![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=IVCZrx_eTXY Chiar daca nu merge 5000 rpm cursiv, pana la 4300-4400 tot merge. Am condus si eu, stiu cum merge. Eu nu am vazut motor diesel care sa nu traga cursiv pana in 4300 rpm, pana in 4700-5000 mai putine ce-i drept. Cu chip trag toate cursiv pana la rosu. |
Drumurile publice nu sunt sa mergi cu o masina de 150 de cai (240 in cazul lui GTR) si sa schimbi numai la rosu. Daca tu faci asta... nu stiu ce sa zic...
|
Quote:
|
Eu nu am pretins niciodata ca merg sportiv, doar putin mai tare sau grabit.
Oricum eu daca merg sportiv cu a mea ma intrec altii care merg lejer :D |
Quote:
esti pe drumul tau prietene....ce conteaza cat are pe bord....loganul are 7000rpm si la diesel si la benzina asta nu inseamna ca si ajunge acolo.....incearca sa ii dai tu la diesel 6000 rpm si vezi ce se intampla:D:D:D:D e clar se vede ca tu conduci dupa turometru....vorbim de forta maxima ce faci cu benzina aspirata la 2000 ture????iti spun eu rugaciuni sa poti sa depasesti...... |
Quote:
e clar m-am convins si de tine..... |
numai pe topicul acesta poti sa vezi cum se vorbeste de mers "sportiv" cu masini care au 100 maxim 150 cp :lol: eventual si diesel, 1.9, ca doar e motorul suprem.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Oricum, cum am scris si ami sus, este irelevant in discutie, consumul tot nu o sa fie niciodata 8% la mers sportiv in oras. |
Quote:
|
Mers sportiv poate sa fie si treapta 1 si a 2-a blana apoi frana, apoi iar a 1-a si a 2-a blana. In regimul asta consuma cel mai mult. Dar mers sportiv poate sa fie si redline in a 3-a, a 4-a apoi frana pana la 50-60-80 (depinde de coloana) apoi depasire blana. Si atunci consuma mai putin. De ce?! Ganditi-va!
|
Quote:
|
Quote:
la asta ma refeream eu.....eu asa merg,masina este tot timpul in cuplu maxim si nu am nevoie sa stau cu ea numai in 4000 rpm ca sa traga......intr-adevar daca sunt intr-o depasire normal ca nu schimb la 3000 ma duc la 4000,poate si un pic peste depinde de situatie......dar nu mai trage peste 4000rpm....decat daca are soft ca in filmul pus de tine sau alte jucarii..... |
Alex, tu nu intelegi, atunci nu se numeste mers sportiv! Trebuie sa schimbi cu ~100 rpm sub turatia la care iti intrerupe alimentarea. :lol:
E de tot rahatul ca o persoana ce se vrea a fi cerebrala si are o varsta (cel putin in teorie) de 41 de ani vorbeste de un consum mediu in oras la mers sportiv. Pot sa te intreb, domnule GTR, cum ai calculat acel consum? Ai mers zilnic "sportiv"? Asta e stilul tau de condus? In cazul asta, pentru binele societatii, poate ar fi mult mai bine sa te apuci dumneata de pictura! Mi-e jena ca is membru pe forumul asta. |
| All times are GMT +2. The time now is 04:10. |
|
- Copyright 2026 4Tuning