![]() |
Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
nu, o detripleaza si baga la impozit dar nu cred ca de venitul propiu.....cred ca in functie de cat polueaza. E normal ca cei din unele ziare sa nu dea prea multe detalii pentru ca in campanie i`au cam sustinut pe cei care ne fac zilele negre acuma....si e aiurea sa il sustii dupaia sa il vorbesti..:)) e cu schepsis toata tzara asta...tre sa fi mafiot sa intelegi ce se intampla
|
cand anume se decide odata cu taxa asta, ca sa stiu si eu ce am de facut ...bulgaria sau RO ...nu , nu Romania , mai bine mi`o inmatriculez in Uganda :|
|
Quote:
|
sa mor eu daca am vazut asa ceva, sunt de belea, macar sa ne zica dracului: ba ramane triplata si gata, le ducem la remat..........
|
ce remat ... le lasam in mijlocu orasului ... si asa daca mai amana mult ... prevad ceva de amploare si nu la fel de pasnic ... nu este cazul unora care au 1 masina ... sunt altii cu cate 8-10 ... care devin disperati si sunt capabili de orice
|
nu vor so schimbe... o sa vezi ca, inainte cu 1 zi sau 1 saptamana sa zic daca ar fi cazul so scoata triplarea asta, dacia v-a da afara din angajati ca sa le arate statului ca ei nu glumesc, si iar o luam in barba, mi`as p9la-n loganurile lor de 2 bani fara abs. asa ca ... trebuie sa ne resemnam ca o sa fie modificata sau scoasa peste ceva luni, deci nu foarte repede. pana atunci tot statul are de pierdut, sunt sute de oameni care asteapta legea asta ca sa isi inmatriculeze masinile abia aduse. eu unu nuj cat aveti voi de platit... dar la 5000 Euro cat am eu de dat... nici bunica nu da bani astia pentru ea. o inmatriculez in altza tara decat sa le dau bani la infractori astia
|
asa as face si eu
guvernul asta idiot crede ca de afara se aduc numai jafuri de masini nu e asa acum lumea cauta masini mai bune s-au mai desteptat si ei nu mai aduc ca inainte toate junghiurile si acum sincer o pisicuta din 94 sau un mercedes w124 din 94 sunt mai bune decat un logan acum sincer |
si eu stau stresat de o luna si ceva cu masina in parcare nr expirate si astept decizia (desteptilor)plus ca am mai avut probleme si la rar gazele mi-au iesit e2 pe brif imi scrie e2 si o trebuit sa aduc actele de catalizare din germania ca daca nu o scoteau noneuro si daca leam adus or fost trim la bucuresti si de o luna nu imi mai vine rezultatul sa vad daca aproba sau nu e2 .si daca imi iasa e2 or spus ca de anu asta de la 1 ian la masina mea so modificat taxa rar de la 3 mil cit era la 12 mil.daca imi iese non am de plata vreo 6 mi de euro dupa taxa asta triplata.cind iau decizia ori ne inscriem masinile ori trebuie sa facem altceva sa vada ca nu suntem bataia lor de joc jos taxa
|
Pune taxa scoate taxa...pt cei care nu au vazut inca clipul cu Mircea Badea:
https://www.youtube.com/watch?v=9SDQb...layer_embedded preluat de pe http://www.muietariceanu.tk/ in caz ca nu corespunde regulilor forumului rog un mod sa stearga :) |
am si io o intrebare de ce a tulit-o tariceanu din tara dupa alegeri se teme oare de ceva sau i-au pus astia cumva pisica moarta pa poarta...blesteme si voodooo,iar actuala guvernare nici nu stie despre ce se mananca cu cifre cetanice si catalizatoare universale,pai ar trai si altii nu numai voi
|
Mi se pare mie sau s'a discutat ceva azi la tv in legatura cu o reducere a taxei sau cel putin revenirea la valoarea anterioara???
|
Aseara la emisiunea lu Nasu` a fost mister premier Boc invitat... un subiect normal a fost taxa auto... a zis in felul urmator: A discutat cu Nemishi ala ministru si cu ala al finantelor si a luat in calcul toate variantele, cei care si-a adus deja masina inainte de 15 decembrie si care nu au nici o vina ca nu si-au putut inmatricula masina datorita Rar-ului, si a completat aici zicand ca statul a fost dat in judecata si au castigat cei care au facut acest lucru, si a si dat dreptate celor care sunt in situatia asta pentru ca nimeni nu a stiut ca se va schimba legea, fiind si in domeniu justitiei el a spus ca au perfecta dreptate acesti oameni, alta chestie e salvarea locurilor de munca (abis... pentru logan-u lu` peste), inca o chestie e ... ca aceasta taxa sa fie una pe masura tuturor romanilor... nu MIIIIIII si MIII de euro cum e acum si inca una Mediu :lol: !
Taxa la inceputul lui februarie va fi data pentru totdeauna a mai completat el! Pana atunci asteptam... Sper sa se tina de cuvant ... taxa va fi ori la vechea valoarea, ori inclusa anual in impozit in functie de cat polueaza, ori va fi o noua grila ... la care cica se lucreaza (cam greu....) |
ei dau o ordonanta in 5 zile si au nevoie de 2 luni ca sa o suspende sau sa dea alta ???
|
corect.
daca am inteles eu bine .. prin februarie o sa dea noua metoda de calcul si pana atunci nu schimba. si o sa fie o taxa de poluare inclusa in impozit sau asa ceva. si o taxa mai mica de inmatriculare. cel putin asa am inteles eu din stirile de azi de pana acuma. |
si in februarie o sa apara si o sa zica ... ca inca nu sa definivat metoda de calcul si o sa fie schimbata in martie ... si tot asa o lalalaie ca romanu e prost si naiv
|
Quote:
|
eu chias nu inteleg cum pot sa o bage in impozit . deja este o taxa "de poluare" in costul carburantului , taxa de drum , etc . platim taxa de poluare de n ori pt un lucru .
si in al doilea rand , nu mi se pare corect pt cei care au platit deja taxa de mediu la prima inmatriculare . au platit o taxa mare care ar fi trebuit amortizata in cativa ani ... ar trebui returnata diferenta dintre taxe cel mai bine ar fi sa rvina la taxa de mediu netriplata si sa o ajusteze putin , sa o micsoreze eventual |
|
parca au zis ca o baga in impozit si au luat exemplu dupa unele tarii danemarca finlanda islanda..pai in primu rand nu au industrie auto 2.au cele mai mari taxe si impozite 3.parca tariile au cele mai mari venituri pe cap de locuitor ..
|
se anunta vremuri grele rau :(
|
daaaa..... inca 2 luni de stat pe dreapta pana dau ei o lege? aiureaaaaaaa!! :(
|
deci cel putin 2 luni nu se schimba nimic , in rest nimic sigur , nu se stie nimic , noi sa fim sanatosi
|
mdaaaaaa ...... naspa ........ si nici nu cred ca se poate face ceva ... decat sa asteptam ....
|
natia lor !
|
Se Pare ca nici in martie nu o sa ma duc la R.a.r deci am sa ma duc prin aprilie:sad: poate se razgandesc si cine stie...eu inca sper la de triplare..:sad: Tariceanu...
|
Chiar sa fie definitiva chestia asta cu 2 luni ? Ei spera ca multi sa inmatriculeze masinile la taxa triplata si dupa aia sa plateasca si impozitul, ca sa fure cat mai mult.. Asa oameni n-o sa mai vedem, trebuie sa ma duc sa le fac poze si i-mi fac un perete dedicat cu tablouri cu ,,hotii romaniei'' ...
L.E. peste cativa ani o sa iau bani frumosi pe ele la un muzeu :lol: |
care e faza , dupa ce treci de rar , neaparat trebuie sa te duci sa`ti calculeze taxa? ...sau poti merge cand vrei tu ?
|
te duci cand vrei tu , doar sa tii cont ca rarul expira in 60 zile , poate iti expira si numerele
|
fisa de la rar e valabila doar 60 de zile, asa ca cine o are mai trebuie sa faca odata raru, daca abea in 2 luni este prezentata legea, si cine stie cat mai dureaza pana o aplica, dupa parerea mea o sa se intinda mult mai mult. Saptamana viitoare am si eu raru si cam nu prea m-as duce sa-l fac daca sta astfel treaba.
|
eu stiam ca doar mai trebuie sa mergi o data la autentificare.
nu sa mai treci inca 1 data prin tot tambalucul de la rar. adik frane gaze alea alea. |
Quote:
|
Daca i-ti expira foaia rar trebuie sa te duci tot cu masina la ei sa-ti dea alta ?
Pe auto.ro scria ca taxa ar intra in viguare din februarie, nu peste doua luni. |
Instanţa a respins contestaţia privind legalitatea triplării taxei auto
Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, contestaţia Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societate Civilă, care ceruse anularea Ordonanţei de Urgenţă 208/2008 privind triplarea taxei auto, act normativ abrogat între timp. Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă acţiunea ONG-ului. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă. Actul normativ contestat a fost abrogat de Guvern la sfârşitul anului trecut, o decizie în privinţa taxei auto urmând să fie luată de Guvern în februarie anul acesta, prin ordonanţă de urgenţă. Prin aceeaşi ordonanaţă va fi reglementată şi situaţia persoanelor care au achiziţionat maşini cu puţin înainte de 15 decembrie 2008 şi care nu ştiau că la această dată taxa va fi triplată Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civilă a contestat triplarea taxei auto deoarece a considerat că Guvernul a încălcat dispoziţiile articolului 95 al Tratatului Comunităţii Economice Europene (CEE) şi articolele 16, 21 şi 44 din Constituţie, precum şi dispoziţiile legislaţiei comunitare, pentru faptul că taxele impuse prin dispoziţiile OUG 208 "exced valoarea reziduală a autoturismelor second-hand". De altfel, reprezentanţii organizaţiei au solicitat un punct de vedere oficial din partea Comisiei Europene pe această chestiune de drept. În acţiunea înaintată Curţii de Apel Bucureşti, ONG-ul apreciază că stabilirea unui impozit ori stabilirea de taxe excesive lezează dreptul de proprietate al persoanei, care este garantat de articolul 44 alineatele 1 şi 2 din Constituţie, "în ceea ce priveşte eficienţa efectuării actelor de dispoziţie, scăzând valoarea produsului vandabil sub limita justei valori". Reprezentanţii Comisariatului pentru Societatea Civilă arată că, în aceste situaţii, statul crează contribuabilului un "prejudiciu asimilabil cu cel al delictului civil". Taxa de poluare auto a fost triplată începând din 8 decembrie, dar Guvernul a decis, pe fondul protestelor proprietarilor de vehicule programaţi la asfârşitul anului trecut la administraţiile financiare pentru plata taxei de înmatriculare, să amâne majorarea sumei de plată până la 15 decembrie 2008, dată anunţată de altfel iniţial pentru introducerea noilor valori. Sursa: Mediafax |
Quote:
|
Quote:
ca eu stiuam ca mergi cu masina la autentificare. unde platesti ceva .. si cam atat. |
Quote:
L. E. Daca se baga la impozit asta inseamna ca acuma cand o sa inmatriculez masina nu o sa mai platesc nicio taxa ? |
hahahahahahaha super!
|
Dulce Romanie...Nu e deajuns ca e ilegala ,au si triplat-o..probabil ca o vor micsora putin si asa o so accepte tot omul. Acum se da legea si pt provideri de net si telefonie mobila si fixa sa inregistreze toate apelurile telefonice ,sms-suri ,si mailuri . Ma intreb ce mai urmeaza.
|
Pana la urma o sa puna taxa si pentru aer-ul pe care il respiri.
|
cata dreptate avea cheloo :
Impozit - pe existenta, Impozit - pe cana de apa, Impozit pe tipete dac-ai stat capra. |
| All times are GMT +2. The time now is 22:50. |
- Copyright 2026 4Tuning