Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

bluey 01-09-09 14:00

Re: Benzina sau motorina ?

Demin:era vorba de consumul real nu cel mediu.
Te asigur ca daca intri pe autostrada cu 9 litri in rezervor si mergi cu 180km/h nu apuci sa vezi borna de 100km.Nu stiu daca exista o masina pe benzina capabila de performanta asta.
Consumul instantaneu la viteze mari tine foarte mult si de aerodinamica masinii.
KarFanatik cred ca MPI nu poate fi asociat cu performanta in aceeasi propozitie :)

KarFanatik 01-09-09 14:16

Punct ochit,Punct Lovit...Era numai un exemplu mi-a venit pe moment :P eee...intelegi tu :P

_anaconda_ 01-09-09 15:25

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2602602)
Mai trebuie revigorat threadul.
Consumuri reale la viteze mari ( ~185km/h)
Kia Cee`d 1.4cvvt 18,7l/100km
BMW 118d 11,1l/100km
VW Passat 2.0tdi 11.0l/100km
VW Passat 2.0TFSI 27.1l/100km
Honda Civic 1.4i 14.2l/100km
Mercedes E220CDI 14.4l/100km

Audi Q7 v12TDI 36,5l/100km
Jaguar xkr 5.0 40.9l/100km

Asta este un test publicat luna trecuta in Auto Bild.
Intr-adevar se apropie la consum benzina de motorina.
Dar poate gasim o formula care sa arate ceea ce este evident :)

Nu contest rezultatele dar sunt cam ciudate. Ce legatura are 2TFSI cu 2TDI ? Ala ia bataie si de la 2 FSI, TFSI da ture in jurul lui iar 27litri la suta mi se pare exagerat la 180km/h in treapta 6.

PS: In plus diferenta se mareste o data cu viteza, nu stiu cati merg cu 200km/h constant.

PS2: iar incepeti cu aberatia aia cum ca diesel ar consuma cat benzina ? Nu s-a scris destul despre asta, o luati de la capat cu afirmatii care nu au existat ?

carutasu 01-09-09 15:48

si mie mi se pare mult exagerat 27%.Imi povestea civeva ca a facut test pe autostrada cu Focus ST ( 2.5 litri, turbo).La peste 250 pe ceas, deci cca 241-243km/h, viteza maxima pe care o poate, lua 24%, atata arata compul de bord.Si acelei persoane i se parea mult.
Acuma fara indoiala daca intre un diesel si un benzinar de aceeasi cilindree exista o oarecare diferenta la un mers normal ( 120km/h constant) , cata o fi ea, cu cat creste viteza, creste si diferenta.
@Si totusi, daca or sa apara motoarele dies-otto, pe ce ne mai certam? :)

MihaiL_P 01-09-09 18:05

interesante afirmatiile :P Viteza putem avea si la un motor diesel :D

DarkJEDI 01-09-09 21:42

eu va zic sigur : passat 1.9 tdi 130 PS ia la consumu instant 8.6 pe uscat la 200 kmh^-1 pe bord. mai oscileaza usor 8.3, 8.4 -9 in functie de inclinatie. pe umed ajunge pe la 9.8-10. un 1.8T la aceesi viteza manca 13-14. un honda civic 1.8 automata manca 12.5-14.

MihaiL_P 01-09-09 21:54

eu merg cu un motor de 1.4 i si merg maxim 14o km/h si nu stiu ce consum are :P dar e rezonabil.. neavand computer care sa imi calculkeze, pot doar sa fac o medie la un nr de km ! dar da cu virgula :)))

_anaconda_ 01-09-09 22:23

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2603906)
eu va zic sigur : passat 1.9 tdi 130 PS ia la consumu instant 8.6 pe uscat la 200 kmh^-1 pe bord. mai oscileaza usor 8.3, 8.4 -9 in functie de inclinatie. pe umed ajunge pe la 9.8-10. un 1.8T la aceesi viteza manca 13-14. un honda civic 1.8 automata manca 12.5-14.

Si totusi, de la 13-14 @ 200km/h la 27 @ 180km/h e o diferenta. 1.8T mananca ~ cat un 2TFSI, +/- ceva. Aia in revista cred ca mergeau cu ea in treapta 4 si au uitat ca mai are 2 trepte.

DarkJEDI 02-09-09 05:51

astea sunt valori daca mentii viteza constanta. daca o tii accelerata la maxim arata dieselu vreo 12 si 1.8 tvreo 23-24

KarFanatik 02-09-09 10:17

Corect Anaconda :P

_anaconda_ 02-09-09 11:30

Quote:

Originally Posted by DarkJEDI (Post 2604502)
astea sunt valori daca mentii viteza constanta. daca o tii accelerata la maxim arata dieselu vreo 12 si 1.8 tvreo 23-24

Pai normal ca atunci cand o accelerezi consuma mult dar ala nu are relevanta ci consumul cand o tii constant. Asa si la diesel consumul instant ajunge pe la 20 litri la suta, iar la 180km/h in treapta 6 este 500% imposibil ca un 2TFSI sa consume 27 litri la suta.

DarkJEDI 02-09-09 19:57

tocmai asta am vrut sa arat ca nici daca o calci la maxim nu poate sa scoata atata combustibil din rezervor pt ca nu are ce face cu el.

KarFanatik 03-09-09 09:06

Consumurile de 30-40 litri la suta deja intra in categoria Super-Car-urilor....hai sa nu intram in aria asta a automobilelor :)

dolb 03-09-09 09:50

Quote:

Originally Posted by KarFanatik (Post 2607383)
Consumurile de 30-40 litri la suta deja intra in categoria Super-Car-urilor....hai sa nu intram in aria asta a automobilelor :)

nu stiam ca oltcit este supercar..si de ce nu: calibra

fasso 03-09-09 10:07

Dooooolb, ce oltcit consuma mama 30-40 %?:shock:

dolb 03-09-09 10:09

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 2607534)

daca te dai la el... crede-ma..consuma de rupe ! ..

fasso 03-09-09 10:43

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2607542)

am avut eu ... motor 1129 cmc, puteam sa ma dau la el cat voiam ca nici de-al naibii nu sarea de 9-10 % :rolleyes2

DarkJEDI 03-09-09 11:20

avea un prieten dacie de llinuite cica. 2 carburatoare cat casa si curgea benzina in ele ca la furtun.puneai de 50 lei benzina si mergeai 6-7 km. asta da consum. :D

MihaiL_P 03-09-09 11:21

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 2607534)

asa mandru esti de Honda ta ?:P

bluey 03-09-09 11:24

Ramaneti va rog ontopic.
Multumesc!

MihaiL_P 03-09-09 11:48

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 2607734)
Ramaneti va rog ontopic.
Multumesc!

se poate forma o concluzie pana acuma in leg cu consumul si mai ales cu partea "diesel vs benzina" ?:D

law53 03-09-09 22:25

cu ultimele tehnologii nu prea mai conteaza in primul rand daca mai ai benzina ori diesel, daca ne gandim la consum. ! avand in vedere acestea nu prea mai este rentabil, nici daca faci multi km sa iti mai iei diesel!

oricum nici un diesel nu se compara cu vreun benzinar in ceea ce priveste placerea condusului, zgomotul produs, trepidatiile caroseriei...

bluey 03-09-09 22:29

Quote:

Originally Posted by law53 (Post 2609377)
cu ultimele tehnologii nu prea mai conteaza in primul rand daca mai ai benzina ori diesel, daca ne gandim la consum. ! avand in vedere acestea nu prea mai este rentabil, nici daca faci multi km sa iti mai iei diesel!

oricum nici un diesel nu se trempara cu vreun benzinar in ceea ce priveste placerea condusului, zgomotul produs, trepidatiile caroseriei...

Ceea ce era de demonstrat :)

dolb 03-09-09 22:33

Quote:

Originally Posted by law53 (Post 2609377)

• oricum nici un diesel nu se trempara cu vreun benzinar in ceea ce priveste placerea condusului, zgomotul produs, trepidatiile caroseriei...

bine zis ! dar totusi.. dieselul a inceput sa fie destul de performant..insa nu se va compara niciodata cu benzinarul ( in materie de motorsport )

a3ds 04-09-09 02:00

Ca si versus e cam inutil, motoarele diesel si motoarele pe benzina se preteaza cel mai bine unor aplicatii diferite, dupa zeci de pagini de contraziceri si razboaie tematice, concluzia nu poate fi decat una :

Fiecare tip de motor este mai bun intr-un anumit sector bine definit, dieselul este solutia mai economica pentru oamenii care merg zilnic cu masina si parcurg distante mari de ordinul 30 000 km/an iar benzina mai ales turbo este solutia mai de adrenalina pentru cei orientati in special spre performanta si senzatii si mai putin spre economisit cascavalul pe combustibil , un benzinar nu o sa concureze cu dieselul la consum niciodata iar dieselul nu o sa concureze la sportivitate si senzatii tari cu un benzinar(mai ales turbo) niciodata, sunt specii diferite adresate unor necesitati diferite.

Prin urmare, fiecare isi cumpara masina dupa necesitati, ideal e sa ai intotdeauna minim 2 masini, una de zi cu zi si alta cu care sa iti bucuri sufletul in weekenduri/seara/concedii.

Ergo, nu exista "mai buna x decat y", e copilareste sa traiesti cu absoluturi de genul asta.

GTR 04-09-09 02:41

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2609779)
Ca si versus e cam inutil, motoarele diesel si motoarele pe benzina se preteaza cel mai bine unor aplicatii diferite, dupa zeci de pagini de contraziceri si razboaie tematice, concluzia nu poate fi decat una :

Fiecare tip de motor este mai bun intr-un anumit sector bine definit, dieselul este solutia mai economica pentru oamenii care merg zilnic cu masina si parcurg distante mari de ordinul 30 000 km/an iar benzina mai ales turbo este solutia mai de adrenalina pentru cei orientati in special spre performanta si senzatii si mai putin spre economisit cascavalul pe combustibil , un benzinar nu o sa concureze cu dieselul la consum niciodata iar dieselul nu o sa concureze la sportivitate si senzatii tari cu un benzinar(mai ales turbo) niciodata, sunt specii diferite adresate unor necesitati diferite.

Prin urmare, fiecare isi cumpara masina dupa necesitati, ideal e sa ai intotdeauna minim 2 masini, una de zi cu zi si alta cu care sa iti bucuri sufletul in weekenduri/seara/concedii.

Ergo, nu exista "mai buna x decat y", e copilareste sa traiesti cu absoluturi de genul asta.

Bine si corect concluzionat.

KAY_ 04-09-09 02:42

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2609779)

Ce bandit esti tu amice :D .Ne punem toti de acord cu ce ai zis si inchidem topicu .Pai dupa aproape 100 de pagini de pro si contra ,taca pac ,dieselu e de consum si benzina pt senzatii tari...Ce tare esti !

GTR 04-09-09 02:43

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2609810)
Ce bandit esti tu amice :D .Ne punem toti de acord cu ce ai zis si inchidem topicu .Pai dupa aproape 100 de pagini de pro si contra ,taca pac ,dieselu e de consum si benzina pt senzatii tari...Ce tare esti !

Si poti sa-l contrazici cu ceva?

sonyc_me 04-09-09 04:32

n-o sa existe niciodata offtopic aici, decat cand n-o sa mai existe motoare pe benzina si motorina.
Lumea va evolua spre baterie, energie eoliana etc... atunci v-om deschide un alt topic vs. cu vs. :)

fasso 04-09-09 10:11

Quote:

Originally Posted by MihaiL_P (Post 2607727)
asa mandru esti de Honda ta ?:P

ma ierti, dar p-asta chiar n-am inteles-o ...

KAY_ 04-09-09 10:12

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2609811)
Si poti sa-l contrazici cu ceva?

Il contrazic 100 de pagini

KarFanatik 04-09-09 11:23

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2607542)

Iertata sa imi fie expresia ce naiba mai am ajuns sa comparam FORDUL GT cu oltcit in baza consumului?....si la oltcit nu ai ce sa te dai....daca te-ai dat la el plange...cu toti poneii lui:!::rolleyes2

dolb 04-09-09 11:37

Quote:

Originally Posted by KarFanatik (Post 2610383)
Iertata sa imi fie expresia ce naiba mai am ajuns sa comparam FORDUL GT cu oltcit in baza consumului?....si la oltcit nu ai ce sa te dai....daca te-ai dat la el plange...cu toti poneii lui:!::rolleyes2

amice...inseamna ca tu nu ai condus un oltcit :)

fasso 04-09-09 14:36

Quote:

Originally Posted by KarFanatik (Post 2610383)

o sa fi surprins de puterea micului oltcit, vorbind din propria-mi experienta;) insa la consumurile acelea S.F. nu are cum sa ajunga . Dar, ajunge cu off-topicul ... Deci, Benzina sau Motorina?!

KAY_ 04-09-09 14:40

inca un pic de off si gata :D

dereglat un pic carburatoru ala dublu corp de olcit consumu chiar e astronomic ...asta o tin minte de acum multi ani

fasso 04-09-09 14:42

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 2610990)
inca un pic de off si gata :D

dereglat un pic carburatoru ala dublu corp de olcit consumu chiar e astronomic ...asta o tin minte de acum multi ani

pai asa orice masina "dereglata" iti poate consuma astronomic, nu numai oltcit-ul .

MihaiL_P 04-09-09 17:29

Quote:

Originally Posted by fasso (Post 2610183)
ma ierti, dar p-asta chiar n-am inteles-o ...

sal , te-am intrebat daca esti multumit de aceasta marca de automobil :P

aleks 04-09-09 21:06

N-aţi vrea voi să vă dati p.m.-uri şi să vorbim aici doar despre benzină sau motorină? :)

MihaiL_P 05-09-09 14:52

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2611886)
N-aţi vrea voi să vă dati p.m.-uri şi să vorbim aici doar despre benzină sau motorină? :)

Scuze!:rolleyes2

KarFanatik 06-09-09 15:18

Te scuzam.....On : nu am zis nimic raw de Oltcit...dar nu are cum sa scoata un consum fie si el de 20 %.....daramite 30-40%

All times are GMT +2. The time now is 05:12.

- Copyright 2026 4Tuning