Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes vs. BMW vs. Audi (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/140771-mercedes-vs-bmw-vs-audi.html)

GTR 27-06-11 10:04

Re: Mercedes vs. BMW vs. Audi

Adevarul este ca, cutiile automate sunt cel mai slab punct al Audi. Ma gandeam sa nu bag in seama problemele vazute sau auzite dar ultima oara cand mi-am cautat masina 4 Audi cu cutie automata am vazut si toate 4 cu probleme la cutie. Dupa ce am citit 30 de pagini de forum de cutii Audi m-am convins ce si cum. Prea multe probleme si foarte costisitoare.

_anaconda_ 27-06-11 10:21

Nu zic ca nu or mai avea probleme dar nici chiar asa, sunt o gramada pe strazi si merg de rup norma, ar trebui sa fie toate pe platforma. Si Mercedes are probleme la cutii, mai ales la S. Apropo, Audi are multe tipuri de automate, care zici tu ca se strica ? Cel putin ultimele generatii sunt sus prin topurile de fiabilitate, in special A6/A8.

ondin 27-06-11 11:10

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 4423957)
raman la parerea ca nu trebuie sa privim doar ca niste cai si sa nu ne comportam ca berbecii.
toate masinile sunt exceptionale pentru proprietarii carora li se adreseaza.

nu are absolut nici un rost sa dati drept exemple unele particularitati.

depinde ce asteptari ai de la o masina.
si in capul meu s a dat mult timp aceasta batalie. bmw sau mercedes.
iar un om batran, care timp de 45 de ani a schimbat mercedes si bmw m a luminat oarecum.

"pentru mine cea mai buna masina este mercedes, dupa aproape 1000km de condus ma dau jos fara nici o durere. lui fiu`meo i am cumparat bmw"

tare asta, deci cei cu mercedes sunt super oameni, nu au nici macar o mica migrena acolo, un junghi? eu nu cred, la ce preturi au in service sigur te doare ceva cand mergi dupa masina ta cu steluta.
:)

GTR 27-06-11 11:13

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4425129)
Nu zic ca nu or mai avea probleme dar nici chiar asa, sunt o gramada pe strazi si merg de rup norma, ar trebui sa fie toate pe platforma. Si Mercedes are probleme la cutii, mai ales la S. Apropo, Audi are multe tipuri de automate, care zici tu ca se strica ? Cel putin ultimele generatii sunt sus prin topurile de fiabilitate, in special A6/A8.

Pai cu cat este mai nou cu atat sunt mai putine probleme de cutie ca nu prea au km, dar procentajul la Audi este foarte mare in comparatie cu concurenta, Cat de generatie, inclusiv la un Q7 2008 cu 40k de km am vazut sa faca deja mici probleme.

Eu zi ca daca iei orice Audi de 8-12 ani, la nici 10% din ele nu merge cutia bine.

Pe de-o parte este si normal. Eu achizitionasem un A3 2001 1.9 TDI 130 CP absolut impecabil estetic si functional, mai putin cutia. Cum se incalzea uleiul in cutie si plecai incet, patina in treapta 1 si smucea tare la schimbare in treapta a 2-a.

Culmea, in carte nu scria nimic de schimbarea uleiului din cutie si la reprezentanta au spus ca uleiul nu se schimba niciodata in cutie, dar pe site-ul producatorului cutiei (ZF) scria clar ca in funtie de utilizare uleiul din cutie se schimba la maxim 160 k de km.
Schimbul uleiului si al filtrului din interior costa >400 de EUR.

GTR 27-06-11 11:15

Quote:

Originally Posted by ondin (Post 4425228)
tare asta, deci cei cu mercedes sunt super oameni, nu au nici macar o mica migrena acolo, un junghi? eu nu cred, la ce preturi au in service sigur te doare ceva cand mergi dupa masina ta cu steluta.
:)

Cine te pune sa mergi la reprezentanta???? Este mai bine la Porsche Romania decat la Mercedes? :))

a3ds 27-06-11 11:37

Ba de da-ma dracu, eu am schimbat uleiul din cutie si filtrul la un c220 cu 2 milioane jumate, la audi e ulei de virgine?

_anaconda_ 27-06-11 11:50

Era automat ? Daca nu, e normal sa fie ieftin. La automate e o gramada de ulei in cutie, 9-10 litri, filtru ala e si el scump + manopera te duce destul de mult.

@ GTR - dupa 10-12 ani si masina calarita de 15 proprietari nu ma mira ca putine mai merg ca noi, pana la urma apare uzura, uleiul isi pierde din proprietati iar Romanii il schimba ioc. Cred ca la orice masina automata sansele ca dupa sute de mii de km si o gramada de ani sa nu mai mearga impecabil cutia sunt mari.

GTR 27-06-11 11:51

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4425294)
Ba de da-ma dracu, eu am schimbat uleiul din cutie si filtrul la un c220 cu 2 milioane jumate, la audi e ulei de virgine?

E o munca stupida, se da jos cutia, se desface cutia (filtrul era inauntru la modelul asta de cutie) si mai este si o modalitate tampita de schimbat, cu pus ulei in 2 etape, etc.

Radu. 27-06-11 13:12

Da anaconda, caraia.

O masina era din 05 iar alta din 08.
S-a mai discutat despre problemele cu aceasta cutie de pe a6.Si sunt mult mai multe exemple de cutii crapate.

Edit: Exact cum a notat si GTR, forumul audi lamureste tot.

GTR 27-06-11 14:24

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4425324)
Era automat ? Daca nu, e normal sa fie ieftin. La automate e o gramada de ulei in cutie, 9-10 litri, filtru ala e si el scump + manopera te duce destul de mult.

@ GTR - dupa 10-12 ani si masina calarita de 15 proprietari nu ma mira ca putine mai merg ca noi, pana la urma apare uzura, uleiul isi pierde din proprietati iar Romanii il schimba ioc. Cred ca la orice masina automata sansele ca dupa sute de mii de km si o gramada de ani sa nu mai mearga impecabil cutia sunt mari.

Deci iti iau Mercedesuri si BMW-uri de 20 de ani incoace si nu au atatea problemele.

Parerea mea este ca pentru cutiile mai vechi cel mai vinovat este AUDI care declara ca: cutia nu necesita schimbarea uleiului indiferent de umarul de km, total fals dupa spusele ZF, producatorul cutiei de viteze, care spune ca uleiul este recomandat sa se schimbe pana pe la 150 de km sau 10 ani vechime.
Dar "prinde hotul scoate-i ochii", cine sta sa dea in judecata Audi pentru o masina de 200k de km la care sigur or sa gaseasca ei nod in papura.

Problema mai nasoala este la cutiile noi, ca si asta fac cam multe figuri.

Eu am cautat Audi A6, A4, A3, A8 (2001-2004) diferite motorizari , doar cutie automata ca asta ma interesa si pentru ca se incadrau in bugetul alocat si erau multe. Nici unul nu avea cutia in mintile ei, nici macar A3-ul ala care avea 160k de km cu absolut toate reviziile la reprezentanta si care era ca scos din cutie.

A3-ul il si cumparasem, propietarul super OK, i-am aratat la o zi dupa ce am cumparat-o ce face dupa parcurgerea a cca 5-10km, si-a cerut scuze si mi-a dat banii inapoi, pentru ca prima intrebare si conditie a fost sa mearga cutia bine. Era masina sotiei si nu stia de problema.

Am mai mers cu 1 A6 2.5 TDI 2001, cutia varza, schimba aleator, uneori ca sa schimbe trebuia sa iei piciorul de pe acceleratie, VARZA. Am mai mers cu un A4 2.5 TDI, la ala smucea cam in toate treptele, La A8 4.2 era pa cutia, etc., cert este ca nu am gasit nimic, nici un Audi care sa aibe o cutie automata functionabila normal si dupa ce m-am indopat 2 zile de forum romanesc si nemtesc am renuntat sa mai caut vre-un Audi cu cutie automata.

Este adevarat ca si Mercedes a avut niste probleme dar mult mult mai rar decat la Audi.

Oricand vrei facem un test, luam de pe Autovit - Audi, Mercedes si BMW aceeasi ani si mergem si le testam. O sa te sperii de diferenta. Audiurile cu ceva ani si km cu cutii impecabile sau fara reparatii sunt raritati.

ryoraul 27-06-11 14:32

Inseamna ca eu am o masina buna pentru ca nu am ptobleme cu cutia, masina e un audi a4 din 2001.

GTR 27-06-11 14:43

Quote:

Originally Posted by ryoraul (Post 4425672)
Inseamna ca eu am o masina buna pentru ca nu am ptobleme cu cutia, masina e un audi a4 din 2001.

Daca este o automata, poti sa te consideri un norocos. Acum depinde si ce inseamna pentru tine cutie buna :)

ryoraul 27-06-11 14:46

Nu, este cutie automata este manuala speram sa nu am probleme nici cu asta. Pentru me inseamna o cutie buna ca nu patineaza, nu smaceste, intra lin in viteze, nu sare din viteza.

GTR 27-06-11 15:26

Quote:

Originally Posted by ryoraul (Post 4425696)
Nu, este cutie automata este manuala speram sa nu am probleme nici cu asta. Pentru me inseamna o cutie buna ca nu patineaza, nu smaceste, intra lin in viteze, nu sare din viteza.

Cu manuale rar sunt probleme indiferent de producator.

adrian78bmw 04-07-11 17:34

3 Attachment(s)
BMW Seria 5 primeşte noi îmbunătăţiri din toamnă

Oficialii BMW au anunţat noile modificări aduse lui Seria 5. Din această toamnă, vom beneficia de serviciile noului motor de 2.0 litri turbo în două versiuni de putere şi vom putea admira Seria 5 GT în "hainele" Diviziei M

Constructorul german BMW este tot mai aproape de fani zilele aceastea. Dacă ieri vă prezentam informaţiile complete despre noul Seria 6 Coupe, de această dată vă aducem la cunoştinţă ultimele îmbunătăţiri pregătite pentru Seria 5.

Din această toamnă, clienţii BMW se vor putea bucura de noul motor de 2.0 litri turbo cu patru cilindri care va fi prezent atât pe Seria 5 sedan, cât şi pe versiunea Touring a acestuia. Noul propulsor vine în două variante de putere. Prima dintre acestea va fi prezentă pe 520i şi produce 184 de cai şi 270 Nm, iar cea de-a doua o vom regăsi pe 528i şi livrează 245 de cai şi 350 Nm.

Sedanul 520i va sprinta de la 0 la 100 km/h în 7.9 secunde în versiunea cu transmisie manuală, iar pentru cei care vor alege o cutie automată, timpul de accelerare va fi mai lung cu 0.1 secunde. În versiunea Touring, 520i va accelera de la 0 la 100 km/h în 8.3 secunde, iar viteza maximă va fi de 220 km/h. În ceea ce priveşte consumul, acesta se cifrează undeva între 6.8 şi 7.0 litri pentru 100 de kilometri, iar emisiile de CO2 vor fi cuprinse între 157 şi 163 g/km.

În cazul celei de-a doua versiuni de putere a noului propulsor de 2.0 litri, sedanul va sprinta de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde, iar break-ul va fi mai lent cu 0.2 secunde. În ceea ce priveşte viteza maximă, 528i sedan va ajunge până la 250 km/h, în timp ce Touring-ul va accelera până la 244 km/h. Consumul anunţat de oficialii BMW pentru această versiune de putere ajunge undeva între 6.8 şi 7.1 litri la 100 de kilometri, iar emisiile de CO2 vor fi cuprinse între 159 şi 165 g/km.

Tot o noutate în gama lui Seria 5 este şi introducerea versiunii 520d EfficientDynamics Edition. Acesta dispune de motorul de 2.0 litri cu patru cilindri capabil să producă 184 de cai şi 380 Nm. Consumul anunţat de producător pentru această versiune este de 4.5 litri la 100 de kilometri, iar emisiile de CO2 ajung la 119 g/km.

Surprizele celor de la BMW nu se opresc aici. Verisunea 525d şi 530d au primit un plus de 13 cai putere. Prima dintre acestea va produce 218 cai la o turaţie de 4.400 rpm şi va dezvolta 450 Nm, iar varianta 530d ne va încânta cu 258 de cai la 4.000 rpm şi cu un cuplu motor de 540 Nm. De asemenea, varianta 535d va dezvolta acum 313 cai şi 630 Nm între 1.500 şi 2.500 rpm.

De asemenea, oficialii BMW au anunţat că am mărit gama versiunilor care vor primi tracţiune integrală. Astfel, sistemul xDrive va putea fi regăsit pe 528i, 535i, 550i, 525d, 530d şi 535d. Mai mult decât atât, din această toamnă, familiştii convişi vor beneficia de serviciile propulsorul V8 de 407 cai putere pe 550i Touring. Tot din această toamnă, Seria 5 Gran Turismo va primi pachetul M. Acesta include spoilere noi, ţevi de eşapament din crom, jante din aluminiu de 19 sau 20 de inch, scaune sport şi o suspensie M.

Via | BMW

turmentatu 08-07-11 07:59

eh, acum a inceput si bmw sa faca motoare pe benzina mici si turbo, asta probabil impozitelor si a costului mai ridicat de intretinere la motoarele mai mari, 6l, v8.
oricum, dupa parerea mea, mai fiabil va fi un 6l benzina aspirat decat un 2.0 turbo, si bineinteles mult mai rezistent.

asta cere piata, asta se da :D

Predator 08-07-11 14:30

Am ajuns si eu in situatia in care intreb pe altii.

Nu am fost deloc interesat de Mercedes. Pana astazi.
Simt ca mi-ar surade un CLK320. Dar nu prima infatisare. Ci a doua, preferabil cat mai noua.

In joc se mai afla si un E92 tot benzina. Pe asta il stiu, dar varianta pe diesel. E perfect pentru oras si deplasari, dar eu vreau pe dracul gol.

Inca am impresia ca Mercedes-ul nu este asa agil ca si competitorul.

GTR 08-07-11 21:49

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 4451827)
Am ajuns si eu in situatia in care intreb pe altii.

Nu am fost deloc interesat de Mercedes. Pana astazi.
Simt ca mi-ar surade un CLK320. Dar nu prima infatisare. Ci a doua, preferabil cat mai noua.

In joc se mai afla si un E92 tot benzina. Pe asta il stiu, dar varianta pe diesel. E perfect pentru oras si deplasari, dar eu vreau pe dracul gol.

Inca am impresia ca Mercedes-ul nu este asa agil ca si competitorul.

Real sunt 2 masini total diferite, depinde in care te simti mai bine la volan si ce vrei de la masina.

Si eu tot la astea 2 ma gandesc (+ BMW berlina) si este foarte grea decizia...

Mercedes ofera o senzatie unica, tipica Mercedes, BMW la fel, dar total diferita de cea de la Mercedes.

Ca agilitate clar BMW-ul este superior, motorizarile si cutiile deasemenea sunt superioare, la condusul este mai interactiv.
La Mercedes, confortul (putin mai bun), la volan te simti mai "rasfatat"(e mai placut dar mai putin dinamic), imagine si design clar superioare, grea alegere.

Daca bati mult spre sportivitate clar BMW-ul, daca vrei un condus mai lin (dar nu fara performanta la nevoie) si sa te simti mai domn, clar Mercedes.

wuu 09-07-11 00:48

bmw-ul detine multa tehnologie ...motoarele ''smechere'' de la bmw au fost facute pana in 96 - 98...apoi a fost o schimbare majora pt cei de la bmw si au adoptat tehnologie de varf...cu totii cred ca stim si am vazut feedback-ul bmw-ului pe ici pe colo...am vazut ce poate ,si ce nu...insa la audi...hmm...sincer ,pe langa tehnologie mai este si pasiune..si asta o spun la modul serios...la audi nu gasesti atatea feedback-uri negative ca la bmw...stim cu totii asta...si o spun din punct de vedere al unui fost proprietar bmw ,cum ar fi modelul clasic acum 635i din 83 sau un m3 din 2009...si nu ca am trecut de la astea la audi le-am avut in paralel,si bmw si audi,consider ca am facut teste cu ele si cu alte bmw-uri...acum nu mai detin nici un bmw..am 3 audi si un mercedes...si sincer bmw este o masina foarte monotona in zilele noastre...sa nu uitam de marele FAIL de la bmw x3,x6, etc...si asta o spun si critici auto care compara aceste vehicule cu modelele competitive...in ziele noastre la bmw lipseste acel ''ceva''..care te face special...peste tot auzi la bmw ,tehnologie,Tehnologie,TEHNOLOGIE...unde este masina?

Predator 09-07-11 01:06

Eu zic ca e tocmai invers. In cazul Audi mi se pare prea exagerat cu toate gizmo-urile posibile, pentru o masina pur sport.

xxdadixx 09-07-11 01:10

Quote:

Originally Posted by Predator (Post 4452914)
Eu zic ca e tocmai invers. In cazul Audi mi se pare prea exagerat cu toate gizmo-urile posibile, pentru o masina pur sport.

Cum poti sa-l contrazici, nu ai vazut cate masini are si a avut la 22 de ani ai sai? Si ce masini...

BMnWA 09-07-11 01:57

nu stiu unde e pasiunea la audi,uita-te pe forumuri la noi sa vezi audi cati pasionati are,cati nebuni,cati disperati si obsedati de masina lui are cum are bmw-ul ?dar nu te contrazi si am zis si eu,bmw-ul este 'iubit' in cea mai mare proportie de ce a fost,nu de ce a ajuns.

Predator 09-07-11 02:00

Bun bun, din astea tot citesc pe forum.

V-am dat subiect de comparatie, ceva concret. Care si de ce ?
Servodirectia la Benz, e electrica?

wuu 09-07-11 17:59

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 4452957)
nu stiu unde e pasiunea la audi,uita-te pe forumuri la noi sa vezi audi cati pasionati are,cati nebuni,cati disperati si obsedati de masina lui are cum are bmw-ul ?dar nu te contrazi si am zis si eu,bmw-ul este 'iubit' in cea mai mare proportie de ce a fost,nu de ce a ajuns.

fi atent aici..cand vorbesti despre o masina trebuie sa o cunosti foarte bine...este una cand auzi pareri si pareri...si este alta cand o ai de zi cu zi...intelegi...? am avut si bmw si audi ..le am condus zi de zi...dar oricum..se observa atitudinea de bemveist...nu vreau sa ma contrazic cu nimeni am spus asta si gata...schimb topicul :) ..va pup

BMnWA 09-07-11 18:20

Quote:

Originally Posted by wuu (Post 4454074)
fi atent aici..cand vorbesti despre o masina trebuie sa o cunosti foarte bine...este una cand auzi pareri si pareri...si este alta cand o ai de zi cu zi...intelegi...? am avut si bmw si audi ..le am condus zi de zi...dar oricum..se observa atitudinea de bemveist...nu vreau sa ma contrazic cu nimeni am spus asta si gata...schimb topicul :) ..va pup

bemvist nebemvist , nu am nimica cu nici o masina as conduce orice marca,strict parerea mea pentru mine cel mai potrivit e bmw-ul pentru ce vreau de la el, vw la fel e bune pentru mine la ce imi foloseste,deci nu e un fix,e doar o alegere,puteam sa aleg o vectra din 2006 in loc de cabrio de exemplu,dar am preferat sa aleg ce ma caracterizeaza,nu ce da bine public.

adrian78bmw 13-07-11 11:11

12 Attachment(s)
OFICIAL: Audi A5 şi S5 facelift

Audi a prezentat primele informaţii ale lui A5 şi S5 facelift. Modelul este aşteptat să debuteze în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Audi împrospătează A5 la jumătatea ciclului de viaţă a modelului său. A5 primeşte mici modificări de ordin estetic, motoare noi şi schimbări la nivelul şasiului. Toate aceste operaţiuni sunt menite să-l facă pe A5 mai atractiv, mai economic şi mai dinamic. Odată cu facelift-ul, toate motorizările oferite pe A5 vor avea injecţie directă şi vor beneficia de supraalimentare, sistem start-stop şi un sistem de recuperare a energiei cinetice în standard. În cazul unor modele, emisiile de CO2 au fost reduse cu 22%, în timp ce consumul de carburant a scăzut, în medie, cu 11 procente.

MOTORIZĂRI NOI, ŞASIU OPTIMIZAT
Motorizarea entry-level este o unitate 1.8 TFSI, reproiectată complet, care dezvoltă 170 CP şi 320 Nm. Emisiile de CO2 ale acestui motor în compania caroseriei Coupe sunt de 134 grame per kilometru, în timp ce consumul în regim mixst este de 5.7 litri la sută. Între timp, unitatea 2.0 TFSI dezvoltă tot 211 CP. Gama A5 a primit şi o nouă motorizare pe benzină, un 3.0 TFSI, o unitate V6 de 272 CP.

Cel mai mic diesel din gama A5 este un 2.0 TDI de 177 CP, care consumă 4.7 litri la sută în regim mixt în compania unei transmisii manuale. Emisiile de CO2 sunt de 122 de grame pe kilometru. La fel ca în cazul versiunii entry-level a lui A5 în compania motorului 1.8 TFSI, unitatea 2.0 TDI prezintă cel mai redus consum şi cele mai reduse emisii de CO2 din segmentul său. Gama de motorizări diesel oferite pentru A5 este completată de un 3.0 TDI V6 de 204 CP, care consumă 4.9 litri la sută în versiunea echipată cu transmisia Multitronic şi emite 129 grame de CO2 per kilometru. Cei de la Audi spun că este cel mai eficient motor diesel de 3.0 litri din segment. Versiunea de top oferă 245 CP, tot dintr-o unitate V6 TDI. Audi A5 urmează să devină primul coupe din lume echipat cu un motor diesel Euro 6 graţie unei noi motorizări ce urmează să fie introdusă în gamă.

În timp ce versiunile cu tracţiune faţă primesc fie o transmisie manuală cu şase trepte, fie unitatea Multitronic cu variaţie continuă, iar versiunile quattro ale lui A5 primesc fie o transmisie manuală cu şase trepte, fie o unitate S-Tronic cu şapte trepte şi două ambreiaje. În cazul modelelor quattro, clienţii de A5 pot comanda şi un diferenţial sport, care distribuie activ cuplul motor între roţile din spate după necesităţi. La nivelul şasiului, toate modelele A5 au primit rulmenţi revizuiţi pentru puntea spate şi amortizoare optimizate pentru ”manevrabilitate precisă şi confort sporit”. În standard, clienţii primesc jante din aliaj de 17 inch, dar Audi le oferă posibilitatea de a monta chiar şi jante de 20 de inch. Sistemul de servodirecţie electromecanic a fost revizuit pentru toate versiunile de motorizare.

MODIFICĂRI ESTETICE
Modificările estetice operate în gama A5 vizează o schimbare semnificativă la nivelul blocurilor optice, care au primit noua bandă de LED-uri introdusă pe modelele A1, A6 şi A8. Partea frontală a primit o nouă bară de protecţie, cu fante de aerisire mai mari şi o grilă revizuită. La nivelul posteriorului, toate versiunile au primit o nouă bară de protecţie şi blocuri optice revizuite, cu LED-uri opţionale. Există şi câteva modificări la interior, printre care se numără noul volan, noul selector de viteze pentru transmisiile automate, un nou finisaj pentru panoul de instrumente şi consola centrală. De asemenea, sistemul MMI de infotainment a fost revizuit, iar gama de tapiţerii şi culori a fost şi ea modificată. Opţional, modelul A5 Sportback este oferit cu cinci locuri. Clienţii pot face precomenzi începând cu luna septembrie, iar primele livrări vor avea loc în decembrie.

Audi S5 primeşte motorul 3.0 TFSI de 333 CP
Verisunile S ale lui Audi A5 primesc motorizarea TFSI de 3.0 litri şi 333 CP. În comparaţie cu motorul V8 de 4.2 litri pe care îl înlocuieşte, unitatea V6 supraalimentată este mai economică cu 20%, având un consum mediu de 8.1 litri la sută. Audi S5 Coupe are nevoie de 4.9 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, iar viteza maximă a modelului este de 250 km/h. Modificările estetice operate la nivelul lui A5 sunt vizibile şi pe S5. Sistemul quattro al acestei versiuni a primit diferenţialul central "crown-gear" şi servodirecţia electromecanică. În standard, modelul vine cu jante de 18 inch, iar Audi l-a echipat cu o suspensie sport specială.

Marca/Model/Versiune Audi S5 Coupe facelift
Capacitate (cc) 2.995
Puterea maxima (CP/rpm) 333/7.000
Cuplu maxim (Nm/rpm) 440/2.900-5.300
Viteza maxima (Km/h) 250 (limitat)
Acceleratie 1-100Km/h (s) 4.9
Consum mediu (litri/100 km) 8.1

Via | Audi

aleks 13-07-11 12:52

Problema la Audi este că atunci când faci maşini foarte frumoase e a dracului de greu să scoţi un facelift sau un model nou care să te impresioneze mai mult decât precedentul...

adrian78bmw 13-07-11 13:16

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4462381)
Problema la Audi este că atunci când faci maşini foarte frumoase e a dracului de greu să scoţi un facelift sau un model nou care să te impresioneze mai mult decât precedentul...

Personal varainta fara facelift mi s-a parut cel mai frumos Audi sa nu mai zic de varianta RS la fel si la TT-ul varianta RS
Dintre cei trei constructori in ultimul timp Mercedes este pe primul loc la design!!

aleks 13-07-11 13:19

Nu ştiu dacă e primul, dar între cei 3 din topic BMW sigur e pe ultimul loc la modelele noi.
Când or să facă o maşină frumoasă ca un seria 8 de exemplu, genul de maşină care-ţi opreşte răsuflarea când o vezi (privind prin prisma anului ei, desigur), atunci o să-mi schimb părerea...

Champion 13-07-11 13:41

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4462461)
Nu ştiu dacă e primul, dar între cei 3 din topic BMW sigur e pe ultimul loc la modelele noi.
Când or să facă o maşină frumoasă ca un seria 8 de exemplu, genul de maşină care-ţi opreşte răsuflarea când o vezi (privind prin prisma anului ei, desigur), atunci o să-mi schimb părerea...

Ei zic ca o sa fie M2 cu motor tri-turbo, mie mi se pare mai mult un nou model de Z :))

Sursa pozelor si mai multe detalii : http://www.bimmerboost.com/content.p...ri-turbo-motor

Edit : si cateva poze cu seria 6 GranCoupe sau cum se numeste, inca in haine de camuflaj

aleks 13-07-11 20:44

1 Attachment(s)
Seria 6 grancoupe e o maşină ok, dar nu e ... wow!
Uite, asta e ceea ce aştept eu să reediteze BMW: ceva care cu adevărat te lasă fără suflu când îţi apare brusc în faţă...

nicholas 13-07-11 20:54

Quote:

Originally Posted by xxdadixx (Post 4452918)
Cum poti sa-l contrazici, nu ai vazut cate masini are si a avut la 22 de ani ai sai? Si ce masini...

Vai ... cat de interesant. A avut multe masini datorita banilor. Simplu.

The_Mask 13-07-11 21:30

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 4462157)
Consum mediu (litri/100 km) 8.1
[/B]

Chiar crede cineva asta? la 4.2l ( si quattro ) consum de 8 sa fim seriosi. Am reusit un motor mai mic cu 0.5l si 2 pistoane in minus un consum de 9.5 in conditiile in care am mers 70 km/h Constanta-Cernavoda si 130 km/h Cernavoda-Centura Bucuresti...

Am vazut tarziu ca este 3.0 TFSI, insa tot nu cred consumul de 8.1 %

Bogdan_mb 13-07-11 23:46

335xi coupe :
Quote:

Kombiniert in l/100 km : 8,8 [9,1]
E-class 350 4matic :
Quote:

Kraftstoffverbrauch kombiniert (l/100 km) (7,4–7,5)
In realitate toate au o medie peste 10. Valoarea aceea este obtinuta in aceleasi conditii pentru toti cei trei producatori insa nu reflecta realitatea, mai ales in Romania.

Champion 14-07-11 00:11

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4463311)
Seria 6 grancoupe e o maşină ok, dar nu e ... wow!
Uite, asta e ceea ce aştept eu să reediteze BMW: ceva care cu adevărat te lasă fără suflu când îţi apare brusc în faţă...

Da, stiu ce zici, si eu mi-as dori sa redeseneze E31-le de exemplu, sau cum ai zis tu E24-le, sau mai sunt vreo 2-3 modele, dar cred ca si asta o sa se intample cat de curand, oricum de BMW i8 nu prea poti zice ca nu te lasa cu gura cascata, mai ales ca o sa intre in productia de serie si deja i se face reclama la TV.S-ar putea sa redeseneze si ei un vechi model ce a facut istorie, cum a facut Mercedes cu SLS-ul, sau poate BMW vor sa devina din ce in ce mai avansati in tehnologie si designuri "SF" (vezi M2, postat mai sus, i8 si mai era unul, dar imi scapa numele, (edit) mai e si 328 Hommage design concept), nu cred ca va durea prea mult pana sa le vedem in productia de serie, si nu stiu daca ai observat dar deja unele linii de design de la concepte incep sa-si faca aparitia pe modelele noi (vezi F20-ul), oricum ceea ce ma "ingrijoreaza" cel mai mult acum, nu de designul, ci asta : http://www.bimmerboost.com/content.p...BMW-to...-MINI .Daca o sa inceapa productia in masa a BMWurilor cu FWD, pentru majoritatea fanilor si pasionatilor BMW va muri, oricum, multi dintre noi credem(adica si eu) ca ultimele BMWuri "adevarate" cum zice romanu, au fost generatiile E46, E39 etc :)

vacaroz 14-07-11 00:41

Quote:

Originally Posted by Champion (Post 4463759)
Da, stiu ce zici, si eu mi-as dori sa redeseneze E31-le de exemplu, sau cum ai zis tu E24-le, sau mai sunt vreo 2-3 modele, dar cred ca si asta o sa se intample cat de curand, oricum de BMW i8 nu prea poti zice ca nu te lasa cu gura cascata, mai ales ca o sa intre in productia de serie si deja i se face reclama la TV.S-ar putea sa redeseneze si ei un vechi model ce a facut istorie, cum a facut Mercedes cu SLS-ul, sau poate BMW vor sa devina din ce in ce mai avansati in tehnologie si designuri "SF" (vezi M2, postat mai sus, i8 si mai era unul, dar imi scapa numele, (edit) mai e si 328 Hommage design concept), nu cred ca va durea prea mult pana sa le vedem in productia de serie, si nu stiu daca ai observat dar deja unele linii de design de la concepte incep sa-si faca aparitia pe modelele noi (vezi F20-ul), oricum ceea ce ma "ingrijoreaza" cel mai mult acum, nu de designul, ci asta : http://www.bimmerboost.com/content.p...BMW-to...-MINI .Daca o sa inceapa productia in masa a BMWurilor cu FWD, pentru majoritatea fanilor si pasionatilor BMW va muri, oricum, multi dintre noi credem(adica si eu) ca ultimele BMWuri "adevarate" cum zice romanu, au fost generatiile E46, E39 etc :)

mult adevar ai grait
deja fanii marcii se lauda cu ce a fost, nu ce e acum.....

GTR 14-07-11 04:56

Intamplarea a facut ca ieri sa pot sa compar direct (doar vizual), seria 5 si A6 nou si sincer seria 5 este peste A6 la TOT. In primul rand A6-le real daca este mai chel este departe de variantele din reclame, deasemenea ii sta de 10x mai bine cu lemn in interior decat cu chrom. A nu se intelege ca este urat, in nici un caz, dar este clar sub interiorul la fel de chel al seriei 5.
Parerea mea este ca seria 5 este pentru prima oara un etalon de design in clasa, atat exterior cat si interior.

la clasa cabrio mica, Z4 iarasi este o mare reusita de design si nu numai fata de vechiul Z4 ci si fata de TT. Inca nu m-am obisnuit cu noul SLK ca sa-mi dau seama care este mai frumos, trebuie sa mai treaca ceva timp.

Parerea mea este ca Audi nu prea mai este etalon de design (atat exterior cat si interior) in nici o clasa, invingatorii impartindu-se intre Mercedes si BMW. Singurul care poate emite pretentii este A5-ul, dar si in cazul lui este discutabil.

adrian78bmw 30-07-11 21:38

Faceliftul lui Audi R8 va aduce motoare mai puternice

Audi R8 va primi primul său facelift anul viitor. Sportiva germană va folosi aceleaşi motoare V8 şi V10, însă cu ceva mai mulţi cai putere sub capotă.

Audi ia în calcul modificarea motoarelor disponibile pe vârful său de gamă, supercarul R8. Scopul germanilor este acela de a oferi ceva mai multe resurse modelului sportiv, odată cu lansarea faceliftului, programat la mijlocul lui 2012. Inginerii caută deja să modifice caracteristicile motoarelor cu opt şi zece cilindri, plănuind să alăture acestora doar o cutie cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte, fără opţiunea unei transmisii manuale.

Potrivit unor prime informaţii, motorul V10 de origine Lamborghini va oferi 15 cai putere în plus, ajungând la un bagaj de resurse total de 540 de cai. Acelaşi tratament şi pentru motorizarea entry-level V8, care va totaliza 450 de cai putere, adică acelaşi bagaj de resurse oferit şi de Audi RS5. Nu vor lipsi nici versiunile GT şi GT Spyder, care ar putea fi capabile să ofere un total de 570 de cai putere, asemeni lui Gallardo Superleggera.

La nivel estetic nu există momentan informaţii. Este normal însă să ne aşteptăm la un nou design al proiectoarelor, spoilerului frontal şi blocurilor optice. Inginerii vor folosi şi fibră de carbon din abundenţă pentru a menţine o valoare redusă a masei totale.

Potrivit unor voci din interiorul constructorului german, odată cu faceliftul am putea asista şi la lansarea versiunii de serie a modelului R8 e-tron, sportivul electric de 313 cai putere.

_anaconda_ 31-07-11 02:28

Mai multa putere + dual clutch + ceva tweak-uri pe ici pe colo e bine. Puteau insa sa faca V10-le de 560-570 CP.

Giully4u 31-07-11 02:32

Pai atunci n-ar mai avea rost Gt`ul...

All times are GMT +2. The time now is 16:46.

- Copyright 2026 4Tuning