Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Megane RS facelift Vs Golf V Gti (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/16718-megane-rs-facelift-vs-golf-gti.html)

cristi_407 02-02-08 10:59

Re: Megane RS facelift Vs Golf V Gti

Quote:

Originally Posted by catalyn (Post 1329975)
mai du-te... si in pasaj la metrou cu pejoul tau

Ma duc ma, daca imi dai Rs tau facut manual de ursul si marmota de la fabrica de ciocolata..

dolb 02-02-08 13:14

Quote:

Originally Posted by alicee (Post 1330027)
nu stiu cum e renault rs insa stiu 2 frati cu 2 gti-uri cumparate in acelasi timp. noi. Statistica dupa 25k km unul si 47k celalalt:

- unul din ele a avut blocul motor fisurat, s-a schimbat pe garantie, insa dupa mult mult tambalau, inclusiv amenintari cu dat in judecata
- amortizoare spate schimbate la amandoua, la primul chiar de 2 ori. Si in service s-a recunoscut ca a fost defect de fabricatie
- al doilea a avut nu stiu ce problema cu geamurile electrice, din cand in cand dadea rateu si ramaneau geamurile deschise, nu vroiau sa se inchida
- ca sa nu zic de la al doilea i s-a dus displayul central, nu mai afisa nimic pe el.

noi vorbeam de oameni seriosi, nu tarani care au venit din spania cu bani si si-au luat GTI-uri si acu sunt mari raceri, trebuie sa fi si sofer tata ca sa nu ii distrugi blocul motor, amortizoare, si presupun ca baietii erau cu fetiscane cu muzica, bashi, geamuri deschise pe frigu asta sa auda lumea ca au muzica! .. asa cred si eu ca li s-au distrus GHETEIURILE ;)

alicee 02-02-08 17:03

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 1330322)
noi vorbeam de oameni seriosi, nu tarani care au venit din spania cu bani si si-au luat GTI-uri si acu sunt mari raceri, trebuie sa fi si sofer tata ca sa nu ii distrugi blocul motor, amortizoare, si presupun ca baietii erau cu fetiscane cu muzica, bashi, geamuri deschise pe frigu asta sa auda lumea ca au muzica! .. asa cred si eu ca li s-au distrus GHETEIURILE ;)

ii cunosti tu personal de ii caracterizezi? Nu vreau sa ii laud insa tipii sunt proprietarii unei firme de soft, deci las-o mai moale cu taranii. Si ti-am mai explicat ca in cazul amortizoarelor si a blocului motor service-ul a recunoscut defectul. Pur si simplu s-au intamplat pocinogurile astea, masinile nu au fost luate neaparat pentru a scoate suflul din ele si s-a avut grija de ele.

dolb 02-02-08 17:10

asta este ultimul offtopic din partea ta pe care il sterg

BASU 02-02-08 17:47

toata lumea isi lauda masina, toti spun ca masina lor e cea mai tare si ca masina vecinului este varza

logic este sa te duci in franta sa vezi masini frantuzesti, apoi si in gemrnaia sa vezi masini nemtesti

cristi_407 mare diferentza intre renault si pejo nu cred ca este, poate daca erai posesor si de reanult, aveai aceiasi parere ca si despre pejo

toate masinile au problemele lor, unele generale, altele mai "ascunse"

si GTI-ul si RS-ul au + si -
alegerea se face in functie de gust

ps: nu inteleg de ce se comenteaza ca una troncane, ca alta scartaie.. ca alta are nu stiu ce probleme... amortizoarele sunt vraza, cand defapt toate astea sunt consumabile si in general nu sunt fabricate de VW sau de Reno, de exemplu la amortizoare, nu scrie pe niciunul VW sau Reno... sunt facute de alta firma care se ocupa cu asta, treaba asta este valabila si in cazul altor piese ;)

pps: pe mine ma atrage mai mult Megane RS din mai multe puncte de vedere 8)

cristi_407 02-02-08 18:28

Stiu ca nu e departe, dar nu vezi unde se ajunge..Am zis de la inceput ca masinile sunt apropiate la majoritatea aspectelor..Dar innebunesc cand vad asa de laudat RS iar despre GTI se vorbeste de parca e ultima masina...S-a ajuns sa se spuna ca sunt facute manual..Hai frateeeeeeeee...Si cam cat trebuie sa astepti 1 an, ca pt Lamborghini?Mi se pare o prostie sa lauzi in asa fel in care este luadat Meganeul..Am mai spus-o Vw are un rol destul de important in industria auto, si dupa parerea mea GTi are destul de multe lucruri noi la nivel technologic..ma refer la DSG, la TFSI, etc..

alicee 02-02-08 20:30

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1330864)
Stiu ca nu e departe, dar nu vezi unde se ajunge..Am zis de la inceput ca masinile sunt apropiate la majoritatea aspectelor..Dar innebunesc cand vad asa de laudat RS iar despre GTI se vorbeste de parca e ultima masina...S-a ajuns sa se spuna ca sunt facute manual..Hai frateeeeeeeee...Si cam cat trebuie sa astepti 1 an, ca pt Lamborghini?Mi se pare o prostie sa lauzi in asa fel in care este luadat Meganeul..Am mai spus-o Vw are un rol destul de important in industria auto, si dupa parerea mea GTi are destul de multe lucruri noi la nivel technologic..ma refer la DSG, la TFSI, etc..

daca e asamblata manual in fosta "uzina" alpine asta e, e realitatea. Care arata ca un megane rs, nu prea are de a face cu "fiabilitatea" renault din folclorul de samanta romanesc. Si da e laudata pentru ca dpdv al performantelor e mai bun ca gti-ul.

cristi_407 02-02-08 20:36

Cu ce e mai bun..cu 0,01 sec 0-100 km/h.. Nici nu iti dai seama.. Si daca ar fi facuta manual ar trebui sa astept vreo 12 luni si ar costa peste 40 000 euro.. Sau Renault merge asa bine la vazari si isi permite luxul de a face " cadou" acest rs

alicee 02-02-08 21:04

pai e mai bun. asta e tot ce conteaza. Iar diferenta sunt covins ca nu e asa de insignifianta cum vrei tu sa arati. Cat despre costuri la gti platesti o mare parte din bani si pe nume si "legenda", nu neaparat pe calitatile masinii. De acolo poate si diferenta de bani.

vacaroz 02-02-08 21:17

Quote:

Originally Posted by alicee (Post 1331177)
pai e mai bun. asta e tot ce conteaza. Iar diferenta sunt covins ca nu e asa de insignifianta cum vrei tu sa arati. Cat despre costuri la gti platesti o mare parte din bani si pe nume si "legenda", nu neaparat pe calitatile masinii. De acolo poate si diferenta de bani.

si renault si vw sunt aman2 nume grele in industria auto.decat ca la una platesti calitatea si la cealalta platesti mai putin pt nimic si te mai si fura la piese

Catalyn 02-02-08 22:16

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1331138)
Cu ce e mai bun..cu 0,01 sec 0-100 km/h.. Nici nu iti dai seama.. Si daca ar fi facuta manual ar trebui sa astept vreo 12 luni si ar costa peste 40 000 euro.. Sau Renault merge asa bine la vazari si isi permite luxul de a face " cadou" acest rs

tu chiar nu ai de lucru? sau esti vreun dealer obosit care are vreme de tastatura...cand la pejo se va atinge nivelul de la reno apoi chiar ca se va face gaura in cer pina una alta pupati in fund citroen si bateti campii cu frenezie la ce vreti voi....ma distreaza cand te vad ce habotnic esti dar stiu canu ai ce face lasa off topicul si las ne pe noi in general iar daca bugetul nu iti permite te sponsorizez eu sa ne dam cu ce vrei tu din ograda ta versus ograda mea si promit ca o sa iti inchid gura aia mare si atit ca altceva nu ai...adios si la treaba ca ai keltuit destul bani lu' taticu';)

cristi_407 03-02-08 01:13

2 Attachment(s)
Da, is delar de masini..vand Vw si Peugeot...Chiar as avea nevoie de niste bani..Vreau sa imi schimb GTI si imi mai trebuie vreo 2000 sa imi iau Rs..Cu ce sa ma dau cu tine?R5 ala eu nu il consider masina, e doar o platforma cu motor..Cat despre RS ma tine..Sper ca sti sa schimbi la perfectie pentru ca eu stiu sa plec destul de bine..eu am dsg si 6.9 si tu ai manual si 6.8..Spor la mestecat..Si da am vreme de tastatura..Stai sa iti arat ceva.. Si aici tot la tastatura eram.. si vezi ca mai am niste poze prin 4tuning nu stiu ce numar..si ma arata tot la tastatura..

daniwmk 03-02-08 10:00

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1331570)
Da, is delar de masini..vand Vw si Peugeot...Chiar as avea nevoie de niste bani..Vreau sa imi schimb GTI si imi mai trebuie vreo 2000 sa imi iau Rs..Cu ce sa ma dau cu tine?R5 ala eu nu il consider masina, e doar o platforma cu motor..Cat despre RS ma tine..Sper ca sti sa schimbi la perfectie pentru ca eu stiu sa plec destul de bine..eu am dsg si 6.9 si tu ai manual si 6.8..Spor la mestecat..Si da am vreme de tastatura..Stai sa iti arat ceva.. Si aici tot la tastatura eram.. si vezi ca mai am niste poze prin 4tuning nu stiu ce numar..si ma arata tot la tastatura..

megane rs are 6.5 sec suta ...
vad ca acum ai inceput sa te lauzi cu masina ta sport automata

cristi_407 03-02-08 10:14

Nu ma laud, si ma deranjeaza ca nu s-a urmarit topicul...Eu am zis de la inceput de ce mi-am luat GTi..Nu sunt un pasionat al curselor, si al 400 m..Nu merg cu viteza nu ma dau in spectacol, NU IMI PLACE GOLF 5...Am condus inainte un ST model nou si mi-a placut dar m-a dezamagit prin alte motive pe care unele le conidera neimportante...Mi-am luat GTi-ul in special pt DSG si TFSi..Sunt in relatii foarte bune si sincere cu seful de service de la VW Bacau si l-am intrebat de probelmele la GTi..Si mi-a zis ca 2.0 TFSi e cel mai reusit motor de la Vw si nu a auzit vreun GTi sa crape..Singurele probleme au fost discurile de ambreiaj si bujiile...Un alt motiv a fost Gti-ul unui prieten tot dsg care a primit forja la maxim si umblat in motor si etc lucru pe care eu nu prea le-as face si are 2 ani masina si 60 000 de km si nu a avut nici o problema..Pur si simplu am cautat o masina comoda si sportiva in acelasi timp.. am condus si CTR nou, si am asa habar de masini si pur si simplu vad cat de mult se exagereaza in privinta acestui RS..
Uite pun ce a scris un prieten foarte pasionat de masini, are peste 40 de ani si va spun sincer ca uraste VW..Are un 407 3.0 V6..El a condus si CTR si GTi-ul meu..

~~Super mecanica, GTI-ul asta. Asta in stilul scurt.
Mai pe alrg ar trebui spuse urmatoarele.

WE trecut s-a consumat un test comparativ fara pretentia de a fi exhaustiv intre 3 masini, cu filozofii diferite, din clase diferite, cu motorizari cu arhitecturi diferite, cu cutii de viteze diferite constructiv si cu culori diferite , insa toate pe benzina.

Au fost in test o masina cu motor de 4 cilindri, 2 litri aspirat si cutie manuala, o alta cu motor de 4 cilindri de 2 litri dar cu injectie directa si turbina dar cu cutie DSG si in fine o cilindree de 2,9 l cu arhitectura in V, asprat si cutie automata clasica.

Ce au totusi in comun aceste masini ? Puterea in jur de 200CP.

Cele 3 masini au fost o Honda CIVIC TYPE R , VW GTI DSG si respectiv 407.

Despre Honda am spus cam totul in topicul care se refera la ea, este masina unui anume Doc care scrie si el din cind in cind pe acest forum , ii multumim pentru disponibilitatea aratata si pentru amabilitatea cu care ne-a lasat pe toti sa ne dam cu cart-ul lui deasemeni si pentru faptul ca a acceptat sa intre in test cu riscul de a fi umilit la performante .

Cea de-a doua masina este GTI-ul lui Cristi 407 care si-a calcat pe inima si a acceptat sa ii calcam acceleratia bolidului cum nu o facuse el pina atunci, fiind in rodaj. Multumim, Cristi.
Despre GTI pot afirma ca este un foarte bun compromis intre o masina sport si una de confort.
Marele sau avantaj este cutia DSG , un model de precizie si rapiditate in schimbarea vitezelor care cu padelele din spatele volanului iti procura senzatii de monopost de formula 1 din acest punct de vedere. Chiar daca insonorizarea, sound-ul mai baritonal al motorului mai estompat in habitaclu, specificul postului de conducere (care iti creeaza un sentiment de protectie)
reduc din senzatiile pe care le resimti in Type R , GTI-ul nu se lasa cu nimic mai prejos decit Type R, in acceleratii, tinuta de drum, placerea de a conduce doar ca este alt gen, mai putin fun, mai putin cart, mai mult confort, mai rafinat si cu tehnica de virf. E adevarat ca Type R accelereaza in primele rapoarte parca mai repede decit toate insa nu reuseste sa se desprinda catregoric de GTI care pe distante lungi il va depasi cu siguranta.
Tehnica de virf a cutiei DSG, modul incintator in care schimba ar fi meritat un design exterior si interior mai putin discret chiar mai agresiv desi stiu ca acesta este deliberat lasat sa semene 99% cu un GOLF pentru ca este motorul de marketing al modelului.
Despre 407 nu fac nici o apreciere este o masina deja cunoscuta si in acest test a fost mai degraba un outsider cu o filozofie foarte diferita de a protagonistilor, cea mai putin fun dar nu se face de rusine chiar daca are handicapul cutiei si al masei impunatoare si nu ofera aceleasi senzatii. Aceasta motorizare ar merita si o cutie manuala sau si mai bine una DSG printre optiuni.

Inca o data, Cristi, multumim si sa o conduci cu placere, fara incidente si cind mai apari in zona sa dai un semn de viata.

Multumim de asemenea pe aceasta cale si politiei de frontiera pentru sprijinul acordat. ~~

cristi_407 03-02-08 10:21

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 1331869)
megane rs are 6.5 sec suta ...
vad ca acum ai inceput sa te lauzi cu masina ta sport automata

Si apropo daca tu consideri DSG o cutie automata imi dau seama cam de tot..

All times are GMT +2. The time now is 09:08.

- Copyright 2026 4Tuning