Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Renault R12 Gordini (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/6194-renault-r12-gordini.html)

B 75 UAP 24-09-09 00:31

Re: Renault R12 Gordini

Din pacate nu am mai facut poze.. Cu mari eforturi am desfacut toate tablele de care am nevoie (aripi spate cu fusta spate, fusta fatza, pragurile exterioare, stalpii de mijloc cu plafonul, partea din spate a pedalierului si tabla care separa portbagajul de habitaclu - care la mine era sudata pentru a proteja pilotul de un eventual incendiu/explozie a rezervorului) Intre timp am facut rost si de discurile fatza, cutia de sigurante si bara de torsiune spate, iar in cateva zile masina pleaca la tinichigiu (cu toate ca nu cred ca mai termin tinichigeria anul asta).

B 89 WRC 24-09-09 01:33

nu trebuie sa crezi trebuie doar sa iti doresti f mult si poti reusi

ynp_46 24-09-09 02:23

Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2664666)
nu trebuie sa crezi trebuie doar sa iti doresti f mult si poti reusi

Bine zis...:-)

ClasicD 24-09-09 14:47

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 2664614)
Din pacate nu am mai facut poze.. Cu mari eforturi am desfacut toate tablele de care am nevoie (aripi spate cu fusta spate, fusta fatza, pragurile exterioare, stalpii de mijloc cu plafonul, partea din spate a pedalierului si tabla care separa portbagajul de habitaclu - care la mine era sudata pentru a proteja pilotul de un eventual incendiu/explozie a rezervorului) Intre timp am facut rost si de discurile fatza, cutia de sigurante si bara de torsiune spate, iar in cateva zile masina pleaca la tinichigiu (cu toate ca nu cred ca mai termin tinichigeria anul asta).

Am dat de un material in care in care ACR a trimis la AUTOMECANICA din Sos. Giurgiului - Bucuresti autoturismele RENAULT - GORDINI pentru reparatie in special lucrari la tinichigerie , masinile care la sub 10.000 km parcursi erau rasturnate , tamponate si care erau la inceputul anilor 70 propuse pentru casare, datorita starii in care se aflau. Datorita unor oameni extraordinari aceste masini au fost salvate .
Ai dreptate ca vrei sa schimbi plafonul si alte elemente de caroserie , se impune avand in vedere prin ce au trecut aceste masini , dar asta insemana mai mult timp alocat acestei operatii destul de importanta in economia restaurarii, poate reusesti totusi sa termini tinichigeria anul acesta
;)

Alex1300BV 28-09-09 23:26

Renault R12 Gordini

2 Attachment(s)
Salutare tuturor!
Referitor la subiectul " cu sau fara aparatori de noroi", eu as fi de parere ca in versiunea "Cu aparatori", masina are o silueta mai "solida"... pare mai larga, cu umerii mai lati, intr-un fel... E greu de exprimat... Sper ca nu par "dus cu vaca".
Succes proprietarului in reconstruirea masinii!!!

B 89 WRC 29-09-09 00:38

parerea mea despre sorturile alea este ca sunt niste gunoaie oribile dar fiecare cu gustul lui incercati sa nu scuipati ca ii piere gustul

Alex1300BV 03-10-09 19:41

E urata ca naiba o Dacie fara aparatorile de noroi. E mult mai eleganta cu. Comparatia e cam tampita, dar fara, arata ca o tipa misto, careia cineva i-a taiat parul, si cu, arata ca o tipa careia ii flutura parul in bataia vantului. Artistic...

Alex1300BV 07-10-09 21:40

9 Attachment(s)
@LUCI BV 89 WRC si tuturor

Salut!
A propos de Brasov, si de Dacii, uite ce Dacie era sa imi iau...
Pozele sint facute in Decembrie 2006. Efectif, e masina unui "mos", care
nu mai avea multe perspective... o negociasem la 600 euro, avea 60000km
Nu am luat-o din doua motive:
1. nu frana deloc & motorul se ineca atunci cind acceleram
2. nu imi placea cum statea bara fata - era ceva suspect acolo.
Din profil arata bestial / ca noua.

Cine si-a dat seama unde exact au fost facute pozele? :)
Salutari!

aysmen 07-10-09 21:43

Arata super bine babuta ,ce an era?76?-77?Dar nu intelelg dc ai pus pozele pe topicul lui Silviu :)))

Alex1300BV 07-10-09 21:50

Dacia portocalie era fabricatie 1979, si "ridicata" de proprietar in 1980, din cite mi-a povestit.
Apar pozele aici, pt. ca este un site pe care il cunosc, pt. ca mi se pare ca niste poze cu Dacia 1300 sint binevenite oriunde, si pt. ca initial voiam sa trimit un PM, dar nu am reusit sa atasej imaginile. Salutari!

B 89 WRC 08-10-09 02:51

masina a fost vopsita cel putin in bot

ClasicD 08-10-09 07:32

Si eu cred la fel, aripile fata , capota motor si masca fata au fost vopsite ,se vede diferenta de culoare . In rest masina prezenta acum 3 ani , o buna baza pentru restaurare !

andi_cimpean 08-10-09 10:12

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by B 89 WRC (Post 2701986)
masina a fost vopsita cel putin in bot

Quote:

Originally Posted by ClasicD (Post 2702113)
Si eu cred la fel, aripile fata , capota motor si masca fata au fost vopsite ,se vede diferenta de culoare . In rest masina prezenta acum 3 ani , o buna baza pentru restaurare !

a fost vopsita toata;)...

ClasicD 08-10-09 10:37

Inseamna ca partea fata ar fi a-II-a vopsitorie dupa cea de fabrica , oricum este o DACIA 1300 E.1 , o raritate in ziua de azi , in anul 1980 i s-au mai adus imbunatatiri ;
1. luneta cu dezaburire
2. maneta stergator de parbriz+ stropitor parbriz actionat electric pozitionat la bord.
3. oglinda exterioara stanga

B 75 UAP 08-10-09 14:14

3 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by aysmen (Post 2701445)
Arata super bine babuta ,ce an era?76?-77?Dar nu intelelg dc ai pus pozele pe topicul lui Silviu :)))

Sa fim corecti ;) topicul asta nu e "al meu".. Era deschis cu mult inainte sa-mi iau eu masina si am postat si eu aici ca sa nu mai deschid altul. Stiam si eu una aceeasi culoare, tot 79, impecabila, 90% vopseaua originala.. Dar nici nu stiu daca mai exista acum.

All times are GMT +2. The time now is 12:56.

- Copyright 2026 4Tuning