![]() |
Re: AMG vs. M vs. RS
Daca ai fi citit ultimele 10 pagini probabil ai fi avut raspunsul si la intrebarea asta. Ti-l mai zic o data, da.
Cat despre ce are sau nu rost cu mine, vino cu niste argumente. Eu ti-am dat, Audi a avut si o sa aiba turbo, BMW a avut aspirat si o sa aiba turbo. Cine pe cine copiaza ? Ce ti se pare subiectiv in afirmatia asta ? Sau adevarul doare ? |
dar cand audi a avut vreo 400 de cai cu turbo, bmw avea vreo 400 cu aspirat, iar acum stii ce urmeaza nu?
Trebuie sa recunoastem ca audi nu a copiat BMW, stiti de ce? Pentru ca nu are cum!!! Doar la design cred, ca la motoare... aleluia. :-) |
Quote:
|
Decat RS4 mai bine un 335i!!!
|
NU urmeaza nimic, BMW avea caii aia din aspirat fiindca avea motoare de turatie, era nevoie de 8000 RPM ca sa scoata 400CP, Audi avea nevoie de 6000. Vezi diferenta ? Cand au trecut la turbo si BMW, nu s-a intamplat nimic, motoarele nu mai erau de turatie (evident) si scot puterea din turbo la o turatie mult mai mica.
Si Audi scoate 100-110 CP/litru din aspirat fara probleme, vezi 4.2 V8 420CP, 5.2 V10 525CP, 5.2 V10 570CP. Tu, ca multi altii, aveti falsa impresie ca daca BMW scoteau 100 cp / litru din aspirat, cand o sa treaca la turbo o sa rupa norma, 2000000 CP / litru. Ei bine, nu e chiar asa, s-au oprit la 125, ceva absolut normal / banal pentru un turbo (RS4 B5 care a aparut in 1999 avea 140 cp / litru de pe atunci). Doar nu iti imaginai ca faceau motoare turbo cu redline la 8500 RPM ? :lol: LE - pana la RS4 e cale lunga, 335i o ia pe coaja de la S4 pana una alta. PS @ xxdadixx - au pastrat motorul de pe RS4 si l-au imbunatatit, pe RS6 a ramas turbo, S4 este turbo, R8 este aspirat. Depinde de model. Daca vrei sa observi o sa observi ca mai toata lumea trece de la motoare aspirate la motoare turbo, eventual mai mici, fie ca este vorba de motorizari mici de 1.2-1.6 litri sau cele de top de 4-6000 cmc. |
EU am avut A4 din 2000, acum am un 318i din 94, nu se compara
|
Sunt convins, e o diferenta de 6 ani intre ele, e normal ca BMW-ul sa fie inferior.
|
Quote:
Cum mai zicea un coleg forumist, daca BMW punea turbo pe motoarele alea aspirate, Audi se apucau de facut scutere. Totusi, eu recunosc sunt subiectiv aici, imi plac BMW-urile si sunt fan, pur si simplu. Nu am nevoie sa dau nimaniu vre-un motiv sau multe cifre fara rost. Sa zicem ca as alege un BMW din simplul motiv ca la semafor, gagicile cocalarilor cu Audi, oricum dupa masina mea o sa se uite. :lol: (a nu se intelege ca nu exista si cocalari cu BMW-uri, Merc-uri, etc.) Cu asta am incheiat activitatea mea aici, 10 puncte mari pentru Sasha care dupa cum stie toata lumea e cea mai Audi(oasa) de aici si totusi a avut puterea de a recunoaste ca un M este totusi... altceva. :-P Felicitari! |
Eu cred ca invers!!! cu toata diferenta aia de 6 ani BMW e superior. o fi audi mai finisat fiind un model mai nou, dar tehnic bmw ramane.
|
@ world_eye - cu finisarile/calitatea nu ai nimerit-o deloc in comparatia asta, nu sunt de partea "ta".
Sunt fani BMW care recunosc fara stres ca la capitolul interior/calitate/materiale/finisari Audi cam da lectii, vezi userul UNLORD. Sau testele auto de pe net/din reviste. PS - afirmatia aia cu cocalarii este maxima, numai faptul ca iti pasa de asa ceva imi spune multe despre tine, de veridicitatea afirmatiei nici nu ma leg. PS2 - ai dreptate, M este altceva decat RS, la fel cum RS este altceva fata de M. Sau AMG este altceva fata de ambele, ar fi culmea sa fie identice toate :lol:. |
ai dreptate world_eye007, si eu sunt fan BMW, dar pot recunoaste ca un Mercedes e mai luxos ca un bmw si asa mai departe, Dar din astea 3 branduri la motoare BMW e pe primul loc.
|
Quote:
L-au angajat pe Bangle :D Si am auzit ca RS5 e copiat dupa seria 5GT.O adevarata masina de copiat :D Un fel de Rodius German. |
Quote:
|
100 de pagini, rezuma defapt ,,egalitatea" si dependenta fiecaruia de celalat pentru progrese deosebite si cu spor.
Daca vorbim de reputatie, Mercedes face cat celalate la un loc. Performantele sunt foarte apropiate, schimbandu-se ,,liderul" din generatie-n generatie. Design, indiscutabil. |
Quote:
Quote:
|
cocalarii cu bombeuri sunteti voi ma
|
care voi ??
|
Quote:
|
Dacia, masini si MERCEDES !
Sau ... Mercedes-Benz: Enginereed like no other car in the world :D Examplu clar ... Mercedes 190E clasa "amarat" in 1986 avea 4x geamuri electrice, AIRBAG, trapa electrica, scaune electrice incalzite cu memorii, ABS, suspensie cu self-leveling si 185 cp la un motor de 2.3L aspirat .... unde erau BMW sau Audi cu ale lor E30 sau 80 ? |
Tu traiesti cu vreo 30 de ani in urma ? Prespunand ca ai dreptate, cu ce te incalzeste, acum in 2010, ca Mercedes avea nu stiu ce model superior concurentei pe vremea cand bunica era virgina ?
|
Quote:
|
Quote:
|
190E ii C-Klass...
|
AMG M RS ???
|
Quote:
|
190E AMG (2.5 16v-Cossworth 204cp) era rival direct cu E30 M3
|
Quote:
Mercedesul a excelat si atunci pe dotarile care fac luxul, dar atunci cum iti explici faptul ca 80-ul sau ursuletul au facut istorie? |
190e 2.3 / 2.5 isi are locul bine meritat in istorie, acum fiecare are pareri impartite. La vremea accea , ce ziceau cei de la BMW de 190 EVO II :
Quote:
|
daca ma gindesc bine si audi avea raspuns pentru m3 si 190 evo 2.si anume coupe-ul de 220 cai sau "uhrquattro" cum i se mai spune acuma.ce mi-as mai dori una din aia acuma.
|
Quote:
|
tot ce pot zice e ...respect pt propulsor...
|
eu nu stiu de ce isi pierde lumea timpul pe acest topic.
este simplu sa intri pe site-urile bmw si audi si sa vezi ca toate rs-urile sunt mai rapide in linie dreapta ca m-urile echivalente. intri si pe fastestlaps.com si vei vedea ca si pe circuit este valabil acelasi lucru. |
nu tot timpu ii ca pe net...in viata reala e alta treaba
|
pai intra pe fastest laps.com si vezi cum e treaba in viata reala.
acolo sunt masinile cronometrate si pe circuit si pe sferta de mila si in toate ipostazele posibile mai putin mersul cu spatele. wtf mai vor flacaii pe acest topic la lucruri care sunt absolut de necombatut??!! sa vina o alta serie de M3, m5 si apoi probabil ordinea se va schimba. in prezent lucrurile sunt clare rs > m |
Ce te faci cand sunt conduse de acelasi om ( Stig ) pe acelasi circuit si castiga M-ul?
|
Nu scrie niciunde in titlu ca masinile trebuie sa fie in productie iar la restul unde "castiga" audi, eu nu am vazut acelsi pilot pe acelasi traseu.
Oftopic Anaconda, te-ai emotionat, ai dat edit de 3 ori si tot ai uitat o virgula :) |
Scuzele mele, probabil am înţeles greşit mesajul transmis, îmi retrag cuvintele.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
EDIT - asta ca o observatie ca sesizezi de fiecare data de cate ori dau edit, probabil stai cu cursorul pe "refresh" cu un "clicker" sa numeri cu precizie, apoi iti dai seama cat de emotionat sunt. :tenisclap |
| All times are GMT +2. The time now is 07:54. |
- Copyright 2026 4Tuning