Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

Rusanescu 01-04-11 10:28

Re: Cānd au īnceput circuitele īn Romānia?

1 Attachment(s)
Cupa Jean CALCIANU ediţia a III-a, īn incinta Complexului Expoziţional Piaţa Scānteii, la 27 aprilie 1975. Nu a făcut parte din CN de Viteză pe Circuit. Cronica īn Autoturism nr. 4, ataşată.

Rusanescu 01-04-11 13:51

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4216845)
Poza cu #2 (Easteru albastru) postat de mine face parte din acest lot de fotografii postate mai jos,- este sau nu Marele Premiu Bucuresti 1984 ??? Foto: 4. 5. si 6 ...

Dragilor,
Da, este MPBucureşti 1984 şi acel nr. 2 este aproape sigur al lui Gherghely de la CSM Reşiţa.

Rusanescu 01-04-11 15:17

+ Constantin GHERGHEL - RIP

cornel1955 01-04-11 15:39

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4218571)
+ Constantin GHERGHEL - RIP

ce a murit si el ?...nu stiam...imi pare rau...:(...anexez o poza cu el si cu altii care am mai postato dar e singura poza care o am unde apare si el

nelutz69 01-04-11 19:20

2 Attachment(s)
ok, este #2 - Constantin GHERGHEL in acea poza de la MP Bucuresti 1984 ...
http://s2.4tuning.ro/?mmid=6f99cbbe7f40d252c

:arrow:
.... mai avem o poza in care trebuie sa identificam #2 , #44 si inca un monopost, cel din spatele lui Peteanu...
Viteza pe Circuit Stradal ( GALATI 1984)

http://i56.tinypic.com/5vvwa9.jpg

aici in aceasta fotografie avem:
#2 ?????....
#44 ?????....
#12 Eugen Peteanu, ( Resita)
#22 Gherghel Constantin, ( Resita)
#... Wilhelm Kulpinski, ( Oradea)
#31 Lajos Nabosnyi, ( Oradea)
#....... ????

Rusanescu 01-04-11 21:59

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4219115)
ok, este #2 - Constantin GHERGHEL .... mai avem o poza in care trebuie sa identificam #2 , #44 si inca un monopost, cel din spatele lui Peteanu.......... ????

Nr. 44 este un sportiv bulgar Ştefan KAZAKOV - invitat la Galaţi şi a alergat h.c.
Cel din spatele lui Peteanu poate fi Dorian IGIESCU.
Iar 2 este Cornel BIBIRI.

Final la Galaţi Grupa (B8) Easter:
1.- C. BIBIRI
2.- W. KULPINSKI
3.- D. IGESCU

saby-sebastian 02-04-11 00:43

http://www.stiri.com.ro/stire-4810/l...-de-curse.html Legenda Daciei 1300 S, prima maşină romānească de curse

saby-sebastian 02-04-11 00:55

2 Attachment(s)
Attachment 1945675

Attachment 1945676 este de vanzare pe okazii http://www.**********/catalog/525652...0-locul-1.html

cornel1955 02-04-11 06:32

Quote:

Originally Posted by nelutz69 (Post 4219115)
ok, este #2 - Constantin GHERGHEL in acea poza de la MP Bucuresti 1984 ...
http://s2.4tuning.ro/?mmid=6f99cbbe7f40d252c

:arrow:
.... mai avem o poza in care trebuie sa identificam #2 , #44 si inca un monopost, cel din spatele lui Peteanu...
Viteza pe Circuit Stradal ( GALATI 1984)

http://i56.tinypic.com/5vvwa9.jpg

aici in aceasta fotografie avem:
#2 ?????....
#44 ?????....
#12 Eugen Peteanu, ( Resita)
#22 Gherghel Constantin, ( Resita)
#... Wilhelm Kulpinski, ( Oradea)
#31 Lajos Nabosnyi, ( Oradea)
#....... ????

cu #44 era un bulgar inafara de concurs iar in spatele lui Peteanu este chiar moshu' :) , aveam #51....primul circuit al meu pe Easter si locul 1....locul 2 a venit Kulpinski parca....nu mai stiu...Peteanu a abandonat in ultimul tur ...a cedat ambreiajul... era pe locul 1...e o confuzie undeva ...pai Igiescu unde este?..cred ca nu este Lajos Nabosni...este chiar Igescu !!!

cornel1955 02-04-11 06:37

Quote:

Originally Posted by Rusanescu (Post 4219487)
Nr. 44 este un sportiv bulgar Ştefan KAZAKOV - invitat la Galaţi şi a alergat h.c.
Cel din spatele lui Peteanu poate fi Dorian IGIESCU.
Iar 2 este Cornel BIBIRI.

Final la Galaţi Grupa (B8) Easter:
1.- C. BIBIRI
2.- W. KULPINSKI
3.- D. IGESCU

eu sunt in spatele lui Peteanu...cu #2 nu stiu cine este

valentin.nemtanu 02-04-11 06:40

2 Attachment(s)
Am ramas cu jumatate de reportaj, voi continua , desi ma tot "ia" Cornel 1955, ......:lol: ( Iese repede ba din standuri, ba din viraje !!:lol:)

Clasa I a fost castigata de bucuresteanul Cornel Caprita pe un Fiat 850 Coope Abarth urmat de timisorenii Constantin Bercea si Laurentiu Dragulescu, ambii pe Fiat 850 coupe.
In acei ani, se permitea startul a 2 piloti pe aceeasi masina, ceea ce si faceau ultimii doi nominalizati, si adesea proprietarul urca podiumul in spatele prietenului . Observati in poze si un temerar Fiat 600, " bine hranit " cu carburator Weber !!
Clasa II a fost cea mai disputata , intrucat ne aflam in perioada de glorie a Daciei 100 sau 1100 S. Aici locurile s-au impartit intre bucurestenii
ing. Doru Gandu, Vasile Szabo( in foto ), si Florentin Mateescu.
clasa a III Aici , Mircea Ionescu si Gheorghe Nistor l-au recunoscut ca invingator pe talentatul Eugen Ionescu Cristea.
In clasa urmatoare, campionul de raliuri, astazi inca in activitate , d-l Stefan Vasile s-a clasat pe doi intre fratii Cornel si Dorin Motoc.
Doresc sa remarc ca in acei ani se luptau cateva familii pe circuitele de viteza, chiar senatorii podiumurilor:
- Fratii Cornel si Dorin Motoc, asistati la stand de tatal lor, familia Ionescu Cristea , tatal ( revenim cu foto ), cu baietii Eugen si Horatiu,
nea Marin Dumitrescu impreuna cu Radu,( M. D. si astazi in lumea curselor cu nepotii la 92 de ani ) si.. familia Vasile cu Vanghele si Stefan ( vezi FRAS ). Ei, si nu numai ei, au semnat paginile de glorie ale automobilismului romanesc in acei ani, ei aduceau miile de spectatori pe cladiri, prin pomi, pe marginea pistelor stradale asigurate doar cu sfori si anvelope uzate .
Cele cateva randuri despre Marele Premiu al Bucurestiului 1975, le voi incheia amintind ca trofeul a fost adjudecat de ing. Costin Finichi din Brasov, pe un Fiat 124 Abarth rally( in prim plan, foto revista postat de d-l Mitica ). El a fost omul de care imi era frica !!! intrucat purta la fiecare cursa, anuarul FIA si anexa J, si evident avea mereu ceva de comentat ! Ba chiar m-a incurcat cu contestatii si descalificari, la etapa din Braila ( despre care vb in materialul urmator ). Pacat, ca o instabilitate psihica l-a impins sa faca un gest , premeditat, si sa ne paraseasca in anul urmator.
Asadar, vine si etapa Braila 1975!! curand!

cornel1955 02-04-11 07:04

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 4220007)
Am ramas cu jumatate de reportaj, voi continua , desi ma tot "ia" Cornel 1955, ......:lol: ( Iese repede ba din standuri, ba din viraje !!:lol:)

Asadar, vine si etapa Braila 1975!! curand!

heheheeee multumim Valentin pt postare...amintiri placute din anii aceia ...ma duc sa mai "fac o tura" sa te mai "iau" un viraj :)...o iau si pe nevastamea pana la paine ca ea a fost mecanicul meu !!!

ROAD EMPIRE 02-04-11 07:27

1 Attachment(s)
1972 ..... Tuning by Lenti Moldovan;)

THUNDER77 02-04-11 08:50

Hihi....Cand am "mostenit" Dacia 1100 de la taica-meu asa vroiam sa o fac si eu pe a mea :D Fara faruri patrate insa :D Din pacate "aburii tineretii" imi umpleau creierasul si ma uitam cu "para'ndarat" la batrana mea 1100 si ii invidiam pe amicii mei cu Dacia 1410 , Oltcit sau "straineze" asa ca am renuntat la "galbioara" si mi-am luat o Lada 1500 :D Acum imi pare rau ca nu mai am "galbioara" pentru ca sunt atat de putine astazi in starea in care era a mea......:(:(:(

cornel1955 02-04-11 12:21

Quote:

Originally Posted by THUNDER77 (Post 4220110)
Hihi....Cand am "mostenit" Dacia 1100 de la taica-meu asa vroiam sa o fac si eu pe a mea :D Fara faruri patrate insa :D Din pacate "aburii tineretii" imi umpleau creierasul si ma uitam cu "para'ndarat" la batrana mea 1100 si ii invidiam pe amicii mei cu Dacia 1410 , Oltcit sau "straineze" asa ca am renuntat la "galbioara" si mi-am luat o Lada 1500 :D Acum imi pare rau ca nu mai am "galbioara" pentru ca sunt atat de putine astazi in starea in care era a mea......:(:(:(

dacia 1100 a fost de 2 ori mai reusita decat 1300 sau 1410 ...in primul rand incomparabil mai fiabila, mult mai cu grija facuta si tablaria mai groasa sa reziste :), iar Lada 1500 nu ai facut o greseala cu ea pt ca era "tanc sovietic" , eu am avut si 1200 si 1500, foarte rezistente....nu se mai fac masini din astea acum...

All times are GMT +2. The time now is 02:42.

- Copyright 2026 4Tuning