![]() |
Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
niste gunoaie asta e cuvantu potrivit ...
|
era de asteptat numai in romania se face asa... taxe si legi ilegale facute peste noapte in favoarea unora care si asa au bani sa ii intoarca cu excavatorul si noi astia "fraierii" suntem obligati sa le respectam...
|
ba, da astia chiar isi bat joc de noi....astia din guvern chiar ne cred prosti prostilor?:?::?:
|
eu zic sa ne luam toti dacii 1300 pt care nu platim taxa, sa le spargem tobele si sa ne plimbam in juru parlamentului cu ele.
|
Sa vedeti voi, de nu reface taxa din vara, si dupa aceea ne arde pe toti(proprietari de masini) la impozit,ca, domn'e poluezi platesti...
Ia uitati aici taxa desteapta: Poate că ai noştri aşteaptă să ia exemplul nemţilor care sunt pregătiţi să adopte o nouă legislaţie în ce priveşte poluarea: prima de casare de 2.500 euro şi o taxă auto de poluare, depinzând de emisiile de CO2. Oare la ei cum va fi? Una dintre propuneri se referă la prima de casare, de 2.500 euro - deci de 2,5 ori mai mare ca la noi. Aceasta va fi oferită oricui are o maşină de cel puţin 9 ani vechime şi înmatriculată în Germania de cel puţin şase luni. Pentru cei care cred că nemţii au doar maşini noi, este bine de ştiut că estimările guvernului susţin că parcul auto din Germania are o vârstă medie de 8,5 ani vechime! Aproximativ 3,8 milioane de maşini au între 16 şi 25 de ani, ceea ce îi face pe guvernanţi să spere că această primă de casare va scoate din uz circa 300.000 de maşini anual. Dacă Dacia va avea un preţ de bază în Germania sub 8.000 euro, ca în Olanda, înseamnă că nemţii, prin programul primei de casare, vor putea lua o Dacia Sandero, de exemplu, cu numai 5.500 euro. O altă măsură, destul de controversată şi la ei, este adoptarea unei taxe auto pe emisii CO2. Dacă unii susţin ideea unei taxe fixe, se pare că guvernul înclină balanţa spre soluţia unei taxe proporţionale cu nivelul de emisii CO2. Astfel, pentru maşinile cu emisii CO2 sub 120 g/km, această taxă va fi fixă şi modică, dar va creşte cu 2 euro pentru fiecare gram, urmând a intra în vigoare cel mai târziu în iulie 2009. Bineînţeles, pentru maşinile înmatriculate după această dată... Sursa: promotor |
ORICUM VA FI NASPA. TAXA DE POLUARE ANUALA,TAXA LA PRIMA INMATRICULARE,RCA S-A MARIT,IMPOZITUL ,ROVINIETA,POATE BAGA SI O TAXA PE POLUAREA FONICA,IN FUNCTIE DE CITI DB SCOATE MASINA,TAXA DE TONAJ,TAXA PE CULOAREA MASINI ( DACA NU SINT TOATE GALBENE) ,TAXA PE MUZICA CARE O ASCULTI IN MASINA . ASTA E ,NOI SA FIM SANATOSI SA PUTEM PLATI . SA TRAITI BINEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!1
|
Mie in 19 imi expira numerele....ce dracu' sa fac?
|
au bulgarii destule numere si pt noi
|
Clar suntem singura tara in care se poate intampla asa ceva... chiar nu e nimeni in masura sa ia o decizie?
revolutione!!! |
sa stii ca m-am gandit si la varianta cu bulgarii...lasa frate ca platim la altii...si circulam aici
|
Quote:
|
nesimtire putin zis.......................
|
la mine mai sunt 8 zile si expira numerele rosii,dar tot nu o inscriu in romania,pai pe ce sa dau 2000 - 3000 E?La RAR la noxe e euro 2 dar dupa seria de caroserie e NON EURO,asa ca mi-au dat non euro,deci ei nici macar nu tin cont de norma de poluare vor doar sa ia banii si gata.Mai bine cu riscuri ma duc si o inscriu in bulgaria decat sa le dau lori banii mai bine o dau cu mana mea la unu pe care nu il cunosc si tot mai merg cu ea.LA CE MAMA MASI MAI FAC RAR DACA NU TIN CONT DE CE NOXE ELIMINA MASINA SA IA BANII VA SPUN EU.
NICIODATA NU VOR SCOATE TAXA SI NICI NU O VOR MICSORA PREA MULT ASA CA TRAIASCA VECINII CA NOI SUNTEM FRAIERI SI NU STIM CUM SA LUAM BANII |
Domnul presedinte nu se implica deloc ? sau e si el actionar la vreo firma ?
|
Pe domnul presedinte nu cred ca il intereseaza,vapoarele nu se imatriculeaza. In schimb Rar-ul din Timisoara a tinut cont de Euro,cel putin la varul meu care a imatriculat un Golf 3 vr6 2.8 12v an 1992 cu 1000E in 14 dec 2008.
|
Banuiesc ca pe o parte isi trage si el cate o foitza ca daca nu ar face si el ceva....
|
ce excrocherie mai tata...-'tule muma de ciumegi,ministrii de ce circula cu masini straine si eu vreau tot la fel,decat sa-mi cumpar o Dacie cu 5-6 mii Euro fara nici o dotare mai bine imi cumpar una straina cu 2-3 mii Euro cu mai multe doatari si daca am grija de ea ma tine cat una noua,da o Dacie dupa 15-20 ani ii praf.
|
e tzara bananiera gen somalia sau bangladesh oricum dau legi ca le respecta doar prostii.. si eu am dacie din 1992 mie teama ca de la anu voi la plati la taxe si impozite de o sami sara capacele dar oricum nici tomberon de dacie noua nu imi iau si asa mai astept pana strang bani de un euro 4 micut si dau dacia la piese..bine ca in germania se poate sa dea 2500 de euro prima de casare si au salarii de peste 1000 la noi debea iti da 800 la salariu mediu de 200 de euro..sa le deie la umbrarescu casuneanu la bechtel la videanu la toti hotii
|
sunt invidiosi ca o sa isi ia lumea masini ca a lor...INVIDIAAA:))
|
Raul nu se compara o dacie care noua e 6000 de euro(la banii aia,fara suparare,ce dotari sa aibe ?!) cu una care cand era noua a costat mult mai mult decat dacia noua,vorbim de dotari,si dacia aia nu e facuta pentru curse.
Trafy-vr6 nu si-a tras nici o foitza,doar a platit ce a avut de platit,a zis decat 3000 de euro mai bine 1000 de euro,si a luat in calcul treaba cu Bulgaria dar si acolo 500 euro imatriculat sau poate mai mult nu stiu cat e pentru 170 cp,asa stie ca a dat 1000 si e in Ro imatriculata,fara drumuri pana in Bulgaria.. |
StreetStyle22 te rog frumos imi permit sa te completez: la o masina inmatriculata la Bulgari pana in 170cp platesti maxim 200-250 E cu toate taxe rovinieta si alte rahaturi ITP la ei...bla bla...la peste 170cp....oricum e mai ieftin decat actuala taxa la noi acum cea de 3 ori mai mare. Mai am un post pe undeva pe 4tuning referitor la înmatricularea pe la "vecini". Oricum decat sa le dau taxe la aistia "ai nostrii" prefer sa ma duc mai la Varna si sa-mi tin opelul astra g luat cu 4000 de Euro de la ei cu Euro 3 pe el....ma cista maxim 100 de euro asigurare+ITP+rovinieta la ei. Nu mai credeti in baliverne cu luatu masinilor de bancile bulgare bla bla...eu la a mea am contract de vanzare-cumaprare si procura+restul actelor...deci nu au cum sa mi-o ia din fata blocului daca bulgarul de la care am cumparat-o am convenit sa ramana pe numele lui o perioada.
|
Atat ca e o problema: daca intri tu sau unul ca tine in mine, caoricine poate gresi, mi-a pus Dumnezeu mana in cap, umblu juma'te de an pe la asigurari sa-mi recuperez banii...
|
Problema e ca suntem din Timisoara,si un drum pana acolo era mult plus cum zicea si aleks.Pana la urma e bine si asa,totusi la un motor de 2.8 nu poti sa il imatriculezi ca pe unul de 1.4.
Sa revenim la topic,taxa,ar trebui inchis topicul,doar daca nu se redenumeste in Taxa de prima imatriculare.Ca guvernul tarbouceanu a apus. |
e si asta o chestie.
On: Nu a mai zis nimeni nimic ? ca azi am uitat de TV.... |
O taxa care ingradeste un drept al nostru, nu poti alege ce iti doresti ca trebuie sa platesti, Loganul este necompetitiv pe piata daca i-au scazut vanzarile din cauza importurilor de auto SH.
Si sa fim sinceri, un SH de 4-5 ani nu polueaza cat un logan, incadrat in aceeasi cilindree. UN ABUZ SUSTINUT DE UN GUVERN "DEMOCRAT" |
Quote:
|
Anul trecut la sfirsit ,guvernul a fost dat in judecata de CSC ( COMISARIATUL PENTRU SOCIETATEA CIVILA) si au cerut eliminarea taxei. In 20 ian parca,au o noua infatisare la curtea de apel bucuresti. POATE AVEM NOROC.
|
Quote:
De unde comparatia asta ? e imposibil ca o masina de 4-5 ani sa polueze mai putin ca o masina noua ! Am inteles ca suntem revoltati si e normal dar aici nu ai dreptate |
fiatu meu stilo 1.6 16v de 8 ani are emisile de co2 179.0 g/km....iar dacia logan 1.6 16v are CO2 (g/km): 178 deci diferenta nesemnificativa chiar date luate de pe CARFOLIO nu din burta......cam mica diferenta nu???bine in realitate este clar ca a mea polueaza mai mult ....insa pe hartie datele nu stau chiar asa8)
|
Quote:
iar cu s.h.-ul de 5 ani care nu polueaza cat un logan nou... presupun ca la tine pe bancul de probe alea au fost valorile comparative care ti-au iesit, la rar insa ma indoiesc de faptul ca ar fi cum spui tu :) |
domnilor, ma tem ca guvernul e chiar prea putin interesat de poluare de fapt. oricum, domnii contabili-politruci-oportunisti de acolo habar nu au cu ce se maninca gradul de poluare real. tot ce ii intereseaza sint cifrele. caci sint lucruri de care se pot folosi, vizibile, dovedibile si lizibile. statisticile sint cele mai mari arme pentru cei ce abuzeaza de situatii de gen. eu nu ma mir ca e cum e. in 20 de ani au luat ce au putut de pe tara asta. acum incepem sa dam de fundul sacului. am vrea incasari ca germania, cu rata de dezvoltare ca somalia. normal ca vor trebuii sa ia taxe si pe zborul mustelor. iar scandalul si milioanele de variante apar din cauza totalului neprofesionalism al celor care alcatuiesc documentatiile, la modul in care sintem obisnuiti sa o faca, doar lucreaza in ministere, si anume dupa ureche.
|
asta seara se fac 2 zile de cand trebuia sa se lamureasca cu taxa.....si nimic....continuam sa speram ?:))
|
Quote:
|
sincer eu as vrea sa scoata taxa macar o luna,ca sa poata macar cei care au adus masini deja din afara sa si le inscrie,am un tovaras care recent si-a luat un z3 alb frumos rau,cu bani putini (bn are si parti bune si parti rele k l orice masina) dar chestia este urmatoarea:el a dat in jur de 3-4.000 pe el si mai plateste cva d genu 6000 taxa,asta e prea de tot......dar sunt si de acord sa o reintroduca deoarece in ultimul timp am vazut la golf3,ursuleti,megan-uri si multe altele de mi s luat,vreau si eu un ursulet dar cand o sa am banii o s imi iau din tara.......
|
sa tot mergem la vot oameni buni ... bine k nu am fost....
|
Quote:
|
Quote:
Poate ca unul sau altul strange de doi ani la pusculita ca sa isi poata lua un bmw,vw etc iar acum statul roman il obliga sa cumpere dacia...asta e democratie ? |
:DEu am o CORSA B platesc acum 426euro..si dak se detripleaza 142.. astept sa se dea inapoi..:sad:ce ati mai auzit??O SCOATE NU O SCOATE?macar sa o faca mica cum a fost..8)
|
o scoate si o baga in impozit , te-ai scos :)
|
pai e bine sa o dea inapoi,sa o faca normala detripleze.si la impozit o baga in functie de venit prop si masina?sau!explicati mai bine, ca aia in Ziare ocolesc raspunsul si degeaba vorbesc 3pagini ca de fapt nu intelegi nimik..:sad:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:15. |
- Copyright 2026 4Tuning