![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Intrebare: cat consuma un passat B5 TDI 2.5 in afara? dar un bmw 525TDS E39?
Vreau sa vad daca lumea minte(nu voi :) ci niste amici) |
Afara depinde mult de still
Recordurile mele(e46 320d) :4 la 70km/h cu tr 4, 10 pe autostrada (aproape goala) noaptea mers cat am putut de tare cu viteza ceva mai mica in dreptul parcarilor si cand depasam , viteza medie-cca 190. De ex pe alba-pitesti cu aproape zero depasiri, mers legal, am avut si sub 5. Per total alba-constanta aveam 6 in 2009, dar se tot deschid portiuni de autostrada si imi creste consumul, acum nu prea scad sub 6.5 la o medie totala de ~90KM/H, cu mers legal in localitati si redus in dreptul parcarilor de pe autostrada. de fapt mers legal pe europene si mai tare autostrazi, sub limita de a ramane fara permis. La mers legal diferenta nu cred sa fie prea mare , un 525tds probabil ia vreo 6 afara. Multi se imbata cu consumul de pe BC care de cele mai multe ori e mai mic, al meu e verificat periodic plin-plin. |
Cayenne turbo si X5 35D constanta -bucuresti mers tare. Consum Cayenne 26L/100.....X5 15,5l/100. Mers in coloana. Oare merita?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Deci se confirma, chiar consuma putin in exterior, 7 e chiar f bine la mers normal.
|
Am mers cu o suta la ora, 520 de km, ca sa-mi consume 5 litrii. Am crezut ca dilesc de cap la viteza aia. 6 ore jumate am facut. Toate masinile ma depaseau. Inainte mergeam cu 150 la ora, si face-am 5 ore, 550 de km. Io nu cred ca cineva merge pe autoban cu o suta la ora. Pacat ca n-am tempomat, ca mi-o amortit picioru pe gaz, 6 ore jumate. Si pe linga asta trebuia sa fiu atent sa nu depasesc suta, ca sa ramin la consumul ala de 5 litrii. Degeaba, ca nu poti toata viata sa tot mergi cu o suta la ora. Cine zice ca merge cu o suta la ora, 500 sau 700 de km, ala minte. Mergi odata, da nu tot timpu. Asa ca vrajeala asta cu consumul, a picat. Cine are masina, nu se gindeste la consum. Daca mergi incet tot timpu, se depune calamina. Daca mergi mai tare ( adica mai turat ), consuma mai mult. Deci nici cum nu e bine. Asta e, masina e facut sa consume. Punct. Si masinile pe benzina consuma 5 litrii daca mergi cu o suta pe autoban, nu numai dieselurile. Asa ca, ce-mi bat eu capu cu consumu, asta inseamna sa ai masina : cheltuieli, consum, etc. Cine vrea sa se stringa de cur, renunta la tigari, la bautura, la masini, etc, si nu mai are batai de cap. Oricum noua generatie de masini, sint masinile pe benzina, cu motor mic de 1200 cc.
|
Quote:
|
Pt ce?
|
imediat dupa Revolutie in 89 nu se mai punea problema cat costa benzina :D ci unde se gaseste: https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen
Atunci majoritatea erau pe benzina :D PS: voi vedeti vreo groapa in asfalt? :yikes: |
Quote:
|
franz, aveai 10-11 ani pe vremea aceea, nu te mai da veteran ca nu tine. Sau si tu ai certificat de revolutionar ?
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:59. |
|
- Copyright 2026 4Tuning