Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

kowally 12-07-11 14:16

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

Va salut pe toti . Am reusit sa citesc tot topicul si am invatat o "galgaie" de lucruri noi si metode de aplicare a fibrei de sticla.Vad ca multa lume e cam nedumerita si nu stie ce sa puna peste spuma , polistiren inainte sa puna rasina ca sa nu se topeasca.In acest topic am vazut k se pune scotch de hartie ( 2-3 straturi), folie de aluminiu (cea din bucatarie) sau chit auto intr-un strat subtire (chitul fiind cel mai scump si singurul pe care poti sa il pui pe un spoiler intreg numai din spuma).Am un prieten care a lucrat cu fibra de sticla cativa ani buni in Italia, facea pozitivul din ciment sau polistiren spoi facea negativul adik matrita din fibra si apoi pozitivul final tot din fibra si mi-a spun ca peste polistiren se dadea cu o vopsea pe baza de apa dar nu stie numele pt ca se lucra acolo cu cantitati industiale sau se mai poate da si cu lavabil cu teflon in 4-5 straturi.Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1.Stie cineva ce fel de vopsea este cea pe baza de apa?
2.A mai dat cineva cu lavabil peste spuma sau polistiren si apoi cu rasina?
3.Pana la urma gelcoatul unde se foloseste si pt ce pt ca este singurul produs pe care nu l- am inteles.Ms mult;)

O sa ma apuc cu baiatul care a fost in italia si mi-a explicat in mare cum sta treaba cu fibra de sticla sa facem niste spoilere la masina mea si o sa fac cat mai multe poze si filmulete in care va arat cum se fac multe chesti;).Dar pana atunci astept raspuns macar la intrebarea 3.

dice18 24-07-11 12:55

salut ... este prima data cand postez pe forum4tuning, deci sunt nou ... am si eu cateva nelamuriri legate de folosirtea fibrei de sticla ... eu am o laguna 2 , si vreau sa incep sa o modific, dar dupa cum bine vedeti k sunt roman vreau si eu ( mult bun si ieftin ) asa k m-am gandit la varianta fibra de stica ... vreau sa stiu un primul rand ce trebuie sa fac sa se prinda fibra de plastic , caaaa vreau sa incep cu bara de fata , adica daca tot stric ceva mancar sa fiu mandru k se vede :))) ...

d&emy 12-08-11 21:45

7 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by kowally (Post 4460199)
Va salut pe toti . Am reusit sa citesc tot topicul si am invatat o "galgaie" de lucruri noi si metode de aplicare a fibrei de sticla.Vad ca multa lume e cam nedumerita si nu stie ce sa puna peste spuma , polistiren inainte sa puna rasina ca sa nu se topeasca.In acest topic am vazut k se pune scotch de hartie ( 2-3 straturi), folie de aluminiu (cea din bucatarie) sau chit auto intr-un strat subtire (chitul fiind cel mai scump si singurul pe care poti sa il pui pe un spoiler intreg numai din spuma).Am un prieten care a lucrat cu fibra de sticla cativa ani buni in Italia, facea pozitivul din ciment sau polistiren spoi facea negativul adik matrita din fibra si apoi pozitivul final tot din fibra si mi-a spun ca peste polistiren se dadea cu o vopsea pe baza de apa dar nu stie numele pt ca se lucra acolo cu cantitati industiale sau se mai poate da si cu lavabil cu teflon in 4-5 straturi.Intrebarile mele sunt urmatoarele:

3.Pana la urma gelcoatul unde se foloseste si pt ce pt ca este singurul produs pe care nu l- am inteles.Ms mult;)

O sa ma apuc cu baiatul care a fost in italia si mi-a explicat in mare cum sta treaba cu fibra de sticla sa facem niste spoilere la masina mea si o sa fac cat mai multe poze si filmulete in care va arat cum se fac multe chesti;).Dar pana atunci astept raspuns macar la intrebarea 3.

de ce nu folosesti hidro izolatie pt terase,am scris anterior cum folosesc eu si este ieftina o gasesti pe totate santurile(magazine).succes.(poze de la facerea lumi....(inceputurile mele timide..._

julaikos 12-08-11 22:26

Ai muncit ceva la consola aia,pacat ca intre display si schimbator a ramas prea simpla...poate trebuia pus lcd-ul mai jos o idee ;)

kowally 12-08-11 22:34

Quote:

Originally Posted by d&emy (Post 4523804)
de ce nu folosesti hidro izolatie pt terase,am scris anterior cum folosesc eu si este ieftina o gasesti pe totate santurile(magazine).succes.(poze de la facerea lumi....(inceputurile mele timide..._

Daca ii dadeai o culoare mata ii statea cel mai bine. Am o nelamurire.

La ce se foloseste gelcoatul ?

cristi_timidu 13-08-11 13:04

pentru a nu se lipi fibra de matrita.
daca matrita este bine finisata gelcoatul va face ca si produsul final sa fie cam la fel de finisat deci mai putin de munca la finisare

kowally 13-08-11 21:50

Eu lucrez acum la spoilerul asta https://forum.4tuning.ro/657-fibra-st...ml#post4525308 si ma gandesc sa fac in felul urmator:

1.Sa termin de finisat spoilerul .
2.Sa dau cu vopsea sa fie lucios.
3.Sa dau vreo 5-6 straturi de ceara de parchet sau demulant dar tot la ceara cred ca raman.
4.Sa fac matrita.
5 apoi in matrita sa dau vreo 2-3 straturi de gelcoat ca sa nu se lipeasca fibra
6.sa torn spoilerul tot cu fibra de sticla.

e bine ce fac?

d&emy 14-08-11 09:21

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4523878)
Ai muncit ceva la consola aia,pacat ca intre display si schimbator a ramas prea simpla...poate trebuia pus lcd-ul mai jos o idee ;)

asta era treaba proprietarului si gustul lui,de muncit am facut acel int. in 2LUNI,DAR ziua aveam si alt servici,ca aveam familie de intretinut,bord panouri portiere, modificat frana de mina,modificat volan,schimbatorul de viteze, plafon nou cu fante pt monitoare,boxe,montaj scaune(ford cuga si la alea cind leam legat curentul mia explodat air bagul in cap de era sa fac diareie de spaima)consola spate ETC... deci absolut tot interiorulPozele nu sunt clare ,nu eu leam facut,acum leam gasit pe internet,findca proprietarul sa suparat ca nu iam facut si exteriorul deoarece am plecat in afara.da intradevar pacat ca baiatul mia adus doar tampenii sa montez si asta a stricat fffff mult la aspect(munca mea)Oricum comentariile de la tine ma fac sa fiu mindru.MULTUMESC

d&emy 14-08-11 09:23

Quote:

Originally Posted by kowally (Post 4523895)
Daca ii dadeai o culoare mata ii statea cel mai bine. Am o nelamurire.

La ce se foloseste gelcoatul ?

am scris era la inceputul LUMI...,daca iti vine sa crezi,am vopsit acel int. cu aspiratorul.....culorile si lea ales proprietarul....

B-66-FYB 14-08-11 18:38

Quote:

Originally Posted by kowally (Post 4525316)
Eu lucrez acum la spoilerul asta https://forum.4tuning.ro/657-fibra-st...ml#post4525308 si ma gandesc sa fac in felul urmator:

1.Sa termin de finisat spoilerul .
2.Sa dau cu vopsea sa fie lucios.
3.Sa dau vreo 5-6 straturi de ceara de parchet sau demulant dar tot la ceara cred ca raman.
4.Sa fac matrita.
5 apoi in matrita sa dau vreo 2-3 straturi de gelcoat ca sa nu se lipeasca fibra
6.sa torn spoilerul tot cu fibra de sticla.

e bine ce fac?

salut
nu se da cu gelcoat in matrita . gelcoatul se folosesste la crearea matritei
dupa ce ai pregatit piesa cu ceara si alcool plivinilic se dau doua ,trei straturi de gelcoat care dupa aia se armeaza cu fibra de sticla
la final dupa ce se decofreaza matrita va avea acelas luciu ca si piesa pe care s-a turnat

Bogyciu 14-08-11 19:10

Se poate si cu gelcoat dat in matrita si armat cu fibra sa iasa piesa finala. Sa nu uitam ca barcile (de unde a plecat turnatul in fibra) au strat de gelcoat la suprafata.

Ce zice kowally e putin ambiguu, la 5. In matrita se da cu demulant (ceara) ca sa nu se lipeasca fibra sau gelcoatul, sa se poata desprinde piesa finala.

kowally 14-08-11 20:21

Quote:

Originally Posted by Bogyciu (Post 4526698)
Se poate si cu gelcoat dat in matrita si armat cu fibra sa iasa piesa finala. Sa nu uitam ca barcile (de unde a plecat turnatul in fibra) au strat de gelcoat la suprafata.

Ce zice kowally e putin ambiguu, la 5. In matrita se da cu demulant (ceara) ca sa nu se lipeasca fibra sau gelcoatul, sa se poata desprinde piesa finala.

Ai dreptate, asa am vrut sa fac inainte sa imi spuna cristi_timidu "pentru a nu se lipi fibra de matrita. "

De ceara de parchet fac imediat rost pentru ca gasesc la orice magazin, dar alcool plivinilic de unde iau ca nu am auzit e asa ceva?Alcoolul asta il amestec cu ceara sa le dau separat?

doragon 21-08-11 17:39

salutare, as vrea si eu sa modific o bara de fabia in sensul ca vreau sa ii scot bandourile si sa il las putin mai "clean" asa. puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, cam ce imi trebuie? am vazut ca acele goluri care raman pot sa le umplu cu spuma dar de acolo ce trebuie sa mai fac si ce imi mai trebuie? multumesc anticipat

kowally 21-08-11 17:49

Chestia asta s-a mai explicat de 1000 de ori.Daca va trebui sa explicam la fiecare user care pune aceasi intrebare ce trebuie facut inseamna ca acest topic a avea 10000 d pagini.

https://forum.4tuning.ro/657-fibra-st...ra-sticla.html

doragon 21-08-11 17:54

ok mersi si...scuze nu prea am timp sa caut scuze inca o data

pictorashu 21-09-11 00:24

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by kowally (Post 4460199)

da,merge dat cu lavabil peste spuma poliuretanica,am folosit acum 2 zile in loc de hidroizolatie,si merge perfect,am dat cu pensula foarte bine peste toate gaurelele,apoi am slefuit putin si am batut fibra.o sa urc si o poza k dovada.

.UTH. 26-09-11 18:52

Quote:

Originally Posted by pictorashu (Post 4597224)
da,merge dat cu lavabil peste spuma poliuretanica,am folosit acum 2 zile in loc de hidroizolatie,si merge perfect,am dat cu pensula foarte bine peste toate gaurelele,apoi am slefuit putin si am batut fibra.o sa urc si o poza k dovada.

ti-ai unit bara de aripa pe astra aia ? daca da... o sa iti para tare rau... in timp o sa iti crape si o sa se vada urat rau..

pictorashu 26-09-11 21:04

Quote:

Originally Posted by .UTH. (Post 4608039)
ti-ai unit bara de aripa pe astra aia ? daca da... o sa iti para tare rau... in timp o sa iti crape si o sa se vada urat rau..

am fost constient de acest lucru,asa ca deja am crapat-o eu acum,am unit-o la inceput ca sa o pot face acum sa para dintr-o bucata daca ma intelegi, sa nu mai existe spatiu asa vizibil intre aripa si bara. o sa urc cateva poze cand va fi gata. mersi pentru sfat oricum,apreciez!

popasan 14-11-11 13:56

1 Attachment(s)
Cine imi poate da si mie niste sfaturi, cum pot face grila dintr-o bucata? sa fie continua...

.UTH. 16-11-11 10:06

Quote:

Originally Posted by pictorashu (Post 4608367)
am fost constient de acest lucru,asa ca deja am crapat-o eu acum,am unit-o la inceput ca sa o pot face acum sa para dintr-o bucata daca ma intelegi, sa nu mai existe spatiu asa vizibil intre aripa si bara. o sa urc cateva poze cand va fi gata. mersi pentru sfat oricum,apreciez!

am inteles... in cazul asta bafta la proiect... si sa nu faci tiganie... ca e plina tara asta de kitsch-uri :lol:

LUCAMAX 23-11-11 09:09

1 Attachment(s)
Ma poate ajuta cineva cu confectionarea unui difuzor spoilar spate pt e classe ca in poza atasata ...

BDYx 23-11-11 10:41

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by MaTzA (Post 582414)
m-am intalnit cu fiat_uno...s-am tras niste pleoape....sa vedem ce iesi in continuare :D

da'mi si mie o idee ce ar fi mai bine sa imi fac pleoape sau sa imi fac un bad boy look la un fiat ca si cel la care i'ai facut tu pleoapele sau mai bine atasez o poza sa vezi

hitano 30-11-11 12:33

salutare sunt nou pe forum si v-as ruga daca ma puteti ajuta cu o problema
am citit pe aici cite ceva dar nu prea am gasit nimic referitor la ce vreau io
as vrea sa imi confectionez un eleron ca cel de mai jos dar nu prea stiu cum
as putea sa fac matrita la aceasta piesa ? as vrea sa o fac din fibra de carbon sa sticla . se poate face asa ceva ? sau cum as putea altfel sa il fac ?
mersi , stima ........
http://www.magnatuning.ro/ro/product...n-1M-Eleron-RX

jDemian 21-12-11 07:56

Lansez si eu o intrebare de amator. Dupa ce am scos bara finala din matrita, matrita respectiva va inlocuii bara originala. Ce grosime ar trebuii sa aibe ca sa suporte greutatea numerelor si a 2 proiectoare medii.
Bara noua din fibra va fi prinsa in suruburi la fel ca bara originala, da?
Sper sa nu fie foarte deplasate intrebarile.

BDYx 21-12-11 09:16

Quote:

Originally Posted by jDemian (Post 4788416)
Lansez si eu o intrebare de amator. Dupa ce am scos bara finala din matrita, matrita respectiva va inlocuii bara originala. Ce grosime ar trebuii sa aibe ca sa suporte greutatea numerelor si a 2 proiectoare medii.
Bara noua din fibra va fi prinsa in suruburi la fel ca bara originala, da?
Sper sa nu fie foarte deplasate intrebarile.

din cate stiu eu bara finala care ai scos-o din matrice aceea va fi bara care o vei pune pe masina doar ca trebuie sa faci si partea din spate a aceeasi bari ceea care vine prinsa pe masina sa ai sistemul de prindere ca pe bara originala pe care o vei prinde tot cu fibra de sticla de partea din fata a barii si va fi suficient de rezistenta pentru numere si proiectoare acuma ramane de vazut la numarul de straturi pe care le ai aplicat pe partea din fata a barii

sper sa iti fie de folos informatia

daca gresesc ii rog pe cei mai experimentati si mai mari cunoscatori sa ma corecteze

Quote:

Originally Posted by pictorashu (Post 4597224)

te asteptam cu poza sa vedem ce a iesit
interesanta chestia cu lavabilul

DonQuijote 15-01-12 09:10

Quote:

Originally Posted by viviesp (Post 106112)
Ok, ma bucur ca ni te-ai alaturat! Mai avem nevoie si de oameni de-astia \"cunoscatori\".
Ce-am inteles de la tine, este ca am cam trecut pe langa pericol, la faza cu intaritorul, eu unu puneam la 1L de rasina - 10 ml de intaritor, il amestecam bine si dadea in culoarea roz, il puneam pe fibra si imi mai ramanea de obicei putin pe fundul sticlei (taiam o sticla de 2L), care am observat ca se intarea si frigea \"ca draq\". Mai mult de atat nu mi s-a intamplat. In ce cazuri ar putea face BUM?

Pai puneai prea mult intaritor ! Din cauza aceasta reactia dintre nextrapol si intaritor era instantanee . Bine ca nu ti-a luat foc ! Din cate stiu eu se pun 2 grame de intaritor la kilogramul de nextrapol.:D

astra sedan 17-01-12 17:04

Salut,imi puteti spune si mie pas cu pas cum se face o capota bad boy.Miam cumparat fibra si tot ce trebuie dar nu sunt sigur k stiu exact procedura .va multumesc

mrsns92 17-01-12 21:11

1 izoleaza farurile cu banda de scoci sau banda de vopsitorie (dai mai multe straturi de banda pentru ca in viitor fibra sa nu iti zgarie farul ,vei lasa o toleranta de cativa mm)
2 polizeaza sau slefuieste cu hartie abraziva de P80
3 pregateste fibra(adica o vei taia servetele la dimensiunea dorita )
4 pregateste rasina +intaritor(nu pune mult intaritor daca esti incepator sa nu strici material) pt a fi aplicata pe capota
5 dupa ce ai slefuit capota in locurile unde vrei sa bati fibra ,vei degresa cu degresant sau benzina
6 dupa degresare vei aplica un strat de rasina cu pensula :D apoi vei aplica fibra
7 dupa aplicarea primului strat de fibra vei indeparta toate bulele de aer vizibile din inderiorul acesteia ,vei lasa cam 15 min apoi vei aplica cel de-al doilea strat si la acesta indepartezi bulele de aer vizibile (minim 2 straturi folosesc eu ,nu stiu cat folosesc ceilalti)apoi vei lasa sa se intareasca complet
8 dupa intarirea completa a fibrei vei slefuii cu hartie abraziva de P80 apoi vei sufla (cu pistolul de aer), degresa si vei aplica chitul
9 dupa alicarea si intarirea chitului vei slefui cu hartie abraziva de P80,P120,P240,P320 asta este la manual si daca slefuiesti la excentric P80,P120,P240 apoi aplicarea fellerului(vei izola botul masinii pana la parbriz)
10 dupa uscarea fillerului vei slefuii cu hartie abraziva de P800 la apa sau P400/P500 la excentric
11 aplicarea vopselei si a lacului
12 sperca sa-ti fie de folos sfaturile mele

astra sedan 18-01-12 12:24

Quote:

Originally Posted by mrsns92 (Post 4832814)
1 izoleaza farurile cu banda de scoci sau banda de vopsitorie (dai mai multe straturi de banda pentru ca in viitor fibra sa nu iti zgarie farul ,vei lasa o toleranta de cativa mm)
2 polizeaza sau slefuieste cu hartie abraziva de P80
3 pregateste fibra(adica o vei taia servetele la dimensiunea dorita )
4 pregateste rasina +intaritor(nu pune mult intaritor daca esti incepator sa nu strici material) pt a fi aplicata pe capota
5 dupa ce ai slefuit capota in locurile unde vrei sa bati fibra ,vei degresa cu degresant sau benzina
6 dupa degresare vei aplica un strat de rasina cu pensula :D apoi vei aplica fibra
7 dupa aplicarea primului strat de fibra vei indeparta toate bulele de aer vizibile din inderiorul acesteia ,vei lasa cam 15 min apoi vei aplica cel de-al doilea strat si la acesta indepartezi bulele de aer vizibile (minim 2 straturi folosesc eu ,nu stiu cat folosesc ceilalti)apoi vei lasa sa se intareasca complet
8 dupa intarirea completa a fibrei vei slefuii cu hartie abraziva de P80 apoi vei sufla (cu pistolul de aer), degresa si vei aplica chitul
9 dupa alicarea si intarirea chitului vei slefui cu hartie abraziva de P80,P120,P240,P320 asta este la manual si daca slefuiesti la excentric P80,P120,P240 apoi aplicarea fellerului(vei izola botul masinii pana la parbriz)
10 dupa uscarea fillerului vei slefuii cu hartie abraziva de P800 la apa sau P400/P500 la excentric
11 aplicarea vopselei si a lacului
12 sperca sa-ti fie de folos sfaturile mele

multumesc pentru explicatia ta ,am inteles perfect absolut totul insa am o intrebare .ii aud pe muti k fac capota sandwick adica mai pun fibra si in interiorul capotei ,crezi ca ii da o rezistenta mai mare sau nu are rost sa complicam treaba .multumesc :hug:

valyh 18-01-12 12:59

normal ca are rezistenta mai mare daca pui si pe dedesubt. si la bad boy-urile din tabla se pune o fasie pe dedesubt, ca intaritura ;)

astra sedan 18-01-12 13:13

Quote:

Originally Posted by valyh (Post 4833826)
normal ca are rezistenta mai mare daca pui si pe dedesubt. si la bad boy-urile din tabla se pune o fasie pe dedesubt, ca intaritura ;)

si dedesupt se pune 1 singur start sau mai multe .apar probleme la inchiderea capotei ?

valyh 18-01-12 13:19

nu apare nici o problema fiindca pui doar la imbinarea capotei cu prelungirea...e de ajuns si un strat...conteaza oricum

kowally 18-01-12 13:27

Quote:

Originally Posted by astra sedan (Post 4833847)
si dedesupt se pune 1 singur start sau mai multe .apar probleme la inchiderea capotei ?

Ai grija sa slefuiesti capota si pe dedesubt daca pui fibra ca sa se lipeasca bine si ar trebui sa dai vopseaua de tot jos , si pe exterior si pe interior ca poate ai vopsea proasta pe capota si cand o ridici sa nu se dezlipeasca fibra.

willie 18-01-12 22:06

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 658137)
rasina nu se impaca bine cu polistirenul.In plus desi pare usor de finisat ,pacatuieste prin finisaje care nu le poti face de precizie.Rasina uneori se incalzeste f. tare si topeste polistirenul.
O solutie ar fi sa tapetezi matrita de polistiren cu ciment folosit la montajul faiantei,etc,mult mai ieftin decit chitul ,si care se prelucreaza usor cu o freza adecvata.

turbojack si pt matza..eu am incercat si mi-a si iesit...aduci la forma care vrei spuna sau polistirenu(cel mai bun cel exterudat) apoi dai cu aracet o mana sau 2(e si termo izolant si hidroizolant- nu trece rasina prin el)....sa stiti ca merge

kowally 19-01-12 18:11

Quote:

Originally Posted by willie (Post 4834817)
turbojack si pt matza..eu am incercat si mi-a si iesit...aduci la forma care vrei spuna sau polistirenu(cel mai bun cel exterudat) apoi dai cu aracet o mana sau 2(e si termo izolant si hidroizolant- nu trece rasina prin el)....sa stiti ca merge

pentru matrite se poate folosi si glet peste pluta sau spuma pe post de chit .Costa de 10 ori mai putin decat chitul si ete la fel de bun decat ca nu este arat de rezistent , trebuie mai putina mila cu el .

cristi_tnt 20-01-12 18:58

1 Attachment(s)
Va salut respectuos si va urez La Multi Ani pe 2012.
Stiu ca nu prea are legatura cu Auto ce voi scrie dar va cer doar sfaturi legate de fibra de sticla.
Intentionez in primavara sa construiesc un filtru pentru iaz din materiale compozite,fibra de sticla si rasini,exact ca cel din imagine.
Achizitionarea lui de afara este o problema deoarece transportul costa enorm.Asta ma determina sa incerc singur constructia lui.
Sint putin minitehnicus si n-am doua maini stangi,cum se zice,dar n-am lucrat niciodata cu fibra si nevoie de ceva sfaturi mai ales legate de necesarul de materiale.
Matrita am sa o fac din polistiren pe care o voi chitui cu ipsos de modelaj.Am inteles ca peste ea trebuie dat un gel sau ceva,as vrea ca la interior cuva sa fie destul de neteda.Daca peste ipsosul ce va imbraca polistirenul dau o amorsa de pereti (ca tot e ipsos) ca sa devina sticlos si un strat de vopsea auto,mai este posibil ca rasina sa faca priza cu matrita? sau sa o topeasca?
Fibra va imbraca matrita pe exterior nu pe interior,astfel incat,dupa uscare sa sparg polistirenul si ipsosul si sa ramana produsul finit.
Un astfel de filtru are L=140cm l=50cm h=80cm
Ce tip de fibra sa folosesc,ce tip de rasina+intaritor si in ce cantitati? peretii trebuie sa fie destul de grosi sa reziste la presiunea apei din interior,ma gandesc la 3-4mm grosime minim.

Dupa intarirea rasinii se pot adauga alte elemente? face priza daca nu reusesc sa-l fac pe tot odata si pun straturi diferite in zile diferite?

astra sedan 27-01-12 16:37

salut,am observat ca uni folosesc o rola (un mini trafalet) pentru o scoate aerul dintre cele doua straturi de fibra in momentul confectionari unei piese .Intrebare :de unde se cumpara acea rola sau se face manual acasa ,voi cu ce scoateti aerul dintre straturi ?

kowally 27-01-12 22:56

Quote:

Originally Posted by astra sedan (Post 4850205)
salut,am observat ca uni folosesc o rola (un mini trafalet) pentru o scoate aerul dintre cele doua straturi de fibra in momentul confectionari unei piese .Intrebare :de unde se cumpara acea rola sau se face manual acasa ,voi cu ce scoateti aerul dintre straturi ?

Rola aia e un simplu trafalet pe care il cumperi de la orice magazin de constructii

astra sedan 28-01-12 13:35

[QUOTE=kowally;4850782]Rola aia e un simplu trafalet pe care il cumperi de la orice magazin de constructii[/QUO
la magazin nu am gasit trafalet din metal (la cei care am vazut acel trafalet era metalic ) si nici trafalet fara acel burete sau material care il acopera nu am gasit .tu ai asa ceva pune te rog o poza ...ms

All times are GMT +2. The time now is 01:49.

- Copyright 2026 4Tuning