![]() |
Re: Benzina sau Motorina?
@ arrowhead
Quote:
|
Apropo, hai sa facem tir-uri pe benzina. Ca de se amortizeaza investitia. Sunt fel si fel de cazuri, dar nu are rost sa va mai contraziceti, asta e avantajul unui diesel, iau un golf 1.6, si pentru 1000-2000 iei 1.9 tdi. Daca vreti sa comparati 2.0Tdi cu 2.0 tfsi, pai da atunci ia vedeti pretu???
|
cand vorbim de utilaje se schimba situatia sindrom, motoare de 300-500 de cai numai cuplu, trebuie sa miste de pe loc 45-50 de tone, e alta mancare de peste, sa nu confundam lucrurile
|
am venit eu cu un argument...culmea in favoarea dieselului : prefer diesel in situatia in care nu vreau ca de fiecare data cand depasesc o masina sa aud cum imi canta lautarii din toba si sa vad turometru cum creste prea mult ca sa aiba putin cuplu...singura masina diesel care intr-adevar mi-ar place ar fi un A-6 de 4.2 TDI, eventual sa fie si quattro:rolleyes2pana atunci tot benzinar raman:lol:
|
Quote:
|
Quote:
|
v 10 tdi cu PD? v12 tdi , astea nu sunt bune? insa au atat de mult cuplu incat nu pot fi folosite decat prin convertoare de cuplu, aka cutii automate.
|
R8 V12 TDI era manual sau ma insel eu ?
|
Dolb avem acelasi motor dar pe caroserii diferite... in Contanta mers alergat sub 8.5 nu scot consumul. Iar la benzinara 14-15 in condintiile in care este un motor cu capacitate cilindrica aproape dubla, insa vei ramane uimit seara cand e liber imi consuma 10 deci daca as conduce in Targoviste mi-ar consuma 10-11 dar sti tu vorba aia "am cu ce" cand vine vorba de depasiri. A si alta problema al diesel-ului este ca se incalzeste foarte greu, eu plec de acasa si abia prin Agigea ( cine stie ) incepe sa urce acul la apa, mai merg putin si ajung la birou, pe cand la benzinara pana o scot din garaj si inchid portile/usile am deja apa la 90 asta in conditiile in care ambele masini stau in garaj la 20 grade. Si sa nu mai vorbim de consumul la diesel cand e rece ( 10-12 ).
A si inca odata suntem pe un forum de tuning da? Va deranjeaza turele? daca da mergeti cu troleibuzul. Dolb te astept cu argumente:D |
placeri si placeri... fiecare isi trage partea, dieselul la cuplu, benzinarul la ture si noise :D... a cata nspe mia oara e cand se spune asta? :lol:
relax and drive, diesele sau benzina, ce va place... |
Quote:
|
cumnatamiu are un 525 model 2002 intradevar motorul se aude bine dabea de iti dai seama ca e diesel e aspirat are 163 de cai (nu are turbo)
in schimb 2500 dupa audi grohane rau sunt zgomotase rau motoarele am o prietena care si-a luat un golf 5 gt 0 km si vreau sa spun ca se aude rau motorul in final eu as alege un diesel Cei de la AMG au anuntat ca in viitor vor lansa modele diesel |
Quote:
fasso toate motoarele vw diesel urla din cauza sistemului PD |
Quote:
|
Daca unul e Common Rail si altul e TDI, common rail-ul va fi mai silentios la aceeasi capacitate cilindrica.
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:14. |
- Copyright 2026 4Tuning