Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Renault (https://forum.4tuning.ro/293-discutii-renault.html)
-   -   Club Renault 5 (https://forum.4tuning.ro/293-discutii-renault/9371-club-renault-5-a.html)

cil75 25-08-07 18:42

Re: Club Renault 5

Salutare ..
Stie cineva unde gasesc cilindri de frana pe spate la un renault 5Tr cu 4 usi din 89,

sau daca se potrivesc de la alta marca?

REN_O_5 25-08-07 21:38

aveti idee unde vin legate firele 1 si 2?(super 5, 1100cc)

REN_O_5 25-08-07 21:43

1 Attachment(s)
poza...........

boncea 25-08-07 21:59

3 Attachment(s)
Salut am achizitionat si eu un renault 5 motor 1.7 , an fab `90 dar are cateva bube:D...si nu prea stiu de unde as putea cumpara piesele...am nevoie de o planetara dreapta....si de un motoras de la geamul electric pe stanga....si mare are ceva care nu i-am dat de cap...cand merg cu viteza mai mare 90-100 daca franez prima oara tine apoi scapa un pic si apoi franeaza iar asta fara sa iau piciorul de pe frana stiti de la ce ar putea fi? P.S : Sunt din Bucuresti...daca ma poate ajuta cineva cu ce am zis mai sus pls dati-mi un pm .!!!!!!ACum si pozele....

boncea 25-08-07 22:00

Precizez masina nu o sa ramana asa...dar mai intai vreau sa ii fac tot bucshulitze daca la motor o avea ceva desii nu cred...iar la tinichigerie sta bine...:) pls astept...ori un raspuns aici pe thread ori un pm thx. Si daca se pricepe cineva calumea la reglaje si mecanica la aceasta masina....pls un pm

Ferny 26-08-07 12:27

poate fii de la cilindrul principal ,are uzura mare si mai scapa presiune, iti iei unul nou si se rezolva sau daca nu vrei il repari pe ala.
Intai trebuie dat jos cilindrul, desfaci conductele, si scoti pistonasul si vezi daca ai uzura in interior,bagi degetul si se va simte o mica uzura, poti scapa de ea cu jmirghel fin si cu o bormasina.

boncea 26-08-07 15:10

Ferny da-mi si mie id tau de mess pls ..ca sa vb...te rog ca am mai multe sa te intreb , astept un pm cu id tau

Ferny 26-08-07 16:48

[email protected] sau 0722.868.102

cil75 28-08-07 08:18

Salutare ..
Stie cineva unde gasesc cilindri de frana pe spate la un renault 5Tr cu 4 usi din 87,

Ferny 28-08-07 11:04

cauta la meteor ai net acasa da un search pe google,sau magazine cu piese pt masini straine, ai dezmembrarile, sunt o gramada de locuri unde poti cauta,si mai ales acum cand ai net la discretie si mai toate magazinele au si o pagina a lor.

M Y U 29-08-07 23:29

1 Attachment(s)
Am gasit ceva mai mare caci am nevoie pentru familia mea numeroasa,deci vand Renaultul.PRET 3800e cu muzica si 3500e fara muzica.

thehuhu 30-08-07 00:36

Quote:

Originally Posted by warangel (Post 1057556)
Hello,
Mi-am luat recent un R5 din '87, motor de 1100, 2 usi rosu... superb
din pacate am mici probleme la el si as vrea sa stiu ce as putea face:

1. se balangane scaunele in ultimul hal, au luat si putina rugina...

2. nu merg stropitoarele de pe parbriz. pe spate merg

3. cred ca e siguranta de la becul din masina asrsa sau ceva de genul asta pt ca desi am schimbat becul nu merge

4. am nevoie de plasticul ala care sta deasupra porbagajului si de stergatorul din spate....

astea sunt detaliile....

problemele majore sunt 2, si anume:

*patineaza ambreajul... de unde pot sa cumpar unul nou sau SH... si daca stiti pe unde sau pe la cine as putea sa il schimb

*scoate fum negru cand turez motorul cat de putin... ce e de facut? am inteles ca ar fi bine sa schim barburatorul cu unu de dacie. voi ce parere aveti?

1.bolturi, ciocan mare , aparat sudura sau alte scaune
2.are doua motoroase unu pt fata si unu pt spate in vas, schimba firele si furtunele intre ele pana iti iei alt motoras
3.are in lampa un contact pe ax cu o rotita care nu merge bine, desfa si curata , spray rugina

thehuhu 30-08-07 00:38

Quote:

Originally Posted by raztur (Post 1058054)
intrebare pentru cunoscatori...am si eu o micutza...defapt sotia mea are...si cum nu vrea sa o vanda si sa isi ia altceva m-am hotarat sa i-o prgatesc putin...
asa ca am inceput cu inceputul...jante oz, kit de frana brembo, suspensii reglabile coilover si aici a inceput distractia...le-am comandat , au venit... dar sunt numai doua...cele de pe fata...intrebarea mea este: nu trebuia sa fie si cele de pe spate? alea micutze? daca are cineva habar despre problema asta...pls raspundeti

pe spate se regleaza din barile de torsiune

warangel 30-08-07 10:33

multumesc mult thehuhu!

boncea 30-08-07 23:19

Salut , stie cineva de unde pot cumpara si eu niste amortizoare mai ieftine pentru un renault 5 din `90 motor 1.7 inj monopunct? sau sa le intaresc pastea?

mistreku 31-08-07 14:37

in sfarshit, am facut rost de cuzinetzi shi segmentzi. de duminica, reincep lucrarile la "bestie". :D MYU, pacat de mashinutza..arata super! daca shi merge la fel...pfff! ce sa mai zic..e super! bafta la vanzare shi felicitari celui care o ia! ;)

yo3ham 31-08-07 22:33

Warangel,

ai grija cu plafoniera din masina. Mai intii dai jos plafoniera cu totul. Apoi cind incerci sa scoti partea de plastic transparenta din cea fixa, e foarte usor sa-i rupi una din margini, care serveste drept balama, dupa care nu iti mai sta la locul ei. Eu asa am patit, plasticul ala imbatrineste se pare cam repede. Ma rog, am facut apoi o modificare cu o piesa de metal dar e mai bine sa ramina intreaga :-)

yo3ham 31-08-07 22:39

tot pt Warangel:

- la ambreiaj se potriveste perfect cel de Dacie. Se gaseste si original, dar e cam scump, si cum e o piesa relativ simpla, nu prea merita.

- inainte sa schimbi carburatorul, incearca sa-l reglezi, si eventual sa-l repari cu un kit de reparat carburatoare care se gaseste la Al Padrino la universitate cu vreo 50 lei. Cei care au trecut pe carburatie de Dacie au avut rezultate amestecate (unii au fost multumiti altii nu). NU este acelasi lucru, nu e perfect compatibil cum e in cazul ambreiajului.

M Y U 31-08-07 22:51

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 1074221)
in sfarshit, am facut rost de cuzinetzi shi segmentzi. de duminica, reincep lucrarile la "bestie". :D MYU, pacat de mashinutza..arata super! daca shi merge la fel...pfff! ce sa mai zic..e super! bafta la vanzare shi felicitari celui care o ia! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=huwAERgzsWQ aici eram la presiunea de fabrica Bafta si tie la masinuta............

warangel 01-09-07 11:17

Eu am acum un carburator foarte ciudat care nu are reglaj decat pentru relanti... se numeste zenith 32IF2, daca iti spune ceva. Am luat kitul ala de care zici tu... dar nu s-a intamplat nimic. Am desfacut carbutratorul in ideea ca o sa gasesc vre un reglaj pe acolo, dar nimik... in schimb jiglerul care facea legatura cu baia de benzina din carburator era enorm de mare cam 1,5 mm... am reusit sa mai astup cumva jiglerul ala si am reusit sa imi fac motoru sa nu mai meraga innecat si am rezolvat cu asta si dara de fum negru cu care mergeam dupa mine. Totusi artificiul asta ramane doar un artificiu... mi s-a redus consumul de la 17-18 pe la 12-13 asa orientativ sincer mi-a fost frica sa ma chinui sa-mi calculez un consum mai exact :P si cam astea sunt motivele pentru care as opta pentru un alt carburator. Am auzit ca pe Peugeot 205 sunt niste carburatoare bune.

warangel 01-09-07 11:20

Cat despre ambreiaj... am fost pe la alpadrino si pe la augsburg si am gasit un disc de ambreiaj de 180 Ron la aladrino si unul de 98 Ron la augsburg... mi s-a spus ca ar fi mai bine sa-mi schimb tot kitul ca e mult mai simplu si ca daca tot umblu acolo sa inlocuiesc tot...

warangel 01-09-07 11:20

cu plafoniera am reusit sa fac o treaba buna si nu s-a rupt nimik :D

mistreku 01-09-07 17:19

Quote:

Originally Posted by M Y U (Post 1075038)
https://www.youtube.com/watch?v=huwAERgzsWQ aici eram la presiunea de fabrica Bafta si tie la masinuta............

foarte tare! se cam shi aude de altfel ca mashina tragea..pff! frumos!

yo3ham 01-09-07 18:26

Warangel,

si eu am exact acelasi carb (zenith 32if2, subtip V10 514). De fapt avem acelasi tip de masina, din acelasi an.

Consumul meu in oras e intre 10 si vreo 13, iar afara e de vreo 6, fara kit de reparatie (l-am cumparat dar nu am apucat inca sa ma ocup de el). Intr-adevar singurul reglaj exterior este cel pt relanti, si in cazul meu un sfert de tura face o diferenta ENORMA la consum si de altfel si la cit de urit pute esapamentul la relanti.... si stiind ca in oras stam o gramada la semafor, reglajul ala conteaza.

Cu kitul tau de reparatie, incearca sa-ti reglezi carbul la vreun mester, erau niste mesaje pe forum despre astfel de mesteri care eventual au si banc. Daca chiar si asa nu reusesti sa-l faci sa mearga cum trebuie, atunci ma rog... inlocuieste-l cu unul de la alta masina. Dar eu as lasa asta ca ultima optiune. Compatibil mai e si Solex 32 DIS sau Weber 32 DRT, conform manualului de reparatie scanat care a circulat inclusiv pe acest forum (cel de 12 mega).

Mai e si posibilitatea ca jiclorul principal sa fie prea mare daca e de la alt subtip de carburator, de ex in cazul in care pui 32IF2 pe un motor mai mare.

B-22-GIL 03-09-07 21:51

salutare! in scurt timp imi voi achizitiona un r5 tl din 88 alb!(masina este cea de la piata muncii sau piata hurmuzaki cei kre stau prin zona si au vazut-o) dar micutei i-i lipsesc anumite componente.... ma poate ajuta cineva? dak da ar fii super.... as avea nevoie de un far stanga , semanlizator stanga , grila dintre faruri si un spoiler fata! eventual sa spuneti si un pret! va multumesc!

Ferny 03-09-07 21:55

stiu masina ,este cam daramata ,sa furat mult de pe ea ,o sa ai mult de munca si daca vrei si iti place o sa iasa ceva frumos ,numai noroc din partea mea.

B-22-GIL 03-09-07 22:03

a.. mai lipsesc unele chestii cum ar fii capacu de la rezervor, un plastic din interior, roata de rezerva.... km asta am vazut k lipseste... si bineinteles cele mentionate mai sus! am vazut k motorul merge acceptabil... nu este foarte multa rugina... ce nu am apucat inca sa o alerg mai mult! dar o voi face cu siguranta inaite de a-i da toti banii! 600 euro m-am inteles cu el... crezi k e mult?.. eu nu prea ma pricep la r5 ... am avut oltcit.. la ala mai stiam cate ceva!

miliady 04-09-07 00:27

Stiti ce ma intreb eu? chestia asta toata a inceput cu un oarecare Club R5.... mei exista vreo tentativa?

miliady 04-09-07 13:35

intrebare catre cunoscatori.

incap cauciucuri 205 / 45(50) R15 pe GTT?

M Y U 04-09-07 20:58

Quote:

Originally Posted by miliady (Post 1080741)
intrebare catre cunoscatori.

incap cauciucuri 205 / 45(50) R15 pe GTT?

205 / 45 r15 .. in general da..depinde de jante ,cum cad pe masina,sa nu fie prea bagate in interior sau prea scoase in exterior.

mistreku 04-09-07 21:27

miliady, eu am asha ceva da cu garda de 50 nu 45..shi la viraj max freaca in interiorul aripii..pe semiaripa..pff! nu tocmai placut! ca se shi franeaza, logic..deci in principiu ar merge da' cu distantzieri.

miliady 05-09-07 01:54

nu vreau sa pun distantiere ca sunt pericol public alea...

Miez 05-09-07 09:20

miliady eu am avut 195/50/15 era ok .. dar freca un pic pe interior..

cil75 06-09-07 14:45

--------------------------------------------------------------------------------

Salutare ..
Stie cineva unde gasesc cilindri de frana pe spate la un renault 5Tr cu 4 usi din 89,

huderdi 07-09-07 17:43

Salutare pentru prima data! urmeaza sa achizitionez "LE CAR" - nume de cod :P sau renault 5... nu sunt cunoscator in ale masinilor cu atat mai putin intr-o categorie anume! omul imi cere 700euro - ingrijita,din 87,rar2008,140000km reali!am mers cu ea...nu toarce dar e excelenta ca experienta!
intrebare: care sunt cele mai comune probleme ale unui renaul 5?si la ce sa ma uit mai atent?

warangel 07-09-07 18:01

in primul si in primul rand sa te uiti dupa rugina: sub presuri, da in fata scaunele vezi dk deasupra rotiilor sunt gauri, puncte de rugina etc. si dk reusesti sa te uti si pe sub ea e bine; sa nu scoata fum negru ca la carburatoarele astea nu prea ai ce sa faci. (asta am patit eu tot cu unu mic din '87)
sfat: inearca sa citesti cat mai multe posturi de pe forum si ai sa vezi k te cam prinzi cum merge treaba

apropo stie careva "club renault 5" cand si unde se intalneste?

huderdi 07-09-07 18:29

mersi pentru sfat! sa spunem ca sta bine la problemele pe care le-ai enumerat;totusi pretul cum vi se pare?

yo3ham 07-09-07 22:12

Quote:

Originally Posted by huderdi (Post 1087360)
Salutare pentru prima data! urmeaza sa achizitionez "LE CAR" - nume de cod :P sau renault 5... nu sunt cunoscator in ale masinilor cu atat mai putin intr-o categorie anume! omul imi cere 700euro - ingrijita,din 87,rar2008,140000km reali!am mers cu ea...nu toarce dar e excelenta ca experienta!
intrebare: care sunt cele mai comune probleme ale unui renaul 5?si la ce sa ma uit mai atent?

Doar 700E ? pret excelent, pt una ingrijita am vazut cerindu-se mai mult decit dublu.
Ce se strica ? pai se pot strica multe. Tipic cade (si se pierde) capacul/trapa de la rezervor, asa ca daca a ta o mai are poate verifici balamaua si o repari, inainte sa fie prea tirziu. Se poate rupe maneta de soc (e din plastic). In rest, fiecare cu problemele ei. Masina a avut mare succes si nu prea are probleme tipice. Daca nu toarce, se poate curata si regla carburatorul, verif./schimbat bujiile si ar tb sa toarca.

boncea 07-09-07 23:04

Salut am si eu un renault 5 gtx injectie monopunct , daca stiti cumva cat ma costa o reconditionare la planetara sau unde gasesc de cumparat si amortizoarele pe fata. C-am la ce pret ajung toate astea? pls lasati un msg thx.P.S: masina e din 90` si am inteles ca merg si piesle de pe renault 19 are motor de 1.7 benzina.thx

villytzah 08-09-07 00:08

boncea: masina ta are cam cel mai marfa motor,parerea mea si excluzand GTT, planetara la dezmembrari - in jur de 1,5 mil si amortizoarele merg reconditionate si intarite.Mai cauta topicuri de R5 si o sa afli mai multe.

huderdi : parerea mea ca la 700 euro e prea putin si o sa mai bagi destul in ea,in fine e una neinmatriculata la 300 euro pe la timisoara,poate o combini cu aia si te-ai scos.

yo3ham: ceea ce ai spus tu ca se strica la R5 sunt cele mai minore lucruri si care se datoreaza vechimii, dar totusi pot fi inlocuite. Lucruri mai grave sunt :
-puntea spate (e boala generala a R5)
-carburatorul dereglat sau stricat(nu prea mai ai ce sa-i faci)
-rugina datorata vechimii si nu numai
-sa nu fi fost accidentata
-verifici planetarele cu viraj max si accelerat mai tare ca sa vezi daca bat
-plus alte chestii generale care trebuie verificate la masini vechi.

Daca am omis ceva,si sigur am facut-o, rog baietii sa adauge ...:P

All times are GMT +2. The time now is 02:36.

- Copyright 2026 4Tuning