![]() |
Re: Teribilişti vs depăşiri
Quote:
Concluzia la siguranta in trafic: Matiz= 'schaize' cum zice neamtu' sau 'shit' cum zice englezu' iar o masina din clasa medie incepe sa fie sigura! Poate un A-klasse sa fie mai sigur la masinile din clasa mica, dar chestiile de genu matizului, tico, C1, 107, seicento, Aixam microcar, polo, corsa, k sunt cam la fel de sigure ca un ATV sau o motocicleta! Lady Diana a murit ca asa trebuia.....putea fi si in tanc, pt ca ii era deja pusa pecetea de catre cei care conduc defapt lumea. PS: asta e idiotenia care o fac aia la testele lor tampe: nu poti compara passatu cu C1.....da in trafic le poti ciocni :-P....ei mai cum nu se prind unii cand sunt mintiti pe fatza! Hai sa facem un test live daca te tzine: ia tu cea mai cu stele in cap masina de la clasa mica si eu iau cea cu cele mai putine stele de la clasa mare si ne ciocnim frontal sa vedem cine iese mai rau! |
Quote:
|
Iar dam in balarii de genul care masina e mai rezistenta. Este topic pentru asa ceva.
Legat de subiect, totul tine de mentalitatea fiecaruia. Mentalitate si educatie care este clar influentata de ce vede in filme si mai ales de ce vede pe sosele : acei teribilisti cu "tziuning" pe masina. Viteza place la multa lume dar doar odata cu experienta constientizezi ce se poate intampla sau Doamne fereste, daca o patesti. Flash mai dau si eu si nu e gest de cocalar. Dar daca ala din fata merge cu 60 pe drum european si nici gand sa se mai uite in retrovizor (la multi am mers km in spate fara sa fac nici un semn si nici gand sa se dea la o parte, doar retrovizorul e pus sa te uiti in el cand dai cu spatele, nu cand mergi inainte :) si la primul flash au trecut pe banda care trebuie) nu stau sa merg tot cu 60 daca drumul si masina permite (aici sa nu intelegeti ca merg cu 200, dar pana si la 100 care viteza legala si tot mai e loc plecand de la 60). De ce merg copii cu niste cazane cu 150 ? Pentru ca teribilismul e la moda. Cand eram copil ma dadeam cu bicicleta, acum copii se dau cu scuterul sau mopedul, aixam sau alte nebunii de genul si se lauda ca merge cu scuterul cu 80la ora (moarte pe roti e ala). De obicei pe astia ii gasesti prin copaci sau cimitire. Acum cateva sapt langa Iasi accident mortal cu o pisica - sofer tanar, viteza, tractiune spate, lipsa de experienta = morti. Se uita la "baietii mai mari" sau citesc pe aici ce face unul si altul si cred ca tot ce se intampla pe pista se poate si pe drum public. Cred ca e nevoie de un sistem mai strict la acordarea carnetului de conducere si ici nu ma refer la legislatie sau condus, ci cursuri de constientizare a pericolului. Sunt curios cati din acesti copii au vazut vreodata live vreun acciedent rutier cu matze impastiate pe copaci sau cadavre din care jumate erau in masina is jumate pe camp - eu am vzut cateva accidente urate de tot. A fost sufi pentru mine. Poate ca asta ar trebui sa vada macar filmat la cursurile de conducere in scoala si copii astia - poate isi dau seama. Carnetul nu e doar un carton care trebuie sa il ai. Am permis de peste 10ani de zile, am muuulti km la bord si declar ca TOT NU LE STIU PE TOATE cum am soferi in subordine care au 50de ani si conduc de la 18 - nici ei nu le stiu pe toate. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Plus ca ar trebui puse anumite interdictii ,cum e cazul in Italia,daca nu ma insel,unde ca incepator nu ai voie sa conduci o anumita perioada de timp o masina care are peste X cai . |
nu e rau ce zici tu acolo numai ca vezi tu, copilul teriblist prinde golf III de 60CP si mere si ala cu 140km/h. Drept ca la viteza aia stabilitate canci, frane nu mai zic ca is ca farfurioara de ceai :) etc. poti sa omori sau sa mori si in ala la fel de bine ca intr-un BMW de 200CP.
dar ar fi un inceput. poate niste restrictii mai zdravene de genul suspendare carnet pe 1an de zile, anularea dreptului de a mai conduce 5ani, etc. |
Quote:
Inca o chestie: daca eu intru pe banda aia de urgenta ca sa iti fac tie loc(sau altuia care merge cu 130) si in fata am pe unul oprit ce fac? opresc nu? sau daca e noapte si mi se "termina" brusc banda cum am si patit odata nu imi risc viata? pentru ce? ca sa zbori tu cu 130? |
Care vrea sa mearga mai tare lasai sa intre ei in sant, nu te uita in oglinda retrovizoare cand dau flashuri, oricum nu au ce sa iti faca, da muzica mai tare cand claxoneaza, eu asa fac si e mai bine.
|
Quote:
Din pacate taranul roman care trece de la caruta cu 2 cai frumosi la masini straine, in secunda 2 in care a reusit sa te depaseasca se baga in fata ta si pune frana....poate daca esti pe faza reactionezi si pui frana din timp, daca nu stai si tragi de firmele de asigurari sa iti repari si tu masina. Plus ca de multe ori taranul cu ''casheta'' ii da dreptate celui ce ti-a pus frana in fata motivand faptul ca nu ai pastrat tu distanta corespunzatoare. Eu unul sunt satul de faze de genul asta, m-i s-au intamplat de atatea ori ca nu le mai tin cont. Daca ma grabesc, astept sa nu mai vina masini din fata si depasesc regulamentar pe contrasens. Simplu, de bun simt si regulamentar ,nu? E85 e un drum tampit, de multe ori sunt gropi pe margine, caini si alte chestii, nu vreau sa oblig pe nimeni sa intre pe banda de urgenta si la randul meu nu vreau sa fiu obligat. Teribilisti nu exista, exista doar oameni care au uitat de putinul bun simt ce probabil a fost odata prin creierul lor. |
Portiunea Iasi - Targu Frumos nu e singurul drum pe care merg sau pe care am mers, si daca tu zici ca mergi in medie cu 110 cu siguranta ca nu esti dintre cei care ma aveau in retrovizor dand flash-uri. Cel mai probabil eram cuminte in spatele tau ruland la aproximativ aceeasi viteza.
Eu ma refer la acei soferi care constituie adevarate "noduri" in trafic. Situatia este identica cu semaforul care se face verde si prinzi rosu din nou pana ce se misca cei din fata ta. Sa conduci in asa fel incat sa nu devii sicana in trafic, asta voiam sa spun. Unul din motivele pentru care se circula greu in oras si in afara de multe ori sunt acesti soferi care - stiu ca suna ciudat - merg prea incet. Sper sa nu fiu inteles gresit, dar daca mergi cu 60 in afara, te retragi pe prima banda (ok, drumul Iasi - Targu Frumos e o exceptie sa zicem care insa nu intareste regula) si la semafor incearca sa pleci cand se face verde si nu la 15secunde dupa aia ......... Regula de bun simt spune ca daca vine cineva din spate mai tare, indiferent de viteza cu care mergi tu, te dai fain frumos la o parte pe prima banda. Nu conteaza ca tu esti la 110 si ala vine cu 200 incalcand legea - asta e treaba lui. |
Quote:
Mai necivilizat si meltenesc decat a da flashuri este sa ocupi b2 degeaba. Deci degeaba se ambaleaza unii ca "ia uite dom'le cocalaru' imi da flash sa ma dau din fata lui, ia sa aiba rabdare!", cocalarii supremi sunt chiar ei, pentru ca ocupa o banda de viteza in nesimtire. In Vest de-aia nu vezi flashuri, nu ca ei sunt cu bun simt ci ca ei folosesc banda de viteza pentru depasiri, apoi se repliaza si nu se supara nimeni. Intr-adevar, exista specimene care te flashuiesc aiurea, tu mergi pe autostrada pe b2 cu 130km/h depasind o coloana de tiruri, nu-ti termini depasirea si el se infige in c*ru tau si te flashuieste cand tu efectiv n-ai cum sa te repliezi in siguranta. Dar de-astia am gasit peste tot, nu-s numai de-ai nostri. Si regulile se aplica si in oras, nu numai pe A-uri si E-uri. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
eu zic sa te mai trezesti si sa nu mai vb aiurea....in primul rand corsa si polo nu au ce cauta acolo...mai intereseaza-te si tu.....si fac eu un test cu tine vin cu corsa mea de 1.2,an fab 2008 cu 2 airbag-uri si vino tu cu o masina din clasa mai mare si fara airbag-uri si facem cum vrei tu....dar sa iti aprinzi lumanarea inainte.... |
| All times are GMT +2. The time now is 07:47. |
- Copyright 2026 4Tuning