![]() |
Re: Tips &Tricks/intrebari&raspunsuri/discutii
pai da o poza ca sa inteleg ce vrei sa zici ca asa e greu
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
ce ai zis ca vrei sa faci exact ? probabil iti ies acele "lovituri" pt ca nu ai pus vertecsii cum tre sau unde tre.Cert e ca daca pana acu ai mutat vertecsii din perspectiva eu zic sa o iei de la capat, pt ca in perspectiva nu iti dai seama, de aceea exista left,right,top,front...etc...in orice caz, vb lu' Sleepy_85, da`ne o poza ceva, un print, un wire....ca sa ne dam seama exact.
|
pai eu zic sa folosesti un plan pentru modelare, pentru incepatori e mai usor.Acuma in legatura cu problema ta, cred ca inteleg ce zici, dar tu cand modelezi un obiect trebuie sa tii cont de toate 3 directiile XYZ , nu doar de una sau doua, ce vezi tu cu adancituri este un obiect facut aiurea adik e facut numai dintr-o singura vedere pe doua directii XY invata sa te folosesti de toate viewport-urile si perspectiva, lucreaza mai intai pe XY, dupa care pe XZ si pe YZ.
Daca pui niste poze o sa poti sa primesti mai multe sfaturi, nu-ti fie rusine de ce ai facut, toti am fost incepatori odata. |
nu mi-e rusine...ca n-am cum sa invat daca nu gresesc :))...ma reapuc si cand ajung din nou unde eram va dau o poza...intai sa ma uit dak nu am la autoback acolo vreo salvare facuta de program...si daca nu am...ma apuc de la capat...
@cobra - sunt incepator nu tampit :lol: ...am facut din toate directiile nu doar in perspective...dar nu stiu...desi am incercat sa nu mut aiurea vertecsii cred k s-au suprapus si deaia mi-au iesit bushiturile alea :???: |
Quote:
o sa iti fie de foarte mare ajutor credema |
Quote:
|
2 Attachment(s)
ok m-am apucat de o masina...vroiam sa ma apuc de aia din tutorial...si pana la urma m-am oprit la o daciutza :lol: ...m-am apucat si am ajuns pana la urma tot la bushiturile alea...am inceput prin a face un plan deasupra aripii spate...si de acolo am tot tras de edge-uri cu shift si fara..am mai sudat cativa vertecsi pe unde am putut ca sa mai repar ce gresisem...si totusi a iesit super praf... eu chiar vreau sa invat...si o sa am cata rabdare trebuie doar ca vreau cateva sfaturi ca sa nu fac aceleasi greseli la infinit...:rolleyes2
P.S. Stiu ca sunt varza :oops: dar incerc sa avansez si sa le fac din ce in ce mai bine... |
1 Attachment(s)
ai inceput binisor dar uite ca ai probleme la capota si la stalpu din fata.Trebuie sa fi f atent cand muti vertecsii ca altfel iese aiurea, si nu cred ca ti-ai dorii dupa aia sa o iei de la capat.:-)
|
ok...o sa am mai multa grija cand mut marginile sau vertecsii...dar mai am o mica problema...am dat symmetry...si desi yo am dus munca pana la jumatatea masinii pt k am zis k atunci cand bag modifier-ul o sa faca cealalta jumatate...si cand l-am bagat...a facut cealalta jumatate...doar ca...nu prea era cat asta...adica n-a completat chiar toata jumatatea cealalta...nu stiu care-i faza...poate-mi explicati si mie :D..si inca o problema la symmetry...cand dau render partea interioara nu se vede...adica se vede doar ce-i la exterior...am dat la material acolo 2-sided si tot nu s-a rezolvat... sper ca nu va stresez cu astea 100 d intrebari pe zi dar chiar vreau sa invat klumea 3dMAX :twisted:
|
1 Attachment(s)
eu in general nu folosesc simetry....mai mult mirror, uite ti-am atasat si o poza in caz ca nu gasesti;)
P.S (dupa ce dai mirror, si alegi pozitia dorita, mai trebuie decat sa muti tu cealalta jumatate) eu asa procedez, desii cu simetry e mai bine dar eu ti-am mai spus o alta modalitate:D bafta. |
la simetry nu era pivotu pe mijloc...
si cobra ...cand dai mirror nuti ramane o linie pe mijoc??? k vertecsi nu se sudeaza..sau stai tu si sudezi??la fiecare camfer??? |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:54. |
- Copyright 2026 4Tuning