Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3070-tractiune-vs-tractiune-spate-vs-tractiune-integrala.html)

tigermotorsport 17-12-10 16:15

Re: Tractiune fata vs. tractiune spate vs. tractiune integrala

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3905511)
Acum dupa INTELIGENTA TA asa, daca intra prea tare in curba si avea tractiune fata, ,care era diferenta??

Cu ce aberatii de exemple veniti!

nu am vazut la tv, dar din moment ce au murit pasagerii din bmw cred ca a supravirat... daca ere tractiune fata subvira si se urca pe bordura...

lord_wader 17-12-10 18:20

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 3905511)
Acum dupa INTELIGENTA TA asa, daca intra prea tare in curba si avea tractiune fata, ,care era diferenta??

Cu ce aberatii de exemple veniti!

Dupa inteligenta mea, putina cat e, cred ca daca intra prea tare in curba si avea tractiune fata avea o sansa de redresare. Si nu o spun eu, o spun cei de aici, care considera ca e mai usor de redresat o masina cu tractiune fata. Desigur de la teorie pana la practica e lunga calea, eu doar am semnalat un fapt si am dedus din ce spuneau unii colegi de mai sus ca exprerienta mica pe o masina cu tractiune spate poate(si in acest caz a fost posibil) sa produca o tragedie.

aleks 17-12-10 19:54

Eu sunt puţin obsedat de ideile mele, dar asta e, aşa că mă repet :lol:
Lăsaţi dracului tracţiunea aia spate, nu-i pentru cine nu se pricepe sau pentru cine nu simte nevoia...
Eu an de an, de când mi-a dat ăl de sus maşină cu siteme şi butoane (pe care nu le aveam până acum 5 ani, deşi aveam tot tracţiune spate, doar pe alt dric), în fiecare iarnă, dezactivez ESP-ul, că ăla pot, şi merg aşa, îmi verific limitele. Ghici ce? Nu derapez niciodată, ce-i drept nu prea merg tare pe zăpadă, pun gume de iarnă de prin octombrie-noiembrie şi îmi cunosc maşina foarte bine. Tot ca şi completare, cu tracţiune faţă nu ştiu eu, NUU ştiiuuu! toate tracţiunile spate să apeleze la mine :lol:

tigermotorsport 17-12-10 20:00

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3906483)
Eu sunt puţin obsedat de ideile mele, dar asta e, aşa că mă repet :lol:
Lăsaţi dracului tracţiunea aia spate, nu-i pentru cine nu se pricepe sau pentru cine nu simte nevoia...
Eu an de an, de când mi-a dat ăl de sus maşină cu siteme şi butoane (pe care nu le aveam până acum 5 ani, deşi aveam tot tracţiune spate, doar pe alt dric), în fiecare iarnă, dezactivez ESP-ul, că ăla pot, şi merg aşa, îmi verific limitele. Ghici ce? Nu derapez niciodată, ce-i drept nu prea merg tare pe zăpadă, pun gume de iarnă de prin octombrie-noiembrie şi îmi cunosc maşina foarte bine. Tot ca şi completare, cu tracţiune faţă nu ştiu eu, NUU ştiiuuu! toate tracţiunile spate să apeleze la mine :lol:

aleks, ai dreptate... avea un coleg pe forum o semnatura ca tractiunea e la fel de periculoasa pe cat de ingamfat si dornic de afirmare e soferul.... plus ca fiind oameni diferiti e normal sa se potriveasca la fiecare alt fel de tractiune... problema aici nu e care tractiune e mai tare... cativa dintre cei care au postat s-ar certa orice tema ar fi...

aleks 17-12-10 20:02

Păi asta e esenţa secţiunii ăsteia am senzaţia, dacă nu te cerţi cu cineva, degeaba te-ai logat pe forum în ziua aia :lol:

22VIN 17-12-10 20:07

Quote:

Originally Posted by tigermotorsport (Post 3906496)
aleks, ai dreptate... avea un coleg pe forum o semnatura ca tractiunea e la fel de periculoasa pe cat de ingamfat si dornic de afirmare e soferul.... plus ca fiind oameni diferiti e normal sa se potriveasca la fiecare alt fel de tractiune... problema aici nu e care tractiune e mai tare... cativa dintre cei care au postat s-ar certa orice tema ar fi...

Acum depinde si de masina. O Cobra 200D pe asfalt uscat greu poate deveni un pericol dpdv al tractiunii. Dar un M3 E36 e un pericol clar in mainile cui nu trebuie.

a3ds 17-12-10 20:08

Pe drumuri imprevizibile ca cele din .ro si in sezonul rece, mi se pare mult mai sigura fwd. Mai ales iarna, there's no contest.Asta nu inseamna ca nu poti sa mergi cu rwd iarna, doar ca nu iti permite atatea chestii cat un fwd. La RWD iarna e must have gume de iarna. Cu fwd, poti sa mergi si cu din alea de vara daca ai cat de cat skill cu ale colacului si nu esti disperat de viata.

Gixer 17-12-10 20:13

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3905438)
Gixer, uite ce pot face prostia + tractiunea spate(BMW) : e la tv acum

"Patru persoane au murit, iar alte trei sunt rănite, în urma unui accident rutier produs, astăzi, în Bucureşti, în care a fost implicată o ambulanţă a BGS.

În ambulanţă erau patru pacienţi care erau transportaţi de la Spitalul Pantelimon, unde tocmai făcuseră dializă, potrivit Biroului de presă al Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Accidentul s-a produs după ce un autoturism BMW, în care erau două persoane, a luat greşit o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu ambulanţa.

În urma incidentuluui, cei patru pacienţi au murit. Cele trei persoane rănite sunt şoferul ambulanţei şi pasagerii din BMW."

Las acuma povestile cu faptul ca accidentul s-a produs din cauza la tractia spate......aia mureau si daca aveau 4x4 si gume cu cuie, pt ca daca vedeau ca tot au aderenta ii tot dadeau si mai tare la cat de oligofreni sunt, la fel si daca aveau o gioarsa de opel sau dacie sau pejou.....atata ca daca aveau badoage d-astea mai mureau si ei ;)

Nu ai vazut acum o luna sau 2 pe debilul ala de la Iasi care a vrut sa "agate" 3 fete ce stateau intr-o statie, si a reusit asta la propriu, chiar pe toate de-odata cu Astra lui tunarita, incercand sa le impresioneze cu drifturi pe linia de tramvai, fraieru nestiind ca la tractia fata nu poti mentine driftul, si in plus pierzi usor aderenta pe rotile viratoare daca-i dai?!

Completare: ca sa va faceti o idee ganditi-va cum ar merge o bicicleta sau motocicleta cu tractie pe roata din fata!......eu am mers cu asa ceva, chiar exista motoreta ce-i drept cu motor de 45cc cuplat la roata fatza precum dinamul, dar la care nu prea bagi de seama schimbarile de dinamica datorita puterii foarte mici(1-2Cp) dar totusi la accelerari mai bruste pe curbe pe aderenta scazuta tinde sa pierzi fata, deci si controlul asupra directiei, putand usor sa cazi(proprietarul mi-a zis ca a cazut de multe ori asa)....una peste alta, daca ar fi macar de 3-4 ori mai tare motorul respectiv, nici Rossi nu ar putea sa-l struneasca cum trebuie, si ai zice ca-l conduce v-un incepator slab, asa gafe ar face! ....pe cand la o motocicleta normala, aderenta pe roata spate pe mine deja nu ma prea intereseaza asa de mult, cand o pierde si o ia de-a latul, pt mine incepe fun-ul, pt ca deja am inceput sa ma invat sa merg in drift si pe 2 roti, mai ales cu cross-ul fac precum cei de la concursurile speedway, merg de-a latul cativa zeci de m fara stres :D

Gixer 17-12-10 20:41

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3906518)
Acum depinde si de masina. O Cobra 200D pe asfalt uscat greu poate deveni un pericol dpdv al tractiunii. Dar un M3 E36 e un pericol clar in mainile cui nu trebuie.

Prietene, aici gresesti tare, o cobra de 2000 diesel, e fara turbo, si are mai putini Cp decat un golf onorabil, si anume doar 60Cp!!! Cu puterea aia, si pe gheata e greu sa patinezi cu vaca aia chiar si intr-antaia numai din gaz! :lol:
Si chiar si la alte motorizari, cobra e una dintre cele mai stabile masini cu RWD, chiar si intre Mercedes-uri atata timp cat ai toate cele 4 roti adecvate pt anotimp si cu presiunea care trebuie.

GTR 17-12-10 22:01

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3906520)
La RWD iarna e must have gume de iarna. Cu fwd, poti sa mergi si cu din alea de vara daca ai cat de cat skill cu ale colacului si nu esti disperat de viata.

Este complet eronat ce spui tu.

Gumele de iarna sunt importante pe orice tractiune, mai ales ca directia e pe fata si frana tot fata o tine mai mult si clar sunt mai importante decat acceleratia.

22VIN 17-12-10 22:31

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3906600)
Prietene, aici gresesti tare, o cobra de 2000 diesel, e fara turbo, si are mai putini Cp decat un golf onorabil, si anume doar 60Cp!!! Cu puterea aia, si pe gheata e greu sa patinezi cu vaca aia chiar si intr-antaia numai din gaz! :lol:
Si chiar si la alte motorizari, cobra e una dintre cele mai stabile masini cu RWD, chiar si intre Mercedes-uri atata timp cat ai toate cele 4 roti adecvate pt anotimp si cu presiunea care trebuie.

Pai si eu ce am zis:rolleyes2

Gixer 17-12-10 23:21

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3906865)
Pai si eu ce am zis:rolleyes2

Ai dreptate, my bad, am interpretat gresit.

UNLORD 21-12-10 12:25

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3905438)
Gixer, uite ce pot face prostia + tractiunea spate(BMW) : e la tv acum

"Patru persoane au murit, iar alte trei sunt rănite, în urma unui accident rutier produs, astăzi, în Bucureşti, în care a fost implicată o ambulanţă a BGS.

În ambulanţă erau patru pacienţi care erau transportaţi de la Spitalul Pantelimon, unde tocmai făcuseră dializă, potrivit Biroului de presă al Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Accidentul s-a produs după ce un autoturism BMW, în care erau două persoane, a luat greşit o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu ambulanţa.

În urma incidentuluui, cei patru pacienţi au murit. Cele trei persoane rănite sunt şoferul ambulanţei şi pasagerii din BMW."

E un indemn pe care 99% din oameni sunt tentati sa il uite!
Fiecare om trebuie judecat dupa faptele lui, nicidecum dupa apartenenta la orice fel de grup. Accidentul nu a avut loc la o f. viteza mare iar pacientii (care se deplasau la dializa intr-o masina fara semnale in funciune) nu purtau centura, impactul nu a fost f. serios iar faptul ca nu purtau centuri poate fi un factor important in deznodamantul tragic al acestui accident. In plus sa nu ne grabim cu parerile, pt ca atunci cand o comiti, o comiti indiferent de nr. rotilor motoare. Sa stii ca si neatentia soferului (cica ar fi soferitza) ar putea fi cauza, nu neaparat vulnerabilitatea tractiunii. Intotdeauna tindem sa dam vina pe alti factori decat a ne asuma raspunderea. Pana acuma eu am comis-o cu o masina cu tractiune fata (nu e vb. de mortaciuni, fireste) dar am retezat 3 roti dupa ce m-am rasucit in drum si am trecut peste un sant de beton si am botzit binisor masina (Toyota Camry). Si crede-ma ca nu tractiunea a fost cauza ci doar EU ... Asa mi-a raspuns un prieten dupa ce s-a rasturnat cu un A3 quattro: ca "pur si simplu l-a furat tractiune". Iar eu l-am intrebat: nu cumva ai supracondus, bazandu-te pe faptul ca ai awd ? Pt ca degeaba ai tractiune f. buna, daca inertia e prea mare, accentuata si de faptul ca era la coborare, entuziasmul etc :). Asa ca desi tractiunea te tine pe viraj, franele subdimensionate, inertia, naiviatea, neatentia etc, te trimit in santz la fel de lejer.
P.s. Sa schimbam un pic repertoriul dar sa ramanem pe coordonatele BMW, tractiune spate, conditii de iarna si ... "ingeniozitate" :

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/v2I3NM1Re18&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/v2I3NM1Re18&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

MoldamiN 22-12-10 09:14

[QUOTE=UNLORD;3916247]E un indemn pe care 99% din oameni sunt tentati sa il uite!
Fiecare om ....

O Dumnezeule, cred ca persoana in cauza, este genul pe care nu ai vrea sa-l intalnesti niciodata in trafic. Cand am vazut la inceputul filmului ca ea curata zapada de sub rotile fata.... iar sfarsitul este absolut monumental. Numai bine!

aleks 22-12-10 18:34

Să fiu eu sănătos de câte ori am făcut figura asta cu pusul maşinii în treapta I sau în marşarier şi pe urmă m-am dat jos şi am împins.
Dacă eşti singur pe la mama dracului ce faci, rămâi lângă maşină şi te apuci de plâns?
Ea s-a panicat şi nu s-a urcat rapid la volan, aia a fost greşeala ei.

All times are GMT +2. The time now is 01:40.

- Copyright 2026 4Tuning