Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3070-tractiune-vs-tractiune-spate-vs-tractiune-integrala.html)

22VIN 22-12-10 18:47

Re: Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3919440)
Să fiu eu sănătos de câte ori am făcut figura asta cu pusul maşinii în treapta I sau în marşarier şi pe urmă m-am dat jos şi am împins.
Dacă eşti singur pe la mama dracului ce faci, rămâi lângă maşină şi te apuci de plâns?
Ea s-a panicat şi nu s-a urcat rapid la volan, aia a fost greşeala ei.

Si eu am facut la fel. Doar nu era sa las masina in drum blocata. Cand esti singur si e tarziu, nu mai e nimeni pe strada, trebuie s-o rezolvi si asa:lol:

Giully4u 22-12-10 19:05

Da` nu cand ai o casa in fata masinii...

Gixer 22-12-10 19:14

Legat de video-ul ala cu aia de uita masina in viteza, sa vezi ce fain e cand ai automata: o lasi in D sau in L(1 sau 2 in fct de cum are cutia), roata se invarte sau nu tot in functie de aderenta si panta, si o impingi.....daca nu iti dai seama ce se intampla abea daca apuci sa te urci in masina, pt ca roata incepe sa se invarta tot mai tare, si se stie ca, automatele au in general treapta 1 mai lunga, astfel prinzand viteza maricica pt un om chiar si in relanti!!! ....totusi eu ma intreb daca speriata aia stia ce tip de tractiune are?!, pt ca eu asta am crezut ca e vb la inceputul video-ului, pt ca am vazut ca a inceput sa sape in fata la rotile fatza :lol:
....daca nu se pierdea, si sarea repede in masina si vira nu se intampla nimic, ba chiar mai si putea demara la drum :-P

rdy4ever 22-12-10 19:59

1 Attachment(s)
[B][B]
Quote:

Originally Posted by tigermotorsport (Post 3905895)
nu am vazut la tv, dar din moment ce au murit pasagerii din bmw cred ca a supravirat... daca ere tractiune fata subvira si se urca pe bordura...

n-ai cum sa tragi asemenea concluzii fara sa vezi. daca curba era la stanga, da.. sunt sanse. dar de unde sti ca nu era curba la dreapta, si atunci lucrurile stau fix invers? si plus ca nu are prea mare relevanta tractiunea fata sau spate in subvirare...
subvirare:http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rsteer.svg.png supravirare:http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rsteer.svg.png

uite aici un tabel cu valori... cu cat e valoarea mai mare cu atat subvireaza mai mult...

rdy4ever 22-12-10 20:19

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3919440)
Să fiu eu sănătos de câte ori am făcut figura asta cu pusul maşinii în treapta I sau în marşarier şi pe urmă m-am dat jos şi am împins.
Dacă eşti singur pe la mama dracului ce faci, rămâi lângă maşină şi te apuci de plâns?
Ea s-a panicat şi nu s-a urcat rapid la volan, aia a fost greşeala ei.

eu nu prea inteleg cum dracu de nu era in stare sa inainteze pe "pielea" aia de zapada... decat daca avea drept anvelope tot "piei". pai aia e zapada sa ramai intepenit? nici nu stiu daca e de ras sau de plans. eu cu anvelopele de iarna merg prin zapada fara probleme. si aici ma refer la zapada serioasa, din aia de lasi urme cu bumperul. sau e seria 1 chiar atat de ratata?

Giully4u 22-12-10 23:04

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 3919692)
[B][B]

n-ai cum sa tragi asemenea concluzii fara sa vezi. daca curba era la stanga, da.. sunt sanse. dar de unde sti ca nu era curba la dreapta, si atunci lucrurile stau fix invers? si plus ca nu are prea mare relevanta tractiunea fata sau spate in subvirare...
subvirare:http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rsteer.svg.png supravirare:http://upload.wikimedia.org/wikipedi...rsteer.svg.png

uite aici un tabel cu valori... cu cat e valoarea mai mare cu atat subvireaza mai mult...

Vezi ca la noi se merge pe partea cealalta a strazii, si atunci e invers de cum zici tu acolo.

GTR 22-12-10 23:59

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3920279)
Vezi ca la noi se merge pe partea cealalta a strazii, si atunci e invers de cum zici tu acolo.

Ce este invers?

Giully4u 23-12-10 00:07

Ma refeream la pozele alea 2 cu traiectoriile.

In cazul de fata problema nu e tocmai ca in poze. Pe zapada ai sanse mari sa ajungi pe contrasens cu ambele tipuri de tractiune.
Diferenta e ca la fwd lovesti cu botu` masinii si ai ceva protectie, iar la rwd ori cu lateralu` ori cu spatele masinii.... mai nasol.

GTR 23-12-10 00:38

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3920466)
Ma refeream la pozele alea 2 cu traiectoriile.

In cazul de fata problema nu e tocmai ca in poze. Pe zapada ai sanse mari sa ajungi pe contrasens cu ambele tipuri de tractiune.
Diferenta e ca la fwd lovesti cu botu` masinii si ai ceva protectie, iar la rwd ori cu lateralu` ori cu spatele masinii.... mai nasol.

Ce spui tu este valabil numai in cazul in care accelerezi.

Giully4u 23-12-10 00:40

Daca nu accelerezi nu prea are cum sa fuga spatele, asa ca o sa fie tot subvirare.

GTR 23-12-10 01:27

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3920524)
Daca nu accelerezi nu prea are cum sa fuga spatele, asa ca o sa fie tot subvirare.

Nu o sa fie obligatoriu subvirare, depinde daca o lasi liber sau folosesti frana normala sau de motor, depinde de repartitia maselor pe punti, depinde de cauciucuri, etc.

Giully4u 23-12-10 01:29

Prea multe variabile pentru o generalizare.

aleks 23-12-10 01:38

Quote:

Originally Posted by rdy4ever (Post 3919761)
eu nu prea inteleg cum dracu de nu era in stare sa inainteze pe "pielea" aia de zapada... decat daca avea drept anvelope tot "piei". pai aia e zapada sa ramai intepenit? nici nu stiu daca e de ras sau de plans. eu cu anvelopele de iarna merg prin zapada fara probleme. si aici ma refer la zapada serioasa, din aia de lasi urme cu bumperul. sau e seria 1 chiar atat de ratata?

Cred că avea gume de vară doamna...

GTR 23-12-10 01:59

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 3920580)
Prea multe variabile pentru o generalizare.

pai nu exista generalizare, asta este punctul. Adica daca nu o accelerezi poate sa fie subviratoare, neutra (sa fuga cu totul), sau supraviratoare.

Giully4u 23-12-10 02:05

Am inteles.

All times are GMT +2. The time now is 18:39.

- Copyright 2026 4Tuning