![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Dupa spusele lui ondin, inseamna ca trebuie sa zic la cine ma mai intreaba ce masina am, ferrari punto :lol: ce tare!
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=Qy4LVBl_qGM Si sunetul e mai fain. |
Franz, n-ai avut Dacie? Si nici n-a avut vreun cunoscut de-al tau?
Cum sa nu se regleze carburatia? |
Erau niste baieti odata pe la Brasov care se ocupau numai cu reglat de carburatoare, mergeam eu la ei cu carburatorul de Oltcit si-l faceau brici. Franz, se regleaza de reglat, din lipsa de ustensile mai dai cu rigla la plutitor, mai sufli un jiglor, etc.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Atunci de ce in postul asta zici ca sunt zei?
Quote:
Nu am acces la tutub de la munca dar un film nu-mi zice nimic, eu vad in viata reala cum e treaba si stiu unde mie locul, de ex la golf5 tsi intre 1.4/140cp si 1.4/170cp, si sunt multumit cu asta. |
Quote:
|
Pfffaaaii ce am gasit pe aici.
Golf 5. 1,4/140cp. Cuplu 220 NM. Face suta in 8,8 secunde. Viteza maxima 210. Golf 5. 2.0/140cp TDI 4 Motion. Cuplu 320 NM. Face suta in 9,5 secunde. Viteza maxima 203. Deci cum se face ca dieselu, cu tot ca are cuplu mai mare, si motor mai mare, o ia in freza de la un benzinar ? De asta ce ziceti ? Mai ziceti ca dieselul e mai tare, haa ? Poftim alt exemplu. Golf 5. 1,4/170cp. Cuplu 240 NM. Face suta in 7,7 secunde. Viteza maxima 220. Golf 5. 2.0/170cp TDI DPF. Cuplu 350 NM. Face suta in 8,2 secunde. Viteza maxima 218. Aceiasi chestie ca ala de mai sus. Dieselu are cuplu mare, motor mare, si totusi e varza fata de o benzinara, din toate punctele de vedere. Alt exemplu. Bmw 318 TI compact. 140cp. Cuplu 180 NM. Face suta in 9,9 secunde. Bmw 325 TDS. 143cp. Cuplu 260NM. Face suta in 10,4 secunde. Deci Bmw-u asta smecher, care l-am avut eu, fara turbo bineinteles, ii da in freza la TDS. Dieselu degeaba are cuplu de doua ori mai mare decit un benzinar, si motor mai mare, ca tot o ia in freza. Deci poti sa te c ... pe ea cuplu. Pina dieselu ridica mina la un benzinar, benzinaru ii da 5 palme la diesel, pac, pac, pac, lo percutat la foc automat. Poate va mai aud ca dieselu e mai tare decit un benzinar, ca va umplu pagina numai cu 100 de exemple, cum ca benzinaru ii da capace la orice diesel. Si daca va dati smecher cu Bmw-u ala 320d/150cp. atunci o sa-i caut eu un adversar, tot cu 150cp, care-l maninca la prinz. :D :D Asa caaa, eeeuuuu dau capace la orice diesel. Ca inafara de singurul avantaj ( consum ), nu are nimic. Benzina are 100 de avantaje, si diselu are numai 1 - consumul, atit. Treaba cu cuplu, v-am demosntrat mai sus. Vine ala cu trotineta ( benzina ), si ii da doua palme cu picioru, la TDI, DCI, etc. Deci ne-am inteles, daa ? :D :D :D :D |
La tine loveste tare de tot adrenalina cand postezi pe 4tuning, nu-i asa? TDS-ul ala manca fripte TI-uri d'alea de care ai avut tu, in special automate.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote: