Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Oltcit vs. Dacia (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2368-oltcit-vs-dacia.html)

LEXUS 21-02-05 21:12

Nu este adevarat
eu unul sunt pro si contra la ambele..si pot spune si la ce
Pro Oltcit - ergonomie buna la volan , face cald iarna mai repde, cutie de viteze mai precisa, frane cu discuri pe toate cele 4 roti
Contra Oltcit - consum mare, aspect relativ aiurea:)), balans f deranjant in curbe,motor al dreq de inghesuit, carburator si motor problematic la reglaje
Pro Dacia - aspect de berlina decent, confort superior doar prin prezenta a 4 usi, se repara mult mai usor, consuma mai putin
Contra Dacia - proiectul LOGAN..iar la restul finisaje interioare de calitate inferioara

Toto - BOD 21-02-05 22:21

in ceea ce priveste aspectul si confortul nu sunt de acord cu tine... e mult mai confortabil un oltcit chiar daca e cu 2 usi (are 2 da bune, adica se deschid amandoua :lol: ....)... bancheta din spate este asemanatoare cu cea a masinilor vest-europene, adica mai confortabila decat cele pe arcuri. Iar scunele din fata sunt mai fragile ce-i drept (fragil este de fapt materialul din care este facut, care se roade foarte rpd), dar sunt confortabile......
Iar la aspect... pufff! nici nu are rost sa mai scriu! Este vorba numai de gusturi! si cum ati zis si voi, gusturile nu se discuta!

SEBASTIAN 23-02-05 09:00

Terminati cu confortul la Oltcit.
E aberant numai de confort in Oltcit nu se poate sa vorbim.
E ca dracu si pozitia la volan, parca are pozitie de volan de camion, masina e mai ingusta...

Toto - BOD 23-02-05 09:13

:lol: :lol: asa e! nu pot sa-l numesti confort! dar ala care e, e mai tare decat la Dacie...

SEBASTIAN 23-02-05 16:49

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Toto - BOD\"
:lol: :lol: asa e! nu pot sa-l numesti confort! dar ala care e, e mai tare decat la Dacie...

Daca la Oltcit nu poti vorbi de confort la Dacia poti discuta de un minim de confort.
Asa spun si dimensiunile, iar scaunele alea ergonomice de Oltcit sunt studiate ca si cele din restaurantele cu trafic mare. Sa nu rezisti prea mult pe ele.
In comparatie cu Oltcitul Dacia are chiar fotolii.

pauladrian 23-02-05 17:03

pentru doua persoane oltcitul e mai comfortabil.eu am 1,83m si am stat bine in oltcit.este suficient loc pentru picioare.in spate e mai incomod.dar oricum banchetele sunt mai misto ca alea cu arcuri de la dacie. :cry: :cry:
ce nu imi place la oltcit e volanul.pozitia lui si faptul ca nu cred ca il poti substitui de exemplu cu un momo. :wink:
oricum cred ca dacia vs. oltcit nu pre merge din unele puncte de vedere deoarece oltcitul e o masina total diferita de dacie.ma refer la caroserie,dacia fiind 3 volume si oltcitul2.

Toto - BOD 23-02-05 20:25

volanul se schimba... cu mici modificari dar se schimba... Am vazut ca DESu` si l-a schimbat... XXSu`... nu stiu daca stiti masinile! Oricum XXSu` deja face parte dintre masinile modificate gros! O sa vin cu niste poze cu el in topicul \"Discutie despre Oltcit\" cand il prind! :D

pauladrian 23-02-05 20:40

eu unul singur am vazut acum 10 ani in timisoara dar arata beton.
oltcitul arata chiar bine tuningat.
avea scaune de golf gti,rotile foarte late cred ca erau 200 si ceva,latit in aripi,coborata garda etc.

Gabi 23-02-05 20:56

Eu am 1,87 si stau foarte bine la volanul Oltcitului.

paul: volanul se schimba; am vazut zeci de Oltcituri cu volanul schimbat.

pauladrian 24-02-05 00:25

da poate nu m-am exprimat bine.stiu ca probabil se poate clar.dar vroiam sa spun ca sistemul e un pic diferit.

SEBASTIAN 24-02-05 10:07

DACIA

2 Attachment(s)

Cum sa tunezi un Oltcit vrei sa-ti bati joc de bani?

pauladrian 24-02-05 10:22

sigur nu ai idee cum ar arata :wink:
nu sunt fun nici dacia nici oltcit dar am mai spus ca conserva aia de dacie e ca si cum as tuna un dulap :lol:
de ce nu recunoasteti ca dacia nu are nici o forma :?:
e antituning :wink: tuningata devine kitch fara sa vrei :lol:

aleks 24-02-05 11:38

eu nu iubesc oltcitul aproape deloc, dar am vazut niste masini frumos de tot aranjate. pe la mare faceau furori, se grupau cate 5-6 oltenesti :) si faceau toate capetele sa se intoarca dupa ele.
pe cand daciile... ce sa vorbim, sunt la furat total cu tuningul :)

Gabi 24-02-05 12:00

3 Attachment(s)
:lol:

Sebi: tu chiar sustii ca acele cutii de mai sus sunt tunate? Sau n-am inteles eu bine, si aici nu se vorbeste de tuning exterior... ?

Daca ala e tuning, asta ce mai e? :roll:

Gabi 24-02-05 12:33

4 Attachment(s)
Sebi: cate Dacii vezi vopsite in culori \"exotice\" ? Cameleon? Perlate? Eu am vazut UNA in Craiova, perlata, si da, e frumusica.

In curand, daca n-o fi aparut deja, o sa mai fie una rosie, culoare apropiata de cea a Oltcitului din mesajul meu anterior, cu aripi umflate, jante mari, etc. Nu zic \"NU, Dacia, orice i-ai face, tot urata e\", ca am spus-o si cu vreo 10 pagini in urma, fiecare cu gusturile lui, dar sa ajungi sa spui ca acele Dacii din anii 80 (sper sa nu gresesc) sunt TUNING pe langa Oltciturile din ziua de azi, mi se pare total deplasat. Sau vrei sa spui ca acele Dacii, pe langa Oltciturile din aceeasi perioara, erau tunate? Asa da, corect, 100 % adevarat.

PS: nu uita ca, la Craiova, A-ul a fost castigat de Seatul Ibiza verde, care a eliminat si Oltcitul cu numere de Giurgiu (care pana la Seat batuse tot) si Dacia Nova rosie cu vinyl pe ea, iar la Alexandria, acelasi Oltcit a batut tot, mai putin R 5-ul - asta pentru ca ziceai ca Oltciturile n-au facut nimic la curse.

All times are GMT +2. The time now is 01:40.

- Copyright 2026 4Tuning