![]() |
Re: E30 - SGM
https://forum.4tuning.ro/16-curse-accelerare-liniute/108109-402-craiova-15-martie-2009-reprogramata-locatie-schimbata.html
interesant ? prima legala pe 2009... |
4 Attachment(s)
Poze mai clare
|
;)Bafta la examenul de Chirurgie azi la ora 16.
|
spor la treaba robertino ;)
|
2 Attachment(s)
Am sudat canalele de apa de la chiulasa, pentru a marii suprafata fortei distribuite asupra garniturii de chiulasa si pentru a intarii peretele camerei de ardere, care este destul de subtire in acea zona. Dupa sudura, chiulasa a fost rectificata exact dupa forma canalelor de apa din blocul motor si bineinteles planata.
Tin sa precizez ca aceasta modificare nu afecteaza circuitul de racire al motorului, acesta avand continuitate. Pozele sunt informative, eu am incarcat cu sudura mai mult decat in planul departat al pozei, exact ca in zona rosie. O sa pun si poze cu chiulasa mea, daca fac rost de un aparat foto inainte sa o montez. Prezoanele de la chiulasa din clasa de duritate 10.8 le inlocuiesc cu unele din clasa 12.9. |
Quote:
|
Ai tratat termic chiulasa, ca daca nu posibil sa faci mai mult rau decat bun. Al-ul se slabeste foarte usor la sudura.
Mai usor cu firering, la noi rezista la 2.4 bari cu axa cu coame modificat si chiulasa portata, asta inseamna cam 3.0 bari la una originala neatinsa. Ps, nu in absolut |
Deci e spectaculos rau de tot ceea ce faci din acel m20..nemaintalnit...
MULT RESPECT si succes in continuare! Poate iti dai cu parerea la ursuletul meu, ar prinde bine parerea ta! https://forum.4tuning.ro/643-masina-mea-bmw-seria-3/86733-e30-masinutza-mea-pareri/page-6.html |
Salut, nu am o memorie fantastica asa ca unele cifre pot fi eronate.
- Chiulasa la m20 are obiceiul sa crape la lagarul 5 al axei cu came (dupa un numare mare de km efectuati), defectul apare din cauza unei raciri mai proaste a chiulasei datorata garniturii de chiulase ce nu are canalele pentru apa taiate corespunzator. Am vazut problema reparata la unele garnituri noi, cele vechi au guri rotunde desi in chiulasa au o forma aprox. triunghiulara. - Chiulasele se sudeaza, se preincalzesc cam pe la 300 grade C si apoi sudura in Argon, se rectifica, etc. - Am inteles ca se gasesc chiulase turnate in Spania sub licenta care sunt foarte bune si utilizare des in cazul motoarelor dopate. - Si eu desenez identic cand fac ceva la repezeala, de aceea exista zeci de programe de grafica sau oameni care au meseria de a picta frumos un desen tehnic (nu imi amintesc denumirea meseriei). - Forta distribuita asupra garniturii nu cred ca s-a modifica sesizabil. - Alegerea prezoanelor pentru chiulasa e o treaba destul de complicata, asa ca e mai sigur sa mergi pe metode deja testate. Majoritate recomanda prezoane ARP si garnituri Commet dar sigur cunosti si alte optiuni data fiind experienta. - In materie de porting ce o sa incerci??? - Galerii polish, brute sau sablate ??? my 2 cents. |
Chiulasa este deja sudata, rectificata. Sudura a fost perfect omogena, fara nici un por rezultat in urma rectificarii.
Chiulasa a fost preincalzita si sudata in mediu de argon. Garnitura de chiulasa este din cupru 100% si are canalele de apa facute dupa forma blocului , implicit a chiulasei. Suruburi din otel de acceasi clasa ca cele ARP se gasesc si la noi, numai ca nu la 200E. Le-am achizitionat deja. In bloc o sa bag helicoile. Avantajele sunt numeroase. Galeriia de admisie va fi in inox, va fi montata admisie multiclapeta de M3 |
e da asta treaba serioasa,poate vi la Miorita cand se mai incalzeste afara.
Totusi nici un beculet albastru frate?macar un kit M ceva:lol: |
Treaba cu helicoile in bloc nu o vad necesara, in general se folosesc pentru reparatii de filete sau vin din fabrica montatea in piesele de Al solicitate mai serios ( prima oara am vazut asa ceva la Shimano ).
Prezoanele se gasesc in comert sau e secreta sursa :D. |
Quote:
Ps. sper ca am inteles bine cum ai procedat cu garnitura |
Bafta ..cu proiectu merem faci treaba buna........ti-ai pus blocant pe masina...ai schimbat ambreiaju??...Numa' bine;)
|
Quote:
Blocant are de mult, ambreiajul o sa il schimb dupa ce termin cu motorul. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:40. |
- Copyright 2026 4Tuning