![]() |
Re: Manuala vs. automata
Oricum toate cutiile automate si optiunea de a schimba 'manual', asa ca nu vad in lipsa pedalei de ambreaiaj o mare pierdere. Dureaza putin sa te obisnuiesti, cum de altfel dureaza cu orice masina noua.
Exemplu : am mers cu un Citroen manual pana la Hamburg si de acolo am venit cu un 320CDi automat. A durat putin pana sa ma obisnuiesc cu ambele, dar dupa aia nu mai e nici o problema. Si eu prefer automatele moderne, cu toate ca pana acum cativa ani eram cu totul impotriva automatelor. Asta pentru ca nu condusesem automate moderne, ci ragalii de prin anii 80. Odata cu momentul in care am condus prima automata moderna (Volvo), mi-am schimbat total parerea. Se spune ca latinii prefera manualele datorita tipologiei psihologice. Americanii, pragmatici, prefera automatele. |
Buna ziua tuturor, am votat manuala acum ceva timp pentru ca la vremea respectiva mi se parea "cool" , " real driver use 3 pedals " si alte chestii, dar de ziua mea, fara sa stiu, parintii mi-au cumparat o Insignia care are cutie automata! Vreau sa spun ca dupa ce conduci o automata ti se ia de manuala !!! cei care sustin manuala ori nu au condus automata, ori au condus automate din '90!
|
Quote:
|
Cred ca manuala mai ramane competitiva doar la curse / drift, etc.
In viata reala, e un dezavantaj mare in fara cutiilor automate. |
Poate pentru tine, ca nu esti in stare sa schimbi vitezele sau sa pleci de pe loc.
|
Quote:
Dar tu de ce ai masina? Nu esti in stare sa mergi pe jos sau cu mijloacele de transport in comun? (asta presupunand ca ai masina, pentru ca poti foarte bine sa fii un tastaturist de 16 ani judecand dupa posturile tale). |
Da! Cand dai un asa raspuns
Quote:
|
Quote:
- comode in oras la mers normal, cand nu ne intereseaza sportivitatea si mai ales cand parcurgem multi km si stam la zeci de semafoare - in regim sportiv exista cutii mai rapide decat cele manuale - la drag o cutie automata performanta este net avantajoasa cutiei manuale - in general pret de intretinere mai mic Parti negative - - mai scumpe la achizitie - cutiile lente sunt lipsite de sportivitate - lipsa placerii de a schimba treptele manual (din levier :D) Una peste alta cutiile automate au devenit superioare cutiilor manuale. |
Exista!! Exceptii.
|
Quote:
|
Nu stii ce ai scris?
Special pentru x, t, y. |
Quote:
Exceptiile in cazul de fata pot fi de multe feluri, cutii manuale nereusite (orice automata fiind superioara), cutii automate atat de proaste incat preferi manualele chiar si in oras, cutii rapide - astea deja nu mai sunt exceptii, etc.. Asa ca fa un efort si explica exceptia!!! |
Quote:
|
Quote:
|
Re: manuala sau automata:D
Quote:
fiecare cu gusturile lui.Dar depinde si ce iti doresti de la masina si nu in ultimu rand bugetul! Daca as fi multimilionar nu m-ar interesa manualele dar fiind un om de rand conduc o manuala si prefer o manuala, cand voi avea o avere ceva mai mare voi prefera o automata pentru lux,comfort pentru ca daca ai face 150 km in oras zilnic vei prefera automata. O masina poate fi sport si cu automata am mers si chiar mi-am schimbat parerea ce pot face padelele:D:P...(pana nu demult ziceam ca e masina de handicapati dar poate fi o sportiva mai veritabila cutia automata fata de cea manuala) |
| All times are GMT +2. The time now is 19:57. |
- Copyright 2026 4Tuning