Originally Posted by franz34sm
(Post 5385371)
Am citit mult pe siteuri despre fel si fel de magarii. L-am intrebat pe mecanicu meu, care-i vrajeala asta cu duralube, lykuidmoly si restu magariilor, care curata motorul si da compresie motorului. Raspunsul lui a fost ca totul e afacere si reclama, ca nu exista aditivi care sa faca minuni. Asa cum, si pastilele pt incetinirea batrinetii, sau pastile care-ti maresc penisu, etc. Toate au efecte secundare si totul e vrajeala. Daca iti cumperi un medicament de la farmacie, citesti pe prospect ca, mai multe efecte negative are asupra organismului, decit efecte pozitive. Cam asa-i si cu restu produselor pt masini, etc. Am intrat la Nisan club, si citeam pe acolo ca, nu-i voie sa mergi cu dieselu incet si subturat, ca se strica motorul, si se depune calamina cica. Lam intrebat pe mecanic, si a zis ca si asta-i vrajeala. Ca daca mergi cu dieselu tot timpu turat, de la 3000 rpm in sus, atunci masina ( motorul ) nu mai apuca sa ajunga la 200 de mii de km, ca-l faci praf. O zis ca din cind in cind e bine sa turezi masina, da nici intrun caz sa mergi tot timpu prea turat. Cum mai sint destepti cu facultate, cu studii superioare, ingineri cica, care zic ca, cu dieselu se circula la 3500-4000 rpm. Asta da destepti, buni in teorie, da la practica is varza. Toata lumea-i bun in teorie, eeeeuuu, eeuu fac sex 2 oree. Si cind il chemi sa-ti demonstreze, se termina in doua secunde. Toata lumea-i tare in gura, prea multa teorie, si facultate. L-am mai intrebat pe mecanic, ce se poate face ca sa reduci consumul la o benzinara. O zis ca absolut nimica, asa-i dat din fabrica, si n-ai ce-i face, daca umbli la ea, il strici. Daca vrei consum mai mic, ia-ti diesel. Scurt. Apoi l-am mai intrebat despre filtre sport si cipuri. O zis ca filtrele sport iti da max 1-2 cai in plus, si nu mai mult, iar cipurile la fel. Marirea performantei, inseamna automat marirea consumului. Scurt. O mai zis ca la masinile pe benzina, nu prea sint probleme cu injectoarele, ca nu trebuie sa-mi fac griji. Deci daca vreau sa aflu ceva despre masini, intreb mecanicu cu cel putin 20 de ani de experienta, si nu intreb aici pe siteuri de tot felu de oameni nepriceputi, unu mai destept ca celalalt. Poate va aud ca va luati in gura cu mine. :)
|