![]() |
Re: Discutii Diverse Intre Userii VL. .:)
Quote:
Acuma nu intelege ca daca i-ai montat un suport de telefon sau o cotiera, gata, nu mai ie stock.. |
http://cc.seat.at/nwapp/nws_ro?SVC=C...NT=&MG=Cordoba
uite ba aici copil obosit ca 75 e doar benzinar |
Cati km are seat-ul tau? vad ca il ridici prea mult in slavi. Aici in brezoi am un prieten care are pe taxi un seat exact ca al tau, sa al lu' taica-to, chiar si aceeasi motorizare. La luat de nou de la 0km, nu st cati km are acuma (banuiesc ca destui), dar are numai probleme cu el.. nu trece luna ca ii mai cedeaza cate ceva.. :???:
|
Quote:
poate are modelu vechi de cordoba 2002..alea sunt cam proaste ..:D |
da..ce mi`e 0 ce mi`e 10 km:) copil de guma ce esti
|
Quote:
Nu st ce an ie, dar ie exact ca al tau (ma refer la caroserie faruri si lampi pe spate) |
Cipy, n`are rost sa iti bati capu cu el. Sti cum sunt kinderii: masina lor e cea mai tare. Si nu o sa inteleaga pana nu o sa aiba varsta mai inaintata si masina lor....asa ca....iti tocesti nervii degeaba
|
Quote:
2007 C O R D O B A 8) si difera mult.. |
Ioane...mai taci omule ca incepi sa ma stresezi cu posturile tale...gata...mai oprestete
|
Quote:
|
auzi da asta a ta nu e SDI ... parerea mea ca din cate stiu eu are motorul in 3 pistoane :) :) :) :) :)
Turbo pe 3 pistoane ? nush acuma. oricum motorul se aude ca draq... si park e de 1.3 motorul asa zic aia pe la garaj :d Hai ma draq ca fac facultate pt asa ceva stiu ce vb :) Motorul este de 1.3 SDI (simple diesel injection) in 3 pistoane. un motor de nu ar mai fi. Unde lucreaza mai ai tai...de iti iei u Altea XL + inca o masina ca ma bag draq si eu :) daca merge asa bine treaba. |
Quote:
tu pe ibiza de care ai ? din cate stiu eu e facuta dupa noua platforma VW POLO :rolleyes2 |
Mai sa stii ca plec mai incolo... o sa ii cer certificatul si ma uit... pe cilindree ca asa de scris poate sa scire si 2.0 cum e la mercedes c 220 da el e de 1986 CC motorul...
Turbo e clar ca nu are. Seatul are motor de 1.2 benzina 12V daca avea si el 16V era mai bine consuma mai putin. |
Quote:
Cordoba NEU Reference TDI-PD NoVA: 5 % Diesel / 1.4l / 51 kW/70 PS / 5 Gang / 4-Türen Bruttopreis: EUR 14.672,- |
lasa`l bre TIR in lumea lui si sa spere el ca face motor de 1.6i aspirat 75 cp:). Motoru ala 100% nu are 75 cp ci 70 ( am fost si am intrebat multi posesori de cordoba si m`am uitat si pe carte )
|
Pai ce,al tau mai are?:))
|
Quote:
PS: Fratilor ce e cu avionul ala mare de ne tot survoleaza? :|...Deja intru la idei eu...Pare a fi un Hercules...si sigur e ceva militar. |
Quote:
chip tuningu` nu e cum zicea prietenu` ala al tau...cu cat dai mai multi bani cu atat ai mai multi cai...la motor de 1.4 nu scoate nici 15 cai in plus...de ce ? pentru ca nu are de unde...e motor mic...asa ti-ar modifica si la dacie diverse chestii si ai face-o de 100 de cai...da` de unde...ca n`are de unde... si intradevar, noi in zilele noastre nu mai facem acel chip tuning de la inceput, noi facem doar resoftare / remapare sau whatever vrei sa-i zici...chip tuning de fapt era ori inlocuirea chip-ului deja existent ori adaugarea unui alt chip prin care sa se modifice setarile... anyway, ideea era ca indiferent de cati bani ai, motoru` are niste limite...da, intradevar ti`l poate duce la 105 cai...dar mergi cu aia 105 cai...20 de metri :) se renteaza pentru tine ? nu...pentru motor de 1.2 mi`a zis ca n`are ce sa faca si mi`a zis sa nu mai merg la el cu masini cu motoare mici... acuma intelegi ce vrei...brb sa citesc si restul de posturi PS: are piese VW in ea pentru ca SEAT apartine (printre altele) grupului VAG :) PS2: la inceput SEAT facea clone de FIAT :) pentru ca apartinea firmei FIAT (asta in 1950 cand s`a infiintat SEAT...apropo, vreo asemanare la nume cu FIAT ?) cheers PS3: poti avea suspensii sport pe masini de familie, de ce nu ? daca dai banu`...ramane greu de crezut ca aia are asa ceva :) pentru ca totusi...e masina chiar de familie...nu scoate performante la nici un capitol (nu e nici scuza si nici acuza si nici nimic) |
Quote:
0 sau 10 km...tot 0 poti considera...ideea era ca era noua masina...poate are deja 100000000000 de km facuti si sunt dati inapoi, daca tot e sa o dam in SF-uri... casco nu are moca...poate asa v-au zis voua la SEAT...dar e inclus in pret, crede-ma :) nu generaliza cand te referi la masini...si Audi a avut pe A3 probleme cu scaunele din fata acum cativa ani...la 10000 de masini sau ceva de genul care au fost retrase, respectiv inlocuite... si eu poate maine ma duc si-mi iau seria 7 nou...si e seria 7 cu renume si bla bla de la BMW...si poate e praf inauntru...pielea se va rupe in 2-3 saptamani si multe alte cele...dar ceilalti nu aveau problemele mele...deci generalizarile sunt in plus PS: imi cer scuze daca cineva a mai zis ce am zis si eu, da' nu citesc tot tot :) |
Quote:
LE: nu am vazut ca de fapt ai zis de C220 (adica reiesea motor de 2200) si de fapt era de 2000 :) sorry de harababura...e ora 1 si ceva...e de inteles :p PS: nu stiu de unde pana unde va certati atat pe baza motorizarii 1.4 TDI-PD...e motor mic...e diesel...are cuplu mare, de unde si o acceleratie acceptabila (undeva intre 12 si 13 secunde pana la 100 km/h)...si cam atat...viteza maxima...nu stiu daca prinde 200, nici dacia mea nu prindea 160 cum trebuia, chiar daca avea 180 in bord...de mult nu mai sunt valabile fazele alea cu ... are 160 in bord deci prinde 140...are 260 deci ia sigur 240...si asa mai departe...deci daca are 220 sau 240 in bord, nu e neaparat ca va ajunge vreodata la 200...mai ales pentru ca acum se folosesc SETURI DE BORDURI pentru diferite masini...adica bord ca al meu e si pe Audi A4 2.5 TDI de 180 CP...si prinde mai mult ca a mea clar...dar avem acelasi bord si asa mai departe...faza cu 200 o zic...ca eu cand aveam 101 CP...abia a ajuns la 200...nici usor dar nici greu...si mai sus de 205-210 nu se ducea...si eu am 1.9 TDI :) si ceva kg in plus, dar totusi...vorbim de Audi... anyway, bafta la cearta... PS2: care e ideea cu avionu` ? |
Quote:
http://tuningmotor.ro PS: da tu crezi ca eu l`am crezut ? pe el ? cu 50 de cai ai lui :lol: :lol: |
Quote:
|
Quote:
|
Nu inca cip...Fusesem sa intreb unde si l-a facut si alexik, dar eu pun cipul la final, dupa toate celelalte investitii de performanta...Ca sa le ia in considerare si pe acelea...Si daca nu il fac in italia 1000% il duc la Bucuresti pe dyno, ca pe aici vad ca lumea se uita ca la cacat la motoare mici si-i doare in 14...Si ma opresc aici...
|
Quote:
uite ceva aici...:) Opel 1,3 CDTi >> Inainte: 70CP /170Nm; Dupa: 95CP / 220Nm. >> Pret: 999 RON 1,3 CDTi >> Inainte: 90CP /200Nm; Dupa: 115CP / 250Nm. >> Pret: 999 RON 1,7 DTi >> Inainte: 75CP /165Nm; Dupa: 100CP / 220Nm. >> Pret: 999 RON 1,7 DTi >> Inainte: 68CP /-Nm; Dupa: 84CP / 20%Nm. >> Pret: 999 RON 1,7 CDTi >> Inainte: 80CP /170Nm; Dupa: 109CP / 230Nm. >> Pret: 999 RON 1,7 CDTi >> Inainte: 100CP /240Nm; Dupa: 130CP / 305Nm. >> Pret: 999 RON 1,9 DTI >> Inainte: 102CP /200Nm; Dupa: 130CP / 270Nm. >> Pret: 1,099 RON 1.9 CDTi >> Inainte: 100CP /-Nm; Dupa: 130CP / 19.75Nm. >> Pret: 1,099 RON 1,9 CDTi >> Inainte: 120CP /280Nm; Dupa: 150CP / 330Nm. >> Pret: 1,099 RON 1,9 CDTi >> Inainte: 150CP /315Nm; Dupa: 185CP / 380Nm. >> Pret: 1,099 RON 2,0 DTi DTL >> Inainte: 82CP /185Nm; Dupa: 105CP / 260Nm. >> Pret: 1,099 RON 2,0 DTi DTH >> Inainte: 100CP /230Nm; Dupa: 126CP / 275Nm. >> Pret: 1,099 RON 2,2 DTi >> Inainte: 115CP /260Nm; Dupa: 150CP / 320Nm. >> Pret: 1,299 RON 2,2 DTi DTR >> Inainte: 125CP /270Nm; Dupa: 155CP / 340Nm. >> Pret: 1,299 RON 2,5 TD >> Inainte: 130CP /250Nm; Dupa: 170CP / 330Nm. >> Pret: 1,299 RON 2,5 DTI-24V >> Inainte: 150CP /300Nm; Dupa: 185CP / 380Nm. >> Pret: 1,299 RON 3,0 V6 CDTi >> Inainte: 177CP /370Nm; Dupa: 211CP / 420Nm. >> Pret: 1,499 RON 1,0i 8V >> Inainte: -CP /-Nm; Dupa: 10%CP / 15%Nm. >> Pret: 799 RON 1,2i 8V >> Inainte: -CP /-Nm; Dupa: 10%CP / 15%Nm. >> Pret: 899 RON 1,3i 8V >> Inainte: -CP /-Nm; Dupa: 10%CP / 15%Nm. >> Pret: 899 RON 1,4i 16v >> Inainte: 90CP /125Nm; Dupa: 99CP / 135Nm. >> Pret: 899 RON 1,6i 16v >> Inainte: 105CP /125Nm; Dupa: 116CP / 140Nm. >> Pret: 899 RON 1,8i 16v >> Inainte: 125CP /170Nm; Dupa: 139CP / 186Nm. >> Pret: 899 RON 2,0i Turbo >> Inainte: 200CP /262Nm; Dupa: 238CP / 330Nm. >> Pret: 1,199 RON 2,0i Turbo Speedster >> Inainte: 200CP /262Nm; Dupa: 243CP / 370Nm. >> Pret: 1,199 RON 2,2i 16V >> Inainte: -CP /-Nm; Dupa: 10%CP / 15%Nm. >> Pret: 999 RON 2,4i 8V >> Inainte: -CP /-Nm; Dupa: 10%CP / 15%Nm. >> Pret: 999 RON 2,5i V6 >> Inainte: -CP /-Nm; Dupa: 10%CP / 15%Nm. >> Pret: 1,199 RON 2,8i V6 Turbo OPC >> Inainte: 250CP /-Nm; Dupa: 300CP / 500Nm. >> Pret: 1,399 RON 3,0i V6 >> Inainte: -CP /-Nm; Dupa: 10%CP / 15%Nm. >> Pret: 1,199 RON |
e enorm...adica eu nu as da 9 mil pe un chip. Stiu pe cineva la bucuresti care face muuuult mai ieftin. e vb de Rabanne ( cred ca il stiti daca nu macar firma: Chiptuning ). Asa ca vi`l recomand cu cea mai mare placere
|
Quote:
|
si atunci de ce ai pus si preturile? stiu ca la mine din 75cp facea 90 si mai putea dar am zis ca e ok atata
|
Quote:
|
Quote:
in fine, nu ai de ce sa te superi daca te-ai suparat... LE: am citit si restu' si vad ca ai luat foc aiurea...ti-am explicat si atunci ca omul a zis ca ai motor mic si nu prea are cum sa te ajute...el putea la fel de bine sa iti ia banii si sa iti spuna ca ai 20 de cai in plus...ideea e ca daca nu are cum sa te ajute, nici nu-ti ia banii degeaba...eram sigur ca asa va iesi faza asta...puteam sa jur dinainte sa fie orice discutie...si pe dyno si pe orice nu te ajuta ... decat sa CITESTI informatiile noi...in performante...ca asa iti zice si el cam cat are in plus...doar tu vei simti pana la urma cat are in plus...orice chip tuning se face pe fiecare masina in parte...pe fiecare soft...si asa mai departe... in fine, nici nu imi mai bat capul la fazele astea ca fiecare intelege ce vrea...parca in bucuresti cainii umbla cu covrigi in coada sau in italia la fel... PS: tot pentru ionut cu lista lui de chipuri...nu e ceva negru pe alb, adica fix sau exact...depinde de fiecare motor...daca e in stare perfecta de functionare...atunci iti da cam ce zice acolo...daca nu...mai putin...poate sa nu-ti dea deloc o resoftare, depinde de starea motorului tau... bafta voua, incepeti alte discutii ca astea sunt deja fumate de N ori |
io m`am oferit sa il duc la prietenu ala al meu daca chiar vrea sa isi faca chiptuning nu am zis ca ii scoate aia 20 cp sau cat ii scoate...lasand asta la o parte mergem pe undeva?
|
dupa 7 daca e...ca tre sa merg si la Florin sa-mi schimbe alea la computadoru` de bord...
|
Quote:
Dintr-o resoftare moderata se obtine in general 10% din puterea initiala a motorului, deci in cz lui oliver 7,5cp. |
Quote:
|
Quote:
1. Trecand peste faptul ca acum te-a luat gura pe dinainte si nu mi-ai spus de atunci ca ala te-a usuit ca uite doamne "l-ai adus pe prapaditu` ala cu motor de doar 1,2i" si ca spui acum la o luna, inteleg de aici ca te-ai facut de ras ca ai intrebat pentru mine. Imi pare rau. Data viitoare o sa intreb personal. 2. Nu e noutate si iti dau dreptate, nu umbla cainii cu covrigii, mie unul imi face scarba Bucurestiul, dar fara suparare - cand pune ala masina pe dyno legata la PC atunci vezi clar ce e si ce nu e. Da?!?! Asa si atunci ii monteaza si cipul (compania la care ma refer eu) - nu joaca din asta de copii doar sa iti schimbe softul si ii pune sa zicem 30%. Vede ca nu merge, ii mai da jos 5-10%, astfel incat cu un dyno la dispozite intotdeauna poti sa obtii maxiumul. Asa ce faci?...aici? Hmmm?!?!...Vine ...aa..ce motor ai....3,0i pe masina X, tipul Y, anul de fabricatie 0000..aha...O sa iti comandam softul pentru modelul tau...Te chemam noi...Si masina poate avea 10 ani si nu mai avea toti 300 cp ai ei...sau cati mama dracu` avea....Intelege lumea ce vreau sa zic?...Si uite...Concluziile sunt urmatoarele: a. Fara un dyno ai erori (laptopul la pc e apa de ploaie. Trebuie testata masina sa iti dai seama) b. Dyno nu te ajuta doar la masuratori, ci si la performanta. Am vorbit din postura unui incepator si pe baze teoretice. Dupa cum lumea bine stie nu m-am laudat niciodata ca avand cunostinte tehnice si cu asta imi amintesc ce mi-a spus trafy acum 1 an: "Man, nu iti prezenta masina, nu vorbi de ea, ca lumea sare in sus si iti spune tot felul de aiureli" - mare dreptate a avut omul asta. O sa mai vorbesc doar cand o sa fie gata. Numai bine! |
Quote:
cat despre faza cu dyno nush ce sa-ti mai zic...iti pune masina pe dyno...vede cat duce maxim...asta iti face si baiatu' in spate acolo la service...fara dyno...ca el iti citeste softu' si din germania iti trimite soft perfect pentru maxim ca sa nu f**i motoru'...deci e same shit (minus un drum la bucuresti + cheltuieli de dyno...si daca bine stii, e un singur dyno in tara pentru FWD sau RWD si unul 4x4...deci nu e ceva ce vezi oriunde si gasesti oricand...) sa iti explic metoda de resoftare...intai verificare completa la computerele de pe masina...confort / bord / clima / etc...debitmetru, turbina...daca ai...deci verificarile ce se pot face pe tester...apoi citirea softului actual...care inseamna ca masina ta ii zice lui ce poate face momentan...si pe baza datelor primite de ei...iti vor trimite softu' nou, care va ajuta masina TA si nu oricare...sa faca tot ce poate pe baza componentelor actuale...poate acuma ai inteles ca nu e mare branza daca ai sau nu dyno...poate doar la masinile alea in care se baga sute de mii de euro...unde fiecare sutime conteaza... eu nu inteleg de ce ai sarit de cur in sus repede ca vai prapadit si vai ca m-ai facut de ras...eu cred ca am fost om cu tine si ti-am zis ca o sa INCERC sa te ajut...nu ti-am promis eu 10-15 cai in plus sau doamne fereste altceva...ti-am zis ca voi vorbi cu aia... in fine, nu voi mai participa la discutia asta indiferent de directia in care se duce...daca vrei sa ma intelegi bine, daca nu vrei...imi pare rau ca s-a ajuns aici... repet, si pentru ultima data, nu ai de ce sa te superi si nu ai de ce sa iei foc...nu m-ai facut cu nimic de ras ca nici eu nu am cine stie ce herghelie sub capota si nici miliarde in buzunar ca sa pot avea herghelia aia...nu mi-a fost niciodata rusine de masina ta sau de tine...masina ta nu e mai importanta decat tine...a nimanui nu e... in fine bye |
Quote:
PS: nu era nici o acuza, corectie, etc...am specificat doar |
Are careva subtitrare la rush hour 3 ?:(
|
Tir...ce facultate faci? Sunt tare curios...ca tot mentionezi ca faci facultatea aia...si ca domne cam le sti ca doar nu o faci degeaba! Vrei sa iti zic ceva.....numai mentiona de facultate...pt ca ea de fapt e o slabiciune a ta...tu nu prea esti obiectiv cu tine insutiti..esti prea orbit de mandrie,fala si admiratie fata de persoana ta! Din cate stiu faci facultatea in Sibiu...eu am vrut sa ma mut in Sibiu la facultatea dar pt ca nu era profilul care il fac eu..si anume Autovehicule Rutiere din cadrul Facultatii de Mecanica si Tehnologie..am renuntat! Eu nu mentionez de facultate pt ca nu prea o frecventez cum trebuie..nu am capatat deocamadata prea multe informatii despre masini din ea...in viitor s-ar putea sa invat mai multe si in primul rand nu cred ca intereseaza pe multi ce facultate fac eu! Pe motor in 3 cilindri nu ai cum sa ai 16V..numai explic dc pt ca presupun ca sti!
Scuze ca m-am adresat tocmai tie...dar de a lungul timpul citind posturi tale mi-a facut o impresie...nu tocmai buna despre tine si nu am mai rezistat sa nu imi spun parerea! PS: Toate cele spuse mai sunt legate de tine sunt un alt fel de ati spune ca esti FIGURANT!! |
Quote:
2. Pai nu iti trebuie cunostinte tehnice sa iti dai seama de eroarea care se creeaza in ceea ce spui tu alexik, in priviinta chiptuningului: ca oi scoate 1 cal sau 25 din ea e mai putin relevant dar "omu`" tau citeste softul...ok?...softul ala e acelasi ca in decembrie 2001 cand a iesit masina din fabrica...si de atunci 1000% sigur plajele de functionare a masinii s-au schimbat! Deci ala imi citeste masina iesita pe poarta fabricii care in realitate are alt comportament, pentru ca asa cum ai spus tu - citeste softul, nu randamentul practic, pe cand atunci cand o sui pe dyno si o pui sa munceasca, ala citeste ce face masina practic (nu informativ din soft) si iti developeaza modificarile in functie de chestiile practice pe care le-a observat. In fine, eu am inchis subiectul...deh..am motor prapadit...Dar mai fac odata trimitere la post-ul anterior cand ii dau dreptate lui trafy. PS: DjRain keep in touch daca e sa iesim pe undeva. Cheers! |
| All times are GMT +2. The time now is 06:30. |
- Copyright 2026 4Tuning