![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Quote:
Am specificat ca este in functie de masina, daca citesti printre randuri nu este vina mea. Pe de lata parte, la incarcarea masinii, cel mai mare mancator de putere este strict pneul. Oricand vrei bem "o bere" si-ti explic si fizic de ce exista si in ce conditii, cazuri cand o masina incarcata sa prinda viteza mai mare decat goala. P.S. Si in cartea masinii si pe stalpul ei sunt specificatiile presiunii in pneuri in functie de incarcare si crede-ma ca nu au facut-o de tampiti. |
Quote:
si stiu si eu faza cu pneurile,dar nu o sa mearga masina la fel chiar daca umflu rotile si este si normal sa nu prinda viteza egala sau mai mare cand am in masina aproximativ +240 kg.... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu intotdeauna. Daca 1.6 diesel prinde 50km/h in tr. 1 la 4500rpm, si 1.6 benzina prinde tot 50km/h, dar la 6500 rpm, e mai lunga la diesel cutia.
Dar la motoare mari de obicei daca 3.0d prinde 60 in tr1, 3.0i prinde 70, si atunci sunt cam apropiate rapoartele. |
Quote:
|
Quote:
|
Pana la urma care o are mai lunga si care mai scurta????
Cutia zic. |
Da.... si care are randamentul mai bun... tot la cutie referindu-ne! :D
|
Quote:
Eu stiu ca o cutie cu rapoarte mai lungi ii da masinii o viteza mai mare la aceeasi turatie a motorului fata de o cutie cu rapoarte mai scurte. Gresesc? Daca tot citesti forumul asta, ai putea sa inveti ceva de la GTR, care dupa ce te contrazice iti si arata unde ai gresit, nu doar arunca cu ca*at cum fac altii. |
Deci eu cred ca da.
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:41. |
|
- Copyright 2026 4Tuning