![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Repet, tine de motoare si producatori.
In testele Golf 1.2 tsi 105 CP este superior din toate punctele de vedere Golfului 1.6TDi 105cp, de la placerea si comoditatea condusului, la eficienta. una din explicatii aici: http://www.autolatest.ro/stiri-masin...sel-vs-benzina Am mai citit un test intr-o revista de anul asta (Autobild sau AMS), cam mult de cautat, dar poate il gasesc si scanez. Pe de alta parte, 320D nu are concurenta. Deci sunt cazuri si cazuri, nu este o regula. Poate fi dieselul mai avantajos, sau poate fi benzina mai avantajoasa. |
Quote:
dar de A seis nu spune nimic testul? ca aia e masina suprema dupa unii baieti de la spalatorie. :) |
Eu nu inteleg de ce compara lumea benzina aspirat cu diesel turbo. In ziua de azi tehnologia este avansata la ambele motorizari.
Din punctul meu de vedere, asta la cilindree mai mica cum avem majoritatea din noi, idealul este un benzinar turbo. In acest caz singurul avantaj al unui diesel este consumul, repet, singurul. Iar cine zice ca un benzinar turbo consuma astronomic cred ca nu a condus unul. Exemplu, am condus 2000km eu cu un Leon 1.8t 1M si altcineva cu un C-class 220cdi W203. La final am calculat si eu am platit in plus cu 20%. Nu mi se pare o diferenta mare deloc avand in vedere avantajele. Concluzia mea: iti iei diesel daca faci multi km si te folosesti de masina sa te duca din punctul A in punctul B, sau daca nu esti pasionat de masini si vezi masina doar ca pe un obiect cu care iti faci treaba. Benzinar pentru restul. |
Quote:
http://www.zeperfs.com/en/duel85-393.htm |
Quote:
domnul steffan,s-a mai discutat mai sus diferenta de costuri diesel cu benzina,deci diferenta nu este un pachet de tigari....intr-adevar nu are nimeni masina ca a ta puternica pe benzina care si consuma mai putin ca un diesel......inca ma gandesc cum poti sa crezi ca masina ta consuma la fel ca un diesel.....si eu unul folosesc aproximativ toata puterea masinii de fiecare data cand merg cu masina(atunci cand permite traficul),pentru ca nu mi-am luat masina sa ma duc la piata sau sa ies sa casc gura prin oras si sa incurc circulatia.... |
Quote:
|
la cum merg eu cu ea am consum de 14-15 in oras dar nu o menajez deloc. iar incepi sa o iei pe aratura si sa scoti aberatii din tastatura, racer mic ce esti. ti-ai luat 1.6 benzina 105 cai ca sa faci curse?:lol: bravo tie, logan killer =))) esti genul de sofer care pana nu iti taie alimentarea nu schimbi viteza?
|
Quote:
uite un exemplu, ce zici ti se pare rezonabil 9secunde de la 80-120? https://www.youtube.com/watch?v=niiOxfO14LE https://www.youtube.com/watch?v=AfiRBb2fBlg |
Quote:
ti-ai luat o masina de 10 ani si crezi ca ti-ai luat vreo racheta,nu ne mai lauda trompeta ta ca nu ne intereseaza..... cand aveam masina de 150+,tu ieseai pe strada si aratai masinile cu degetul.... |
tare curios sunt sa vad si in realitate persoanele astea cu gura mare si fara o chiftea in burta de pe forum...
mi-am luat masina asta pt ca mi-a placut cum se conduce si cum arata. daca vreau sa consume mult, consuma, daca vreau sa fie decenta, este. tu vad ca te lauzi ca folosesti masina aia de 105 cai la potential maxim (eu iti zic ca nu prea o faci ca nu mergi tu nicaieri constant cu minim 4000 ture. hai da-te jos din rolls ca s-a terminat visul si au disparut si masinile tale, inginere care abia tii covrigu in mana :) |
Quote:
iar vizavi de discutiile pe forum m-am convins nici macar nu esti in stare sa citesti posturile de la inceput sa vezi ca ma refeream la un diesel,nu ma refeream la mortaciunea aia de 105 cai,care are 40.000 km nu 200.000 cat are probabil ligheanul ala al tau.....si cu aia merg in 5000-6000 ture constant pentru ca stiu,daca tu nu esti in stare,sa stii ca nu toti si-au luat prima masina in 2012. |
Quote:
Quote:
La 80 km/h am 3000rpm, cuplul maxim e la 3800. Quote:
Crezi ca nu mi-ar placea un 3.0 diesel care sa consume cat a mea dar sa aiba 200+ cai? Pana una alta, prefer un 1.4 benzina unui 1.4 diesel. |
Quote:
|
Intre 6.5 si 7 la mers mai agitat.
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:36. |
|
- Copyright 2026 4Tuning