Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

kowally 29-01-12 13:50

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

Nu am , credeam ca zici de trafalet normal cu burete pe el , ca am vazut ca se mai lucreaza si cu asa ceva.

mrsns92 29-01-12 14:15

1dar pt a nu mai cumpara trafaletul cu spire metalice poti cumpara un trafalet obisnuit si ii poti da materialul jos si gata ai aparatul de scols bulele de aer
2 sau apesi cu pensula pana elimini toate bulele

astra sedan 29-01-12 16:17

Quote:

Originally Posted by mrsns92 (Post 4853329)
1dar pt a nu mai cumpara trafaletul cu spire metalice poti cumpara un trafalet obisnuit si ii poti da materialul jos si gata ai aparatul de scols bulele de aer
2 sau apesi cu pensula pana elimini toate bulele

da e o idee dar eram curios ce folosesc cei care se ocupa permanent de lucrul cu fibra .dar vad k nu vrea nimeni sa raspunda .ms

mrsns92 29-01-12 16:36

prietene si eu lucrez cu fibra ,eu ti-am spus pentru ca tu sa nu mai dai banii pe scule pe care le vei folosi decat o data sau 2 ori asta e cea mai buna solutie daca nu vrei sa-ti cumperi scula profesionala si in plus este foarte ieftina

astra sedan 29-01-12 16:45

Quote:

Originally Posted by mrsns92 (Post 4853560)
prietene si eu lucrez cu fibra ,eu ti-am spus pentru ca tu sa nu mai dai banii pe scule pe care le vei folosi decat o data sau 2 ori asta e cea mai buna solutie daca nu vrei sa-ti cumperi scula profesionala si in plus este foarte ieftina

ok inteleg .mai am o intrebare cum se prinde armatuta (sistemul de prindere )original al unui spoiler pe un altul facut din fibra .dak ai si ceva poze explicative .ms

mrsns92 30-01-12 19:25

poze nu am ,dar iti pot spune:D deci poti prinde sistemul de prindere al spoilerului original de cel de fibra cu pocnituri sau holz-surub-uri dalea cu care prinzi tabla de gard(nu cele cu cap hexagonal cele in cruce)in rest te descrci ca doar esti baiat mare :D ;)

jDemian 02-02-12 03:35

Imi recomanda cineva ceva kit care poate fi folosit pentru finisare sticla? Eventual un brand si de unde pot sa il iau in romania.
Mersii.

gabi_64 08-02-12 10:45

Salut toti acesti mesteri iscusiti
Citind si gandind am facut si eu un eleron ptr. golful meu .....nu e chiar gata mai am putin de lucru la el dar incepe sa se contureze in ceea ce am vrut sa fie .....deci ar mai fi finisajul ,un strat subtire de chit de finisaj si dupa aia trecem la batut fibra de sticla .am sa pun cateva poze cu ce e acuma adica cum se prezinta momentan eleronul ptr. golful 3 al meu
https://img7.imageshack.us/img7/9352/p1010001nc.jpg
https://img543.imageshack.us/img543/6669/p1010002wi.jpg
https://img443.imageshack.us/img443/2633/p1010003sp.jpg
https://img100.imageshack.us/img100/1002/p1010004g.jpg
https://img192.imageshack.us/img192/5238/p1010005sbv.jpg
dar partea mai nasoala e de unde gasesc eu in Braila fibra de sticla si cele necesare? poate ma ajuta si pe mine cineva care stie .
Al doilea proiect care sunt hotarat sal realizez ar fi sa schimb spoilarul din fata cu unu de golf 4 inteleg ca nu o sa potriveasca dar cu rabdare cu putina spuma si fibra de sticla va potrivi
Si acuma as intreba daca a mai schimbat cineva asa ceva spoilar de g3 cu unu de g4 si care au fost modificarile aduse .
Multumesc timpului acordat si astept unele lamuriri .
PS dupa finisarea eleronului am sa mai pun unele poze .

iuly_007 08-02-12 10:56

da-i o fuga pana la galati si sigur gasesti pe bulevardul george cosbuc, la firma...(imi scapa momentan).
oricum, este exact langa un nene care vinde motorete/scutere/atv-uri, undeva pe stanga cum vii dinspre tribunal.(Se vad motoretele afara).

gabi_64 08-02-12 11:21

Quote:

Originally Posted by iuly_007 (Post 4870330)
da-i o fuga pana la galati si sigur gasesti pe bulevardul george cosbuc, la firma...(imi scapa momentan).
oricum, este exact langa un nene care vinde motorete/scutere/atv-uri, undeva pe stanga cum vii dinspre tribunal.(Se vad motoretele afara).

Mc mult de informatie , chiar acuma am fost aici pe Dorobantilor si am gasit Sratimat dar nestrapol si intaritor nu au .da scumpa fibra sa o iei asa la m2 ..7 roni 300g...asta e .si acolo la Galati gasesc tot ? nestrapol la litru cat vreau cu tot cu intaritor si fibra de sticla la m patrat ?

iuly_007 08-02-12 12:59

da, eu asa am luat, la litru si m/2. vorbesti cu patroana si-ti da..

gabi_64 08-02-12 16:32

Quote:

Originally Posted by iuly_007 (Post 4870544)
da, eu asa am luat, la litru si m/2. vorbesti cu patroana si-ti da..

ok ...dar ati mai amintesti cumva si preturile ? la stratimat si nestrapol

iuly_007 09-02-12 10:51

sincer nu-mi mai amintesc sigur, parca-mi amintesc ceva de vreo 35-40 de lei pentru un litru de nestrpol si un kg de stratimat..sau un m/2 de stratimat...:rolleyes2

gabi_64 10-02-12 18:01

Gata matrita ptr. eleron......maine o imbrac cu banda adeziva de aluminiu si am sa pun si poze cu matrita invelita in banda de aluminiu

gabi_64 11-02-12 08:54

Quote:

Originally Posted by gabi_64 (Post 4874696)
Gata matrita ptr. eleron......maine o imbrac cu banda adeziva de aluminiu si am sa pun si poze cu matrita invelita in banda de aluminiu

am reusit cumva si cu folia de aluminiu .......pun si o poza sa se vada
urmeaza acum fibra de sticla .......dupa aceea am sa pun si alte poze .
https://img580.imageshack.us/img580/5219/p2110009.jpg

astra sedan 22-02-12 10:43

1 Attachment(s)
revin cu o intrebare ,cine ma poate ajuta cu o explicatie pentru a face un eleron tip cls pt portbagaj,nu inteleg cum se face matrita ........o sa pun o poza sa fiu mai exact .ms mult

astra sedan 22-02-12 10:59

2 Attachment(s)
nu stiu d c nu merg pozele ,dar cred ca intelegeti la ce ma refer

bita86 27-02-12 21:52

salut baieti ... cine ma poate ajuta si pe mine cu o priza de aer pe o capota la un vw scirocco mk1 ... astept oferte din bucuresti , Va multumesc anticipat

allexandru 02-03-12 20:17

salut
am si eu o intrebare.. cu ce se ia rasina dupa pensula..??? ca am schimbat 5-6 pensule intr-o zi.. si mai am mult de lucuru ..

allexandru 02-03-12 20:49

Quote:

Originally Posted by alex.sparco (Post 4911152)
Pai bagi pensula intr-un recipient cu nitrodiluant dupa ce termini treaba

am bagat... in unu de avem pe acasa de il foloseam la amestecul vopselei.. si tot nimic.. sa intarit pensula la fel ca si cand nu as fi bagat-o.. credem ca e vre unu special.. adica sa isi faca efectul

allexandru 02-03-12 21:21

Quote:

Originally Posted by alex.sparco (Post 4911276)
Acetona...

deci cu acetona sa inteleg nu cu diluant.. ca ma cam dusesi in eroare..

astra sedan 03-03-12 17:27

2 Attachment(s)
revin cu o intrebare ,cine ma poate ajuta cu o explicatie pentru a face un eleron tip cls pt portbagaj,nu inteleg cum se face matrita ........o sa pun o poza sa fiu mai exact .ms mult

Quote:

Originally Posted by alex.sparco (Post 4911152)
Pai bagi pensula intr-un recipient cu nitrodiluant dupa ce termini treaba

acetona dar nu orice acetona pentru a curata pensulele

dannyxx 09-04-12 14:20

salut tuturor,

as vrea sa incerc sa-mi fac si eu un clean look la bara fata la un golf 4 , nu am lucrat pana acum cu fibra dar bara oricum trebuie inlocuita si as vrea sa exersez pe ea...poate ..poate iese cum vreau, si as vrea sa va intreb care e densitatea cea mai recomandata a tesaturii pentru lucru la spoiler , eventual si la capota...am cautat prin forum dar e posibil sa fi sarit acea parte daca scrie pe undeva, ..

multumesc

dannyxx 09-04-12 14:30

eu ma refeream la densitatea fibrei at cand o cumpar, 220,300,500,800 g/m2 am gasit undeva si sunt impartite in aceste categorii, banuiesc ca e la grosime , si intrebam ce densitate ar fi optima , cu care s-ar lucra usor ,si sa folosesc tesatura sau statimat?

dannyxx 09-04-12 14:51

Multumesc pentru sfat,inca o intrebare..bara este formata din 2 bucati..spolierul si partea neagra de jos ..nu stiu cum ii zice ..pentru imbinare ce material pot folosi ..ma gandesc ca daca pun tot fibra sa nu fie prea rigid si sa apara crapatura daca ating bordura sau ceva..exista un material flexibil sau kit care sa-mi ofere putina flexibilitate? la bandou nu este nevoie de flexibilitate caci nu prea e atinsa in acea zona...dar mu as vrea ca la acea imbinare sa apara crapaturi la orice atingere a unei borduri ...multumesc inca odata pentru raspunsuri

mytzu20 26-01-13 23:16

salut tuturor!
mi-am facut o bara pentru o dacie .... numai ca este o problema nu am avut un trafalet metalic sa indepartez toate bulele de aer si aceasta este destul de denivelata .... am incercat sa o indrept cu smilgher pus in flex numai ca pentru a aduce la drept trebuie sa intru foarte mult in ea si o subtiez prea tare ...
1 de unde pot sa fac rost de un trafalet metalic ?
2 in afara de chitul cu fibra exista cumva alt chit , am inteles ca ar fi ceva ca poxipolu sau poxilina ceva din 2 batoate cere se freaca bine intre ele si apoi se da pe fibra , stie careva ? ( treaba asta mia zis-o un mos care a muncit nu stiu unde si facea din fibra tuburi mari de vreo 2-3 metri in diametru , asa mi-a zis el , bine mosu era destul de troznit si nu am inteles foarte bine )
multumesc anticipat ! ;)

Bogyciu 27-01-13 08:56

Bulele de aer le scoti f bine cu pensula. Nu folosi poxipol pe fibra, rasina lipeste f bine unde ai nevoie. Trafalet metalic iti poti face la strung, dintro tija filetata mai groasa prin care dai o gaura in centru, si ai tamburul. Ca si maner folosesti un maner obisnuit de trafalet.

mytzu20 27-01-13 11:23

multumesc de sfat ! nu ma gandisem la bara filetata .
ce vreau eu sa zic e ca nu ma apuc sa dau acum cu poxilina , dar vreau sa stiu daca exista asa ceva pentru fibra poate la dimensiuni mai mari,nu poxilina, eu am dat-o ca si exemplu pentru ca are batoanele alea 2 care se amesteca .

ariel 30-01-13 10:57

Quote:

Originally Posted by mytzu20 (Post 5335959)
salut tuturor!
mi-am facut o bara pentru o dacie .... numai ca este o problema nu am avut un trafalet metalic sa indepartez toate bulele de aer si aceasta este destul de denivelata .... am incercat sa o indrept cu smilgher pus in flex numai ca pentru a aduce la drept trebuie sa intru foarte mult in ea si o subtiez prea tare ...
1 de unde pot sa fac rost de un trafalet metalic ?
2 in afara de chitul cu fibra exista cumva alt chit , am inteles ca ar fi ceva ca poxipolu sau poxilina ceva din 2 batoate cere se freaca bine intre ele si apoi se da pe fibra , stie careva ? ( treaba asta mia zis-o un mos care a muncit nu stiu unde si facea din fibra tuburi mari de vreo 2-3 metri in diametru , asa mi-a zis el , bine mosu era destul de troznit si nu am inteles foarte bine )
multumesc anticipat ! ;)

daca bulele de aer sint foarte mari,trebuie sa slefuiesti mult,sa scapi de ele.
chiar daca intri prea adinc nu e problema.
nu stiu daca am mai spus,
pt lucrul cu fibra exista pisla(cea strarificata) si tesatura care este mult mai fina.
poti sa acoperi gaurile cu rasina si pisla,lasi sa se intareasca slefuiesti la nivel ,cureti foarte bine cu acetona(nu benzina sau alt diluant) si poti sa acoperi totul cu pinza dedicata lucrului cu rasina.
dau un link unde gasesti,sper sa nu se supere nimeni,nu are legatura cu masinile.

http://phoenixmodels.ro/shop/tesatur...gmp-p-597.html

la ei gasesti multe chestii interesante in domeniu.

mytzu20 30-01-13 13:55

multumesc de sfat!
am fibra deaia pisla cum zici tu dar mi-a zis cineva ca nu prea e recomandata pentru a da forma la o bara sau ceva de grenu e mai greu de folosit si ca e mai mult pentru gauri
de ce acetona si nu diluant ce are si ce face acetona ?

ariel 30-01-13 15:13

Quote:

Originally Posted by mytzu20 (Post 5341171)
multumesc de sfat!
am fibra deaia pisla cum zici tu dar mi-a zis cineva ca nu prea e recomandata pentru a da forma la o bara sau ceva de grenu e mai greu de folosit si ca e mai mult pentru gauri

pisla se foloseste pt lucrari mari,gen bara,capota,etc.
iesi mai ieftin cu conditia sa o folosesti corespunzator,
adica sa folosesti corect cantitatea de rasina,
in bucuresti am vazut multe masini cu spoilere din care atirnau fire,parca era neterminata.
important este sa ai o matrita buna.
ai auzit de ceara demulanta?
acetona dedicata contine mai putini esteri.
evident,cel mai ieftin iesi cu pensula de unica folosinta pina in 2lei.
o chestie folosita de profesionisti,
tunde parul pensulei, maxim 15mm.
asa elimini mai usor bulele.
pina nu strici mai multe piese,sa inveti din propria experienta nu o sa reusesti.
ATENTIE la mixat rasina si intaritor,foloseste cantitatea indicata de producator.
polimerizarea (timpul de intarire) variaza in functie de tempetatura si amestec.

ariel 30-01-13 15:16

Quote:

Originally Posted by mytzu20 (Post 5341171)
multumesc de sfat!

NICIODATA tu nu o sa poti da forma fara MATRITA,

mytzu20 30-01-13 15:29

eu bara am facut-o pe bara veche , adica am pus spuma pe cea vheche si am modelat si dupa am dat fibra .....
ceara demulanta, asta ce e ? nu am auzit !
cel mai ieftin ies cu o pensula de maxim 2 lei din care tai 1.5 cmc din lungimea firelor daca am inteles bine , nu ? dar cel mai profesional cu ce ies ?
eu am luat fibra rasina si intaritor de la cineva care facea barci si deastea , din cate imi aduc eu aminte puneam 0.6 ml - 1 ml la 100 de ml de rasina , e bun procentaju ?

nightcrawler 10-03-13 07:07

7 Attachment(s)
Salut! apar si eu cu o lucrarica mica pe aici.am folosit chit cu fibra de sticla.dar nu sunt sigur cat o sa tina.sfaturi?pareri?

julaikos 10-03-13 10:40

Arata bine,dar tind sa cred ca trebuia o zona pe care fibra sa faca priza cu plasticul ceva mai mare...

nightcrawler 10-03-13 16:07

Da,asa este dar inainte de ultima mana de kit de finisaj am scos polistirenul si am dat o banda de moment fix la inbinarea dintre fibra si plastic pe partea din spate unde nu se vede.a cam topit el pe acolo ce a putut ,nu foarte rau.a iesit la slefuiala.oricum imi pun ideile cap la cap si m a mai apuc o data de ea.poate ceva mai excentric :D

pictorashu 13-03-13 21:40

3 Attachment(s)
Salutare tuturor,daca tot a venit caldura cred ca e momentul sa ne apucam iara de modelat fibra:). Sper sa nu plictisesc, am urcat si eu cateva poze cu bara la care lucrez.Am facut-o pe bara originala a masinii pt a pastra prinderile producatorului. ceva opinii si sfaturi ar fi bine venite.O seara faina!;)

vlaly 13-03-13 23:27

6 Attachment(s)
Salut baieti am tot citit pe aici una alta si mi-am facut curaj sa cumpar si eu ceva rasina si putina fibra de sticla si am facut niste suporti pentru tweeter pe grilele originale de cielo,am folosit material textil si am dat doar rasina in mai multe straturi pentru ca nu aveam nevoie de o rezistenta mare ca sa folosesc si fibra de sticla..plus un pic de kit ...si cam asta a iesit.
Vreau sa fac si un eleron pentru luneta finut si usor curbat gen X6 care ar fi cea mai simpla metoda..pentru a obtine forma ma gandeam sa folosesc niste izolatie de parchet sau sa incerc nu stiu..cu niste sarma mai groasa,daca imi puteti da un sfat v-as fi recunoscator :)

red.bogdan 14-03-13 23:21

cine se pricepe la prelucratul fibrei de sticla pe aici:D vreau sa imi faca si mie un spoiler:D

All times are GMT +2. The time now is 05:26.

- Copyright 2026 4Tuning