![]() |
Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..
mai ai nevoie de sfaturi pictorashu?a iesit mishto rau.cu ce ai dat formele alea?spuma poliuretanica?k dak incerc sa fac eu asha cred k pun o tona de tabla pe ea si tot nu iese :))
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Salut,
mai este cineva, sau stiti pe cineva care facea/face din fibra de sticla, --nici nu stiu cum sa le numesc parasolarele de haion care se puneau pe Dacii si pa Lada acele negre de obicei parca ar fi rulouri--- mersi! |
Quote:
|
pictorashu ce spuma folosesti? este din aceea normala de se foloseste la montaje sau folosesti ceva de o densitate mai mare?
|
2 Attachment(s)
Salut!sunt cam in dubii.nush c sa fac.am facut un eleron...si nush daca sa il pun sau nu.am nev de niste pareri va rog.deokmdata nu am pus fibra pe el.atasez nishte poze poate ma ajuta cineva.parca arata si bine si rau :) multumesc
|
e urat rau, vere, mai bine fa-i unu tip caciulita mulata in forma de u prelungit
|
1 Attachment(s)
Salut!Vreau sa-mi modific spoilerul la masina si oricat as incerca nu reusesc sa-mi dau seama cum sa-l fac.e cineva care imi poate modifica spoilerul original sau face altul ca cel din imagine?Contra cost bineinteles.Astept raspuns pe pm.Va multumesc
|
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Da mia mai spus cineva sa il las mai jos,asa o sa fac.o sa il si scurtez putin,parca este cam lat.si sa ii fac ceva si pentru capete ceva ca cel din poza.ms
|
10 Attachment(s)
Ca tot vorbim de lucrari din pasiune si placerea de a vedea un lucru iesit din mana ta bine,am si eu un proiect propiu pentru o MATRITA widebody kit JDM STYLE. de la zero .
Este prima data cand lucrez cu fibra la o asa scara mare. Acum doar am ajuns la finalul formei din care am sa fac matrita .mai am doar de finisat foarte bine ca sa pot copia si sa nu am mult de incarcat la vopsit. AM PREFERAT SA NU MA INCURC,CU ASTUPAT DE MANERE SI BANDOURI, ANULAT SIGLE ,CUM FAC DE LA NISTE FIRME SI SE DAU TUNINGARI ACUM IN 2013 .NOI ASTIA CARE LUCRAM DIN HOBY CHIAR NE PLACE CE FACEM:-) Daca stie cineva de unde pot lua materialele pentru matrita in BUCURESTI, rog sa imi lase un tel s-au adresa de unde sa cumpar fibra si rasina. va multumesc anticipat. MASINA ESTE UN EAGLE TALON 4X4 TURBO(Mitsubishi eclipse de america :-)) ps.POZELE SUNT DIN LUNA MAI 2013 aparatul nu este setat :lol: |
salut baieti.puteti sa-mi dati si mie o adresa si un nr de tel din brasov,as vrea sa cumpar niste rasina de f.b.,vreo 30 litri. va multumesc mult.
|
buna ziua am si eu o intrebare la care caut un raspuns ,ce ceara sa folosesc pt izolat matrita? multumesc
|
http://www.fibermaxcomposites.com/sh...igh%20temp.jpg
Ceara demulanta, de orice tip, ai un exemplu in link |
si se gaseste si pe la noi prin magazine?
|
Salut,am cumparat de la cineva un eleron de luneta din fibra,cand am vrut sa-l montez nu am putut din cauza ca nu se muleaza pe luneta si vroiam sa stiu daca il incalzesc se poate remodela?
|
Il poti modela dar cu atentie cu caldura , Recomandat e daca ai unde sa il pui intr-un cuptor sa il incalzesti total dar daca nu ai se poate modela cu un foen industrial . Este munca de chinez batran si iti recomand sa il prinzi cu suruburi de pozitia unde vrei sa il pui si usor usor sa strangi suruburile incalzindul.
|
Quote:
|
Quote:
Ca si rezolvare, ori umpli spatiul dintre eleron si haion cu adeziv, ori faci alta parte inferioara batuta direct pe masina, pe care o atasezi eleronului existent. |
Pe bune? Faceti o piesa din fibra de sticla unii care vorbiti dar sa fie integral din fibra de sticla si lasatio o vara in soare si o sa vedeti ca nu se va mai potrivi . Cei care lucreaza cu caroserii din fibra de sticla stiu ca in momentul in care caroseria nu este tinuta in conditii optime se modifica total si este nevoie de multa munca de reparatie . Dar in fine . Si pentru inca unii incercati cu un foen sa incalziti o bucata de fibra si veti vedea ca o puteti modela fara sa o crapati ceva de genul 1-2 cm la 20 cm dar na . Rasina poliesterica care o folosim pentru fibra de sticla de obicei la caldura lucreaza si poate deveni putin maleabila.
|
Quote:
N-ai sa modelezi eleronul de luneta dupa curbura geamului cat e lumea. Nu-ti bate joc de baiat, ca-i pacat. |
Quote:
Cei care modeleaza fibra cu feonul fac un tuning de''obiecte sanitare'' Nu mai folositi rasini no name, tuning de colt de cartier. Ele sunt pentru cazi , barci si alte avioane :lol: Sunt curios cum prinde cu doua suruburi in luneta :lol: |
Da scuze dupa curbura geamului nu o poti modela . Nu am citit integral postul lui . Credeam ca e vorba doar de piciorusele de prindere . Eu nu ma mai ocup de fibra de sticla decat pentru jafurile mele cand am timp iar rasina folosesc de la policolor ce mai am rezerve pana le termin. Daca am gresit prin ai da sfaturi sa incerce greseala mea . Scuze .
|
Multumesc pt sfaturi,am vorbit cu cel de la care l-am cumparat (cox tuning),si m-ia zis ca o sa-mi inlocuiasca eleronul,dar am de asteptat vreo 10 zile ca nu mai are pe stoc .
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Salut baieti !
Am si eu o dilema...Cum pot face prinderile de la interior la diferite piese? De exemplu la trimurile de la E46 au pe interior ca niste tepi de aprox 4-5 cm care intra in plansa bordului si astefel se fixeaza in bord.Din ce as putea sa fac acei tepi si pe urma sa ii lipesc pe trimul facut sau cum sa procedez? La trimul de la volan este putin diferit.O sa pun 2 poze sa va dati seama mai bine despre ce vorbesc. In prima poza sunt prinderile de la interior iar in a doua poza este piesa fara prinderi.Stiu ca un trim este de M si celalalt nu dar pozele sunt informative sa va dati seama despre ce prinderi vorbesc si din ce as putea sa le fac. Multumesc ! |
Eu unul te asigur ca din orice ii faci, tot un rahat iese... n-o sa stea cum trebuie nici ornamentele, nici capacul de volan...
La e46 cu 100-200 de lei iei toate trimurile, nici macar nu merita sa te chinui sa le inventezi prinderi si dupa aia sa-ti stea pe portiere si pe bord ca plasticele de Lada Jiguli |
Quote:
Stiu ca nu este despre carbon threadul dar cum se fac prinderile la fibra banuiesc ca se pot face la fel si la fibra de carbon . In continuare mai marii ai acestor materiale sunt rugati sa impartaseasca 1% din cunostintele lor. |
Omule, degeaba ne luam la misto, nu ne masuram lungimea aici, discutam despre ce se poate face si ce nu, in limita ratiunii.
O sa demonstrezi dupa aceasta discutie, tuturor, ca esti cel mai bun in combaterea argumentelor mele si ca "m-ai facut tu din vorbe", dar treaba asta n-o sa-ti prinda ornamentele pe masina, sigur. Nu poti crea prinderi decente, nici din fibra, nici din carbon. Solutia decenta este sa-ti pui ornamentele originale, cu tot cu prinderi, sau sa tai clipsările de pe un set de ornamente originale. Ornamentele din carbon, daca sunt intr-adevar din carbon, costa mult, ai facut o investitie in imaginea masinii tale, acum te zgārcesti la tărāţe si pe urma te minunezi ca iese o treaba romānească, de-i spune lumea in general "ţigăneală"... Faci cum vrei, poti sa le lipesti si cu superglue sau cu scuipat, nu te impiedica nimeni, eu doar ti-am dat o parere din experienta, sa zicem c-am mai facut vreo doua adaptari la viata mea, iar e46 am din 2005 incoace, si nu l-am iertat cu inventiile... |
Poti sa iei trimuri de plastic,decupezi toate prinderile si apoi le fixezi de piesa de carbon cu un adeziv epoxidic,gen bison(cel de 5 minute,nu cel de 24 ore :lol: ) si voila!Insa o sa fie greu sa nimeresti pozitia corecta a prinderilor.
|
Daca vrei sa nu le mai dai jos...mastic de parbriz. Dar asculta sfatul batranilor si nu incerca sa reinventezi mersul pe bicicleta
|
Quote:
Nu o sa decupez prinderile de la alte trimuri pentru ca as strica o pereche de trimuri si sigur nu as nimeri perfect locul prinderilor si cu timpul daca vreau sa le mai dau jos s-ar putea sa cedeve prinderile si sa ramana prin flansa bord. Nu o sa le lipesc cu nimic dupa cum am spus pentru ca o sa mai am nevoie sa umblu prin zona lor. Deci pana acum sa inteleg ca nu prea se poate... |
De ce crezi ca trim-urile de carbon sunt asa scumpe? Nu pentru ca intra sute de metri patrati de carbon, sute de litri de rasina...ci pentru ca procesul in sine este unul laborios de confectionare a acelor prinderi. Incearca sa analizezi un trim de plastic. Acela este produs prin injectie. Cu carbonul nu poti face asta. Daca ar fi sa fac asa ceva din carbon, as incerca sa fac doua matrite: una pentru exterior si una pentru interior. La urma, dupa ce am obtinut piesele, ar urma lipirea. Dar aici ar interveni multe incercari de genul "trial and error" pana nimeresti exact pozitia prinderilor ca sa obtii un rezultat cat mai bun. Ca sa nu mai spun de metoda de lipire... Deci, nu e asa simplu.
|
Am o bara si vreau sa scot locu de numar.... ii okey doar sa umplu toata zona cu fibra sau sa umplu cu plastic si dupa sa pun fibra 2 3 straturi?
|
Quote:
grosimea carbon lac nu trebuie sa fie mai mare de 2 mm. carbonul are 0.2 restu lac sau rasina. uitate-te pe topicul meu sa vezi exemple |
Am si eu o intrebare legata de topicu asta...
Este cineva din Timis care s-a "jucat" cu asa ceva ? |
| All times are GMT +2. The time now is 05:15. |
- Copyright 2026 4Tuning