![]() |
|
re: Club Ford Capri
Quote:
Din cate stiu, este identica problema. Totusi, huruitul poate sa fie cauzat de pinioane, situatie in care ele trebuie schimbate, iar cele "noi", reglate, iar asta chiar ca e greu (mie asa mi se pare). Eu zic sa dai jos capacal pentru inceput si sa vezi cum arata pinioanele (trebuie sa fie uzate fix pe mijloc) si rulmentii diferentialului, dupa care poti sa "avansezi" Din cate am inteles, tu ai ax Koln, care este mai slab decat Atlas. Poate cu ocazia asta il schimbi cu totul (in caz ca se potriveste Atlas - ori cel mare, ori cel mic), dar sa nu arunci axul vechi... ar fi pacat. :) |
Quote:
deci, ceea ce cauti tu, primul MODEL de capri, il detii tu, in dublu exemplar :twisted: pozele arata primul tip de Consul...Capri :wink: a tau daca e GT, e de 125Cp, stiu ca e rar, ti-am zis si in vara, daca ai stabilit modelul dupa seria de sasiu si motorul corespunde cu seria, atunci are caii de GT si e super, oricum, evacuarile duble zici ca-s originale si alte detalii care il desemneaza GT ;) |
Pinioanele sunt ok,am desfacut in toamna capacul,i-am schimbat si uleiul atunci(lucru care a mai redus din zgomot).
Baga, imi pare rau pt. ce ai patit,sa ne tii la curent cu adaptarile sau reparatiile. |
Quote:
-L4 si V6 2,0= 3,44 -V6 2,3= 3,22 -V6 2,8= 3,09 -Mako V8= 3,0 Viteza maxima o stii deja... |
|
Quote:
In vara s-a mai vorbit de pus motor mare -parca un V6 de Scorpio- in loc de 1,3 sau 1,6 pe mk1. Pe langa frane mai bune ar mai trebui schimbate arcuri si telescoape, ar fi bine sa-i schimbi cv cu cea de la motorul mai mare si grup +planetare. La mk3 difera si bara de stabilizare in functie de motorizare (19-24mm), si cred ca ar fi necesar si in cazul tau sa-i pui (banuiesc ca la masina ta nu ai deloc bara de stabilizare acum). Quote:
Nu-i bai, poate o sa-l vad 'live' :D ! Taunus-ul in actiune, vroiam sa zic...;) |
criss......te pricepi la "intins" fibra....dar nu imi place capitolul filmulete.....fa si tu neshte filmuletze din afara masinii.......+poze.....ca nu ai mai pus nimic de cca 2 luni.
Sa nu mai zic de sillencer power...... ca nu mi-a delectat si mie privirea cu nicio poza .... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
din cate stiu se poate pune orice motor a mai fost pus din fabrica pe modelul respectiv de masina. sa nu depaseasca puterea celui vechi cu 40%. cred ca doar aici ies din grafic cu motorul de 2.0, cu cel de 2.3 nici nu mai zic... oltima data cand ma interesasem la rar de omologare o faceam pt un 2.0 4 in linie. baietii acolo mi-au spus ca taxa e de 1700 ron plus cheltuielile cu testele dinamice... in fine... undeva pe la 3500 ron. ei spuneau ca testele dinamice ca pret se discuta cu baietii de la serviceul lor, asta nu stiu exact ce-nseamna, mi-au zis doar cat ma poae ajunge. sunt mai multe modificari pe care trebuie sa le fac, de-asta trebuie sa ma documentez bine, sa adun tot ce-mi trebuie pt ca ultima data cand m-am apucat de restaurarea masinii a durat mult, am cheltuit multi bani si n-a iesit nimic, tocmai de asta. asadar, orice sfat, sugestie e binevenita. Quote:
iti multumesc pentru raspuns, de altfel foarte prompt... o sa am nevoie de multe sfaturi. vreau sa achizitionez cat mai multe piese sa le am pe raft... daca aveti idee de unde pot cumpara doua aripi de capri mk1, daca nu noi macar sa aiba linie. am incercat la cei de pe motomobil.de ,in prima faza mi-au raspuns la mail, o aripa ar fi 175 de euro cu tva,cam mult ce-i drept da' alta solutie nu vad. acum astept un raspuns, cam de vreo luna tot dau mailuri sa vad cum as putea rezolva cu transportul, dar se pare ca nu mai vor sa raspunda... |
TZG@,
nu stiu cand ai fost ultima data la RAR, dar anul trecut s-au schimbat putin regulile; astfel, din cate stiu, in prezent poti pune numai V4 pe masina :cry: , si daca nu depasesti cei 40% cp, platesti o taxa obisnuita :-), nu trebuie nici expertiza la 'centru' nici taxe suplimentare :-) . Din pacate insa, pe cate am inteles eu, n-ai nici o sansa sa obtii omologare pt V6 :twisted: . Inainte sa cheltui banii cu achizitia motorului V6 2,0 mergi mai bine sa te interesezi RAR cum sta treaba. PS: V4 2.0 s-ar putea sa gasesti pe Ford-urile Tranzit de la sfarsitul anilor '70, insa nu te astepta la performante si functionalitate din partea lor... |
se poate omologa dar trebuie sa faci testul dinamic la bucuresti, asa cred ca ii spune , m-am interesat si eu si ala ii in jur de 3000 de lei aproximativ... ti-a zis capricosti cerintele pe care ar trebui sa le indeplinesti in caza ca nu vrei la testul dinamic...
|
Quote:
chiar si cu testul dinamic sunt unele cote, nu iti poti pune orice, iar omologarea nu e un pret fix, la unii , costurile omologarii au sarit si de 5000 ron dar cel mai bine e sa dai un telefon la rar inainte de orice. sau poti sa optezi pt varianta neomologarii si schimbi odata la 2 ani motorul succes |
TZG@
Da, daca pui V6 trebuie Test Dinamic la RAR Bucuresti, si din cate stiu, in cazul asta nu mai este limita de 40%; insa daca masina nu trece Testul nu mai primesti banii inapoi, si nici omologare nu ti-o da nimeni. Vor trebui remediate problemele constatate de RAR, alta taxa si alt Test...pana cand iese bine:twisted: Deci: daca tot risti si cheltui bani cu Test RAR, cu manopera si piese pt schimbarea motorului, consumi timp si nervi, ATUNCI alege un V6 mai puternic decat ala de 2000 cmc...:idea: macar 2300 cmc... Cum zicea si 'donz' cel mai bine sa te informezi direct la sursa, la RAR. |
| All times are GMT +2. The time now is 08:39. |
|
- Copyright 2026 4Tuning