![]() |
Re: fotografii facute de voi
Quote:
Ce frumoasa e Dacia 1100 :D |
1 Attachment(s)
facuta aseara pe la 2 :)) iso 3200 , timp expunere 8" , trepied .. o cutie :)))
|
de ce iso mare daca tot ai un timp de expunere nesimtit?
|
din cauza ca iesea un pic intunecata cu iso 100 sau ceva mai mare.. si a iesit mai bine asa:)
|
Frumoase a doua si a 5-a la Stoxy_69
Unde sunt facute ?? P.S.: Scuzati-mi nestiinta...nu sunt un profesionist,si sper sa nu deranjez cu comentariile si intrebarile mele ! Ce e ala iso,si ce e ala timp de expunere ?? |
2 Attachment(s)
Quote:
iso inseamna sensibilitate la lumina.. daca e mai intunecat .. pui un iso mai mare si iese mai deschisa poza.. insa daca e prea mare iese urat :) si timp de expunere.. inseamna in cat timp "iti capteaza poza" daca pui 8" iti prinde in poza imaginea care o vede timp de 8" daca pui 2,3 secunde acelasi lucru.. poti sa pui si viteza de declansare mare.. la mine merge pana la 1/2000 .. practic ingheata imaginea.. pt a prinde picaturi de apa si diverse chestii .. nu stiu sa-ti explic mai bine , dar sper sa te ajute ! si inca 2 poze de azi.. cu o tentativa de apus :rolleyes2 |
Merci mult spiri,mi-ai fost de mare ajutor ! (vorbesc serios)
Aveti habar unde gasesc si eu un curs de fotografie,sau ceva de genu' ?? |
1 Attachment(s)
o poza facuta azi .... :) sper sa va placa ... restu le gasiti aici :arrow:https://forum.4tuning.ro/534-editare-foto/89694-fotografiile-mele-stefan_88-a/page-5.html
|
8 Attachment(s)
Ranca:oops::mrhappy:
|
Frumos... ai o tendinta de a sub expune... dar e bine:)
|
Ce inseamna sa sub-expui ??
Unde gasesc si eu un curs de foto,sau un dictionar de termeni,ceva de genu ?? |
google
|
Quote:
sub expunere = <expunere. Deci poza mai inchisa decat expunerea potrivita acelui cadru context etc supra expunere = >expunere. Deci poza mai luminata decat expunerea potrivita acelui cadru context etc. |
Merci Trickz pentru explicatii !
Ma apuc acum de google-uit :) |
O expunere cat mai corecta reda ceea ce vezi tu in momentul ala... asa ca daca poza e prea intunecata e sub-expusa, iar daca e prea luminoasa sau arsa e supra-expusa... Oricum subexpunerea e in principiu mai buna decat supraexpunerea... E de preferat o poza subexpusa decat una supraexpusa...
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:02. |
- Copyright 2026 4Tuning