Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   AMG vs. M vs. RS (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/93009-amg-vs-vs-rs.html)

zGb 03-03-10 14:51

Re: AMG vs. M vs. RS

e bine ca ai bicicleta copile...consum mic, se strica rar, etc

AR33COP 03-03-10 15:10

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 3141719)
in urma afirmatiilor facute pe thread, revin cu o intrebare pe care am mai adresat-o, si , desi am zis ca ma scuz politicos si nu mai postez, nu ma pot abtine :

celor care sunt "experti" in a caracteriza un brand sau altul : cat cate m-uri rs-uri si amg-uri ati condus si , cam cati km si cam in ce mod? si nu ma luati ca nu mai stiti, ca e imposibil sa nu stii cam cat ai mers si cum ai mers cu o masina care ti-a adus zambetul pe buze. Si, furthermore, cam cati dintre "expertii" de aici, au condus toate 3 categoriile ? Respectiv RS, M si AMG la un loc?

P.S. : de cand discutam aici despre finisaje bmw mercedes si audi? sau de cand generalizam AICI despre cele 3 branduri? scuze, credeam ca vorbim de clasa lor exclusivista, respectiv categoriile motorsport ale celor 3 branduri, nu discutam despre branduri in sine, if you get my drift ;)

bravo.buna intrebare.eu am avut norocul sa conduc dintre toate cate un tip.audi rs6 nou si vechi,bmw doar m3 si la mercedes e 55 amg.inainte sa-mi iau rs-ul fusesem sa testez un e 55 amg.am fost uimit o vroiam pe loc,dar am zis sa incerc si rs-ul care era la 150 km distanta de munchen.am ales rs-ul.daca nu ma suna tipul sa-mi zica ca are si un rs dar nu este in oras luam e-ul.clar.cat despre senzatii "aici cel putin la mine intra" porsche gt2,ferrari f430 scuderia,chiar r8 masini pe care am avut ocazia sa le conduc si sint de pe alta planeta.deci urmatoarea tinta ar fi 997 sau r8 5.2 fsi second ambele.ferrari e prea scump si second.in rest de zi cu zi jeep-ul

zGb 03-03-10 15:22

r8 v10 e ceea ce trebuie :)
ps : un gt3 rs cred ca-ti forteaza zambetul mult mai bine ca un gt2 :D

AR33COP 03-03-10 15:25

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 3142756)
r8 v10 e ceea ce trebuie :)
ps : un gt3 rs cred ca-ti forteaza zambetul mult mai bine ca un gt2 :D

cu gt3 nu am fost.ca sunet am inteles ca e demential.gt2-ul urla si el dar mai cu bun simt.in schimb rupe bitumul cu semi slick-urile alea.daca sint reci sau ploua nu e recomandat sa iesi cu ea.

zGb 03-03-10 15:33

gt2-ul n-are cum sa urle asa tare, ca e turbo si oricum nu e asa hardcore ca gt3 rs...poti sa mergi cu semislickuri si pe ploaie si cand e rece, esp-ul il ai incorporat in tine in conditiile astea meteo :)

AR33COP 03-03-10 15:36

asa e.numai ca te minca talpa.oricum si fara roti mi-ar trebui-o.ambele au tractiune spate deci trebuie sa fie de vis.gt3 rs e ca un karting mai mare.

blazeyblaze 03-03-10 15:43

Quote:

Originally Posted by Stage1 (Post 3142160)
N-am condus Ariel Atom, habar n-am ce senzatii ofera, sunt sigur ca-i peste m5 sau rs6, dar nu poti omule sa-mi explici ca intr-un rs 4, m3, rs6, m5 n-ai senzatii, cu experienta si tupeu, ajungi sa simti ce n-ai simtit in toata viata, nu-ti pot explica, dar vorbim de ceva iesit din comun, nu-i facut orice om pentru asa ceva, eu cred ca multi nu-si pot imagina ce-nseamna defapt 500CP+ (eu cel putin nu puteam).

Puteai fi exemplu sa-ncepi chiar tu, pentru ca din cate observ oricine posteaza reiese ca-i ,,expert" si nu-i bine.

am detinut 2 dintre reprezentativele motorsport din thread si in plus iti pot spune ce am condus :

m - m3 e36, m3 e46 si e92, m5 e39 si m5 e60, m6 (am avut m5 e 39)
rs - rs4 b5 + rs4 b7 (am avut rs4 b7) , rs6 c5 si rs6 c6\
amg - c 63 amg, sl 55 amg, sl 63 amg, cl 65 amg

crezi ca sunt destul de indreptatit sa imi dau cu parerea? si oricum nu o fac cat de mult o faci tu....nu ti-ai gasit persoana

AR33COP 03-03-10 15:45

Quote:

Originally Posted by blazeyblaze (Post 3142832)
am detinut 2 dintre reprezentativele motorsport din thread si in plus iti pot spune ce am condus :

m - m3 e36, m3 e46 si e92, m5 e39 si m5 e60, m6 (am avut m5 e 39)
rs - rs4 b5 + rs4 b7 (am avut rs4 b7) , rs6 c5 si rs6 c6\
amg - c 63 amg, sl 55 amg, sl 63 amg, cl 65 amg

crezi ca sunt destul de indreptatit sa imi dau cu parerea? si oricum nu o fac cat de mult o faci tu....nu ti-ai gasit persoana

are rost sa te obosesti?

Stage1 03-03-10 15:58

Momentan detin e39 m5 dar am condus asa:
M - m3 46, m3 92, m5 e39, m5 e60
RS - rs4 b7 , rs6 c5, rs6 c6
AMG - am fost doar pasager intr-un c63, atat
Quote:

Percep un ton de a ,,ma calma", cu toate ca am incercat sa fiu cat mai obiectiv, repet, nu sunt fan nici unui brand, va dorec numai bine, ma retrag.

a3ds 03-03-10 18:36

Blazey, care ti s-a parut "best bang for the buck" ?

blazeyblaze 03-03-10 19:50

grea alegere....dar sincer m-am simtit cel mai bine in rs4

b_gt 04-03-10 13:13

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 3142633)
e bine ca ai bicicleta copile...consum mic, se strica rar, etc

haha.....el face comparatie intre masinile astea dar nu a mers macar cu un model de serie.

_anaconda_ 04-03-10 13:31

Quote:

Originally Posted by b_gt (Post 3145990)
haha.....el face comparatie intre masinile astea dar nu a mers macar cu un model de serie.

Cred ca trebuie sa fii destul de sarac cu duhul sa nu intelegi un post ironic/sarcastic, asa de evident ca ala. Pacat de tine...si un copil de clasa a 5-a se prinde ca aia cu "doar A4 1.9 TDI" era scrisa la misto dar deja nu ma mai mira ca tu nu ai fost capabil de asta :lol:.

@ zGb - ai perfecta dreptate, am ceva probleme cu intinzatorul la pinioane si imi mai cade lantul dar il pun repede. In rest este ieftin ca braga si usor de tot sa mergi cu bicicleta ! :)

babau88 04-03-10 17:56

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3146060)
Cred ca trebuie sa fii destul de sarac cu duhul sa nu intelegi un post ironic/sarcastic, asa de evident ca ala. Pacat de tine...si un copil de clasa a 5-a se prinde ca aia cu "doar A4 1.9 TDI" era scrisa la misto dar deja nu ma mai mira ca tu nu ai fost capabil de asta :lol:.

@ zGb - ai perfecta dreptate, am ceva probleme cu intinzatorul la pinioane si imi mai cade lantul dar il pun repede. In rest este ieftin ca braga si usor de tot sa mergi cu bicicleta ! :)

OFFTOPIC !!!!!!!

Ce bine ar fi daca s-ar inchide thread'ul asta . plin de arogante
Deci la ce concluzie s-a ajuns? care e mai bun?
:))

_anaconda_ 04-03-10 18:38

Postul tau cum este ? Offtopic sau super offtopic ? Totusi ai simtit nevoia sa postezi gratuit...

Pe un forum (aproape) niciodata nu se ajunge la o concluzie, asta este clar.

Bogdan_mb 04-03-10 18:42

babau, iti dau dreptate, ar trebuii sa se inchida doar este retoric de la inceput, toti stim ca BMW RULLZZ :shock:

The_Mask 04-03-10 21:56

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3147081)
babau, iti dau dreptate, ar trebuii sa se inchida doar este retoric de la inceput, toti stim ca BMW RULLZZ :shock:

Sau Audi Rullzz vezi Anaconda Bogdane ... :D

eMH 04-03-10 22:18

Topicul dureaza de ceva vreme, fie ca va place sau nu, poate M nu sunt cele mai performante, dar categoric sunt cele mai populare. Drept urmare, cred ca cea mai buna solutie ar fi sa se inchida topicul.

babau88 04-03-10 22:47

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3147081)

nu ma intereseaza in special nici audi nici mercedes nici bmw
E doar o stategie de piata. o stiu toti
Acest thread nu face aduce decat insulte intre colegi de pe forum( si vise pentru copii)

aleks 05-03-10 11:14

Va reamintesc faptul ca topicurile nu se inchid doar din cauza diferentelor de opinii, dar va amintesc si faptul ca daca nu reusiti sa postati altfel decat stupid ajungem la penalizarile alea enervante pe care mi-e sila sa le tot amintesc.
Concluzia? postati doar daca aveti ceva foarte interesant de spus, altfel evitati topicul sau mai bine, sectiunea cu totul.

Bogdan_mb 05-03-10 12:42

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 3147995)
Sau Audi Rullzz vezi Anaconda Bogdane ... :D

este el mai subiectiv dar macar posteaza la subiect, pe cand alti posteaza doar sa se afle in treaba.

anyway, ceva news despre viitorul m5 ?

b_gt 05-03-10 16:08

Mansory a modificat g 55...sunt curios cand modifica un m3 sau un s8. sau dc nu un q7

DTH 10-03-10 00:58

Sunt masini echilibrate si foarte bune the ( M`s ) .
Nu vi se pare dubios ca apare M3 si dupa la ( 2 , 3 , 4 ) ani apare RS4 ? Parerea mea si nu numai a mea este ca M este peste RS chiar daca nu se difera intre ele foarte mult ;) deci am votat M 8)

indianu12 12-03-10 21:57

Multa lume pe aici nu intelege ce presupune un AMG si de ce de banii aia iti iei si M si RS la un loc.

Alta chestie interesanta, eu nu stiu pe nimeni sa schimbe AMG-ul pe un M sau RS pe cand invers se gasesc destui.

_anaconda_ 12-03-10 22:20

Deci de banii unui C 63 AMG iti cumperi atat M3 cat si RS4 ?

Un fel de 70 000 >= 70 000 + 70 000. Probabil 70 000 euro de Mercedes > 70 000 euro de BMW. Sau 1 KG de zahar este mai usor decat 1 KG de fier.

HoricutzWSR 13-03-10 12:44

nu`ti bate capu...

indianu12 16-03-10 02:01

Anaconda, lasa-ne cu subiectivismul tau!

Hai sa facem un pic de matematica elementara

2=1+1
CL65AMG = R8 + M6, ia vezi dau preturile, sau iti da cu rest?

GTR 16-03-10 07:45

Quote:

Originally Posted by indianu12 (Post 3188371)

2=1+1

Sunt masini din 3 clase diferite, asa ca este aberanta comparatia ta.

Bogdan_mb 16-03-10 09:48

sau ca 65 AMG este jaf la drumul mare, exagerat de scump. 600-le sau 63 fiind mult prea aproape.

_anaconda_ 16-03-10 12:57

Quote:

Originally Posted by indianu12 (Post 3188371)

2=1+1

M3 - C 63 AMG - RS4

M5 - E 63 AMG - RS6

M6 - SL 63 AMG - R8 V10 (sunt destul de diferite masinile dar asta este)

X5M - ML 63 AMG - Q7 V12 TDI

Astea sunt masini care fac parte din aceeasi clasa, mai mult sau mai putin. Compara preturile la astea si vezi cat iti da.

Comparatiile din clase total diferite sunt aberante. Asa si un Q7 V12 TDI full costa cat doua C 63 AMG, deci sa inteleg ca RS = 2 x AMG ? Tare logica ta...

GTR 16-03-10 14:06

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3189475)
M3 - C 63 AMG - RS4

M5 - E 63 AMG - RS6

X5M - ML 63 AMG - Q7 V12 TDI

Astea sunt masini care fac parte din aceeasi clasa, mai mult sau mai putin. Compara preturile la astea si vezi cat iti da.

Comparatiile din clase total diferite sunt aberante. Asa si un Q7 V12 TDI full costa cat doua C 63 AMG, deci sa inteleg ca RS = 2 x AMG ? Tare logica ta...

astea 3 chiar nu au treaba una cu alta, sunt 3 categorii complet diferite.

adrian78bmw 16-03-10 17:08

1 Attachment(s)

Audi ar putea crea versiunile S si RS ale lui Q5. Cele doua variante ar urma sa aiba la baza Custom Concept, prezentat anul trecut in Austria

Anul trecut, in cadrul Wothersee Tour, un eveniment organizat de VAG in Austria, oficialii Audi au prezentat Q5 Custom Concept. Acest concept ar putea sta la baza viitoarelor versiuni S si RS ale lui Q5. In cazul variantei S, modelul ar putea dispune de 330 de cai putere, in timp ce versiunea RS ar urma sa dezvolta aproximativ 400 de cai putere.

Strategia celor de la Audi de a produce versiunile S si RS ale SUV-ului compact Q5 are ca scop crearea unor concurenti suficient de buni pentru a se bate cu BMW. Audi Q5 se afla la prima generatie si a fost lansat oficial in cadrul Salonului Auto de la Beijing din 2008.

Pentru realizarea versiunii RS a lui Q5, este posibil ca germanii sa foloseasca propulsorul de pe Custom Concept, un V6 de 3.0 litri TFSI, care produce 402 cai putere si dezvolta un cuplu motor de 500 Nm

_anaconda_ 16-03-10 17:08

@ GTR Stiu, dar alta comparatie in afara de asta nu vad intre ele, toate sunt diferite.

world_eye007 23-03-10 18:40

Cu cateva pagini inainte, cineva a spus un lucru GENIAL:
RS-urile incearca sa combine AMG cu M si nu exceleaza la nimic (nu le iese cum s-ar zice) si poate de asta apar RS-urile la 2 ani dupa M. Daca stam si gandim cu sufletul, o sa spunem ca RS apar dupa M pentru a avea timp sa ii copieze, fiind lipsiti de originalitate. Daca stam sa gandim cu creierul, o sa ne dam seama ca totul si absolut totul este marketing. Restul e de prisos. ;)

_anaconda_ 23-03-10 19:04

Ai spus un mare adevar ! RS copiaza M, de aia RS6 C5 a fost V8 turbo, C6 V10 turbo in timp ce M5 E39 V8 aspirat, E60 V10 aspirat iar noua generatie o sa fie V8 turbo, la fel ca RS. Sau S4 B6 cu 4.2 V8, RS4 B7 4.2 V8 urmat de M3 E92/90 tot cu V8. Ce coincidenta, bine ca a avut Audi timp sa copieze :lol:.

crscrs 23-03-10 19:39

Bine zis RS6 C5 a fost V8 turbo si C6 V10 turbo , iar variantele astea la BMW au fost aspirate, aspirate fratilor, nu turbo. Deci cine e mai bun?

_anaconda_ 23-03-10 19:43

Turbo > Aspirat, dovada ca si BMW trece pe turbo. Este doar in imaginatia unora chestia aia cu daca ai aspirat esti mai bun...isi fac curaj singuri. Sau asa o fi, iar BMW in ultimul timp nu mai sunt asa buni fiindca au trecut/ o sa treaca la turbo, vezi X5M, X6M, noul M5, etc ?

crscrs 23-03-10 19:46

Pai da, si audi vor trece la bi-turbo si asa mai departe. BMW are aceeasi cai ca audi, decat ca audi are turbo iar bmw aspirat, ca dacia.

_anaconda_ 23-03-10 19:47

RS4 B5 a fost biturbo, S4 B5 a fost biturbo, RS6 este biturbo, X5M/X6M/M5 sunt/o sa fie biturbo.

"Turbo" este la modul general. Audi scotea caii din turbo iar BMW din turatie. Ce si cum e irelevant din moment ce si BMW o sa treaca la turbo, Mercedes a inlocuit motorul de 6.2L V8 cu unul biturbo si procesul continua.

world_eye007 23-03-10 19:50

Nu are rost cu anaconda. Am citit ultimele aprox 10 pagini si am ajuns la concluzia ca si-ar da sufletul diavolului numa ca Audi sa fie mai tare decat oricare alta masina existenta pe Pamant.
O intrebare am si eu pentru tine, daca nu te superi desigur: ai macar carnet?

All times are GMT +2. The time now is 14:04.

- Copyright 2026 4Tuning