![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
https://www.youtube.com/watch?v=fYxVKCND18w
Cred ca toata lumea stie de baiatu' asta nu? Ca si concluzie cand o sa scoata un diesel de 2.2-2.3 litri 700 CP (692 CP :lol:), chiar si cu extra super mega tunning, mai stam de vorba despre performante... Baiatu' asta vrea sa ia un bloc motor de 2.5 litri de la un diesel si sa-l modifice ca sa arda benzina din care se pare ca va scoate mai mult de 850 CP... Deci despre ce vorbim aici? Eu zic ca am ajuns la o concluzie clara... BENZINA = PERFORMANTA DIESEL = CONSUM BUN + FIABILITATE |
1 Attachment(s)
Si pe baiatu asta il stie toata lumea :lol:
|
Fiecare cat il duce capu'...
Asta e... |
Quote:
|
Quote:
|
Ca tot era discutia aia (stupida) despre reprize (80-120 de exemplu) in aceeasi treapta de viteza, am gasit prin casa o carticica despre Peugeot 207 si m-am uitat pe acolo.
1.4 16V 90/133 cp/nm 80-120 tr4 = 12.2 80-120 tr5 = 18 1.6 HDI 90/215 cp/nm 80-120 tr4 = 9.8 80-120 tr5 = 12.4 1.6 16V 110/147 cp/nm 80-120 tr4 = 10.7 80-120 tr5 = 16.4 1.6 HDI 110/240 cp/nm 80-120 tr4 = 8.8 80-120 tr5 = 11.4 Dupa cum se vede diesel-ul este mult mai putin afectat de tr5 la reprize gen 80-120 comparativ cu benzina si o bate clar (treapta mult prea mare pentru 80-120 cand vrei sa vezi ce poate), in treapta 4 situatia se mai apropie dar tot dezechilibrat. Din pacate nu dau repriza asta in tr3, benzina cel putin o poate folosi lejer pentru 80-120 unde scoate cele mai bune performante si sunt sigur ca sunt cel putin la fel ca ale diesel-ului omolog indiferent de treapta folosita (de dieseL), in cazul in care poate si el cu a 3. De aia comparatia in general din carti (unde se da a 5, eventua la 4) nu este deloc relevanta, diesel tot timpul da mai bine acolo la motoare echivalente, dar motorul pe benzina este capabil de mult mai mult atunci cand se vrea performanta maxima, treapta 3 sau chiar 2 daca masina e "suparata", si egaleaza / depaseste diesel-ul. |
Quote:
Daca voi din ce am exemplificat eu atat ati inteles discutia e inutila... Oricum replicile voastre au fost pline de argumente solide si sunt pur si simplu siderat de intelepciunea raspunsurilor primite... |
Quote:
Şi de asemeni te rog să cobori din înaltele astre ale raspunsurilor pline de pilde şi să postezi doar cu date concrete, care nu pot fi interpretate greşit. |
Imi cer scuze da' poti sa-mi arati si mie unde si pe cine am jignit eu?
Cred ca datele pe care le-am postat sunt destul de concrete si nu sunt nici replici inteligente din filme si nici glumite de cartier cum posteaza altii... ;) |
Referirile la colegii de forum nu sunt constructive. Singurul lucru pe care-l poţi ataca sunt părerile lor.
Sigur că nu toţi postează la fel de strict argumentat, dar cele două postări ale tale la care am făcut referire sigur nu aduceau niciun plus topicului. Te rog din nou să nu postezi decât atunci când ai de spus ceva interesant, util sau folositor celorlalţi. |
Quote:
Pe mine m-a dus capul...am dat si argument si raspuns. Pe tine inca nu te duce capul sa iti dai seama ca in viata nu conteaza cati cai ai sub capota sau ca masina prinde 3s la 0-100. |
Quote:
|
Quote:
Pai parca dupa cum spunea domnul moderator trebuie sa nu jignim colegii de forum si sa nu deviem de la subiect si eu fiind mai prost asa de felul meu (si imi cer scuze pentru asta) nu inteleg ce treaba are una cu alta... Ca sa nu mai spun ca nu inteleg ce legatura are acest topic cu condusul unei masini cu multi cai prin Bucuresti... E cumva groapa de gunoi a tarii vreun punct de referinta major in ale condusului? Exista cumva prin Bucuresti (putem generaliza lejer Romania aici) macar o strada pe care sa merite sa conduci ceva (chiar si o bicicleta sa zicem)? Ca mie imi scapa sincer... Dar sunt sigur ca acest post al tau e ceva foarte interesant, util si folositor celorlalti si aduce foarte multe plusuri acestui topic... Pot sa rad? Pot? :lol: |
dolb şi Octavian, depăşiţi amândoi momentul, puteţi liniştiţi să vă daţi întâlnire şi să vă scuipaţi cât vreţi în afara forumului public, aici postările altfel decât la subiect (în cazul ăsta: motorină sau benzină) vor fi penalizate, nu că n-aţi şti, dar să n-o faceţi pe victimele că moderatorii ăştia este nejte bulangii.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
iar incepem discutia cu rapoartele la diesel :D, sa mai discutat , raportul cutiei ( raport demultiplicare) nu este scurt la diesel, doar ca nu are turatie mare...in fine in acel exemplu 1.6hdi poate si cu a 3 80-120 km/h (120-125 cam ar fi maximum pe a 3 )
|
Quote:
70-140 nu as fi surprins sa vad un Q7 V12 TDI mai rapid ca cine stie ce masina cu motor pe benzina de turatie (F430 de exemplu), in treapta 6 amandoua dar nu asa se fac comparatii intre masini. |
nu cred ca se va incheia vreodata discutia asta cu vreo concluzie clara si unanima! totusi, un lucru e cert.. toate masinile sport (supercars) snt benzinare. pt mine e de ajuns ca sa trag o concluzie.
|
Quote:
daca era mai buna motrina sigur o foloseau si ei.:rolleyes2 |
dar nu sunt folosite foarte putin fata de benzina si fara turbo diesel-ul e mort.
|
eu sunt curios ce se mai aude de faimosul R8 TDI.Se batea trambita ca bate cu 2 zecimi la demaraj pe fratiorul lui de 4.2 litri.Ulterior chiar s-a scos in teste 4.1 cu benzinarul, 4.2s fiind 0-100-le tdi-ului.Asta desi TDI avea motorul cu 50% mai mare si 2 " foale" pe el.Iar de cand cu 5.2 fsi, s-a dat la fund.
|
daca as avea 2 masini cred ca as merge la mare cu cea pe motorina, dar mai bine bag 2l de benzina in plus si stiu ca merge altfel nu ma zgaltaie la semafor ca tractoru si nu cred ca o masina care merge mai turata e mai chinuita.
cred ca putem scrie inca 100 de pagini ca tot cu aceleasi idei ramanem. |
pot sa raspund eu?! eu m as duce la mare cu o masina de 300 de cai(care nu urla si face ca toate alea sa ma surzeasca,decat daca o fac eu sa urle,150km/h cu a 3 a)ptr mi am permis sa mi iau masina si imi perimt de asemeni sa bag si combustibil in ea!!!daca am ales sa am o masina de 300 de cai pe benzina,inseamna ca am vrut ceva anume de la masina asta,mi am permis sa dau o caruta de bani pe ea si la fel imi permit sa bag si benzina in ea. o benzinara de 300 de cai e chinuita ca vai de ea,dar un diesel de 200 e relaxat?!?!? iar ai dat un argument de tot ***-u.
|
Quote:
Ce diesel modern zgaltaie la semafor? ce diesel modern face ca un tractor ? Ati ramas la conceptii comuniste si nu vreti sa vedeti in stanga si in dreapta, doar in fata, CA CALU . |
te asigur ca am mers cu mai multe masini recunosc majoritatea pe benzina dar am vazut cum tremura un diesel cand il opresti si tot mai frumos suna un benzinar decat o masina de cusut.
|
Quote:
|
Quote:
cu zgaltaitul ca un tractor am exagerat putin, dar am mers intr-un megane 1.5 2004 al unui var si cand in opreste chiar trepideaza. |
te-ai gandit poate putin ca acel megane are probleme cu volanta?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
depinde de fiecare masina in parte...depinde de cat de insonorizata e, etc. bine...daca mergi cu un 3000-4000 benzina, eventual model american, te asigur ca zgomotul o sa te faca sa ai erectie :lol:
|
Quote:
eu nu am vazut masini decat in NFS daca vrei masina sport benzina categoric daca vrei masina de familie diesel daca vreti sa fie silentioasa de ce nu va cumparati electrica voturile pt benzina sunt de 3x mai multe, nu cred ca sunt numai pusti de 17 ani pe aici. |
Quote:
Ia 2 exemple, A8 4.2 TDI si inca o benzinara tot de 4000-5000 CMC (eventual si turbo ca si 4.2 TDI e biturbo). Uita-te ce RPM are A8 4.2 TDI la 250km/h si uita-te si cat are benzinarul, o sa fii surprins (sau nu?) sa vezi ca A8 este in zona de PMax in timp ce benzinarul e mult mai relaxat, nici vorba sa stea fix in zona de putere maxima in tr6 (vezi RS6, M5). |
Quote:
Voturile pentru benzina sunt de 3x mai multe pentruca majoritatea celor de forum detin clasicul benzinar de 1.4, iar ca in orice poll majoritatea voteaza cu ceia ce detine. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:49. |
- Copyright 2026 4Tuning