Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club ESPERO (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/92327-club-espero.html)

draky90 05-11-09 19:12

Re: Club ESPERO

un cielo....fuge mult mai tare ca un espero..ma refer la motoarele 1.5 16v...au aceeeai motoare....va spun din experienta...
dar,daca ia 100 in a 2-a..nu inseamna ca fuge mai tare..adica sprintu este mai mare...eu ma referam cam ce viteza ar putea lua...nu sprint...;)

johnsonxxl 05-11-09 19:18

am facut 2 cielo executive amandoua de 1.5 16 valve...si aveam motorul cam ''bulit''...conteaza foarte mult cat de bine e intretinuta masina...daca ai grija de ea ca la carte fuge mai tare ca alta identica dar prost intretinuta...

draky90 05-11-09 19:22

puii mei,un preten are un 16 v...si am mer scu el..pana la buzau
i`am dat clas ala un espero,dar...nu stiu in ce stare se afla masina aceea..depinde de la caz la caz:))
astazi am fost la rar..am facut itp+rar
si sapt asta zic sa o inscriu:D

johnsonxxl 05-11-09 19:39

tine si de sofer si de masina... pana mea... bun ca ai facut itp si rar-ul... acum iar o transformi.. :D

draky90 05-11-09 19:40

da....bagami`as nos..in ea de treaba...am o silaa..da jos..dute vino`..pune inapoi:))

banzay 05-11-09 23:05

1 Attachment(s)
Daca vreti asa ceva(jantele), le gasiti la bursa insotite si de detalii (15")

draky90 06-11-09 05:42

frumoase jante..urata suspensie:D

87-bob 06-11-09 10:47

baieti care ati avut probleme cu matuirea la faruri?si ce le ati facut?merg cumva polishate?ca asa am inteles...:rolleyes2

Geo_ZGA 06-11-09 11:11

Quote:

Originally Posted by 87-bob (Post 2784597)
baieti care ati avut probleme cu matuirea la faruri?si ce le ati facut?merg cumva polishate?ca asa am inteles...:rolleyes2

Xerapol, e un polish pt acril si plastice.

87-bob 06-11-09 11:35

geo sa inteleg ca il gasesc la piese auto nu?si cum se da?sa nu le stric mai rau macar...:D

Geo_ZGA 06-11-09 11:47

Nu stiu sa-ti spun exact unde il gasesti, vazusem si intr-un magazin din "piata", din acela cu cd-uri, cabluri audio/video etc. Poti intreba si la piese auto...
Are in cutie smirghel, pasla, pasta pt luciu si instructiuni de folosire. Eu nu am folosit, dar am am vazut o pereche de faruri facute de cineva cu Xerapol si iesisera f bine. Plus de asta, si baietii de pe forum au mai folosit pt farurile lor.

banzay 06-11-09 18:15

Quote:

Originally Posted by draky90 (Post 2784220)
frumoase jante..urata suspensie:D

Deh, sa vezi ce marfa arata cu tablele suspensia :rolleyes2 Oricum, am renuntat total la ideea de suspensie sport, de acum mergem pe alta idee...confort total. Din pacate din rashnitzele de cielo, nu prea ai cum sa scoti cine stie. Sasiul, pozitia rotilor, cine stie, am impresia ca sunt diferite ca la espero, la care mi se pare suspensia mult mai bine gandita si mai confortabila (sa fie oare doar din cauza ca stateam in dreapta si nu conduceam?).

draky90 06-11-09 18:19

dap...am impresia ca sunt putin,nu cu mult,poate deloc...diferite...eu nu mai suport sa le vad asa inalte...si eu aveam o suspensie...numa` buna de carat cartoafe:))
sa no` mai vad asa:))

banzay 06-11-09 18:26

Doar amortizoarele spate le-am schimbat cu unele coreene (balarii pe batz), in rest tot e original :) Inca nu bate nici un amortizor, dar parca nici bune nu mai sunt. O sa schimb tot cand oi schimba...arcuri, amortizoare etc.

draky90 06-11-09 18:30

daca aveti suspensie sport..nu mergeti la rar:))))
app..ai "pachetu" pe fata de semnalizari +faruri clare??si semnalizarile dupa aripi sunt interesante...d c sunt?
aaa si masina ta este varza...ii lipseste capacu` de la gaz:)) stii ca glumesc...sper sa nu te superii..;)

banzay 06-11-09 18:38

Tu glumeai, dar eu cand ziceam ca e varza, crezi ca glumeam? :P Bag bani in ea si tot cere, deja m-am saturat.

Da, am faruri si semnalizari clare (care inca nu s-au ingalbenit) si le-am si izolat frumos sa nu intre apa in ele. Xenon, leduri albe se vede binisor. Si lumineaza si bine de tot, dar nu sunt inca convins ca lumineaza mai bine ca cele originale.

Semnalizarile de pe aripi sunt replici slabe si ieftine dupa bmw seria 1 parca, am vazut deabia dupa ce mi-am luat, oricum s-au ingalbenit de atunci si am dat o mana de spray fumuriu pe ele, dar au iesit ca un ***.

draky90 06-11-09 18:40

man..crede`ma...bani intotdeauna o sa bagi,deorece astea sunt masini care nu stau..merg zi de zi...cateodata aproape toata ziua...deci asta e`...ne multumim ca sunt usor de intretinut...in comparatie cu alte marci;)

Rob3rt_espero 07-11-09 07:39

Intreba cineva mai devreme de antigel: La espero merge G11, deci nu rosu, roz sau eu mai stiu...albastru trebuie. Cel G12 se pune la masini dupa 2000. Iar la placutele de frana au fost puse 2 tipuri si nu pana an sau dupa an de fabr. ci dupa cc. a motorului.
Daca ai motor de 1.5 16V iti recomand de la TRW cod: GDB199 care merg si pe Cielo (sunt la fel). Iar daca ai motor de 1.8 sau 2.0 este acelasi sistem de franare ca la Astra F, Vectra A, Calibra, Kadett etc, codul este: GDB951. pretul este undeva pe la 90 ron.

Rob3rt_espero 07-11-09 07:41

Quote:

Originally Posted by banzay (Post 2783977)
Daca vreti asa ceva(jantele), le gasiti la bursa insotite si de detalii (15")

Chiar imi plac, imi pare rau ca nu am bani ca le luam eu.
Dar cine stie, poate nu le vinzi pana fac rost de bani si vb...

Scuze pt dublu post !!!

draky90 07-11-09 08:10

man...eu stiam ca alea albastre...ma rog..albastru stiam ca este cel mai ieftin..ataca in timp radiatoru`...pentru ca sunt pentru 2 tipuri de radiatoare...etc etc..nu cunosc amanunte...care cunoaste mai bine..ar fi bine venita o lamurire...care este diferenta intre ele...;)

Rob3rt_espero 07-11-09 08:14

Nici eu nu stiu chiar asa multe detalii, dar din cate stiu nu este bine sa pui albastru la cele dupa 2000 adica G11 deoarece iti ataca radiatorul are un continut ridicat de siliciu si asta recomanda producatorul.Noi putem pune fara nici o grija albastru ca nu are nimic.
Si nu este cel mai ieftin cel albastru, acum depinde de producator (wynn's, Ardina,etc...)

draky90 07-11-09 08:17

stiu stiu...la faza cu radiatoru` si eu am patit...asta iarna i`am cump radiator...:cry:....unii spuneau de la termostat,altii de la antigel..naiba sa`l ia...:rolleyes2
acu` joc preventiv...:)) am bagat de la prista...rosu`..ma cam doare inima dar asta e`:))

banzay 07-11-09 08:43

Ca veni vorba de antigel, eu am avut inainte albastru si am masina din 2003 (de fapt mov inchis se facuse si plin de jeg). Cat am stat sa curat tot din instalatie... Si acum am roz >:) Si se pierde pe la balariile alea de furtune, pe la T-urile de la gaz... Ce o fi apucat-o nene asa?

Foarte bune informatiile despre antigel Robert! E bine de stiut!

mike-fullspeed 07-11-09 11:31

Si mie mi-a curs pe la plamanu de la gaz. Le-am desfacut, am dat cu neste silicon si problema s-a rezolvat....
App, banzay, te-ai dat pe dacii??? ma uitam la avatarul tau si deaia ziceam ;)

draky90 07-11-09 12:14

eu la plaman i`am pus poxipol....:)))

Dany_1987 07-11-09 13:41

Am si eu mici probleme cu masina, daca poate sa ma ajute cineva, am postat si la mine pe topicul meu dar mi-au raspuns doar cativa, asa ca intreb si aici, si daca stie cineva sa-mi dea sfaturi, pareri, sugestii, orice nu conteaza, poate remediez si eu problemele.
1: Motorul nu mai sta bine la relanti, de la un timp oscileaza turatia motorului ba creste, ba scade brusc, si din nou creste peste 1000 de turatii, si nu stiu de la ce ar putea fi, daca cineva a mai intampinat problema asta e rugat sa ma ajute daca poate...
2: Becurile care indica ca sa terminat benzina, cand e pe rosu si cel care indica ca sa terminat apa la parbriz, nu se aprind deloc am facut proba la ambele, am golit si rezervorul de benzina si bidonul de apa de parbriz si nimic, nu se aprind, m-am uitat la sigurante sunt bune toate, becurile le-am schimbat si tot la fel nu se aprind, la fel ca si in cazul de mai sus, daca e cineva in cunostinta de cauza e rugat sa ma ajute :idea:... Multumesc

https://forum.4tuning.ro/111-masina-m...ctruction.html

draky90 07-11-09 14:52

man...uitate la bord la folie..eu am prajito` de N ori:))
cat despre relanti...poate sa fie din pompa de benzina...presiune,sau injectoare..unu`ti merge aiurea..."picura"..asa am patit eu...dupa ce le`am schimbat rupe:D
daca ai instalatie pe gaz..vezi daca iti face la fel,daca da...nush...ma depaseste..:(
aa si daca pui frana brusc brusc...da sa`ti moara motoru`?

Dany_1987 07-11-09 15:40

Quote:

Originally Posted by draky90 (Post 2787641)
man...uitate la bord la folie..eu am prajito` de N ori:))
cat despre relanti...poate sa fie din pompa de benzina...presiune,sau injectoare..unu`ti merge aiurea..."picura"..asa am patit eu...dupa ce le`am schimbat rupe:D
daca ai instalatie pe gaz..vezi daca iti face la fel,daca da...nush...ma depaseste..:(
aa si daca pui frana brusc brusc...da sa`ti moara motoru`?

Nu draky cand pun frana nu se intampla nimic, am observat acum vre-o o saptamana si ceva, dimineata cand ma duc la servici o las 5 minute sa se incalzeasca, si motorul si inauntru, si am observat ca nu mai sta bine la relanti, nu am gaz pe ea si nu stiu ce sa zic nu cred ca e de la injectoare, cat despre folia aia m-am uitat la ea, ca si eu tot la fel am zis ca e arsa dar nu se vede nimic pe ea, m-am uitat foarte atent nu trebuia sa se vada urma de prajeala ceva ???

PS: relanti'u face urat doar cand sta pe loc si cand stau la semafor, in mers nu am treaba, nu-mi da in nas nu se ineaca nu face nimic, decat pe loc are probleme...

draky90 07-11-09 15:54

dap trebuia sa se vada...daca s`a ars...
pusca mea..n`am idee...

banzay 07-11-09 16:49

@mike: curge pe la ***urile alea de furtune tembele. Le-am rezolvat azi... Si da, exact furtunele de la plaman si de la un T deala.

Si daciile astea mi-au placut intotdeauna. Sunt cateva frumusele prin C-ta :) Le admir de fiecare daca cand trec pe langa ele :)

sex99 07-11-09 18:08

care imi zici si mie va rog un pret aproximativ daca stiti

1 segmenti espero 1.8
2 tacheti
3 garnitura chiuloasa

mi sa .... garnitura :( beleaua masi :( va rog

draky90 07-11-09 18:41

stiu ca garnitura se invarte pe la 35 lei..segmentii pe la 2`3 mil....cam atat stiu...:rolleyes2

mike-fullspeed 07-11-09 22:09

Quote:

Originally Posted by sex99 (Post 2788133)
care imi zici si mie va rog un pret aproximativ daca stiti

mi sa .... garnitura :( beleaua masi :( va rog

wow, foarte rar se arde garnitura la motoru' de 1,8. Vezi sa nu fie chiuloasa ovalizata... Preturi nu stiu exact sa iti spun, pot sa spun doar ca garnitura aia de 35 lei e facatura. Una buna se invarte pe la 60-80 lei... Daca vrei sa ii schimbi segmentii trebuie sa cumperi si cuzinetii de la bilela. Si daca n-ai schimbat distributia de mult trebuie si aia schimbata, chiar daca nu e un pericol daca se rupe pentru ca la 1,8 nu da in supape... se ridica un pic pretul cand tragi linie.... Numai manopera la segmentare e 300-350 lei.

gogufifa 07-11-09 23:00

sex garnitura de chiuloasa miam luat eu de la autokarma e 25 ron si e super bun materialu .

ing3r 08-11-09 00:21

Suntem mai mult ca siguri ca e super bun materialul, de aia costa 25 ron ... Parerea mea: mai bine dai 40-50 ron in plus pt o piesa la care manopera costa in jur de 200-250 ron, decat sa ai probleme mai mare pe urma. Auzisem ceva de o marca, Victor Reinz parca...Unii ziceau ca e buna, mai ales pe Cielo.
Eu cand am luat garnitura chiulasa era 45 ron parca , insa imi pare rau ca nu am dat mai mult... Desi nu aveam bani atunci. Sfat: alegeti ce e mai bun pt masina voastra, in situatii de genul asta, mai ales ca manopera costa f mult si nu cred ca va convine sa desfaceti motorul de mai multe ori!

draky90 08-11-09 09:01

mare smecherie sa desfaci un motor...desfaci toate suruburile...daca nu ies pui flexu`..si gata treaba:))...il pui la loc cu banda izoler..si daca face fite..pui poxipoll:))
garantat o sa merga 9999.9 km...va invata baiatu`...doar am fost la west coast..:)))))

mike-fullspeed 08-11-09 09:47

Exagerezi cateodata... Fii si tu mai pe subiect. Nu te-ai saturat de atatea off topic????

Inger ce mult ti-a luat sa iti chimbe garnitura... 100, maxim 150 lei daca e sa schimbi si distributia e aici...

Rob3rt_espero 08-11-09 11:33

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2788922)
Suntem mai mult ca siguri ca e super bun materialul, de aia costa 25 ron ... Parerea mea: mai bine dai 40-50 ron in plus pt o piesa la care manopera costa in jur de 200-250 ron, decat sa ai probleme mai mare pe urma. Auzisem ceva de o marca, Victor Reinz parca...Unii ziceau ca e buna, mai ales pe Cielo.
Eu cand am luat garnitura chiulasa era 45 ron parca , insa imi pare rau ca nu am dat mai mult... Desi nu aveam bani atunci. Sfat: alegeti ce e mai bun pt masina voastra, in situatii de genul asta, mai ales ca manopera costa f mult si nu cred ca va convine sa desfaceti motorul de mai multe ori!

Victor Reinz sau Elring, sunt de calitate germana si se invart pe undeva la 70-80 ron.

mike-fullspeed 08-11-09 11:54

Asta e pretul unei garnituri bune! Cum am zis si eu...

ing3r 08-11-09 13:50

Pai vezi? :D
Mike, mie mi-a luat atat la inceputul anului, cand aveam probleme cu garnitura de chiulasa. Daca ma duceam la service autorizat ma rupea!Fara 5 mil nici nu discutau cu mine...Cei care sunt din CT stiu despre ce vb :(.
Intrebare: Daca pt schimbat garnitura de chiulasa ar trebui sa ia mecanicul max 150 lei, pt o segmentare cat ar trebui sa ia?

All times are GMT +2. The time now is 06:44.

- Copyright 2026 4Tuning