nu strica 3-4 straturi.. ca protejeaza mai bine vopseaua...

Quote:

Originally Posted by dERSHOXiE (Post 4213101)
pai mi-a intrat odata in spite, mi-a strambat una si mi-a ajuns cam la 90 grade, adica deasupra, era rasucit, abia l-am scos, si e stramb mi-am dat seama. cand schimb de la 3 ramane pe ultimu pinion (indifrent daca dau pe 1 sau 2)iar daca dau la 6 mai raman 2 libere...nu trebuia sa se schimbe normal? trebuie altu presupun si mai e, nu vreau eu sa fac praf in spate, dar Doamne fereste intra nu vad o masina la o trecere si pun frana brusc, sa se opreasca mai repede nu sa ma fortez sa le strang aman2 odata...

stramba montantul.. si regleaza din suruburi.. ai 2 suruburi.. 1 e limina superioara si celalalt inferioara... si daca nu trage cum trebuie.. adica la manar arata pinionul 3 si el e pe altul... regleaza din cablu si din "surubul" de la capatul cablului.. in care intra camasa.. sau de la maner daca ai si acolo... ia-o pe incercate.. vezi fiecare ce face.. numara turele.. verifica dupa fiecare modificare.. si totul o sa fie bine.. sau repet.. du-te la cineva care se pricepe

hop cu niste poze.. trialul ca l-am terminat ieri.. si ceva poze cu chopperul dupa ce mi l-a rupt un prieten...

(!8Y_M 30-03-11 21:43

7 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by alexandru330 (Post 4211041)

vezi cum faci... sa dai cu caldura pe ele.. ori un feon f puternic.. ori flacara direct...si curata-le ca o sa se vada urat:P
referitor la straturi.. 2 grund.. 1 de forma si 2 sa fie complet, vopsea 3-4.. si lac.. cat te tine:)) nu strica 3-4 straturi.. ca protejeaza mai bine vopseaua...

Quote:

Originally Posted by dERSHOXiE (Post 4213101)

stramba montantul.. si regleaza din suruburi.. ai 2 suruburi.. 1 e limina superioara si celalalt inferioara... si daca nu trage cum trebuie.. adica la manar arata pinionul 3 si el e pe altul... regleaza din cablu si din "surubul" de la capatul cablului.. in care intra camasa.. sau de la maner daca ai si acolo... ia-o pe incercate.. vezi fiecare ce face.. numara turele.. verifica dupa fiecare modificare.. si totul o sa fie bine.. sau repet.. du-te la cineva care se pricepe

hop cu niste poze.. trialul ca l-am terminat ieri.. si ceva poze cu chopperul dupa ce mi l-a rupt un prieten... ca tot e old school... banda... normal se da pe evacuarea chopper-elor.. dar merge si acolo.. lene de dat chit si vopsea:P
+ piese pt noul proiect:D

rob3rt0 03-04-11 06:30

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4214005)

hop cu niste poze.. trialul ca l-am terminat ieri.. si ceva poze cu chopperul dupa ce mi l-a rupt un prieten... ca tot e old school... banda... normal se da pe evacuarea chopper-elor.. dar merge si acolo.. lene de dat chit si vopsea:P
+ piese pt noul proiect:D

Ai renuntat la intinzator, la trial?Am mai vazut niste poze in care era "injumatatit".Explica-mi si mie te rog cu l-ai facut asa?:D

Pentru cel care vrea sa desfaca angrenajul...N-ai nevoie decat de o dalta si un ciocan mai maricel:lol:.Eu numai asa le-am desfacut.

(P.S.:Cand am vazut poza cu trialul mi-a venit pofta :oops:)

alexandru330 03-04-11 20:32

7 Attachment(s)
Am revenit cu niste poze din timpul vopsirii , in poze nu se vede prea bine albul ... :???:voi mai pune si cand e asamblata cu totul :-) si-a vopsit-o si un amic de-al meu

(!8Y_M 03-04-11 21:12

Quote:

Originally Posted by rob3rt0 (Post 4222380)
Ai renuntat la intinzator, la trial?Am mai vazut niste poze in care era "injumatatit".Explica-mi si mie te rog cu l-ai facut asa?:D

am renuntat la el si l-am suit pe chopper:)) am schimbat pinionul acum la trial si nu mai e nevoie...

e schimbator normal... desfaci rotile(sunt pe surub) si o sa-ti cada "placa" din spate care se tine in suruburile respective...

pe cea din fatza o tai... si apoi pui o rotita la loc si o prinzi cu surub si piulitza (fara sa mai pui placa din spate)

si mai e nevoie de putin reglaj in suruburile alea de limitare... daca poti sa le folosesti pe alea bine.. eu schimbasem 1.. si sta fix intinzatorul.. nu oscileaza pt "schimbarea vitezelor" atunci cand sari sau mai stiu eu ce...

alexandru.. esti nebun la cap omule:)) cata rabdare ai avut sa freci cadrul ala:P era suficient indepartarea stikerelor si o matuire a vopselei... nu trebuia sa o iei pana la fier:P

bft all

alexandru330 03-04-11 21:16

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4224570)
am renuntat la el si l-am suit pe chopper:)) am schimbat pinionul acum la trial si nu mai e nevoie...

e schimbator normal... desfaci rotile(sunt pe surub) si o sa-ti cada "placa" din spate care se tine in suruburile respective...

pe cea din fatza o tai... si apoi pui o rotita la loc si o prinzi cu surub si piulitza (fara sa mai pui placa din spate)

si mai e nevoie de putin reglaj in suruburile alea de limitare... daca poti sa le folosesti pe alea bine.. eu schimbasem 1.. si sta fix intinzatorul.. nu oscileaza pt "schimbarea vitezelor" atunci cand sari sau mai stiu eu ce...

alexandru.. esti nebun la cap omule:)) cata rabdare ai avut sa freci cadrul ala:P era suficient indepartarea stikerelor si o matuire a vopselei... nu trebuia sa o iei pana la fier:P

bft all

Eu am dat vopseaua usor jos :lol: ca era vopsea de ROMANIA =)) , dar amicul meu nu a dat vopseaua toata jos k se ducea greu , si a mai lasat din ea mult, si la sfarsit , i-a iesit roz in unele locuri :lol: ... sapt asta trebuie sa primesc si stickerele cu monster energy >:)

Andreea13 04-04-11 17:08

11 Attachment(s)
week asta am fost pe la munte cu bicicleta , am urcat de la sinaia la cota 2000 si am coborat pe drumul de vara plin de noroi si zapada pana la cota 1400 ,dupa care am coborat prin potecile din padure.

alexandru330 04-04-11 17:13

Quote:

Originally Posted by Andreea13 (Post 4226783)
week asta am fost pe la munte cu bicicleta , am urcat de la sinaia la cota 2000 si am coborat pe drumul de vara plin de noroi si zapada pana la cota 1400 ,dupa care am coborat prin potecile din padure.

Din cate vad a fost o aventura chiar faina , vin si eu la urmatoarea :lol: :lol::shock:

xgeox 05-04-11 07:28

Quote:

Originally Posted by Andreea13 (Post 4226783)

Marfa traseul ala,il poti face in super viteza.Mai poti sa te dai si de la 1400 pana la Taverna Sarbului prin padure in jos.

Andreea13 06-04-11 09:51

da , am vazut , sunt destule poteci pe unde poti cobora.
o intrebare am , eu urcat cu telecabina , am platit 50 ron , bilet adult + bilet copil pt bicicleta.
am auzit mai demult ca bicicleta nu se ia in considerare , o fi la busteni sau la sinaia la telegondola ?

xgeox 06-04-11 14:28

La telegondola nu am platit anu trecut cand am fost pentru bicicleta.

rob3rt0 06-04-11 15:40

Quote:

Originally Posted by (!8Y_M (Post 4224570)

bft all

La cate am desfacut stiu cum functioneaza:lol:

Nu eram lamurit cu arcul ala...Credeam ca trage in sens opus...

Pentru cel ce a vopsit bicicleta...Sprayul ala e varza.Se duce repede mai ales ca ai cojit pana la metal.Vorbesc din experianta...

Bobby boss 06-04-11 18:52

2 Attachment(s)
si 2 de la mine

Gutuie 07-04-11 21:01

1 Attachment(s)
Va salut ! :D
Am si eu un Neutzer Altrix Tempest luat acum 4 ani, sunt foate mandru de el asta vara am dus-o la un amic care avea service si mi-a desfacut-o complect am schimbat pinioanele / cablaraie / foia / mai tot ce era uzat si acum am pus mana pe ceva bani si am cumparat un cadru, mult mai usor deci in curand va urma transplant`ul :D

X3M_5P33D3R 15-04-11 11:40

Salutare! Imi puteti spune niste site-uri mai bune de vanzari bicilete second? As vrea sa stiu cam ce pot cumpara cu o suma de maxim 650 ron in caz de un posibil upgrade. Voi reveni cu pozele Remblerului meu, care de 3 ani este numai bun de dus la remat.

xgeox 16-04-11 07:17

Quote:

Originally Posted by X3M_5P33D3R (Post 4257855)
Salutare! Imi puteti spune niste site-uri mai bune de vanzari bicilete second? As vrea sa stiu cam ce pot cumpara cu o suma de maxim 650 ron in caz de un posibil upgrade. Voi reveni cu pozele Remblerului meu, care de 3 ani este numai bun de dus la remat.

dirtbike,mybike

All times are GMT +2. The time now is 04:16.

- Copyright 2026 4Tuning