Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

mistreku 21-10-09 22:52

Re: Benzina sau motorina ?

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2739682)
daca vrei o masina sport si sa o folosesti in mod sportiv ai nevoie de o pista destinata pentru asa ceva, cum majoritatea circulam cu masina doar pe drumurile publice nu cred ca o masina pe benzina iese in evidenta mai mult ca una diesel.
Voturile pentru benzina sunt de 3x mai multe pentruca majoritatea celor de forum detin clasicul benzinar de 1.4, iar ca in orice poll majoritatea voteaza cu ceia ce detine.

o iei doar pt a iesi in evindenta? ca atunci nu are rost discutia.. ideea e ca forumul se numeste 4TUNING si se presupune ca e un forum destinat pasionatilor de curse auto si masini sport. iti dai seama ca luand asta in considerare, remarca cu sunetul de evac sport nu isi are rostul. daca aveam discutia pe familistul2009.ro, intr-adevar.. nu avea rost benzina.. insa se presupune ca discutam prin prisma performantelor, fiind un forum de specialitate, cu "ghiduri" de tuning, fise dyno, event-uri de drift si 1/4mile..

pejo_cez 22-10-09 00:07

Eu personal am ales diesel din cauza consumului :D iar la revizii era diferenta foarte mica la costuri. Benzina as alege doar daca masina ar fi sport, una din clasa mica cu 200 cai sau mai mult, sau din clasa mare peste 300-400 cai, bineinteles ca masina de week-end :) pe criza asta...raman la diesel-ul de 1.4 :)

makess 22-10-09 00:40

doresc sa vad un clasament in europa: disele vs benzina si aici ma refer cati au diesel si cati au benzina! eu cred ca romania se afla pe locul 1 la % de masini diesel.

la noi o masina trebuie sa aiba un consum cat mai mic, sa tinda spre 0 daca se poate, max de 140 cp si aia diesel, pt ca..consuma prea mult frateee..

stau de vb cu multi si cand aud de un mot pe benzina mai mare de 200 cp sau 2000 cc...li se ridica parul in cap.

am avut masini si diesel si benzina si pot spune ca per total se merita sa ai benzina si pct forte ar fii silentiozitatea.

adrian78bmw 22-10-09 10:02

Quote:

Originally Posted by makess (Post 2740406)
doresc sa vad un clasament in europa: disele vs benzina si aici ma refer cati au diesel si cati au benzina! eu cred ca romania se afla pe locul 1 la % de masini diesel.
.

de unde ai scos aberatiile astea?daca postezi ceva vino si cu niste argumente ,cifre ,articole etc..

Normele de poluare si costul carburantilor favorizeaza acum motoarele alimentate cu motorina, dar Euro V va revitaliza propulsoarele pe benzina. Conform unei cercetari in domeniul mijloacelor de propulsie, cresterea spectaculoasa a vanzarilor diesel va fi stopata brusc in 2010

Un lucru demn de luat in seama este insa avansul major al motorizarilor diesel din totalul vehiculelor achizitionate de clienti pe tot cuprinsul batranului continent. Conform statisticilor ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile), in 2004, peste 48% din piata a fost ocupata de dieseluri, in crestere cu 4,3% fata de anul precedent, comertul cu masini propulsate de motoare alimentate cu benzina scazand continuu in ultimii ani. Cea mai mare cota de piata a dieselurilor este intalnita in Luxemburg, unde 72.5% dintre masinile vandute in 2004 au motoare alimentate cu motorina, iar dintre cele mai mari cinci piete europene, Franta detine concentrarea cea mai puternica de dieseluri, 69,2%, urmata de Spania cu 65,4% si Italia cu 58,3%. La capatul celalalt al clasamentului se situeaza Germania si Marea Britanie, iar europenii care au rezistat cele mai bine invaziei diesel sunt grecii, numai 2,9% dintre masinile acestora fiind alimentate cu motorina.

Aflata intr-o crestere spectaculoasa, piata auto din Romania a inregistrat in primele doua luni din 2005 o cota a dieselurilor de 22,8%, in timp ce din importurile anului 2004, nu mai putin de 53,5% au fost masini cu acest tip de carburant.

Proportie vanzari diesel / benzina Proportie vanzari diesel / benzina
Autohtone + Import an 2008
61.9% benzina
38.1% diesel

Proportie vanzari diesel / benzina
Autohtone + Import
70.5% 68.4% benzina
29.5% 31.6% diesel
Sep 2009 Cumul 2009

dupa cate observ masiniile diesel se cam duc in cap .Viitorul e al masiniilor cu motoare pe benzina de capacitatii intre 1.2 1.4 1.6 turbo cu puterii intre 105 si 200 cp

300zxtt 22-10-09 10:09

Quote:

Originally Posted by makess (Post 2740406)
am avut masini si diesel si benzina si pot spune ca per total se merita sa ai benzina si pct forte ar fii silentiozitatea.

Sunt curios cu cate masini diesel din noua generatie ai mers de afirmi lucrul asta. Eu pot spune ca in mers si chiar si la relanti nu e diferenta la sunetul motorului.Doar de afara poti auzi ca e diesel. Si aici ma refer la motoare diesel in 6 sau 8 cilindri.

Excludem celebrele 1.9 tdi.

gonzy_et 22-10-09 11:24

Salut dau dreptate tuturor care au ales benzina normal k sunt cam doua chestii diferite si daca in ziua de az un 2000 comonrel dizel are stoc 170 cp dar compara un 2000 TFSI 200 cp care e numarul lu aceas gama VW dar diferenta e enorma ai forta si in dizal dar astalalt te rupe in ori ce turatie si orice treapta de viteza chear si in ultimele fata de dizel
Asta e necazul la noi in tara ne duce sa cautam dizele dar nici nu renuntam la consum adica avem dizele puternice pentru ce fiindca nu mai au aceas scop ci de economice noi vrem amandoua si economic si puternic (cam nu se poate)

Si apropo sa va povestesc ceva de fiabilitati la dizel experiente din experienta tovarasilor mei, doi dintre ei au 525tds 145cp unul are e34 si celalalt e39 intradevar sunt puternice la uz normal dar cea ce faceam noi cu ele nu era normal adica (bornouturi,Derapaje,mers la turatii mari) in 2 ani au fost farza numai prin servisuri umbla amu si gata cu forta e34 amu nu mai trage deloc adica un 1.9tdi de 90cp il face varza
si scoate un fum ca o locomotiva pe aburi si e39 nu mai are forta nici macar sa invarta rotile din spate p asfalt numai pe prundis (si apropu la consum cum mergeau asta era uneva la 8,10,)

Aveam inainte un 316i din 90 neinmatriculat credetima elea 100 de cp erau suficient pentru un pusti de 20 ani care invata niste chestii de baza al motorsportului si nu pot povesti cat neam distrat cu masina aia nu ne distram cu nici una in ziua de az din pacate e o masi sincera cu abilitati extraordinare am vaduto in 2007 dupa 2 ani de condus anormal ,si pana in ziua de az e in stare f buna masina si consumuri mixte since 8,9 acceptabil zic eu

(p.s. cred ca o sami iau inca unul dar tot neimatriculat pentru distractie dar un 6 cilindri)

300zxtt 22-10-09 11:49

sunt curios daca ai mai mult de 16 ani.

gonzy_et 22-10-09 14:00

scrie la avatar acolo sau vrei copie dupa buletin

fasso 22-10-09 14:10

Quote:

Originally Posted by johhny (Post 2740088)
diferenta mare intre ce am spus eu si ce ai inteles tu... Si nu a trebuit sa trag nicio concluzie, majoritatea detin acest motor (chiar si eu), si nu numai decat userii de pe acest forum.

din 67 000 useri imi vine greu a crede ca majoritatea sunt detinatori de 1.4 . iti zic eu ce domina : 1.9 TDI (clasicul si eternul) , 1.5 DCI (batran si cocosat, dar eficient) si abia apoi vine 1.4 ;)
P.S. la diesel e misto ca poti trna cu canistra in ea motorina de 2.5 ron litru ( daca mai e atat, habar n-am) :lol:

alexbadea12 22-10-09 14:19

adevaratii pasionati si cunoscatori raman pe benzina.

dolb 22-10-09 14:20

e si 2 ron / litru :) nu stiu cine s-ar risca!

PS: alex. Si eu sunt cunoscator si pasionat, dar tot nu vad de ce naiba as merge cu o benzinara de peste 2000cmc avand in vedere ca masina mea o folosesc 95% in oras.

Nu confunda masinile de weekend cu masinile de umblat in tot orasu.

alexbadea12 22-10-09 14:22

sunt destui care vand motorina din camioane le jumatate de pret.

_anaconda_ 22-10-09 16:54

Am coleg de clasa care il are pe tacsu la CFR. Masina lor e Golf 4 Variant 1.9 TDI si in mare parte primeste motorina din locomotive (Sageata). Bine, nu o baga asa cum o ia, o tine in niste sticle pana se depun gunoaiele care sunt in ea, de 2-3 ori face procedura aia apoi o filtreaza. Rezultatul final e foarte OK, chiar si atunci cand o ia se prezinta foarte bine (mai bine decat ma asteptam), nu va ganditi ca aia baga pacura in locomotive :lol:. Nu vad de ce nu ar merge si cu aia de pe TIR-uri (de la firmele care se respecta si nu baga orice porcarie in ele), eventual sa treaca prin aceleasi metode de purificare sau ceva similar. Pe de alta parte un diesel e mai sensibil la calitatea carburantului folosit comparativ cu o benzina, fiecare cum crede ca e mai bine.

fasso 22-10-09 20:25

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2741899)
Am coleg de clasa care il are pe tacsu la CFR. Masina lor e Golf 4 Variant 1.9 TDI si in mare parte primeste motorina din locomotive (Sageata). Bine, nu o baga asa cum o ia, o tine in niste sticle pana se depun gunoaiele care sunt in ea, de 2-3 ori face procedura aia apoi o filtreaza. Rezultatul final e foarte OK, chiar si atunci cand o ia se prezinta foarte bine (mai bine decat ma asteptam), nu va ganditi ca aia baga pacura in locomotive :lol:. Nu vad de ce nu ar merge si cu aia de pe TIR-uri (de la firmele care se respecta si nu baga orice porcarie in ele), eventual sa treaca prin aceleasi metode de purificare sau ceva similar. Pe de alta parte un diesel e mai sensibil la calitatea carburantului folosit comparativ cu o benzina, fiecare cum crede ca e mai bine.

pai da...sunt mult mai pretentioase dieselurile tinand cont ca si cea mai mica gunoaie din motorina poate mari/strica duza injectorului .

johhny 22-10-09 20:45

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2740148)
o iei doar pt a iesi in evindenta? ca atunci nu are rost discutia.. ideea e ca forumul se numeste 4TUNING si se presupune ca e un forum destinat pasionatilor de curse auto si masini sport. iti dai seama ca luand asta in considerare, remarca cu sunetul de evac sport nu isi are rostul. daca aveam discutia pe familistul2009.ro, intr-adevar.. nu avea rost benzina.. insa se presupune ca discutam prin prisma performantelor, fiind un forum de specialitate, cu "ghiduri" de tuning, fise dyno, event-uri de drift si 1/4mile..

am tinut doar sa dau un raspuns la ceia ce a spus alexbadea12 mai sus, nu m-am referit la ceia ce ai spus tu.

BMnWA 22-10-09 23:12

o masina e buna indiferent ca e diesel sau benzina , in functie de necesitatile tale te orientezi dupa o masina potrivita. Acuma familistul care isi stie salarul,bugetul lui in care se incadreaza,are ideea lui fixa despre diesel sau benzina. Partea proasta e ca toti o iau personal si se ataca , pe cand fiecare e multumit de ce are si isi face treaba cum poate , fie ca e un v8 540i sau un 1.9tdi sau 2.0i sau 3.0tdi . Fiecare isi alege masina de care are nevoie,dar deja e prea mare prosteala cand poate visul unuia se contrazice cu consumul altuia sau cand fiabilitatea dieselului se compara cu sportivitatea benzinei.

carutasu 23-10-09 07:10

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2741899)

Asta e valabil la sistemul PD.La common-rail daca faci asa ceva faci prastie injectoarele.

_anaconda_ 23-10-09 12:00

Pai intre motorina aia + metodele de "purificare" si aia de la pompa e asa mare diferenta de calitate ?

aleks 23-10-09 17:33

Motorina de locomotive are un conţinut ridicat de parafină, zăpăceşte injectoarele maşinilor normale în timp.

300zxtt 24-10-09 10:16

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2744807)
Motorina de locomotive are un conţinut ridicat de parafină, zăpăceşte injectoarele maşinilor normale în timp.

Asta nu o stiam.Mersi de informatie. Pt ca foloseam si eu.

22VIN 24-10-09 10:31

Bai fratilor... nu tot ce curge se baga in rezervor:)) Motoarele din ziua de azi sunt mult prea pretentioase si sensibile; vrei sa bagi aiureli in rezervor? Luati-va un w123 (cobra) 200D si bagati si ulei alimentar folosit. O masina moderna presupune anumite cheltuieli, de-aia masinile actuale straine nu-s pentru orice buzunar.

aleks 24-10-09 11:18

Ulei alimentar fiolosit merge sigur în w124 şi w200 (modelele anilor 80 90 care au derivat în E Klasse şi C Klasse), încercat de mine.
Atenţie, e deja prea frig pentru astfel de experimente, merge doar vara, că se lichefiază, acum se transformă în grăsime pe conducte :lol:

KAY_ 24-10-09 11:19

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 2746375)
Bai fratilor... nu tot ce curge se baga in rezervor:)) Motoarele din ziua de azi sunt mult prea pretentioase si sensibile; vrei sa bagi aiureli in rezervor? Luati-va un w123 (cobra) 200D si bagati si ulei alimentar folosit. O masina moderna presupune anumite cheltuieli, de-aia masinile actuale straine nu-s pentru orice buzunar.

Pare ciudat , dar o masina noua,daca impartim km parcusi/costuri este mai ieftina de intretinut decat un W123 .Cand o sa si dea seama tot neamul romanesc de lucru asta nu o sa mai vedem atatea specimene pe drumurile patriei .

a3ds 24-10-09 13:54

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2746497)
Pare ciudat , dar o masina noua,daca impartim km parcusi/costuri este mai ieftina de intretinut decat un W123 .Cand o sa si dea seama tot neamul romanesc de lucru asta nu o sa mai vedem atatea specimene pe drumurile patriei .

Serios? Ia argumenteaza cu cifre.

KAY_ 24-10-09 15:09

trebuie sa ma crezi pe cuvant .

a3ds 24-10-09 15:44

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2747022)
trebuie sa ma crezi pe cuvant .

Bine atunci, ai revolutionat polemica, ce nevoie mai e de argumente cand pot sa te cred pe cuvant?:)

Take my word on that. :D

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2747089)
intr-o masina veche bagi mai multi bani ( piese ) decat intr-una noua.

Asta nu e o regula decat daca ai mentalitate de roman si iti cumperi cel mai ieftin cazan second hand ca sa iti arati valoarea. In general masinile vechi erau facute de ingineri, nu de contabili.

dolb 24-10-09 15:45

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2746855)
Serios? Ia argumenteaza cu cifre.

intr-o masina veche bagi mai multi bani ( piese ) decat intr-una noua.

mistreku 24-10-09 18:12

si intr-una noua bagi revizii, care fac de 3 ori mai mult decat piesele la o masina veche. p.s. cand vbm de masini vechi, nu mai vechi de '95 si nici "carute". masina vechi care au fost intretinute, nu batai de joc. in principiu, ma refer la masinile nemtesti, luate din germania, in stare buna.

KAY_ 24-10-09 18:38

O revizie la o Dacia Logan costa ~600 ron .Opel Astra intre 700-800 ron (nu vorbim de S500 sau 760) .revizii la dealer autorizat .La 50.000 km cu o masina noua faci 3 revizii si atat ,alte costuri nu mai ai.... costurile vor creste direct proportional cu nr de km si varsta masinii , cam asta era si ideea la ce am spus mai sus .

Am mai avut noi discutii contradictorii ,nu vreau sa te conving de nimic , te vei convinge singur ca o masina cu care mergi zi de zi si te ajuta sa te deplasezi de la A la B este bine sa fie una cat mai noua , cu putini km indiferent de marca .Hobby sau pasiune aia este alta mancare de pesti , acolo numai conteaza varsta masinii .Bafta !

_anaconda_ 24-10-09 19:19

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 2747424)
si intr-una noua bagi revizii, care fac de 3 ori mai mult decat piesele la o masina veche. p.s. cand vbm de masini vechi, nu mai vechi de '95 si nici "carute". masina vechi care au fost intretinute, nu batai de joc. in principiu, ma refer la masinile nemtesti, luate din germania, in stare buna.

Pai masinile vechi nu au nevoie de revizii ? Schimb ulei, placute de frana, filtru aer, distributie si toate cele ?

@ DOHC - 600 lei revizie Logan ? E 300-400 lei, atata timp cat nu cumperi piesele de la ei la pret mult mai mare. Nu te obliga nimeni sa faci asta.

Filtru de aer 1.6 16V ~11-15 lei la magazin piese auto, acelasi filtru 50+ lei la reprezentanta. La ulei pretul este mai mare dar nu in aceleasi proportii (400-500%).

PS: Multe masini SH se gasesc in stare foarte buna in alte tari, nu neaparat .DE.

De fapt in ultimul timp sunt jdemii de tepe si masini slabe la vanzare acolo, nu mai e chiar asa simplu.

mistreku 24-10-09 19:56

nu a zis nimeni ca e simplu, subliniam doar ca e necesar sa cauti una bine intretinuta, eventual cu istoric de service, sa vezi ce s-a mai facut la ea. referitor la revizii, intr-adevar, la logan poate nu snt asa scumpe, insa nu vbm de logan vs altceva. vbm de masini noi vs vechi. masini noi nu ma refer la limuzine sau ultimele aparitii, ci masini de medie: golf mkV, renault megane, toyota avensis, honda accord, vw passat, audi a4, peug 307 etc. eu zic ca nu snt reviziile atat de ieftine (300-400ron). si fiind o masina noua, trebuie sa le faci, ca altfel pierzi garantia, si trebuie sa le faci la reprezentante, unde manopera e destul de piperata. ca si piesele de altfel. pe de alta parte, poti sa o comiti si cu o masina veche, sa o iei si sa crape vreo biela pe drum cand te intorci cu ea. insa din experienta zic, am destui prieteni care si-au luat masini SH, bune din germania (am dat ex asta, pt ca mi se par mai de incredere decat italia, franta etc), si nu au schimbat absolut nimic la ele, afara de ulei si consumabile. eu de altfel, am masina de aproape 2 ani, si nu am schimbat decat rulmentii la alternator pana acum (pe langa consumabile). ca si costuri, snt sigur ca am iesit mult mai ieftin decat cu o masina noua.

_anaconda_ 24-10-09 20:55

Intradevar, la masinile enumerate de tine ar fi mult mai scump DAR, numai masini medii nu ar fi alea :). Sa fim seriosi, eventual in germania ar putea fi incadrate aici dar in .RO nu se pune problema, mai ales ca majoritatea masinilor din clasa aia care sunt la noi sunt luate SH din afara.

Nici un Logan full option nu e masina medie in .RO. Sedan de clasa medie (eventual premium) de la minim 20k euro pana la 30+++ nu e de ici de colo la un salariu minim pe economie de 600 lei si unul mediu de 1200 lei sau cat e.

Prin masina noua in .RO ca medie m-as referi cel mult la un Logan / Clio / Clio Symbol / Hyundai Accent / i20 / i 30 / 207 / Kia Ceed / VW Polo / Skoda Octavia Tour / chestii d'astea, si asta ca sa aiba sens discutia nu ca astea ar fi masinile medii la noi pe strazi :).

Daca intra cavaleria grea evident lupta nu e deloc favorabila pentru masinile noi dar dupa cum am spus nu predomina masinile de genu. Cu 1000 lei cred ca nici nu se uita la tine mecanicii la o masina premium cu toate piesele cumparate din reprezentanta + manopera la o revizie "medie" (fara distributie schimbata sau chstii majore), deci daca te duci acolo te scapa de multi bani la sfarsit. Imi aduc aminte de discutii referitoare la masini similare (C Klasse, Avensis) unde se "certa" lumea pe costul unei revizii, am vazut scanate facturi (unde nu era ceva special schimbat) minim de 1500, 2000+ lei pe thread acolo dar nu mai tin minte unde (consiliere achizitie auto cred). De 600 lei eventual iti zic buna ziua si trec la urmatorul client :lol:.

rommel 24-10-09 21:03

Nu toate masinile "premium" se intretin scump. De ex. la un BMW seria 3 E90 benzina 2 litri, o revizie la reprezentanta e undeva la 750 de lei (ulei + filtre + manopera). Daca iti iei tu consumabilele, ajungi pe la 450 de lei cu tot cu manopera.

mistreku 24-10-09 21:39

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2747803)
Intradevar, la masinile enumerate de tine ar fi mult mai scump DAR, numai masini medii nu ar fi alea :). Sa fim seriosi, eventual in germania ar putea fi incadrate aici dar in .RO nu se pune problema, mai ales ca majoritatea masinilor din clasa aia care sunt la noi sunt luate SH din afara.

Nici un Logan full option nu e masina medie in .RO. Sedan de clasa medie (eventual premium) de la minim 20k euro pana la 30+++ nu e de ici de colo la un salariu minim pe economie de 600 lei si unul mediu de 1200 lei sau cat e.

Prin masina noua in .RO ca medie m-as referi cel mult la un Logan / Clio / Clio Symbol / Hyundai Accent / i20 / i 30 / 207 / Kia Ceed / VW Polo / Skoda Octavia Tour / chestii d'astea, si asta ca sa aiba sens discutia nu ca astea ar fi masinile medii la noi pe strazi :).

Daca intra cavaleria grea evident lupta nu e deloc favorabila pentru masinile noi dar dupa cum am spus nu predomina masinile de genu. Cu 1000 lei cred ca nici nu se uita la tine mecanicii la o masina premium cu toate piesele cumparate din reprezentanta + manopera la o revizie "medie" (fara distributie schimbata sau chstii majore), deci daca te duci acolo te scapa de multi bani la sfarsit. Imi aduc aminte de discutii referitoare la masini similare (C Klasse, Avensis) unde se "certa" lumea pe costul unei revizii, am vazut scanate facturi (unde nu era ceva special schimbat) minim de 1500, 2000+ lei pe thread acolo dar nu mai tin minte unde (consiliere achizitie auto cred). De 600 lei eventual iti zic buna ziua si trec la urmatorul client :lol:.

:)) da, ai si tu dreptate.. totusi, cel putin in craiova, seria 3 noua (e90/92), A4, passat, c-klasse/e-klasse, masini intr-adevar premium, tind sa devina medii, privind lucrurile prin prisma "densitatii/m2", daca pot sa zic asa. adica snt o gramada. dar pana la urma, cred ca ai dreptate, nu snt de medie daca le privim dpdv al pretului. in fine, e mult de discutat aici dar sntem off-topic.

BMnWA 28-10-09 08:10

[QUOTE=DOHC16;2747501]O revizie la o Dacia Logan costa ~600 ron .Opel Astra intre 700-800 ron (nu vorbim de S500 sau 760) .revizii la dealer autorizat .La 50.000 km cu o masina noua faci 3 revizii si atat ,alte costuri nu mai ai.... costurile vor creste direct proportional cu nr de km si varsta masinii , cam asta era si ideea la ce am spus mai sus .

la golf 5 2005 ma costa revizia chiar mai putin decat la e36 din 94. Diferenta nu e mare , cateva sute de mii , dar si diferenta dintre ele e de 11 ani. 4 filtre (polen,aer,benzina,ulei) ma cost 140 RON iar uleiul Castrol 240 ron full sintetic.

_anaconda_ 28-10-09 13:25

Iar manopera ?

marm3_TDi_power 28-10-09 17:23

Deja o ardeti off-topic. din nou simt nevoia sa intervin si sa cer niste lamuriri : de ce se contrazice lumea,in loc sa-si expuna punctul de vedere? benzina si motorina sunt 2 carburanti diferiti,care alimenteaza motoare diferite.unul este de turatie mare,unul de turatie mica.dpdv ingineresc,cred ca dieselu e peste benzina.ganditi-va ca si rabele alea din 1950 aveau injector la fiecare cilindru, chiar daca nici nu se gandea cineva sa puna un calculator pe masina,injectia era mecanica. dacia a scos primul motor pe injectie in 2000 si este defapt un injector in carburator.dar nu despre dacia e vb in tot threadul asta. este vorba de Benzina SAU Motorina . Adica ce alege fiecare,nu sa ne convingem unii pe altii de care este mai bun. ambele au avantajele si dezavantajele lor. spre exemplu sunt un posesor de 1.9 tdi de pe o skoda. nu-l ridic in slavi, sunt altele mai bune,dar nici cel mai slab nu este. spre ex, dieselu bate la popou benzina la consum, iar benzina bate dieselu la performanta (motoare omoloage,bineinteles) asa ca fiecare sa aleaga,nu sa se contrazica.nu este nici o concluzie de tras,nu mai incercati sa demonstrati ca unu e mai bun ca altul.Fiecare este cu pasarica masii ;)
Respectele mele pentru cine a inteles!

BMnWA 28-10-09 23:24

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 2758670)
Iar manopera ?

manopera e inclusa in pret .

gonzy_et 29-10-09 08:32

Quote:

Originally Posted by marm3_TDi_power (Post 2759418)
Deja o ardeti off-topic. din nou simt nevoia sa intervin si sa cer niste lamuriri : de ce se contrazice lumea,in loc sa-si expuna punctul de vedere? benzina si motorina sunt 2 carburanti diferiti,care alimenteaza motoare diferite.unul este de turatie mare,unul de turatie mica.dpdv ingineresc,cred ca dieselu e peste benzina.ganditi-va ca si rabele alea din 1950 aveau injector la fiecare cilindru, chiar daca nici nu se gandea cineva sa puna un calculator pe masina,injectia era mecanica. dacia a scos primul motor pe injectie in 2000 si este defapt un injector in carburator.dar nu despre dacia e vb in tot threadul asta. este vorba de Benzina SAU Motorina . Adica ce alege fiecare,nu sa ne convingem unii pe altii de care este mai bun. ambele au avantajele si dezavantajele lor. spre exemplu sunt un posesor de 1.9 tdi de pe o skoda. nu-l ridic in slavi, sunt altele mai bune,dar nici cel mai slab nu este. spre ex, dieselu bate la popou benzina la consum, iar benzina bate dieselu la performanta (motoare omoloage,bineinteles) asa ca fiecare sa aleaga,nu sa se contrazica.nu este nici o concluzie de tras,nu mai incercati sa demonstrati ca unu e mai bun ca altul.Fiecare este cu pasarica masii ;)
Respectele mele pentru cine a inteles!

normal k am inteles ideea si am si scris de experienta mea mai incolo sunt perfec deacor cu tine benzina sau motorina si eu conduc o scoda cu celebrul 19tdi de 90cp k si tine si e o masina exceptionala economic si putere suficient pentru uz de zi cu zi dar tot nu compar ca si performante cu benzinare k altii pe acest topic si aia ma enerveaza care vorbesc si spun k c forta au dizalarele si k bat benzinarele am avut ocazi sa ma duc cu 18turbo pe un passat din 2001 diferenta era mare
atat spun la cei care nu au condus numai 19 tdi sa nu se creada (broasca in tau) eu stiu trasatura si mandria fiecarui posesor, e sasi laude carul dar asta e la consum e imbatabil dizel si la performante benzina

BMnWA 29-10-09 08:44

atunci alta teorie care spulbera dieselul este ca saracia si lipsa de finante forteaza omul sa isi cumpere diesel, sa aiba un consum redus sa isi permita plimbare de zi cu zi . Sa se faca Lambo si Porsche , Ferrari cu motoare 2.5 tdi sa isi poata lua pentru consum si fanii masinilor sport . Daca la mijloc nu ar fi problema banilor , atunci fratilor stati linistiti ca nu ati fi avut voi nici un diesel nici unu, eventual daca il castiga la o licitatie moca sau de la vre-un schimb + diferenta .

All times are GMT +2. The time now is 05:01.

- Copyright 2026 4Tuning