Originally Posted by norbi_bidi
(Post 4146364)
Ai fost vreodata personal in Ucraina? Sau povestesti ce ai auzit. Ia dute si incearca sa treci de primul sat, sa treci mai incolo de acele pecouri din vama si sa iesi din primul sat sa vad apoi ce parere ai de alte pecouri din tara aia. Ce sa aibe benzina din Ucraina omule? Ei crezi ca nu au mercedesuri noi, bmw-uri, audi-uri, etc. Vad de fiecare data cate un S-Class, seria 5-7, evo-uri noi, audi-uri frumoase, etc care alimenteaza de acolo... Legat de ce am spus mai sus, eu m-am aventurat prin ucraina sa merg in vama la unguri (sa vin acasa prin ungaria). Din vama de la halmeu pana in vama de la ungaria sunt 18km. In aia 18 km am facut paguba de 5 milioane. Tu nu iti dai seama cine sunt ucrainienii si rusii defapt. Ni se zicea si in vama sa nu mergem pt ca ucrainienii cand vad nr de RO is ca si hienele. Ne-au oprit pe drum politisti (imbracati de armata), 2 la numar. Nu stiau nici unu romana sau maghiara, in 2 minute a mai ajuns un gip cu geamuri fumurii, din care ies 4 diboli ca nu le pot zice altfel, cat o usa fiecare. Si incep sa injure si sa faca figuri ca noi ce cautam acolo, ca de unde avem benzina, ce-i cu statia aia de emisie receptie, ca noi facem ceva cu ea si ii ascultam pe ei, ma rugat sa inchid masina, ca mergem la post si imi confisca masina si pe mine ma inchide (eram cu un amic), lui ii spunea sa plece acasa pe jos. Dupa cautari si controale in masina, statia mi-a dat-o jos si imi tot zicea ca ma inchide, eu faceam pe tristul si ii spuneam ca dimineata trebuie sa merg la scoala, el si mai bucuros imi spune ca voi fi exmatriculat oricum si ca raman inchis la ei. Pana la urma au cerut bani, bani in valoare de 400 grivni = 160 lei. Sa nu scap usor de ei, inainte sa plecam a aruncat unul dintre ei un glont in portbagaj pretinzand ca l-a gasit ca este al meu, dar cel caruia i-am dat banii ne-a lasat sa plecam. Nu trec 5-6 km, alt echipaj, aceasi poveste. Doar aici erau 2 si erau si mai nervosi. Ne-au filmat masina, ne-au filmat pe noi, a trebuit sa ne prezentam in fata camerei, sa ii aratat statia si sa ma prezint iar. Nu stiau nici aia romana sau maghiara pana a chemat un vames ungur si sa ne traduca (eram aproape de vama ungurilor, cam 1km, deja vedeam vama). Mi-am ascuns telefoanele si banii pt ca sunt cunoscuti ucrainienii pentru confiscari. Mi-au luat cheia si au inchis masina, cand unguru ne-a zis ca de nu le dam bani ne inchid pe aman2. Unguru' a zis 50euro. I-am dat de 1 leu cam 20 de lei si cativa de 5 lei + o bancnota de 100grivni pretinzand ca sunt 50 euro. Ne-au lasat si eu si in vama la unguri, chiar inainte sa iti dea gardianu ucrainean foaie, astepta alta masina cu geamuri fumurii cu 2 politisti imbracati de armata. Dar aia ne-au lasat pentru ca era goala vama din ungaria si ne-au facut semn vamesii sa intram, ca de nu alta teapa. La al doilea punct de oprire mi-au confisacat si benzina din portbagaj.
Asa ca mult succes daca vreti sa va aventurati prin ucraina dupa motorina sau benzina si nu va multumiti cu cea din peco-urile de dupa vama. Nu stiu daca am scris citet, ma grabesc si nu am timp sa recitesc textul.
normal ca am dreptate... si eu am facut ucraina si inca fac, stiu cum gandeste omu care merge acolo. cand mergi acolo te imprietenesti cu multi in timp ce stai ore bune la rand :P
|