![]() |
Re: Guvernul triplează de la 15.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
tu iti dai seama daca s`ar intampla asta ... crezi ca dau firmele noastre bani pe camioane noi sa care caramida cu ele si ciment ... cand la noi sa iasa banii multi cu mana de lucru ieftina si din pacate si proasta pe deasupra asta e romanu.
|
Quote:
|
Quote:
|
nu mai avem mult pina maine si aflam exact ce se intimpla cu taxa
|
buuun,se reduce taxa dar ne-o baga la impozite va dati cu seama ,pai abia avem unii dintre noi bani de masina visata de unde mama dracului sa mai scot bani si pentru celelalte ca salarul nu-l tripleaza mama ei de tara....o sa tin post prelungit
|
nu va pripiti ... pana legea nu o sa apara in monitorul oficial ... sunt doar vorbe ... eu zic ca ar fi echitabil sa se anuleze ordonanta de urgenta ( triplarea taxei ) si sa se revina la vechea metoda de calcul ... fara nici o marire de impozit
|
din punctul de vedere al multora ar fi bine sa se scoata taxa de tot , impozitul sa nu depaseasca 20 ron si litrul de benzina 1 ron , sa ne plimbam in voie , fara taxe si impozite ca doar e democratie si suntem in ue
daca se va face intradevar o taxa "poluatorul plateste" pai o sa fie vai de cei cu masini mai vechi de 2000 nu ca acum cand sunt masini din 92 cu taxa 100 euro |
toata lumea vrea sa fure cat e putere ... nimeni nu pleaca sarac de la putere stait voi linistiti... o sa gaseasca ei o chichita sa tripleze iar taxa ...
|
Nu din taxa asta se imbogatesc ei, stati voi linistit, putina idee despre cum functioneaza chiar si salbaticul mecanism democratic din Romania e bine sa avem fiecare, pentru cultura noastra generala asa...
|
poate pana la urma ne rezolva
cu taxa asta , sa o scada sa-i faca ceva .. |
cand se afla exact cum va fi taxa ? tzin pe cineva incurcat cu o masina si vreau sa stiu daca ma bag sau nu...multumesc
|
Cand se vor hotari zdrentele din Guvern. :)
|
pai era vorba ca asta seara, s-au sucit ?
|
Astia nu sunt in stare sa se hotarasca ce sa manance cu frigiderul plin..........iar noi vrem sa se hotarasca ce taxa sa aplice...........tovarasi, cerem prea multe de la tara asta........eu unul m-am resemnat........am sa merg cu motorul cand se poate si cand nu....RATB-ul
|
Mai mult ca sigur o sa ne loveasca cu principiul "poluatorul plateste" si o sa o bage la impozitul anual. E usor de dedus ca mai bine iei taxa ani la rand decat sa dai un tun. Plus ca adio scandal cu UE.
Adica E GROASA!! |
Adica la "Poluatorul Plateste", taxa asta mare de e acuma o sa fie inclusa in impozit in fiecare an ?
|
Asa zicea ala care e la finante la o emisiune ieri seara....
|
Sunt sigur ca fac ei o manevra sa fie tot ca inainte...
|
Guvernul amână adoptarea unei decizii în privinţa taxei auto
Guvernul nu a luat deocamdată nicio decizie în privinţa taxei de poluare auto, ci a decis să analizeze în continuare variantele de modificare a regimului de taxare a proprietarilor de vehicule, a declarat, vineri, premierul Emil Boc. Comisia Europeană a informat recent Guvernul că ordonanţa de urgenţă, emisă de fostul Cabinet, prin care taxa de poluare auto a fost triplată, încalcă legislaţia comunitară. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a prezentat mai multe variante de modificare a taxei de poluare auto, precizând că o decizie va fi luată după ce propunerile vor fi analizate la nivelul Guvernului şi după consultarea instituţiilor europene. Una dintre variante este ca taxa auto să fie redusă ca valoare la momentul înmatriculării şi inclusă ulterior în impozitul plătit anual de către proprietarul vehiculului, la un nivel calculat în raport cu gradul de poluare. Ministrul Mediului a vorbit însă şi de posibilitatea ca taxa de înmatriculare să fie micşorată, iar posesorii de vehicule să plătească anual o sumă calculată în raport cu gradul de poluare. Pogea şi Nemirschi, mandataţi să găsească soluţii pentru a evita sancţiunea CE Ministrul Finanţelor şi cel al Mediului au fost mandataţi, vineri, de Guvern să găsească o soluţie de modificare a regimului de taxare a proprietarilor de vehicule, prin care să fie evitată sancţionarea României de către Comisia Europeană pentru încălcarea normelor comunitare în domeniu. "Cei doi miniştri au fost mandataţi, în şedinţa de guvern, să caute soluţii prin care să fie evitată declanşarea procedurii de infringement de către Comisia Europeană", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale. Potrivit acestora, una dintre principala variantă luată în calcul este ca taxa auto să fie redusă ca valoare la momentul înmatriculării şi inclusă ulterior în impozitul plătit anual de către proprietarul vehiculului, la un nivel calculat în raport cu gradul de poluare. "Anularea taxei auto aflată în vigoare, reintroducerea valorilor din luna iulie 2008 şi micşorarea acesteia cu un coeficient care să se regăsească apoi în impozitul anual plătit de proprietarul vehiculului este varianta cu cele mai mari şanse de a fi aprobată. Taxa ar fi redusă ca valoare la momentul înmatriculării, dar se va regăsi apoi, anual în impozit, în funcţie de gradul de poluare al motorului. Aşa ar putea fi respectat principiul european «poluatorul plăteşte»", au afirmat sursele citate. Sursa: Mediafax |
Minunat, mai bine nu se putea, fac astia ce fac si tot in favoarea lor
|
cred ca o sa imi expire nr rosi
|
mi-au expirat deja
|
Minunat...cand a fost vorba sa o tripleze nu a durat nici 2 zile iar acu .. Ce pot sa mai zic Numai in ROMANIA se intampla asa ceva :(
|
si mie din octombrie...dar makar sa zica ca e ca asta vara ca ma duc si o platesc..
|
da si mie mi-au expirat........ astept o decizie poate o scade sau ii face ceva sa fie mai mica taxa ca , e prea mare , exagerat de mare
|
Deci isi bat joc in ultimu hal...
|
si masina mea sta "pe bara" de vreo 2 saptamani, astept o taxa mai mica sa`mi pot inmatricula caruta :| gura masii de treaba , m`am saturat sa fiu furat la mine`n tara , sa le stea'n gat banii luat de pe taxe ilegale X(
|
In campanie promiteau ca o scot definitiv...acum ca au fuctii nu le mai pasa..RUSINE
|
deci cu alte cuvinte daca taxa ar fi acum 3000 , ar platii la inmatriculare 1000 sa zicem iar restul in impozit? pai tot aia e
|
partea frumoasa (pt ei) e ca in impozit ... iau banii astia in fiecare an .... nu doar o data la inmatriculare
deci e mai avantajos |
Ce oameni si guvernantii astia ( daca se pot numi oameni) ,iar o lalaie. asa ceva ,nu mai am cuvinte. Cind e vb sa ne bage morcovu se misca ffff repede,dar cind trebuie sa repare o nedreptate o tot aburesc. CINE STIE CIT VA MAI DURA PINA VOR SCOATE CU CHIN CU VAI O ALTA ABERATIE. PACAT CA MAMALIGA NU EXPLODEAZA.........
|
cred ca este cazul sa iesim din nou in strada ! nu se mai poate ... asa bataie de joc nu am mai vazut ... o lalalaie de 1 luna ... cica UE a zis de pe 22 decembrie ca taxa nu e conform standardelor lor ...
|
Cand am zis ca astia noi vor baga in plus si impozit anual diferentiat, mi-ati sters mesajele...
|
Quote:
|
io zic pa 24 ianuarie sa blocam strazile....
|
eu personal as fi de acord sa scoata taxa de tot,sau sa fie ceva simbolic,si sa bage impozitul in functie de EURO al masinii.de ce unu care are 2500cmc E4 sa plateasca impozit egal cu unul care are 2500E2?si eu am avut ursi,unii ma cunosc ,dar asa mi se pare corect.sa avem dreptul sa ne aducem ce vrem noi,fara taxa,VR6,E30 325 etc etc,dar sa platim in functie de poluare.cum e si in germania.si asa vom scapa poate si de multe jeguri de dacii din 1900 toamna,mi se pare aiurea sa platesti 50LEI/an impozit pe un JEG de dacie.alta prostie este"cu cat e mai noua cu atat platesti mai mult"O IDIOTENIE.adica daca imi aduc un E36 din 1993 E2,platesc mai putin decat daca imi aduc un E46 din 1999?:))O porcarie,se zice ca polueaza mai putin pe teritoriul Romaniei una mai veche,in conditiile in care la noi pensionarii isi repara daciile din `70 in fata blocului.
|
hahahaha eu imi cumpar oltcit pana la vara!!!!
|
O mana de oameni ne fac viata amara .:poke:
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:13. |
- Copyright 2026 4Tuning