Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Nissan GT-R 35 vs Restul (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/159248-nissan-gt-35-vs-restul.html)

993turbo 08-08-14 07:38

Re: Nissan GT-R 35 vs Restul

3 Attachment(s)
continuare @ GT-R:

Daca parchezi la Hotel de Paris in fata poate esti acolo ca sa te bucuri de viata, te ai gandit la asta? Aia care parcheaza acolo de obicei sunt perfecti relaxati, nu trebuie sa si flexeze imaginea.. l am vazut pe Tiriac acolo odata cu CLK GTR in ziua cursei, acum multi ani, si parea f relaxat :) Ce am vrut sa subliniez e ca nu prea vezi GT-R uri parcate acolo. De ce? pentru ca au anumite standarde,astia cu neoane sub masina si manelele date tare din subwwofer nu sunt admisi acolo.
La polul opus, pe pista, masina e slaba daca ii dai peste 10 minute, isi arata deficientele, se vede ca e un produs de strada pe steroizi. Frane, frane si iar frane, uita de cutie sau electronica, franele o sa ti spuna repde ce durere au pe suflet. Mai ales ca se joaca computerul cu ele non stop (hint, hint!). La fel ca M urile de la BMW, powertrain super fain, la frane insa ..nope! Nu te ambala ca nu e doar la Nissan. Orice masinuta care nu e gandita din start ca supercar/racecar incepe si sufera cand o pedepsesti cu anduranta. La sprint uri tine orice cotet. 10 minute, nu 2 ore cat e un sprint tipic la Pro. Daca vb de 24 de ore.. he he, mai bine numai vorbim.

Bafta cu achizitia, si nu sunt deloc ironic, chiar iti doresc sa ti iei un supercar, manual preferabil, si te astept oricand vrei tu, vad ca esti foarte confident.
Ma intreb cat track time ai la bord pana acum, nici nu mai vorbesc de avantajul pe care l am ca Mosport ul e homebase pt mine si tu 99.99% ai experienta 0 aici ..dar asa sa fie, astept cu nerabdare sa ma umilesti pe pista. Fie ca cel mai bun sa castige.
Ai grija doar ca au murit piloti celebri aici. Profesionisti, ca nu e karting, e Mosport, peste 260 km/h in turn 8 pt ALMS, cu linie dreapta de peste 1200 m, viteze medii de peste 200Km/h la ALMS, diferente de nivel de peste 50 metri.. Stirling Moss: blind-entry, double apex, downhill Turn 2. "probably the most difficult corner in North America." Eu am vazut (cu coada ochiului) 250 Km/h + la capatul liniei drepte cu motorul stock. Am condus zeci de masini aici. Cum ziceam, bafta.. si nu uita batistele alea, s ar putea sa i nevoie de ele, he he :lol:

Da sefu', M4 bate la tot 991. Tot, tot. Pacat ca nu l bate pe pista, cu "numai" 1.5 sec, si pacat ca nu esti atent la ce spun, amplasamentul motorului si greutatea mai mica fac 991 ul mai rapid, cu zice si nenea ala care le a condus. Eu vorbesc despre una, tu despre alta, ca de obicei cand nu ai argumente si ti prezint realitatea.. mai zi cu bagajele alea.. poate se mai indulceste durerea..
991 poti sa l parchezi si la Monaco, si sa dai lectii pe pista unui..M4 de exemplu. Intelegi? e pachetul complet. Si sunt chiar fan M3, mai ales alea mai vechi inline6. Surpriza, imi plac multe masini. Da, prefer M5 ul V10, nu cel nou biturbo cu sunet de motor in difuzoare, chit ca cel nou e mult mai rapid. So what ? Intre GT-R si M3 CSL .. oricand iau CSL ul. Ce nevoia, iau si o Miata de 1.8 mai bine. Cand o sa mai "cresti" si bagi niste seat time si incepi sa uiti d eliniute o sa intelegi. Mai petrece si tu timpul pe Jalopnik daca nu ai access la pista real life, baga nasul intr un EVO, uita de Top Gear pt o saptamana, ia o masina mica si usoara si da o tura pe Transfagarasan. Sunt atatea chestii mai "zemoase" de facut decat idiotenia aia de cursa la semafor ca "implineste" doar juniorii care descopera volanul dupa 1 saptamana de condus sau cei cu crize de varsta a doua.. Ma rog, eu incerc sa ajut, dar uneori dau ca in zid vad.

Ma omule, ce nu e clar, timp independent scos pe Ring cu GT-R stock. Nu 40 de confirmari, una singura vreau. TIMP NURGBURGRING TEST INDEPENDENT. Asa de greu e ? Restul sunt povesti. Si cum am promis, asta e cel mai bun pe care l am gasit, Horst von Saurma, 7:31. Verifica si alte masini testate independent, si mai povestim dupa.
Masini STOC. Din showroom. Fara, aham :lol:, "Attack package", "bigger spoilers", "different dampers and brake pads", "new ECU map", "optional tires" , "bucket seats that contributed to a significant 50kg weight saving" si alte bullshituri. Da, informatie DIRECT de la Nissan. Pe ei ii crezi ? Curat masina din showroom, cum zicea alt autor, Nissan ne insulta inteligenta cateodata.. Oh, si inainte sa incepi cu Nismo-basme, poate ar trebui sa citesti si articole care NU suint de acord cu parerea ta, si NU pun GT-R ul pe altarul de neatins al performantei: http://www.thetruthaboutcars.com/201...r-not-so-fast/. Ce tupeu, unii au alta parere.. Filme iti fac si eu in Premiere si scot 6 minute..cu ce masina vrei tu ha ha (diferenta procentual infima ca sa sari de la 7:30 min la 7min) Oh, si vezi unde dai startul si unde e sosirea.. sa nu se incurce un pic.. si de pe loc sau lansat ? Hilar.

Nu stiu ce s aia reptilieni, nu am inteles povestea.

Imagini de la Mosport atasate, eu sunt 223.

hai pa.

du0n 08-08-14 10:15

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 5732485)
continuare @ GT-R:

Daca parchezi la Hotel de Paris in fata poate esti acolo ca sa te bucuri de viata, te ai gandit la asta? Aia care parcheaza acolo de obicei sunt perfecti relaxati, nu trebuie sa si flexeze imaginea.. l am vazut pe Tiriac acolo odata cu CLK GTR in ziua cursei, acum multi ani, si parea f relaxat :) Ce am vrut sa subliniez e ca nu prea vezi GT-R uri parcate acolo. De ce? pentru ca au anumite standarde,astia cu neoane sub masina si manelele date tare din subwwofer nu sunt admisi acolo.
La polul opus, pe pista, masina e slaba daca ii dai peste 10 minute, isi arata deficientele, se vede ca e un produs de strada pe steroizi. Frane, frane si iar frane, uita de cutie sau electronica, franele o sa ti spuna repde ce durere au pe suflet. Mai ales ca se joaca computerul cu ele non stop (hint, hint!). La fel ca M urile de la BMW, powertrain super fain, la frane insa ..nope! Nu te ambala ca nu e doar la Nissan. Orice masinuta care nu e gandita din start ca supercar/racecar incepe si sufera cand o pedepsesti cu anduranta. La sprint uri tine orice cotet. 10 minute, nu 2 ore cat e un sprint tipic la Pro. Daca vb de 24 de ore.. he he, mai bine numai vorbim.

Bafta cu achizitia, si nu sunt deloc ironic, chiar iti doresc sa ti iei un supercar, manual preferabil, si te astept oricand vrei tu, vad ca esti foarte confident.
Ma intreb cat track time ai la bord pana acum, nici nu mai vorbesc de avantajul pe care l am ca Mosport ul e homebase pt mine si tu 99.99% ai experienta 0 aici ..dar asa sa fie, astept cu nerabdare sa ma umilesti pe pista. Fie ca cel mai bun sa castige.
Ai grija doar ca au murit piloti celebri aici. Profesionisti, ca nu e karting, e Mosport, peste 260 km/h in turn 8 pt ALMS, cu linie dreapta de peste 1200 m, viteze medii de peste 200Km/h la ALMS, diferente de nivel de peste 50 metri.. Stirling Moss: blind-entry, double apex, downhill Turn 2. "probably the most difficult corner in North America." Eu am vazut (cu coada ochiului) 250 Km/h + la capatul liniei drepte cu motorul stock. Am condus zeci de masini aici. Cum ziceam, bafta.. si nu uita batistele alea, s ar putea sa i nevoie de ele, he he :lol:

Da sefu', M4 bate la tot 991. Tot, tot. Pacat ca nu l bate pe pista, cu "numai" 1.5 sec, si pacat ca nu esti atent la ce spun, amplasamentul motorului si greutatea mai mica fac 991 ul mai rapid, cu zice si nenea ala care le a condus. Eu vorbesc despre una, tu despre alta, ca de obicei cand nu ai argumente si ti prezint realitatea.. mai zi cu bagajele alea.. poate se mai indulceste durerea..
991 poti sa l parchezi si la Monaco, si sa dai lectii pe pista unui..M4 de exemplu. Intelegi? e pachetul complet. Si sunt chiar fan M3, mai ales alea mai vechi inline6. Surpriza, imi plac multe masini. Da, prefer M5 ul V10, nu cel nou biturbo cu sunet de motor in difuzoare, chit ca cel nou e mult mai rapid. So what ? Intre GT-R si M3 CSL .. oricand iau CSL ul. Ce nevoia, iau si o Miata de 1.8 mai bine. Cand o sa mai "cresti" si bagi niste seat time si incepi sa uiti d eliniute o sa intelegi. Mai petrece si tu timpul pe Jalopnik daca nu ai access la pista real life, baga nasul intr un EVO, uita de Top Gear pt o saptamana, ia o masina mica si usoara si da o tura pe Transfagarasan. Sunt atatea chestii mai "zemoase" de facut decat idiotenia aia de cursa la semafor ca "implineste" doar juniorii care descopera volanul dupa 1 saptamana de condus sau cei cu crize de varsta a doua.. Ma rog, eu incerc sa ajut, dar uneori dau ca in zid vad.

Ma omule, ce nu e clar, timp independent scos pe Ring cu GT-R stock. Nu 40 de confirmari, una singura vreau. TIMP NURGBURGRING TEST INDEPENDENT. Asa de greu e ? Restul sunt povesti. Si cum am promis, asta e cel mai bun pe care l am gasit, Horst von Saurma, 7:31. Verifica si alte masini testate independent, si mai povestim dupa.
Masini STOC. Din showroom. Fara, aham :lol:, "Attack package", "bigger spoilers", "different dampers and brake pads", "new ECU map", "optional tires" , "bucket seats that contributed to a significant 50kg weight saving" si alte bullshituri. Da, informatie DIRECT de la Nissan. Pe ei ii crezi ? Curat masina din showroom, cum zicea alt autor, Nissan ne insulta inteligenta cateodata.. Oh, si inainte sa incepi cu Nismo-basme, poate ar trebui sa citesti si articole care NU suint de acord cu parerea ta, si NU pun GT-R ul pe altarul de neatins al performantei: http://www.thetruthaboutcars.com/201...r-not-so-fast/. Ce tupeu, unii au alta parere.. Filme iti fac si eu in Premiere si scot 6 minute..cu ce masina vrei tu ha ha (diferenta procentual infima ca sa sari de la 7:30 min la 7min) Oh, si vezi unde dai startul si unde e sosirea.. sa nu se incurce un pic.. si de pe loc sau lansat ? Hilar.

Nu stiu ce s aia reptilieni, nu am inteles povestea.

hai pa.

223-ul este masina ta?E de vis.. Si Carrera RS de langa a ta e mai de vis :))
Sa o stapanesti sanatos. Ce specificatii are?Daca nu e cu deranj.

zx9rmania 08-08-14 10:30

Salut! Ce setup are 996 turbo?

GTR 08-08-14 12:54

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 5732485)
continuare @ GT-R:

1. Nu stiu ce s aia reptilieni, nu am inteles povestea.

hai pa.

Mai incerc sa-ti explic odata!
Putin ma intereseaza cand imi aleg o masina cine se uita la ea, sa o parchez vizibil, sa merg in locuri de fite, ca sunt masini mai frumoase in jur, etc..
Pe mine ma intereseaza sa corespunda cerintelor mele, adica:
-raportul pret/performanta
-potentialul de tuning
-cum ma simt eu in ea
-costurile de intretinere si fiabilitatea
-si pe ultimul loc designul (la o masina de gen)

Nu o sa o folosesc pentru imagine, nu pentru business, doar pentru placerea mea personala.

Si cu toate ca TU denigrezi GT-R-ul, cam toata lumea intoarce capul dupa el!

2. Si nu mai face GT-r-ul maisna de manelisti, ca stii foarte bine ca nu are legatura.
Muzica pe care o ascult este zic eu, elevata, la baza vorbind de rock alternativ.

3. Daca va fi GT-R, nu am intereseazza decat nou sau +2014 sau Nismo, iar pentru frane exista solutie: http://www.amsperformance.com/cart/n...-r-brakes.html

4. Niste cupe de karting si auto am, dar vorbind serios este departe de a spune ca am o experienta pe circuit (acum se va face primul la noi), dar ma bazez pe talentat si ambitie. Daca e sa mor pe vreun circuit, o sa o fac cu zambetul pe buze, dar o sa incerc sa ma feresc de asta, am totusi o familie. :)

5. Multumesc de urare! Si eu astept sa pot aloca banii pentru tot, masina, tuning si vreo 2 luni concediu pe continentul american + cateva circuite, iar intalnirea noastra sunt sigur ca real o sa fie placuta, pe alocuri competitiva si terminata cu o bauta si o strangere de mana. Real impartim acelasi mare hobby si chiar daca avem pareri, afinitati diferite, nu vad in asta un impediment.

Sper de azi inainte sa avem un debate mai linstit, cat despre parerea ta despre GT-R, poate ti-o mai schimbi cu timpul.

Repet, eu ador Porsche, iar 991 mi se pare fenomenal, MULT superior lui 997, dar mi se pare cam scump. Daca as opta pentru 991 ar insemna sa aloc cel putin 80k in plus, ceea ce pentru mine nu este putin.

Sunt foarte curios cum va fi noul Z06, M4 iesind putin din discutie pentru ca este orientat putin mai mult catre utilizarea cotidiana in defavoarea performantelor pe circuit.

Ma mai bate gandul sa-mi iau de distractie pe circuit un Radical mediu, ramane de vazut.

Numai bine!

JDV 08-08-14 12:59

@993turbo post #1390
Ca sa nu mai dau quote la 50 de randuri, o iau pe puncte, ca intelegi tu.
1. Ai facut tu un recensamant la rusii aia?...pai si tu esti fix la fel de parvenit ca si ei, ca si tu conduci un porsche...cam asta e logica la tine.
2. zici de Juke ca arata ca dracu, dar cand 966 este cunoscut pe plan mondial ca un "fail" la design, tu il ridici in slavi. Asa ca degeaba ataci cu inversunare designul, ca putea sa fie si o p#la cu roti...este irelevant intr-o comparatie, pentru ca tine de gust, nu de performanta. Asa zic si eu ca bordul de la al tau beetle arata ca dracu...dar este irelevant.
3. Pentru tine, daca un producator auto nu participa in cursele din Europa, inseamna ca nu exista?
4. Poate ca GT-R nu are cine stie ce pedigree, dar asta nu la impiedicat sa "rupa gura targului"...cel putin pentru un producator dedicat maselor, si nu motorsportului cu este Porsche, eu zic ca e o performanta.
Si treaba asta cu pedigree conteaza prea putin....ca performanta unei masini este data de motorul din ea, nu de alte 10.000 de curse castigate de predecesorii ei. De ex, unde a fost pedigree ul ala de care vorbesti, cand se aprindeau masini pe strada din cauza unui design prost?

993turbo 08-08-14 20:51

Quote:

Originally Posted by du0n (Post 5732538)
223-ul este masina ta?E de vis.. Si Carrera RS de langa a ta e mai de vis :))
Sa o stapanesti sanatos. Ce specificatii are?Daca nu e cu deranj.

Merci,
aia neagra e un Carrera standard dar are OEM body kit, era optional la vremea aia si daca bagi pe pista ca omu ala face sens sa o instalezi. Am mare respect pentru cei care scot untul dintr un 911 clasic, the bullshit ends when you hit the track ! ;) Acolo se vede care i pilot si care e doar un pasager care apasa niste butoane si invarte volanul. Si sunetul, mirosul, toate senzatiile combinate.. e super ! :)

A mea e un 2001 cumparat stock (roti Turbo Twist OEM super usoare de 18" alea hollow, goale pe dinauntru cu gume de strada Bridgestone Potenza N2.. deocamdata), am instalat cam asa:

Pagid Blue (o sa incerc si Yellow)

Bilstein PSS10s noi noute, mandria tribului :D, setate profesional (inaltime, duritate, masina a fost corner weighted pe banc dupa laser alignment (aliniere?)

AWE diverter valves, bune pana la 1000 HP

K&N air filter

ECU custom map pt Ultra94 (benzina PetroCanada echivalent 101.5 octane in RO) de la Upsolute (pt turbine K16, 1.0 -1.1 bari max) cu red line ridicat la 7200.
Scoate la crank 525-530 CP si 680-685 Nm chiar la temperaturi de +30 C. Iarna, la -20 C am vazut boost ul sarind la 1.2 bari he he .. doar cateva secunde, dar le simti.

Rennline aluminum fire extinguisher mount cu H3R 2.5LB Fire Extinguisher

Urmeaza la anul:

OZ Formula de 19" cu Hoosiers (am rulat cateva masini cu ele si e alta povestre fata de cele de strada, superdiferenta)

997 GT3 short-shifter

si mai incolo .. un Guards LSD:D

993turbo 08-08-14 21:08

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5732586)
@993turbo post #1390
Ca sa nu mai dau quote la 50 de randuri, o iau pe puncte, ca intelegi tu.
1. Ai facut tu un recensamant la rusii aia?...pai si tu esti fix la fel de parvenit ca si ei, ca si tu conduci un porsche...cam asta e logica la tine.
2. zici de Juke ca arata ca dracu, dar cand 966 este cunoscut pe plan mondial ca un "fail" la design, tu il ridici in slavi. Asa ca degeaba ataci cu inversunare designul, ca putea sa fie si o p#la cu roti...este irelevant intr-o comparatie, pentru ca tine de gust, nu de performanta. Asa zic si eu ca bordul de la al tau beetle arata ca dracu...dar este irelevant.
3. Pentru tine, daca un producator auto nu participa in cursele din Europa, inseamna ca nu exista?
4. Poate ca GT-R nu are cine stie ce pedigree, dar asta nu la impiedicat sa "rupa gura targului"...cel putin pentru un producator dedicat maselor, si nu motorsportului cu este Porsche, eu zic ca e o performanta.
Si treaba asta cu pedigree conteaza prea putin....ca performanta unei masini este data de motorul din ea, nu de alte 10.000 de curse castigate de predecesorii ei. De ex, unde a fost pedigree ul ala de care vorbesti, cand se aprindeau masini pe strada din cauza unui design prost?

1. stim amandoi foarte bine ca asta e realitatea, majoritatea cu masini de 200.000 in estul Europei nu lea u luat pe munca cinstita. Daca s second hand si au muncit la ele, din nou, respect. Oricum nerelevant, era vorba de liniute aici, si cum liniutele NU reprezinta totul la o masina.
2. asa e, gusturile nu se discuta. eu prefer 996 Turbo design contra lui Juke. tu ai dreptul sa zici invers. toata lumea fericita, da ? si nu sunt ingrijorat nici de performanta. :D
3. da, din pacate asa e. nu participi la cursele mari in Europa si North America, esti fiul ploii. Nimanui nu i pasa ca ai castigat la cursa de karting electric in vacanta di Hawai. Mai citeste lista aia odata si vin o inapoi cu orice alt producator auto care are ceva apropiat.
4. da, a rupt gura targului, un mare balon umflat de care vb cei pe care i am mentionat in postul anterior. acum da te un pas inapoi, expira, si compara 10 masini sport actuale si o sa gasesti destule cu performante asemanatoare, chiar la preturi apropiate. cu alte cuvine GT-R nu e chiar "The Second Coming" cum vrea Nissan sa ne faca sa credem .. mie imi place sa mi folosesc propriul creier, nu sa gandeasca altii pt mine.
Motorul? ..hmmm, ai citit paragraful ala despre Mezger? Se pare ca nu, mai incearca odata ;)
Cat despre faimosul GT3 fire ..au fost 2. Uite aici comunicatul oficial, pentru 2 masini schimba toate motoarele in GT3 uri, asta numesc harantie si suport, nu ce a facut Nissan cu cutiile de viteza...:

"Press Release 18/03/2014
Analyses completed:
Porsche to replace engines of current 911 GT3 models

Stuttgart. Sports car manufacturer Porsche will be replacing the engines of all 911 GT3* vehicles of model year 2014. This is the corrective action derived from intensive internal analyses that were initiated in response to two engine fires. Meanwhile, it has been confirmed that engine damage resulted from a loosened screw joint on the connecting rod. The loose connecting rod damaged the crankcase, which in both cases led to leakage of oil which then ignited.

After becoming aware of the two accident cases, Porsche promptly took action to avoid any risk to customers by advising them to cease using the affected 785 vehicles until further notice and have them picked up by a Porsche Centre. Now, engines with optimised screw fittings will be used in all Porsche 911 GT3 vehicles of model year 2014 - including in those that have not been delivered yet. The relevant Porsche Centres are in direct communication with customers worldwide to discuss the further course of action.

Porsche points out that no other 911 models or other model series are affected by this action."

Si nu e de design, a fost modul in care s a facut calirea metalui boltului, furnizorul a pecit o, nu are nimic cu designul:
Analysis has revealed that in both cases the engine damage was caused by a loosened piston rod screw connection which damaged the crankcase. In order to avoid this in the future, an optimized screw connection is currently being tested. For the final validation of this solution, Porsche AG is currently carrying out extensive tests.
numai bine.

993turbo 08-08-14 21:14

@ JDV, poza aia de profil e super tare :lol: The Interceptors ? :D

JDV 08-08-14 22:54

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 5732699)
@ JDV, poza aia de profil e super tare :lol: The Interceptors ? :D

Best episode ever! :lol:

zx9rmania 11-08-14 15:19

993turbo suna bine ce ai acolo, dar sincer sa fiu ma asteptam sa vad mai multe modificari de la un fun circuit... sfatul meu este sa hibridizezi turbinele alea, incearca si alt tuner pentru ca eu nu am avut o experienta buna cu upsolute daca vrei poti sa-ti recomand pe cineva cu try&buy, fa-l RWD scapa de 30Kg si seteaza suspensia si unghiurile de gt2.. (4x4 pe 996 e oricum in pluis si nu functioneaza corect) short shifter obligatoriu pentru ca cel stock este ultima mizerie.. e posibil sa mai am un B&M in plus pe aici daca ajungi in RO... iar Guards LSD... eu zic sa iei mai bine un Vawetrac la 1/3 din pret si merge la fel de bine.. adauga si un meth kit si fa un soft de 1.4x bar si un ambreiaj corect dimnensionat cu gt2 clutch conversion kit si o sa vezi ca ai cu totul alta masina.. atunci poti sa alergi ce masini vrei tu pe circuit pentru ca o sa ai o masina mai rapida decat 99% din cele de acolo... si toate astea la o fractie din pretul lor :) Mult succes la upgradeuri !

PS: daca logezi cu masina cu ceva, trimite-mi si mie te rog un log pe privat sa ma uit peste el ca sunt curios cum merge masina ta

a3ds 11-08-14 15:43

Inginerie americana vs playstation :D

https://www.youtube.com/watch?v=PqkyWhVBSKU

40 de mii de dolari diferenta, driver's car vs...

manuala vs robotronic

aspirat vs biturbo

japan ichi ban? not

stati asa sa vedem noul 06 by corvette

GTR 11-08-14 20:12

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 5733431)
Inginerie americana vs playstation :D

https://www.youtube.com/watch?v=PqkyWhVBSKU

40 de mii de dolari diferenta, driver's car vs...

manuala vs robotronic

aspirat vs biturbo

japan ichi ban? not

stati asa sa vedem noul 06 by corvette

Colega, esti glumet!

Chevrolet Camaro ZL1 vs Nissan GT-R (Mk 3) - http://fastestlaps.com/comparisons/c...-r_mk_iii.html

Nissan GT-R (Mk 3) vs Chevrolet Camaro Z/28 - http://fastestlaps.com/comparisons/n...amaro_z28.html

Si sincer, m-as mira sa bata Noul Corvette C07, dar au evitat sa le puna pe aceeasi pista!

Chevrolet Corvette Stingray (C7) vs Chevrolet Camaro Z/28
http://fastestlaps.com/comparisons/c...amaro_z28.html

2014 Chevrolet Corvette Stingray (C7)
http://fastestlaps.com/cars/chevrole..._stingray.html

Da, masina pret/performanta este foarte tare, dar putin limitata la stoc. Iar la design este fumoasa dar preferam de 100x modelul anterior. In fine, asta este chestie de gust.

Eu zic insa sa asteptam rezultatele noului Z06 care sper si cred sa fie spectaculoase!
.

GTR 11-08-14 20:33

Stau si ma intreb cum vine asta!?

Porsche testeaza la limita viitorul 991.2 Turbo

https://www.4tuning.ro/filme-masini/view/Zq8LI0UF-14

Oare de bun si performant ce este modelul actual, la nici 2 ani sa-i faca facelift!?

Foarte tare!

Oricum, asta din clip se misca superb!

specialist 11-08-14 21:44

Hahahah, post de clasa a 3-a. Ultimul.
911 modelul 991 a fost lansar la frankfurt in 2011 sept 15, deci are aproape 3 ani. Dupa 3 ani este de asteptat un facelift la fiecare masina.
Probabil pana la geneva in aprilie cel tarziu va aparea faceliftul, lucru absolut normal... 3 ani si jumate e normalitatea absoluta.

Ce ne facem ca seria 3 f30 a fost lansat pe 14 oct 2011 si bmw lucreaza la facelift fiind masini cu folie pe strazi.

Folosind logica lui GTR, nici asta nu-i masina buna.

Hai sa nu ne agatam de chestii puerile pt a combate ceva.

GTR 11-08-14 22:36

Quote:

Originally Posted by specialist (Post 5733559)
Hahahah, post de clasa a 3-a. Ultimul.
911 modelul 991 a fost lansar la frankfurt in 2011 sept 15, deci are aproape 3 ani. Dupa 3 ani este de asteptat un facelift la fiecare masina.
Probabil pana la geneva in aprilie cel tarziu va aparea faceliftul, lucru absolut normal... 3 ani si jumate e normalitatea absoluta.

Ce ne facem ca seria 3 f30 a fost lansat pe 14 oct 2011 si bmw lucreaza la facelift fiind masini cu folie pe strazi.

Folosind logica lui GTR, nici asta nu-i masina buna.

Hai sa nu ne agatam de chestii puerile pt a combate ceva.

Fii atent ce sa faci! Du-te la baie, baga sfecla in apa rece si dupa fa o recapitulare.

In clip apare 991.2 Turbo.

An aparitie 991.1 Turbo - SEPTEMBRIE 2013, adica nu are nici macar un an de zile!

Sa-mi mai arati tu facelift la vreun model de masina dupa un an si putin!

Facelift-uri la 3 ani au fost zeci, facelift-ul fiind in general la jumatatea "vietii" modelului si stim foarte bine ca aceasta s-a cam scurtat la 6-7 ani.

.

993turbo 12-08-14 01:55

Quote:

Originally Posted by zx9rmania (Post 5733426)
993turbo suna bine ce ai acolo, dar sincer sa fiu ma asteptam sa vad mai multe modificari de la un fun circuit... sfatul meu este sa hibridizezi turbinele alea, incearca si alt tuner pentru ca eu nu am avut o experienta buna cu upsolute daca vrei poti sa-ti recomand pe cineva cu try&buy, fa-l RWD scapa de 30Kg si seteaza suspensia si unghiurile de gt2.. (4x4 pe 996 e oricum in pluis si nu functioneaza corect) short shifter obligatoriu pentru ca cel stock este ultima mizerie.. e posibil sa mai am un B&M in plus pe aici daca ajungi in RO... iar Guards LSD... eu zic sa iei mai bine un Vawetrac la 1/3 din pret si merge la fel de bine.. adauga si un meth kit si fa un soft de 1.4x bar si un ambreiaj corect dimnensionat cu gt2 clutch conversion kit si o sa vezi ca ai cu totul alta masina.. atunci poti sa alergi ce masini vrei tu pe circuit pentru ca o sa ai o masina mai rapida decat 99% din cele de acolo... si toate astea la o fractie din pretul lor :) Mult succes la upgradeuri !

PS: daca logezi cu masina cu ceva, trimite-mi si mie te rog un log pe privat sa ma uit peste el ca sunt curios cum merge masina ta

Interesante propunerile dar cred ca nu ai vazut partea cu daily driver, PSS10 si setup (am unghiuri mai agresive deja decat cele de fabrica, numai sa ma tina gumele o perioada decenta, plus ca trage directia dupa fiecare denivelare pe autostrada), etc. Stock shifter nu e ultima mizerie pt un daily driver, iar B&M e sub GT3(997) OEM. Am avut feedback uri negative de la clienti cu B&M se pare ca doar si au creat un renume, dar sunt deja old skool ca tehnologie, parerea mea ca ai calitate si feel mult mai bun cu OEM (997)GT3. 1.4 pe K16s nu merge, prea mult, si nu intentionez sa trec pe K24s sau turbine custom pt ca nu vreau lag, masina trebuie sa poata fi condusa si in (prin :)) ) 20 de cm de zapada cu roti de iarna, in stadiul actual deja rup aderenta in a 3a cu AWD pe vreme mai racoroasa.
Eu cred ca masina e bine echilibrata acum, nu vad sensul sa o fac prea extrema .. Daily Driver ! ;)
Pt aia .. o sa vina un GT3 mai incolo.. cu full rollcage, AMB transponder, 5/6 point harness cu racing seat, window net, external power cut off si o dieta corespunzatoare, ceva apropiat de un GT3 Cup, poate Sharkwerks 4.1 si Akrapovic exhaust:D (o chestie care trebuie auzita la 8800 rpm. :D
Dar astea sunt vise scumpe deja.. Porsche Club Racing sau orice competitie/campionat adevarat e pt cei cu bani seriosi, si musai sa ai o masina separata dedicata, altfel te chinui in viata zilnica cumplit..schimba rotile/pune rotile, iti clantane dintii in gura, greu de intrat/iesit, centura incomoda, nu ai A/C, stereo, greu de condus in trafic....et, etc, si uita de condus iarna :))
Am incredere suficienta si in ce facem noi inhouse, am modificat si 12C/650S si alti balauri de care nu am voie sa vorbesc macar :D , cu rezultate bune si avem acces la scule la care multi tuneri doar viseaza (dealer oficial McLaren + suport de la Porsche Motorsport). Ce propui tu acolo e mai mult street tuning si eu vreau performanta pe circuit, poate chiar anduranta.
Mai degraba o sa investesc mai mult in seat time, antrenament, condus cu instructor/driver Pro in dreapta. De la un punct in colo faptul ca ai 500 sau ai 800 de CP nu mai face diferenta nici macar pe circuite rapide, mult mai mult conteaza gumele si ...pilotul, de obicei te limitezi tu ca pilot inaintea masinii.
Cand mai "fur" un VBox din shop pt un weekend o sa pun ceva cifre jos.

hai noroc.

specialist 12-08-14 07:31

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5733585)
Fii atent ce sa faci! Du-te la baie, baga sfecla in apa rece si dupa fa o recapitulare.

In clip apare 991.2 Turbo.

An aparitie 991.1 Turbo - SEPTEMBRIE 2013, adica nu are nici macar un an de zile!

Sa-mi mai arati tu facelift la vreun model de masina dupa un an si putin!

Facelift-uri la 3 ani au fost zeci, facelift-ul fiind in general la jumatatea "vietii" modelului si stim foarte bine ca aceasta s-a cam scurtat la 6-7 ani.

.

hahahaha

postul asta a fost si mai tare!!

stai sa inteleg. fac paralela cu seria 5. dupa cum se stie, nu toate motorizarile la fiecare producator sunt lansate chiar de la aparitia modelului respectiv de caroserie.

asa cum 911(991) a aparut in sept 2011 iar motorizarea turbo ceva mai tarziu, asa a fost si cu M550d, in variant fara facelift stand un an pe piata.

este evident ca la lansarea unui model nu poti fi disponibile toate derivatele in acelasi timp, pe cand la facelift, doar pocnesti din degete.

Audi A7 a fost lansat in iulie 2010 iar RS7 a aparut in ianuarie 2013, bineinteles ca la faceliftul de anul asta, baza A7 si RS7 au fost modificate aprox impreuna, RS7 facelift fiind anuntat in iunie anul current, deci variant fara facelift a stat pe piata 17 luni...cu siguranta nu are legatura cu calitatea.

GTR 12-08-14 10:29

[QUOTE=specialist;5733620]hahahaha

postul asta a fost si mai tare!!

stai sa inteleg. fac paralela cu seria 5. dupa cum se stie, nu toate motorizarile la fiecare producator sunt lansate chiar de la aparitia modelului respectiv de caroserie.

asa cum 911(991) a aparut in sept 2011 iar motorizarea turbo ceva mai tarziu, asa a fost si cu M550d, in variant fara facelift stand un an pe piata.

este evident ca la lansarea unui model nu poti fi disponibile toate derivatele in acelasi timp, pe cand la facelift, doar pocnesti din degete.

Audi A7 a fost lansat in iulie 2010 iar RS7 a aparut in ianuarie 2013, bineinteles ca la faceliftul de anul asta, baza A7 si RS7 au fost modificate aprox impreuna, RS7 facelift fiind anuntat in iunie anul current, deci variant fara facelift a stat pe piata 17 luni...cu siguranta nu are legatura cu calitatea.[/QUOTE

Ce am vrut sa spun este ca nu este doar un facelift estetic (care nu ma interesa) ci unul important pentru performante, ceea ce ma bucura, pentru ca nu mi se parea a fi exact ce trebuie acum.

DZ1 13-08-14 16:40

Deci sincer voi doi : 993turbo si GTR sunteti doi nebuni :))

Doi baieti foarte pasionati de masini si inteligenti va certati aiurea cand stiti foarte bine ca argumentele care le aduceti de multe ori sunt numai pt al enerva pe celalant !!!

Deci daca voi doi, a-ti fi fata in fata si beti o bere, sunt sigur ca ajunceti la acelasi numitor comun, dar internetul si distanta va face sa face sa scrieti atatea pagini si sa va jigniti de multe ori aiurea ....

Eu am avut personal, deoarece stau in Germania tot timpul ceva impotriva la Porsche...sunt mult prea multe si imi pareau toate la fel...nu ca nu imi permiteam, dar pur si simplu ma enerva din multe puncte de vedere marca Porsche....dar stiam un singur lucru, ca este foarte fiabila.

De vreo 6 ani incoace merg cu 2-3 Porsche cluburi pe piste cu ei...prin toata Europa, sincer de fiecare data mai apare cate un Evo,GTR ,M-uri sau Ferrari si Lambo....de fiecare data sunt si alte marci pe acolo....din fericire toti vb aceiasi limba.....racing!!

Dar la sfarsitul zilei trebuie sa recunosc de fiecare data de de ani de zile ca 99% din Porsche sunt de serie..vin cu ele si pleaca cu ele pe roti...

Restul fac dupa 5-6 runde pauze din ce in ce mai lungi si sunt batuti mereu de porsche...

Eu sunt fan GTR si din martie tot astept sa primesc si eu o scrisoare de la Nissan sa imi spuna si mie ceva de comanda mea la Nismo.... :((
Intre timp mi-am cumparat un Cayenne GTS si citesc pe forumul german de GTR ce fel de probeme au baietii cu noul GTR 2014...
Iar tinand cont ca Nismo nu are prea multe schimbate la el cred ca voi renunta la el ...

Porsche ca masina sport sigur nu imi cumpar, este buna, dar sunt prea multe in cercul meu de prieteni, credeam ca cu Nismo dau lovitura...probabil m-am inselat.

Deci ca rezumat, nu va ma certati aiurea care e mai buna, fiecare are partile ei foarte bune, dar sunt doua masini diferite pt clientela diferita, chiar daca au timpi asemanatori clientela este cu totul alta...iar voi sunteti prea inteligenti sa o tineti asa inca 50 de pagini!!

UNLORD 15-08-14 11:14

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/w7AINpPkME8?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ferrari 458 Speciale: 1:14.2
Porsche Carrera: 1:16.9
Nissan GT-R: 1:17.8
Bmw M3: 1:19.2
Bmw M5: 1:19.7

P.s. Impresionant 458 Speciale, atat la design cat si la performante.

GTR 15-08-14 13:58

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 5734450)
<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/w7AINpPkME8?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Porsche Carrera: 1:16.9
Nissan GT-R: 1:17.8
Bmw M3: 1:19.2

P.s. Impresionant 458 Speciale, atat la design cat si la performante.

Ai cam gresit clasamentul!
El arata cam asa:

Nissan GT-R: 1:16.9
Porsche Carrera: 1:17.8
Bmw M4: 1:19.2 (M4 nu M3)

Foarte bun timp scos de Carrera. Sunt curios Turbo S cat scoate!

a3ds 17-08-14 16:26

http://www.caranddriver.com/comparis...mparison-tests

old but gold :D

UNLORD 21-08-14 16:08

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/2N1brvs7qJk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

vacaroz 22-08-14 23:30

faceti.i un bine lui GTR si inchideti acest topic :D

KAY_ 23-08-14 02:04

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 5736456)
faceti.i un bine lui GTR si inchideti acest topic :D

Daa + banat GTR !!!:D

UNLORD 24-08-14 11:32

Masuratori C&D pt Lamborghini Hurracan:

Zero to 60 mph: 2.5 sec
Zero to 100 mph: 5.7 sec
Zero to 150 mph: 13.3 sec
Street start, 5-60 mph: 3.2 sec
Top gear, 30-50 mph: 1.9 sec
Top gear, 50-70 mph: 2.0 sec
Standing ¼-mile: 10.4 sec @ 135 mph
Top speed (redline ltd, mfr's claim): 202 mph
Braking, 70-0 mph: 144 ft
Roadholding, 300-ft-dia skidpad: 1.01 g

p.s. A cam dat rusine la Ferrari 458 Italia, Porsche Turbo S, Lambo Aventador. cel putin in linie dreapta.

a3ds 25-08-14 13:48

"Pa curba" ii da fum geterelu :D Masinile adevarate nu sunt dragstere.

Giully4u 25-08-14 16:11

Am o indoiala ca e mai bun gtr. Se poate ca huracan sa ridice noi standarde.

boy_wonder 25-08-14 17:29

Ar fi pacat sa ne batem acum capul cu tot felul de calcule cand la anul 458 va trece la un V8 bi-turbo.

993turbo 26-08-14 05:19

sper sa fie mai rapid decat un Golf V6 .. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=ojmvvHAbjPA#t=66

glumesc, evident ca orice om normal la cap ar alege Speciale ul, chiar daca e mai lent, asta am vrut sa subliniez, nu viteza pe linie dreapta defineste (pentru mine cel putin) cat de buna e o masina :)

DZ1 03-09-14 18:42

Incredibil dar adevarat..
Azi am primit dupa 7 luni de asteptare o invitatie de la Nissan sa merg pe 22-23 Septembrie si sa testez noul Nismo GTR pe Nürburgring !!!!

Sa ma bucur sau sa plang???
Sa ma duc sau nu?

Deja imi luasem gandul de la Nismo ca viitoarea mea Masina si acum mi-au trimis invitatia :(

GTR 03-09-14 23:41

Quote:

Originally Posted by DZ1 (Post 5739738)
Incredibil dar adevarat..
Azi am primit dupa 7 luni de asteptare o invitatie de la Nissan sa merg pe 22-23 Septembrie si sa testez noul Nismo GTR pe Nürburgring !!!!

Sa ma bucur sau sa plang???
Sa ma duc sau nu?

Deja imi luasem gandul de la Nismo ca viitoarea mea Masina si acum mi-au trimis invitatia :(

Hahahaha!

Macar de testat, merita sa o testezi. :)

993turbo 03-09-14 23:55

Du te, pe Ring merita oricand.. ;)
Cu masina insa eu zic sa te mai gandesti si la alte variante, cat ai oferta pt Nismo ?(in UK e cam £117,500 = 150.000 EUR fara taxe)
Nu de alta dar ca trackday car sunt multe optiuni mai interesante (inclusiv un racecar pursange, non street legal, aproape nou cu performante mai ridicate), iar ca street.. nu.. nu prea.. vezi ultimul test din EVO. Dar musai sa o conduci tu intai, orice cumperi, cat mai ..nerestrictionat :D
Parerea mea, cum zice un clasic in viata. Daca vrei GT-R neaparat si pt strada, mai bine iei varianta normala si o modifici de banii aditionali si iesi mai bine, zic eu, dar fiecare cumpara ce vrea.. eu as salva pt un GT3 Cup, acolo sa vezi senzatii. De fapt in orice racecar totul e X 10 mai intens.

DZ1 04-09-14 07:39

Probabil o sa merg sa testez, este greu ca au facut terminul in cursul saptamani dar asta e...
Personal insa nu il mai vreau, am asteptat prea mult si sunt dezamagit.....am deja alceva in cap care se invarte c-am pe la acelasi pret....oricum vreau o masina de strada, numai pt circuit in niciun caz....

Dar cine stie, poate raman la fata locului asa de uimit de Nismo si il cumpar....vedem pe 23 septembrie care e treaba.....
Saptamana viitoare merg pe Red Bull Ring la distractie un pic...cine stie ce ma imi mai trece prin cap dupa :))

GTR 04-09-14 20:24

Quote:

Originally Posted by DZ1 (Post 5739856)
Probabil o sa merg sa testez, este greu ca au facut terminul in cursul saptamani dar asta e...
Personal insa nu il mai vreau, am asteptat prea mult si sunt dezamagit.....am deja alceva in cap care se invarte c-am pe la acelasi pret....oricum vreau o masina de strada, numai pt circuit in niciun caz....

Dar cine stie, poate raman la fata locului asa de uimit de Nismo si il cumpar....vedem pe 23 septembrie care e treaba.....
Saptamana viitoare merg pe Red Bull Ring la distractie un pic...cine stie ce ma imi mai trece prin cap dupa :))

Daca nu-ti mai iei GT-R, intr-adevar GT3 este o solutie exceptionala, dar daca tot vine iarna ai putea sa astepti si Z06 care s-ar putea sa fie surpriza anului!

DZ1 05-09-14 08:45

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5740005)
Daca nu-ti mai iei GT-R, intr-adevar GT3 este o solutie exceptionala, dar daca tot vine iarna ai putea sa astepti si Z06 care s-ar putea sa fie surpriza anului!

Nu in niciun caz Porsche, am unul si vreau altceva...ma gandeam la McLaren....

UNLORD 05-09-14 20:21

1 Attachment(s)
Pana una alta, Nismo a facut o figura f. frumoasa pe circuitul C&D!

UNLORD 11-09-14 16:23

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/cXLE6otus8s?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

993turbo 13-09-14 01:57

dovada ca noul 991 e mai usor de condus decat un 997, un pilot de uzina ar putea scoate mai mult din 4.0; si timpi pe circuit sa nu fie off topic.

https://www.youtube.com/watch?v=3zSaDV_gHLU

DZ1 14-09-14 13:43

Quote:

Originally Posted by 993turbo (Post 5742023)
dovada ca noul 991 e mai usor de condus decat un 997, un pilot de uzina ar putea scoate mai mult din 4.0; si timpi pe circuit sa nu fie off topic.

https://www.youtube.com/watch?v=3zSaDV_gHLU

Depinde pe ce circuit se fac comparatile...

Ieri am fost pe Red Bull Ring cu clubul Porsche....
Erau vreo 8 buc GT3 991 si 3 bucati 4.0 997...
Dar toate 4.0 au fost mai rapide decat noul 991....diferenta de 0,5 pana la 1 ,5 sek..

All times are GMT +2. The time now is 22:19.

- Copyright 2026 4Tuning