![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Foarte enervant cind stau in rampa cu picioru pe frina, si trebe repede sai dau gaz, ca altfel merge masina inapoi un metru, asta ma enerveaua. La diesel numa lasam ambreaju si pleca incet de pe loc. Mai bine luam cu schimbator automat, bag picioru ca mam grabit sa-mi iau masina. Sar putea ca urmatoarea masina o sa fie, diesel cu schimbator automat. :D :D Am ales benzina pt silentiozitate. Imi place cind deabia aud motoru. Da asta e, nu le poti avea pe toate. |
La scoala de soferi din SM nu v-au invatat si plecarea in rampa?
P.S.: Puteam sa pun pariu ca treci iar la masina pe pacura! :rolleyes2 |
Quote:
|
Quote:
Am inteles ca dieselu e mult mai rentabil decit o benzinara, mai ales in cazul meu, pt ca fac cel putin 700 de km pe luna, si totusi am ales benzina, pt ca e mult mai silentios. La servici la mine, toti colegii mei au diesel. Poate si-au dat si ei seama, ca dieselu e mult mai rentabil. Si poaaatee ca si aici pe forum, toti au diesel, ca doara e mai rentabil, nu ? Dieselu e mai rentabil, da de aia fac pariu ca jumatate de aici, au benzinare. Corect ? Corect. |
Acelasi lucru obtii si cu un V8 pe benzina sau folosesti o cutie automata.
Insa discutia nu e asta, iar a intra intr-o astfel de polemica fara sfarsit este doar de dragul discutiei. Ambele au avantaje si dezavantaje stiute si arhistiute de toata lumea insa fiecare isi face propriul calcul incercand sa aleaga cat mai bine pentru el. Parerea mea este sa puneti egal si sa alegeti ce va trebuie cu adevarat sau ce va place mai mult. |
Quote:
|
Quote:
Am tinut si un Lupo 1.0 din ambreiaj pe o panta din oras destul de abrupta iar cu un Samurai 1.3 nici nu s-a pus problema de combinatii cu frana de mana. |
Quote:
|
Quote:
Se compara 320i cu 320d cum a facut el.Aceeasi cilindree aproximativa , acelasi nr de cp , turbo amandoua. 328i e bi-turbo |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
De ce prezenta, absenta sau numarul de turbine e un punct de comparatie e peste puterea mea de intelegere...
In absolut orice cumpar compar ce dau cu ce primesc, la auto pentru mine, pentru acelasi model/dotari totul se reduce la performante si costuri, sub 2 litri nici cilindreea nu ma intereseaza ca impozitul si asigurarea nu pot sa zic ca sunt mari, a daca este intre sub 3.0 si peste 3.0 cam conteaza. Dupa mine asa ar trebui sa fie pentru marea majoritate De acord ca sunt oamenii la care o caracteristica primeaza peste toate celelalte, de ex am un prieten, sa zic coleg de bransa, care nu sufera tacanitul de diesel din cauza serviciului unde il aude tot timpul. Fiind mecanic cu urechea antrenata pentru asa ceva nu poti ascunzi tacanitul/vibratiile de el asa ca nu vrea sa auda diesel. Pentru mine e pe dos, mie imi place la munca sa stau la jumate unui motor de 5-10 metri si sa ascult acel ritm sau sa ascult chiulasa unui cilindru. Si la dieselurile noi imi place ritmul care se evidentiaza perfect dar mult mai discret decat la cele vechi, TOTUSI nu din cauza asta am ACUM diesel totul se reduce la performante/costuri, visul meu este ca in viata asta sa apuc o masina electric cu o autonomie decenta si un pret pe care sa mi-l pot permite. |
| All times are GMT +2. The time now is 04:33. |
|
- Copyright 2026 4Tuning