Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

GTR 12-02-14 11:53

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Pai aproape ca nu exitsa test comparativ in Auto Bild sau AMS in care sa nu fure pe undeva, dar asta este ceva mai greu de demonstrat, fiind vorba de multe ori de "pareri".

UNLORD 12-02-14 12:01

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5664079)
Pai aproape ca nu exitsa test comparativ in Auto Bild sau AMS in care sa nu fure pe undeva, dar asta este ceva mai greu de demonstrat, fiind vorba de multe ori de "pareri".

Stiu, campionii sunt AutoZeitung, zici ca sunt revista de casa a grupului VAG. Iar in alea mentionate de tine, o singura data in viata mea am vazut un test in care a castigat Focus CC in fata Golfului (Cabrio) in rest Golf si Golf si Golf, chiar daca se bate cu Audi, Merc si Bmw. Daca te uiti pe orice alta revista, de la englezi, americani etc, o sa vezi ca situatia sta altfel de multe ori.

GTR 12-02-14 17:22

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 5664082)
Stiu, campionii sunt AutoZeitung, zici ca sunt revista de casa a grupului VAG. Iar in alea mentionate de tine, o singura data in viata mea am vazut un test in care a castigat Focus CC in fata Golfului (Cabrio) in rest Golf si Golf si Golf, chiar daca se bate cu Audi, Merc si Bmw. Daca te uiti pe orice alta revista, de la englezi, americani etc, o sa vezi ca situatia sta altfel de multe ori.

Problema este mare cand in test sunt si competitori in test non Germania, sa fii atent acolo ce magarii fac!

aleks 13-02-14 12:50

Acum, legat de masinile non-germane...cred ca toti fac asta, intr-o anumita masura, nici britanicii nu sunt mai iertatori cand e vorba de comparatii cu masinile lor, fiecare cioara isi lauda puiul :)

GTR 13-02-14 14:40

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5664663)
Acum, legat de masinile non-germane...cred ca toti fac asta, intr-o anumita masura, nici britanicii nu sunt mai iertatori cand e vorba de comparatii cu masinile lor, fiecare cioara isi lauda puiul :)

Asta cu siguranta, dar aici se facea aluzie la ICONICA CORECTITUDINE germana!!!

UNLORD 16-02-14 15:59

Porsche a oprit livrările noului 911 GT3 după ce nu mai puțin de cinci mașini au luat foc īn ultimele săptămīni.
Cīnd vine vorba de incendii la bordul supercar-urilor, primul nume la care ne gīndim este Ferrari, care a avut destul de multe probleme de acest gen de-a lungul timpului, dar acum se pare că Porsche are o problemă similară cu noul 911 GT3. Ultimul incident a avut loc īn Elveția, mașina fiind declarată daună totală și pierderea ajungīnd la suma de 200.000 de franci elvețieni.
Șoferul respectiv se afla pe autostradă cīnd a auzit zgomote ciudate din zona motorului. A ieșit de pe autostradă și, cīnd a coborīt din mașină, a observat o scurgere de ulei și o cantitate mare de fum ieșind din spatele mașinii, care a luat foc la scurt timp după aceea.
Un incident similar a avut loc săptămīna trecută cu un 911 GT3 cu doar 60 km la bord, līngă Avellino, Italia. O avertizare de presiune joasă la ulei a apărut inițial la bord, apoi mașina a luat foc.
O sursă din cadrul Porsche a declarat pentru site-ul Axis of Oversteer că producătorul din Stuttgart cunoaște situația și că a oprit livrările de 911 GT3 pīnă ce vor afla sursa problemei.

franz34sm 16-02-14 22:13

Am zis eu ca nu-s bune masinile germane. Daca ala de la Fast and Furios care a murit, conducea o masina japoneza, si nu masina germana ( Porsche ), atunci traia si in ziua de azi. Ma rog, colegul sau. Apoi ati vazut si voi pe youtube cum doi nemti sau ce erau, au luat doua ciocane si au spart un Bmw in fata lumii. Bmw-ul ala fiind aproape nou, abia iesit din garantie. Pt ca-s masini fiabile, nu de alta. Degeaba, ca masinile japoneze is pe primul loc.

Giully4u 16-02-14 22:15

Inca la naftalina neuronul. Inca sta degeaba...

eMH 17-02-14 06:28

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5666407)
Inca la naftalina neuronul. Inca sta degeaba...

E in somaj tehnic.

JDV 17-02-14 13:48

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5666403)
Am zis eu ca nu-s bune masinile germane. Daca ala de la Fast and Furios care a murit, conducea o masina japoneza, si nu masina germana ( Porsche ), atunci traia si in ziua de azi. Ma rog, colegul sau. Apoi ati vazut si voi pe youtube cum doi nemti sau ce erau, au luat doua ciocane si au spart un Bmw in fata lumii. Bmw-ul ala fiind aproape nou, abia iesit din garantie. Pt ca-s masini fiabile, nu de alta. Degeaba, ca masinile japoneze is pe primul loc.

Poti sa ai si tanc....ca daca intri cu 200 km/h in ceva, nu mai ramane din tine nici materia maronie ce iti iese pe cur.
Si fiecare marca are bubele ei...cum a fost seria 6 la bmw, probabil cea mai nefiabila masina facuta vreodata de ei, cum ar fi cazul romanului cu audi, de a schimbat transmisia de nici el nu mai stia de cate ori, cum ar fi recall-ulire de la Toyota, Nissan etc.
Sunt mai hater de germane decat de japoneze, insa la capitolul siguranta....meh...nu prea ai ce le zice la germani...in special la marcile premium

franz34sm 17-02-14 15:28

Mitsubishi Space Star, 71 de cai, benzina, model nou 2013, da 5 ani garantie. Apoi a mai fost Toyota nu mai stiu care, care tot 5 ani garantie da. Mai este Kia care da 7 ani garantie. Si daca mai caut, gasesc inca destule. Interesant ca masinile germane nu vor sa deie mai mult de 3 ani garantie. Oare de ce ?

Nemilosu 17-02-14 15:50

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5666708)
Mitsubishi Space Star, 71 de cai, benzina, model nou 2013, da 5 ani garantie. Apoi a mai fost Toyota nu mai stiu care, care tot 5 ani garantie da. Mai este Kia care da 7 ani garantie. Si daca mai caut, gasesc inca destule. Interesant ca masinile germane nu vor sa deie mai mult de 3 ani garantie. Oare de ce ?

garantie 7 ani la ce anume mai exact ?

GTR 17-02-14 17:10

Quote:

Originally Posted by Nemilosu (Post 5666719)
garantie 7 ani la ce anume mai exact ?

Surprinzator, LA TOT!

Mai nou Mazda tocmai mi-a facut o oferta de CX5 cu garantie 5 ani la absolut TOT cu o singura limitare si anume, in primii 3 ani sa nu depasesc 150k de km.

Nemtii in general nici macar aia 3 ani (daca sunt 3 ani) nu-i dau la toata masina si cu limite de km mai mici!

JDV 17-02-14 18:44

Toyota si la GT86 ofera 5 ani garantie....si sa fim seriosi...masina aia 80% din viata o sa mearga de-a latu` cu turometrul pe rosu...ca nu o sa iti iei masina perfecta pentru drift, ca sa mergi cu ea la consum.:lol:

Giully4u 17-02-14 18:48

Asta nu inseamna ca nu o sa se strice in aia 5 ani, inseamna ca o sa ti-o repare ei.
E de apreciat ca au atata incredere in marfa lor incat ofera garantie 5 ani, dar, repet, asta nu inseamna ca 5 ani nu o sa vada decat, benzina, ulei si filtre.

phaeton 17-02-14 19:06

Cred ca ar trebui sa dezvoltam definitia garantiei.
Primul exemplu care-mi vine in minte (probabil fiind patit), nu cred ca o sa-ti schimbe nimeni volanta la 30.000 km pe garantie. Sau daca e japonez, nu se strica si punct ?

Sau as vrea sa vad ce persoana, care are ceva in comun cu pasiunea pentru automobile, isi cumpara un Cee`d in detrimentul unui, Leon sa zicem, doar pentru numarul ala de ani in plus la garantie.
Totusi sa nu cadem in cealalta extrema, I hate TDI

Nemilosu 17-02-14 19:17

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5666782)
Surprinzator, LA TOT!

Mai nou Mazda tocmai mi-a facut o oferta de CX5 cu garantie 5 ani la absolut TOT cu o singura limitare si anume, in primii 3 ani sa nu depasesc 150k de km.

Nemtii in general nici macar aia 3 ani (daca sunt 3 ani) nu-i dau la toata masina si cu limite de km mai mici!

atunci este ok.
eu stiam de la accent, ca erau 5 ani, dar 2 sau 3 ani grup motopropulsor si restul la caroserie, cu conditia ca daca apare rugina, sa se manifeste din interior spre exterior, ceva de genul nu acopre urmele de la pietricele de pe strada.
Dau si nemtii trei ani, dar cu omisiuni :D

GTR 17-02-14 21:27

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5666861)
Cred ca ar trebui sa dezvoltam definitia garantiei.
Primul exemplu care-mi vine in minte (probabil fiind patit), nu cred ca o sa-ti schimbe nimeni volanta la 30.000 km pe garantie. Sau daca e japonez, nu se strica si punct ?

Sau as vrea sa vad ce persoana, care are ceva in comun cu pasiunea pentru automobile, isi cumpara un Cee`d in detrimentul unui, Leon sa zicem, doar pentru numarul ala de ani in plus la garantie.
Totusi sa nu cadem in cealalta extrema, I hate TDI

Poate vrei sa ne amintesti ce garantie ofera la trenul de rulare!

Nu de alta, dar Fiat avea 3 ani sau 100k de km garantie, dar trenul de rulare avea 40k de km garantie :)))
Renault si VW stiu ca aveau aceeasi magarie de garantie dar la 60k de km.

Volanta ca si ambreiajul pot fi bagate la consumabile. In general daca este albatrita si-a pierdut garantia, daca nu, este discutabil! Un sofer prost sau rau intentionat poate sa omoare un ambreiaj si o volanta in 10k de km.

Dar ce faci cand nu vor sa-ti schimbe un amortizor, bucsa, caseta directie, etc. ca ai trecut de 60k de km, cazul acesta fiind valabil doar la Europene!

Nasol, nu?

phaeton 18-02-14 19:33

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5666963)
Poate vrei sa ne amintesti ce garantie ofera la trenul de rulare!

Nu de alta, dar Fiat avea 3 ani sau 100k de km garantie, dar trenul de rulare avea 40k de km garantie :)))
Renault si VW stiu ca aveau aceeasi magarie de garantie dar la 60k de km.

Volanta ca si ambreiajul pot fi bagate la consumabile. In general daca este albatrita si-a pierdut garantia, daca nu, este discutabil! Un sofer prost sau rau intentionat poate sa omoare un ambreiaj si o volanta in 10k de km.

Dar ce faci cand nu vor sa-ti schimbe un amortizor, bucsa, caseta directie, etc. ca ai trecut de 60k de km, cazul acesta fiind valabil doar la Europene!

Nasol, nu?

- Nu ma intereseaza cine si ce garantie ofera, la absolut nimic. Pentru mine nu este un criteriu in alegerea unei masini.
Eu mi-am luat actuala masina cand mai aveam garantie 1 an de fabrica, plus 6 luni din partea celor de la Weltauto, cu conditia sa-mi fac reviziile la ei. A 2a zi dupa ce am luat masina mi-am facut revizia unde am vrut eu si am renuntat la garantia lor.

Spuneam doar ca nu cred ca este vreo persoana pasionata de acest domeniu care sa-si cumpere o anumita masina in detrimentul alteia, doar pentru un plus de garantie.

- Si DA, ambreiajul, inclusiv volanta se pot baga foarte usor la consumabile. Asta am sugerat si eu.

Esti tu convins ca un producator japonez ti-ar schimba asa ceva pe garantie ? Sau ce ai enumerat mai sus ?
Eu zic ca nu, stiu caz concret, la Cee`d nu s-a schimbat pe garantie o anumita bucsa de la articulatii, care troncanea, si o garnitura de la caseta de servodirectie, pe unde se pierdea lichid. Astea pana in 20.000km.
Cine are Kia Cee`d ar putea confirma aceasta problema.

- Cu volanta albastrita este interpretabil. Volanta mea cu masa dubla care a batut in draci in jur de 70.000 km, nu avea pic de albastru.
A 3-a volanta care e acum pe masina, cu masa simpla, e de Golf 3 G60, cu peste 200.000 km, la fel, nu era albastra.

Concluzia mea, de om subiectiv care am puterea sa recunosc ca nu imi voi lua alta masina in afara de ceva nemtesc (exceptie facand un EVO sau un STI), este ca suntem berbeci daca putem sa spunem cu mana pe inima ca europenii fac masini mai fiabile fata de asiatici, sau invers.

Evil Yuri 19-02-14 00:30

Dar voi nu va ganditi si la avantajul lor si de ce va ofera 5 ani garantie: 5 ani sunteti lipiti de service-urile lor pentru absolut orice interventie la masina. Aici ei castiga, pentru ca uleiul, filtrele, placutele, becurile, si diferite alte piese nu intra in garantie, insa operatiunile lor de schimbare trebuie realizate in serviceul marcii, iar preturile pieselor si ale manoperei in general sunt...piperate.

GTR 19-02-14 00:38

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5667470)
- Nu ma intereseaza cine si ce garantie ofera, la absolut nimic. Pentru mine nu este un criteriu in alegerea unei masini.
Eu mi-am luat actuala masina cand mai aveam garantie 1 an de fabrica, plus 6 luni din partea celor de la Weltauto, cu conditia sa-mi fac reviziile la ei. A 2a zi dupa ce am luat masina mi-am facut revizia unde am vrut eu si am renuntat la garantia lor.

Spuneam doar ca nu cred ca este vreo persoana pasionata de acest domeniu care sa-si cumpere o anumita masina in detrimentul alteia, doar pentru un plus de garantie.

- Si DA, ambreiajul, inclusiv volanta se pot baga foarte usor la consumabile. Asta am sugerat si eu.

Esti tu convins ca un producator japonez ti-ar schimba asa ceva pe garantie ? Sau ce ai enumerat mai sus ?
Eu zic ca nu, stiu caz concret, la Cee`d nu s-a schimbat pe garantie o anumita bucsa de la articulatii, care troncanea, si o garnitura de la caseta de servodirectie, pe unde se pierdea lichid. Astea pana in 20.000km.
Cine are Kia Cee`d ar putea confirma aceasta problema.

- Cu volanta albastrita este interpretabil. Volanta mea cu masa dubla care a batut in draci in jur de 70.000 km, nu avea pic de albastru.
A 3-a volanta care e acum pe masina, cu masa simpla, e de Golf 3 G60, cu peste 200.000 km, la fel, nu era albastra.

Concluzia mea, de om subiectiv care am puterea sa recunosc ca nu imi voi lua alta masina in afara de ceva nemtesc (exceptie facand un EVO sau un STI), este ca suntem berbeci daca putem sa spunem cu mana pe inima ca europenii fac masini mai fiabile fata de asiatici, sau invers.

Pentru noi pasionatii si in general cunoscatori auto problemele cu o masina le putem rezolva mai eficient si fara mari dureri de cap, pentru majoritate insa garantia este esentiala.

Deasemenea discutand si de flote, garantia este un atu important.

Faptul ca nu au vrut sa schimbe la KIA aia la care nu au schimbat bucsa sau garnitura, tine de romanism si service, garantia fiind cel putin Europeana si obligatorie. Orice problema de gen se rezolva cu un scurt mail la centrul european al marcii respective.

Unele service-uri fac ca si societatile de asigurari la despagubiri, teapa cu cine merge, cu cine nu, rezolva.

Pe langa asta, in cea mai mare parte, japonezele sunt mai fiabile decat germanele, mai ales dupa 100k de km.

Adica nu exista marca nemteasca la ora actuala care sa fie atat de fiabila ca Toyota/Lexus, Mazda sau Honda.

Anumite modele Nissan si Mitsubishi stau ceva mai slab la fiabilitate fata de cele 3 enumerate mai sus.

La fel, au venit foarte tare din urma Hyundai/Kia, care ofera o garantie REALA si o calitate foarte buna.

Este foarte adevarat ca nemtii ofera o gama mult mai mare de motorizari si variante mai puternice, dar au si mult mai multe probleme de fiabilitate.

Eu nu am vazut sau auzit de masina nemteasca care sa manance <1000 euro reparatii pana la 150k de km (cu tot cu reparatii pe garantie), cum este cazul RAV-ului meu.

GTR 19-02-14 00:57

Quote:

Originally Posted by Evil Yuri (Post 5667623)
Dar voi nu va ganditi si la avantajul lor si de ce va ofera 5 ani garantie: 5 ani sunteti lipiti de service-urile lor pentru absolut orice interventie la masina. Aici ei castiga, pentru ca uleiul, filtrele, placutele, becurile, si diferite alte piese nu intra in garantie, insa operatiunile lor de schimbare trebuie realizate in serviceul marcii, iar preturile pieselor si ale manoperei in general sunt...piperate.

Nu te obliga nimeni sa cumperi uleiul, bacurile, filtrele de la ei! Poti sa vi cu ele si le schimba la service, manopera fiind un rahat.

Pe langa asta, o revizie la Mazda, Toyota sau Lexus este in medie 200 euro si asta cam la 20k de km. Mie nu mi se pare deloc scump, mai ales la o masina achizitionata de noua.

Dar ce te faci cand faci o reparatie ca asta fara garantie:

ML 500: 2 casete de directie, problema suspensie pneuamtica - reparatii de ~6000 euro (facute pe garantie) si astea pana la 80k de km.

aleks 19-02-14 13:09

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5666861)

Ai ramane uimit...
Pro Cee'd, din punctul meu de vedere (de posesor de Seat de un an de-acum), e mult mai atragator decat Leonul...

phaeton 19-02-14 13:23

1 Attachment(s)
Tu ai face aceasta alegere probabil din nenumarate motive, nu DOAR pentru faptul ca primesti garantie mai mare.

Si mie mi-a placut tot timpul Pro Cee`d. Cand a fost ultima expozitie la Romaero, m-am urcat in noul Pro Cee`d, varianta sport, parca GT, si am ramas pur si simplu prost (sper sa-mi revin).
Undeva la 20.000 si ceva de mii de euro, jante pe 18, scaune si suspensie sport, piele, plafon de sticla, un infinit de butoane si mai ales un motor de 1.6 turbo parca aproape 200 de cai. In opinia mea, concureaza la cel mai frumos hatchback.

aleks 19-02-14 13:37

Ai dreptate, garantia n-ar fi punctul decisiv, interiorul, si evolutia modelului insa, e incredibila, cine s-ar fi gandit ca niste coreeni creatori de Cielo si alte caricaturi, acum 2 decenii, vor concura azi de la egal cu marii producatori europeni sau japonezi?

KAY_ 21-02-14 12:37

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5667470)

Concluzia ta, de mare cunoscator acumulata in marea ta experienta de 2-3 de ani de cand mergi cu masina si ai permis , nu stie ca nu exista Golf 3 G60 ? culmea marca de casa a grupului tau preferat(VAG) .sau e prea veche masina si nu intra in aria ta de acoperire. ai lipsuri mari pentru un pasionat / cunoscator ce te dai si cu toate astea mi corectezi mie posturi de dragu de a parea interesant si priceput . asta e un exemplu din multe pe care ti l dau ca esti pe langa . mai lasa sa treaca anii , mai schimba cateva masini , pierde nopti multe citind si apoi poti sa dai si sfaturi si sa i corectezi pe altii . pana atunci poti spune ca te pricepi la masini in fata prietenei sau mamei tale .

Weekend placut iti doresc !!!

phaeton 21-02-14 12:57

Quote:

Originally Posted by KAY_ (Post 5668921)
Concluzia ta, de mare cunoscator acumulata in marea ta experienta de 2-3 de ani de cand mergi cu masina si ai permis , nu stie ca nu exista Golf 3 G60 ? culmea marca de casa a grupului tau preferat(VAG) .sau e prea veche masina si nu intra in aria ta de acoperire. ai lipsuri mari pentru un pasionat / cunoscator ce te dai si cu toate astea mi corectezi mie posturi de dragu de a parea interesant si priceput . asta e un exemplu din multe pe care ti l dau ca esti pe langa . mai lasa sa treaca anii , mai schimba cateva masini , pierde nopti multe citind si apoi poti sa dai si sfaturi si sa i corectezi pe altii . pana atunci poti spune ca te pricepi la masini in fata prietenei sau mamei tale .

Weekend placut iti doresc !!!

Multumesc frumos pentru atentionare. Volanta este de VR6. Am invatat si eu un lucru nou de la tine, cum ai invatat si tu cuvinte noi (si corecte) de la mine.
Conteaza si felul in care corectezi pe cineva, dar probabil e prea mult pentru inceput.

Ce bine era daca aveam permis doar de 2 3 ani. Eram si eu mai tanar, as fi pierdut timpul altfel.

Stiu ca nu sunt atat de important pentru tine, cu toate ca din felul in care-mi urmaresti postarile si le corectezi as putea deduce altceva, dar daca ai citit toate sfaturile mele de pe forum (nu dupa, cum ar spune unii), ai observa ca in majoritatea subliniez faptul ca imi dau cu parerea, nefiind un expert in domeniu, doar pasionat.

Incearca sa privesti lucrurile mai relaxat, mai detasat, nu cred ca te-am agresat cu absolut nimic, nici pe tine nici pe altcineva de pe (ai retinut da ?) acest forum.

E ultimul meu raspuns pentru tine, daca vrei neaparat sa continui cu tonul asta de guru.

Si tu sa ai un weekend placut

GTR 12-04-14 15:13

Na, ca au inceput si astia!

Brand New Mercedes-Benz S350 BlueTec Destroyed Following Engine Fire

http://www.gtspirit.com/2014/04/12/b...g-engine-fire/

Tzzantaru 28-04-14 21:44

Fiabile japonezele , nu se strica niciodata , ba chiar mai mult de atat nu necesita nici consumabile.
Bine , asta si datorita faptului ca dupa ce le-ai platit n-o sa le primesti niciodata :D

http://www.hondafan.ro/forum/showthr...e-Hachi-Motors

http://www.newsiasi.ro/business/econ...-cu-banii.html

http://www.7est.ro/exclusiv-7est/anc...gubitilor.html

!41! 28-04-14 23:32

Foarte la moda scandalul ala printre hondari dar nu are ce cauta postul tau aici !

Tzzantaru 28-04-14 23:36

Acum l-am vazut si eu pe un alt forum unde era scrisa povestea de pe forumurile postate de mine.

Da , posibil sa nu aiba ce cauta pe aici.Daca e necesar poate fi mutat in alta parte , intr-un loc mai potrivit , nu tin musai sa fie aici , mi-a fost doar mai la indemana partea asta de forum.

GTR 29-04-14 08:07

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 5699708)
Acum l-am vazut si eu pe un alt forum unde era scrisa povestea de pe forumurile postate de mine.

Da , posibil sa nu aiba ce cauta pe aici.Daca e necesar poate fi mutat in alta parte , intr-un loc mai potrivit , nu tin musai sa fie aici , mi-a fost doar mai la indemana partea asta de forum.

Pe langa ca nu are ce cauta postul tau aici si remarca ta este total deplasata!

"Fiabile japonezele , nu se strica niciodata , ba chiar mai mult de atat nu necesita nici consumabile."

Noi nu prea vedem legatura dintre fiabilitatea brandului si romanul tepar!

Se poate face un versus separat legat de servicile reprezentantelor/dealerilor!

Tzzantaru 29-04-14 08:44

E greu cu ironia asta....Ar fi trebuit sa fac o schita....

GTR 29-04-14 10:51

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 5699781)
E greu cu ironia asta....Ar fi trebuit sa fac o schita....

Prietene, invata sa folosesti cum trebuie cuvintele si ortografia limbii romane ca sa obtii semnificatia dorita!

"Fiabile japonezele , nu se strica niciodata , ba chiar mai mult de atat nu necesita nici consumabile."

Cu punct "." la sfarsit este sub forma acuzatoare si nu ironie, daca doreai sa fie ironie foloseai semnul exclamarii "!" la sfarsit! Si numai dupa virgula "," se pune spatiu, nu si inainte!

Sa-ti fac o schita!?

Tzzantaru 29-04-14 12:01

Cred ca despici firu' in mai mult de patru , "friend".
Si nu ma lua cu ortografia limbii romane ca daca ma pun pe cautat posturile tale o cam dai in bara cu limba asta.

Vezi ca eu n-am sarit la gatu' tau , pur si simplu am postat o chestie , ca te-ai basicat tu repede cand ai auzit cuvantul "japoneze" aia e problema ta.

GTR 29-04-14 13:53

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 5699868)
Cred ca despici firu' in mai mult de patru , "friend".
Si nu ma lua cu ortografia limbii romane ca daca ma pun pe cautat posturile tale o cam dai in bara cu limba asta.

Vezi ca eu n-am sarit la gatu' tau , pur si simplu am postat o chestie , ca te-ai basicat tu repede cand ai auzit cuvantul "japoneze" aia e problema ta.

Nu e problema si da sar de cur in sus cand vad acuzatii NEARGUMENTATE de nefiabilitate a japonezelor.

300zxtt 29-04-14 21:14

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5699920)
Nu e problema si da sar de cur in sus cand vad acuzatii NEARGUMENTATE de nefiabilitate a japonezelor.

Si macar daca era ceva interesant spus de el....

Tzzantaru 30-04-14 10:56

Recunosc ca e off topic si n-are treaba cu fiabilitatea (desi am mai explicat tenta de gluma in care am postat aia , dar deh , asa trebuie sa explice omu de 100 de ori).

Pe partea cealalta daca tie ti se pare neinteresant faptu' ca o persoana , care avea la activ o teapa de genu' cu total auto , a reusit fara nici o problema sa o dea si pe a doua in acelasi stil...nici nu ma mai mir de ce am ajuns in halu' asta ca natie.

demin2609 30-04-14 21:31

ma bag si eu in versusul asta....

Faptul că suntem romāni se vede... de la o poştă!

Īn cazul meu, lucrānd la un service corean (NU dau nume/nu mai lucrez acum) pot să spun că noi cel puţin, AM schimbat pe garanţie INCLUSIV abreiajul! Zic şi celelalte lucruri: chedere, bucşe, telescoape, contacte, capete de bară mai stiu eu ce.

Pot să spun că alte reprezentanţe ale aceluiaşi concern poate că nu au făcut acelaşi lucru, asta din cauza OAMENILOR.. adică nouă... a rromīnilor.
Ştiu că este la fel peste tot. aducem maşini stricate, le reparăm şi apoi le dăm cu 100 k km la bord... maşină de 15 ani... FRATE ăia fac minim 20 k km pe an, au bani să se plimbe! Apoi la noi pică.

O maşină e fiabilă şi bună atāta timp cāt roata se īnvārte... iar la noi... cam stă!

Sunt de parere că tehnologia veche era mai fiabilă decāt cea actuală.

GTR 01-05-14 14:28

Quote:

Originally Posted by Tzzantaru (Post 5700305)
Recunosc ca e off topic si n-are treaba cu fiabilitatea (desi am mai explicat tenta de gluma in care am postat aia , dar deh , asa trebuie sa explice omu de 100 de ori).

Pe partea cealalta daca tie ti se pare neinteresant faptu' ca o persoana , care avea la activ o teapa de genu' cu total auto , a reusit fara nici o problema sa o dea si pe a doua in acelasi stil...nici nu ma mai mir de ce am ajuns in halu' asta ca natie.

Nu am absolut nimic impotriva postarii tale, dimpotriva, cazurile de gen trebuiesc cat mai mult mediatizate, dar cel mai bine (si chiar mi se pare o idee foarte buna) este sa deschizi un topic separat, un versus legat de serviciile si seriozitatea in vanzari si service ale reprezentantelor si dealerilor, ar fi chiar foarte interesant si constructiv.

L-as fi deschis eu, insa cum tu ai venit cu primul cu acest subiect (foarte bun) in discutie mi se pare normal sa ai tu "onoarea" deschiderii topicului.

O zi buna!

All times are GMT +2. The time now is 09:24.

- Copyright 2026 4Tuning