Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Daciile vechi de raliu... niste poze... (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/3554-daciile-vechi-raliu-poze.html)

aditza579 21-01-12 19:05

Re: Daciile vechi de raliu... niste poze...

Quote:

Originally Posted by Buga (Post 4839430)
Uitasem de filmele alea , numai ca in ele nu actioneaza Liberta 17 . Deci tot in dubii sunt ....

M-am uitat foarte atent la singura poza cu motorul masinii aleia, si comparand-o cu cele puse mai sus de mine, capacul axei cu came seaman izbitor de mult, in schimb, dupa cum spui si tu este cross-flow, pentru ca galeria este prea sus, si asta ma duce cu gandul la un turbo, pentru ca nu avea rost sa o duca asa sus daca era aspirata (a dus galeria asa de sus ca sa incapa sub ea Turbo-ul si sa se duca cu el pana in lonjeron). Dar daca e Turbo nu are cum sa fie cu 2 dublu-corp-uri cum ziceai mai sus. Radiatorul ala de ulei chiar ma face sa cred ca este Turbo datorita amplasarii lui, pentru ca turbina necesita o racire suplimentara. Dar, uitandu-ma mai atent la filmele puse de mine mai sus, imi vine sa cred ca celelalte cateva Liberte sunt extraodinar de apropiate ca si aspect ceea ce ma duce cu gandul la asemanarea lor si sub capota. Dupa comportamentul lor, nu prea par Turbo dar eu ma pot insela, pentru ca am vazut masini Turbo de ziceai ca-s aspirate. Deci, aceasta ipoteza pica. Nu ai vazut acea masina in filme pentru ca tot ceea ce au vazut mai sus era din '94 si masina asta a mers si in '94 dar si in '95 (nu a mers in cursele respective care au fost filmate), deci datorita acestei chestii, pica ipoteza cum ca ar asemana sub capota. Eu o sa incerc sa iau legatura cu cineva care a mai avut de-aface cu asa ceva, dar nu promit nimic, doar incerc. Numai bine tuturor.

mikkai 21-01-12 21:11

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4839606)
M-am uitat foarte atent la singura poza.... BLA BLA BLA .... Numai bine tuturor.

Prietene dormi pe tine din toate punctele de vedere. Mai documenteaza-te.

P.S. 1 kg de documentatie face cat un gram de practica. Si inca ceva, o vorba veche de la batrani zice asa: "Daca taceai filozof ramaneai BOS!"

Buga 21-01-12 22:25

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 4839841)
Prietene dormi pe tine din toate punctele de vedere. Mai documenteaza-te.

P.S. 1 kg de documentatie face cat un gram de practica. Si inca ceva, o vorba veche de la batrani zice asa: "Daca taceai filozof ramaneai BOS!"

Eu chiar sunt intrigat de chestia asta cu motorul Libertei ! ( Cum mai e viata prin Bronx la voi acolo ? :D )

Pe ce a zis Aditza988749857 mai sus , sa stii ca sunt asemanatoare , dar nu prea . Liberta asta este umflata si are roti de ' categoria grea' .

mikkai 21-01-12 22:47

the bronx is just fine! you'll see... Baietii sunt pe treaba! :)))

Cat despre motorul cu axa in cap e doar un motor de dacie combinat cu chiulasa de vw. S-a discutat treaba asta acum multi ani cand unii erau in scutece. Cat despre tine ma mir sa nu stii treburile astea. Doar s-au contrazis destul predecesorii nostri pe treaba asta.
Iar despre turbo si alte avioane pe motorul ala sunt doar prosteli. Daca masina are radiator de ulei nu inseamna ca trebuie musai sa aiba turbo. Ca exemplu din familie pot sa dau motorul de r12 gordini care are radiator de ulei si nu are nici un turbo. Daca iti poti explica motivul totul e evident. Iar motoare cu turbina si carburi orizontale s-au mai facut. Eu inainte sa vorbesc intotdeauna m-am documentat extensiv. Aditza face exces de nu stiu ce vrea el pana la urma, insa eu i-as recomanda sa isi faca rost de o prietena de sex feminin daca n-are ce face decat sa scrie tampenii pe aici. Multumesc!

Buga 21-01-12 22:53

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 4839969)
the bronx is just fine! you'll see... Baietii sunt pe treaba! :)))

Cat despre motorul cu axa in cap e doar un motor de dacie combinat cu chiulasa de vw. S-a discutat treaba asta acum multi ani cand unii erau in scutece. Cat despre tine ma mir sa nu stii treburile astea. Doar s-au contrazis destul predecesorii nostri pe treaba asta.
Iar despre turbo si alte avioane pe motorul ala sunt doar prosteli. Daca masina are radiator de ulei nu inseamna ca trebuie musai sa aiba turbo. Ca exemplu din familie pot sa dau motorul de r12 gordini care are radiator de ulei si nu are nici un turbo. Daca iti poti explica motivul totul e evident. Iar motoare cu turbina si carburi orizontale s-au mai facut. Eu inainte sa vorbesc intotdeauna m-am documentat extensiv. Aditza face exces de nu stiu ce vrea el pana la urma, insa eu i-as recomanda sa isi faca rost de o prietena de sex feminin daca n-are ce face decat sa scrie tampenii pe aici. Multumesc!

Da boss . Problema e ca eu vreau sa stiu pe masina aia in particular ce a fost . Chit ca e combinata chiulasa de Dacie cu una de alta Dacie , dar nu arata nici ca una nici ca alta in poza aia

Harlemul va saluta !

cheluakame 22-01-12 00:44

Quote:

Originally Posted by Buga (Post 4839980)
Da boss . Problema e ca eu vreau sa stiu pe masina aia in particular ce a fost . Chit ca e combinata chiulasa de Dacie cu una de alta Dacie , dar nu arata nici ca una nici ca alta in poza aia

Harlemul va saluta !

https://www.youtube.com/watch?v=ZyHYspVH6NU

https://forum.4tuning.ro/65-pitesti/5...or-ax-cap.html

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=85933

Buga 22-01-12 09:38

Da sefu , stim si noi filmele , dar daca te uiti in poza , nu arata a fi acelasi motor . Numai bine

cheluakame 22-01-12 11:14

Banuiesc ca te referi la modificari, ca la baza motoarele alea 2 sunt identice.

Buga 22-01-12 12:18

Quote:

Originally Posted by cheluakame (Post 4840402)
Banuiesc ca te referi la modificari, ca la baza motoarele alea 2 sunt identice.

Vezi tu carburatoare sub capota la Liberta alba?ca eu nu.se vad doar niste serpalai.dar dava se vad serpalai dc mu si carb?pt k motorul cu axa in cap nu este cross flow , deci ar trebui sa se vada . .. deci?

By Afs-Cot 22-01-12 14:59

eu zic ca e direct KR cu carburatoare mai mult ca sigur

cheluakame 22-01-12 15:14

Quote:

Originally Posted by Buga (Post 4840539)
Vezi tu carburatoare sub capota la Liberta alba?ca eu nu.se vad doar niste serpalai.dar dava se vad serpalai dc mu si carb?pt k motorul cu axa in cap nu este cross flow , deci ar trebui sa se vada . .. deci?

Poate nu vorbim de acelasi motor ... Cel de pe BUM este la fel ca cel de pe liberta din filmulet.

Andreynyo 22-01-12 15:38

Am gasit un filmulet cu Dacia BUM, dar din pacate, nu este filmat si motorul:

https://www.youtube.com/watch?v=0O8UdjbyYsg

cheluakame 22-01-12 15:49

1 Attachment(s)
Nu mai pot da edit, acum am vazut si liberta alba cu crossflow si axa cu came in cap.
Mi se pare doar mie sau cam seamana?

Buga 22-01-12 18:16

Quote:

Originally Posted by cheluakame (Post 4840922)
Nu mai pot da edit, acum am vazut si liberta alba cu crossflow si axa cu came in cap.
Mi se pare doar mie sau cam seamana?

Mai sus eu ma refeream la liberta alba.

Da,chiar seamana cu poza urcata d tine.c fel d motor este?probabil o generatie mai vechie.de g1?numai bine

cheluakame 22-01-12 21:06

Quote:

Originally Posted by Buga (Post 4841152)
Mai sus eu ma refeream la liberta alba.

Da,chiar seamana cu poza urcata d tine.c fel d motor este?probabil o generatie mai vechie.de g1?numai bine

E de pe un volkswagen fox din '93.

Un simplu search "volkswagen crossflow" pe google image mi-a aratat poza. Si de acolo site-ul http://www.lunaticfringe.org/vwfox/ff/002.html

All times are GMT +2. The time now is 02:17.

- Copyright 2026 4Tuning