![]() |
Re: Benzina sau Motorina?
scrie si tu www.petrom.ro si vezi....
daca nu e bine 2,87 la benzina,inseamna ca si motorina e mai scumpa,deci tot acolo ajungi.... |
dar eu pot sa te intreb pe tine de unde ai luat consumul la o benzina 12 in oras si la tine doar 6????eu am facut un calcul pentru 2 masini asemanatoare despre care stiu ce e de stiut!!!si pot sa vad ce scrie pe comp de bord la fiecare si am mai zis ca am pus un consum mediu de 7 la diesel,asa ptr tine,dar pe comp imi arata altceva!!! nici la octavia2 a unchiului meu nu ii arata 6 consumul mediu....asa ca.....
|
gigi ...depinde cum mergi cu masina! eu am avut consum si de 5% in oras cu c220 CDI. In fine.. eu ma retrag din discutii.
|
Mai e ceva contra diesel, tre sa stau sa-l incalzesc acuma iarna, iar oricand ajung acasa de pe drum, tre sa mai stau sa mearga motorul in gol, de ce asta gasesti destule pe google.
E un motor pretentios, orice se spune de diesel. Dar intretinut cum trebuie zic eu ca in timp si ani e mai ok decat benzina. E mai mult pentru familisti, oameni in varsta si mai nou pentru masini mari, ca de papa mai putin. Cat priveste calitatea carburantilor de la noi, intotdeauna mi-e frica sa nu inchete motorina in rezervor. Acum sa fim sincer mai difera si producatorii, ca nu poti compara TDI cu HDI, cu D4D....etc. Aporpo de consum unchimiu are 1.5dci de pe clio, merge normal, in bucuresti nu are consum mai mare de 6, si om mai tipicar si care sa respecte toate indicatiile n-ati vazut. |
Quote:
on-topic : 8000 rpm :D |
Quote:
si am mai vazut (de fapt auzit)de un megan,1.5 dci care are consumul mediu de 5,5-5,8!dar omul nu trece niciodata de 2000 de ture si la 60 e deja cu a 5 a!!deci sunt si d astea,dar motoare mici si stil de condus.....melc. |
Quote:
|
Pai atunci nici o benzinara de cilindreea aia nu consuma exagerat in conditiile tale de utilizare.De ex un golf 2.0fsi nu ar trebui sa ia mai mult de 10.. daca 2.0 tdi ia 6 in Targoviste.
|
Quote:
|
motoare diesel biturbo
|
Quote:
Cand cataloghezi o afirmatie ca fiind pripita te rog sa argumentezi. Eu ti-am spus ca tu ai luat in calcul numai diferentele de consum si intretinere, pretul de achizitie ai uitat de el - si aia sunt tot bani care trebuiesc recuperati. Nu esti singurul care a facut astfel de calcule dar se pare ca esti singurul caruia i-au dat altfel, exemplu stau ceilalti useri care au aceeasi parere. Cu totii cunoastem diferenta de calitate intre combustiblul de la noi din tara si cel din vest, dar se stie ca diferenta de calitate este mai mare in cazul motorinei decat al benzinei (asta o stiu de la persoane care au circulat mult in europa atat cu benzinare cat si cu masini diesel) - asta fiind un alt motiv pentru care as alege benzinar (motorina de proasta calitate) |
Quote:
|
Diesel este pentru tractoare ..... parerea mea personala .
Majoritatea celor ce au postat nu au facut o comparatie cinstita , am citit comparatii intre 1,6 fsi si 1,9 tdi si asa mai departe , este ca si cum ai compara mere cu pere .... Sa pui un motor aspirat cu unul turbo ... De ce nu comparati voi 2 litri TDI cu 2 litri TFSI spre exemplu sa fie egalitate , sau 1,4 tsi cu 1,4 hdi sau tdi sa vedem acolo ce ati prefera? Parerea mea ca o comparatie trebuie facuta cu aceeasi cilindree si aceeasi tehnologie .... deci daca vreti sa fiti cinstiti ...daca vreti sa umpleti forumul de posturi continuati tot asa... Si ca o concluzie ....DIESELUL ESTE PENTRU TRACTOARE!!!!! |
nu sustin dieselul, clar, si ceea ce ai scris tu referitor la turbo vs turbo tyocmai o spusesem si eu cu cateva posturi in ruma, insa se pare ca exista argumente care sa ne contrazica. recunosc, ma depaseste discutia aia, deci nu am continuat-o, nu suntem atoate stiutori, ii las pe cei care cunosc intr-adevar.
tocmai de asta te rog si pe tine, ca vad ca ai postat de doua ori chiar, cu majuscule, un slogan des auzit printre "jmekerii dă anglia dă la carduri" ala cu dieselul e pentru tractoare. te rog sa-ti sustii afirmatia, si sa demonstrezi la concret de ce dieselul e pentru tractoare si pentru autoturisme nu. dar cu argumente clare din care sa rezulte un motiv bine intemeiat pentru care nu trebuie ca masinile sa aiba motorizari diesel. |
Ce sa zic, am avut inainte o Honda cu motor de 2000 benzinar, am schimbat-o pe un Mondeo de 1,8 diesel...consumul e la jumatate...iar in oras chiar la 40% fata de benzinar, poate la masini noi nu se merita diferenta de 20% din pret, dar la second hand ...cred ca da
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:31. |
- Copyright 2026 4Tuning