Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

fasso 08-09-13 21:07

Re: Fiabilitate: japoneze vs. germane

Si Mr. Gordon asta, din cele 3 mil. mile, macar una n-a parcus-o si el la noi in tara. Un neserios!

Toyboy 09-09-13 07:47

Quote:

Originally Posted by Radu_Toretto93 (Post 5564910)
Am auzit acum ceva vreme sau am citit tot pe vreun forum sau articol despre masini ca ar fi motoare de mercedes ce au atins si milionul de kilometri fara interventii majore (segmenti, cuzineti, etc).
Nu stiu daca e vrajeala sau nu, dar tind sa cred ca este adevarat. Motoarele de mercedes sunt niste "nemuritori", mai ales generatiile vechi, simpliste, fara prea multa electronica (w123, w124 si multe altele).

la milionul ala mai pune 2-3 ;)

daca ajungi vrodata prin Maroc, Algeria, zona Saharei, vei vedea ca 80%din masini sunt Mercedes, in speta 123/124/201

UNLORD 09-09-13 09:49

Deja ajunse celebre, problemele de fiabilitate de la VAG nu intarzie sa apara nici pe ultima generatie de Golf: http://www.capital.ro/detalii-artico...or-186314.html

Quote:

Un articol publicat de ediția germană a revistei AutoBild pare să dea mari bătăi de cap germanilor de la Volkswagen. Jurnaliștii susțin că noul Golf are mari probleme cu infiltrațiile de apă.

Conform AutoBild, o greșeală de proiectare a tuburilor prin care se elimină condensul produs de instalația de aer condiționat face ca apa să se scurgă undeva sub picioarele pasagerului din dreapta-față. Deși nu au negat în totalitate problema, oficialii Volkswgen au ținut să menționeze că aceasta nu este nici pe departe una care afecteză multe dintre Golf-urile deja produse. „Am aflat de această problemă prin cazuri izolate”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters, adăugând și că acum inginerii sunt în căutarea cauzei exacte care provoacă infiltrațiile de apă.

Revista germană AutoBild susține însă că problema detectată ar putea apărea la circa 300.000 de mașini ale grupului Volkswagen, incluzând aici modele VW Golf, Audi A3 sau Seat Leon. Purtătorul de cuvânt contactat de Reuters a refuzat să comenteze cifra mulțumindu-se să menționeze că la peste 46 de vehicule VW Golf au fost efectuate reparații în zona menționată și că, de atunci, acestea nu au mai avut nevoie de alte intervenții pe aceeași temă. Oficialul a adăugat că nu știe nimic despre o eventuală problemă similară apărută la modelele mărcilor Audi sau Seat care utilizează aceleași componente cu Volkswagen Golf.

Vali_lj 11-09-13 21:12

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 5566435)

Cineva a facut calculele :

Paul KonstadtBoston, MA
These numbers don't make sense. To have driven three million miles in 47 years means driving an average of 175 miles every single day for all those years. That's four hours of driving per day, day in and day out, summer and winter. And this is a car owner who worked full time virtually around the corner from where he lives. Really?

The article also says the owner drove one million miles in the past 11 years. At highway speed on a clear road, someone would have to have driven five to six hours a day, every single day for a decade to reach that total. Five hours every single day at open road speeds. On Long Island. Really?

aleks 15-09-13 01:30

Quote:

Originally Posted by Radu_Toretto93 (Post 5564910)
Am auzit acum ceva vreme sau am citit tot pe vreun forum sau articol despre masini ca ar fi motoare de mercedes ce au atins si milionul de kilometri fara interventii majore (segmenti, cuzineti, etc).
Nu stiu daca e vrajeala sau nu, dar tind sa cred ca este adevarat. Motoarele de mercedes sunt niste "nemuritori", mai ales generatiile vechi, simpliste, fara prea multa electronica (w123, w124 si multe altele).

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 5565046)
2002-2004-2005-2006.....anul de fabricatie al masinilor pe care le-am vazut si chiar condus....nu este vrajeala,chiar merg 1.000.000 km...
am vazut si audi a8,2006,3.0 tdi,la 400.000 km facuti in romania....arata si mergea impecabil....fara interventii de nici un fel la motor-cutie...doar la suspensie....

Am avut acum 2 saptamani la "cosmetizat" Crafterul unui prieten care face naveta Romania-Germania cu componente de avion.
Problema lui cea mare e ca masina lui a fost printre primele produse si vandute si kilometrajul s-a blocat la 999.999 de km, si nu mai stie ce distante face. Reprezentantele VW ii cer undeva la 300 de eur pe dat kilometrajul la zero, pe motiv ca-i schimba juma' de masina, treaba pe care eu nu o cred, da' ma rog....
Partea proasta e ca motorul a avut o reparatie capitala pe la 600.000, dar de atunci nu mai face prea multe figuri...

alex.panciu 15-09-13 03:42

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5571589)
Am avut acum 2 saptamani la "cosmetizat" Crafterul unui prieten care face naveta Romania-Germania cu componente de avion.
Problema lui cea mare e ca masina lui a fost printre primele produse si vandute si kilometrajul s-a blocat la 999.999 de km, si nu mai stie ce distante face. Reprezentantele VW ii cer undeva la 300 de eur pe dat kilometrajul la zero, pe motiv ca-i schimba juma' de masina, treaba pe care eu nu o cred, da' ma rog....
Partea proasta e ca motorul a avut o reparatie capitala pe la 600.000, dar de atunci nu mai face prea multe figuri...

f.fiabile si crafter si LT.....am vazut si eu cateva la 900.000 km si cei care le aveau erau super multumiti de ele....

Vali_lj 17-09-13 02:54

Na protest

http://www.carthrottle.com/two-guys-...er-and-an-axe/

https://www.youtube.com/watch?v=1c7FzXygCG0

JDV 17-09-13 08:41

Generatia precedenta de seria 6 a fost un fail la capitolul fiabilitate.
Am una in familie, si jumatate din viata a fost in service. iar cealalta jumatate in fata blocului.
Nu ma mira daca si noua generatie o sa fie la fel.

ryoraul 17-09-13 09:01

Oameni prosti, se pare ca nu doar noi stim sa iesim cu prostiile la tv mai arata si ei.

Eriksson 18-09-13 16:58

Quote:

Originally Posted by ryoraul (Post 5573202)
Oameni prosti, se pare ca nu doar noi stim sa iesim cu prostiile la tv mai arata si ei.

de ce sa fie prosti ? tu cum ai reactiona daca ai plati asa mult pentru o masina si "garantia" ar fi degeaba ?

silviu.o 23-09-13 19:15

Masina cu cei mai multi kilometri din lume. SI surpriza e germana :)
http://www.edwin.ro/auto-moto/clasic...i-km-din-lume/

aleks 29-09-13 00:11

Quote:

Originally Posted by silviu.o (Post 5577729)

In apararea lor japonezii au declarat ca nu pot face atat de multi km pentru ca tara lor e doar o biata aglomerare de insule :lol:

ekofresh 29-09-13 07:12

Quote:

Originally Posted by silviu.o (Post 5577729)

Parca e un Volvo in cartea recordurilor iar daca aia nu stiu de Mercedesul asta...vorbim doar.

franz34sm 29-10-13 20:50

Vreau sa va spun ca, am un Golf, si am duso sa-mi regleze directia, pt ca tragea un pic in dreapta. Si surpriza, acuma parca trage si mai tare intr-o parte, si volanul nu sta drept. Acum 4 ani am mai avut un Golf si si la ala tot aceiasi problema, numai ca la ala tragea in stinga. Apoi la Golful asta care-l am recent, mii sau stricat geamurile electrice, si deocamdata nu le pot folosii. Electricianu mia zis ca sa blocat macaraua, nu stiu de la ce, dar in fine. Am mai avut un Bmw, si si la ala exact aceiasi problema cu geamurile electrice. Vreau sa va zic ca, feritiva sa va cumparati Golf, ca-s cele mai naspa masini. De cind am Golfu asta, am bagat in ea deja 600 de euro. Intra apa in lampile din spate, se strica geamurile electrice, trage directia intr-o parte, farurile din fata nu lumineaza destul de puternic, samd. Am avut doua masini japoneze ( una era diesel, si cealalta era pe benzina ). Cu nici una n-am avut probleme, cu nici una. O pus unu un link aici, cum se apuca doi sa sparga cu ciocanu un Bmw. Probabil facea figuri si masina aia, nici nu ma mir ( e nemteasca ). La o japoneza no sa vedeti asa ceva in veci. Cu o japoneza n-ai cum sa nu fi multumit. Am vazut intr-un atelier un Bmw X5, si se uitau mecanicii la el ca la felu 3. Puneau testeru pe el ( nimica ), doi mecanici sau chinuit s-ai dea de cap, da n-au reusit, si au mai chemat in ajutor inca doi mecanici. Asa se uitau 4 mecanici la masina aia de zici ca era un OZN. Numa nui dadeau de cap, cam ce ar putea fi problema. Naaa cam astea-s masinile germane. Nu de aia dau japonezii 5 ani garantie pe Toyota Yaris. Si Kia care e coreana, da 7 ani garantie. Marca nemteasca nu vrea sa dea decit 3 ani garantie, ca si Dacia dealtfel. Japonezii sint cei mai buni, tehnologia lor e mult peste cel al nemtilor, deja au scos pe piata masini hibride, pe cind mentii, poate peste 300 de ani.

Giully4u 29-10-13 21:57

Vezi ca si nemtii au demult masini hibirde.

Ia-ti si tu o masina macar dupa 2000, nu cazaturi expirate de 200 de ani.

Sau ia-ti in continuare masini din `90, dar nu te mai astepta sa se comporte ca o masina noua.

Vezi ca la directie sigur ai alte probleme, poti sa reglezi directia cat vrei. Cauciucurile pot fi una din probleme.

300zxtt 30-10-13 06:32

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5602730)
Vezi ca si nemtii au demult masini hibirde.

Adica, cat de demult?

Giully4u 30-10-13 06:45

Adica nu asa "demult" cum te gandesti tu ca ma refer, eu stiu ca au din 2011 ( bmw 750i hybrid), dar poate au mai de dinainte.

Totusi e "demult" comparativ cu "o sa aiba peste 300 de ani".

300zxtt 30-10-13 07:08

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5602848)
Adica nu asa "demult" cum te gandesti tu ca ma refer, eu stiu ca au din 2011 ( bmw 750i hybrid), dar poate au mai de dinainte.

Totusi e "demult" comparativ cu "o sa aiba peste 300 de ani".

Ideea lui Franz a fost ca japonezii au venit cu mult inaintea europenilor , si cu sisteme mult mai avansate decat ofereau sau ofera europenii . Si ....daca te uiti, doar versiunile foarte scumpe ofera aceasta varianta. Pe cand japonezii produc in serie mult mai mare hibridul....si chiar si la versiunile entry level.

Giully4u 30-10-13 07:57

Quote:

Originally Posted by franz34sm (Post 5602644)
Japonezii sint cei mai buni, tehnologia lor e mult peste cel al nemtilor, deja au scos pe piata masini hibride, pe cind mentii, poate peste 300 de ani.

Poate ca fiecare intelege ce vrea din asta, dar eu inteleg ca japonezii deja au scos masini hibride, iar mentii nu.

franz34sm 30-10-13 12:06

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 5602866)
Poate ca fiecare intelege ce vrea din asta, dar eu inteleg ca japonezii deja au scos masini hibride, iar mentii nu.

Nemtii, nu mentii :D :D Am gresit eu.

JDV 30-10-13 15:38

Bai baieti....orice masina tine 500k km daca ai grija de ea.
Chiar va asteptati ca o masina sa tina 1 milion de km daca voi schimbati doar uleiu, ambreiajul cand incepe sa patineze, distributia cand e cureaua mancata jumatate si bucsaraia cand mergeti cu clopoteii pe sub masina?
Daca vrei sa te tina, trebuie sa schimbi piese cu ceva timp inainte de data lor de expirare....macaralele alea de care vorbeste franz...mai trebuie si ele curatate, gresate rolele si chederele, schimbate sigurantele ca alea oxideaza..etc.
Pai Mercedesul si acel Volvo, au milionul de km pentru ca a avut cine sa le ingrijeasca...ca masinile alea nu au carat saci de ciment si nu au mers cu bucsaraia praf.

GTR 30-10-13 15:58

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5603178)
Bai baieti....orice masina tine 500k km daca ai grija de ea.
Chiar va asteptati ca o masina sa tina 1 milion de km daca voi schimbati doar uleiu, ambreiajul cand incepe sa patineze, distributia cand e cureaua mancata jumatate si bucsaraia cand mergeti cu clopoteii pe sub masina?
Daca vrei sa te tina, trebuie sa schimbi piese cu ceva timp inainte de data lor de expirare....macaralele alea de care vorbeste franz...mai trebuie si ele curatate, gresate rolele si chederele, schimbate sigurantele ca alea oxideaza..etc.
Pai Mercedesul si acel Volvo, au milionul de km pentru ca a avut cine sa le ingrijeasca...ca masinile alea nu au carat saci de ciment si nu au mers cu bucsaraia praf.

Ai avea dreptate daca nu la acelasi mode de intrebuintare si ingrijire, alea japoneze merg si alea germane cad. Sau necesita alea germane o intretinere aparte!?

Probleme cu geamurile, incuetorile, clantele au fost inclusiv la Golfuri 5 pana in 100k de km.

JDV 30-10-13 17:22

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5603187)
Ai avea dreptate daca nu la acelasi mode de intrebuintare si ingrijire, alea japoneze merg si alea germane cad. Sau necesita alea germane o intretinere aparte!?

Probleme cu geamurile, incuetorile, clantele au fost inclusiv la Golfuri 5 pana in 100k de km.

Ca unele masini sunt facute mai cu cap decat altele, din plastice mai bune sau mai proaste, este adevarat...insa asta este doar o mica parte dintr-un intreg.
Nu imi spune tu mie, ca rolele de la deschiderea geamurlor nu trebuiesc curatate de praf si lubrifiant imbibat de mizerie si chederele unse ca sa alunece geamul mai bine.
Si da, unele masini necesita o ingrijire mai atenta sau mai putin meticuloasa decat altele, deoarece lipsa calitatii trebuie compensata prin gradul ingrijirii.

GTR 05-11-13 20:30

Quote:

Originally Posted by JDV (Post 5603233)
Ca unele masini sunt facute mai cu cap decat altele, din plastice mai bune sau mai proaste, este adevarat...insa asta este doar o mica parte dintr-un intreg.
Nu imi spune tu mie, ca rolele de la deschiderea geamurlor nu trebuiesc curatate de praf si lubrifiant imbibat de mizerie si chederele unse ca sa alunece geamul mai bine.
Si da, unele masini necesita o ingrijire mai atenta sau mai putin meticuloasa decat altele, deoarece lipsa calitatii trebuie compensata prin gradul ingrijirii.

Am avut peste 40 de masini din toate generatiile iar ca fiabilitate tehnica japonezii nu au ce discuta cu nemtii in general. Diferenta mare este facuta in general de "nimicuri" dar enervante si greu de rezolvat de multe ori.

La nemti au fost masini din anumite generatii extraordinar de fiabile ca Mercedesurile W 116, 123, 126 dar actual stau bine pe foarte putine modele.

Nu se poate spune ca masinile nemtesti nu sunt fiabile, clar nu pot fi comparate cu masinile produse in Italia, Franta, etc., dar in ultimul timp nu am auzit de vreo masina nemteasca care sa nu aiba ceva probleme pana in 100k de km, ba ca vorbim de un amortizor, ba ca vorbim de o trapa, ba ca vorbim de electrica/electornica, etc..

De cand au evoluat masinile si s-au umplut de tehnologii a scazut si fiabilitatea, dar asat este valabil si la ceva japoneze, nu numai la nemtesti.

22VIN 05-11-13 20:54

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 5607235)
De cand au evoluat masinile si s-au umplut de tehnologii a scazut si fiabilitatea, dar asat este valabil si la ceva japoneze, nu numai la nemtesti.

Nu faci bani buni numai din vanzari de masini. Mai vinzi o piesa, mai scazi calitatea unor materiale dar mentii pretul de achizitie samd. In plus, numarul urias de service-uri... Nu trebuie sa manance si gura lor ceva?

Nu cred ca fiabilitatea s-a redus din cauza introducerii de tehnologie noua. S-a redus pentru ca lumea se porceste si cauta numai sa reduca costurile (din pacate nu si pretul final de achizitie). Plus toate rahaturile eco-friendly, toata lumea foloseste materiale de rahat dar eco-friendly pentru ca asa e trendul actual.

GTR 07-11-13 20:05

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5607248)
Nu faci bani buni numai din vanzari de masini. Mai vinzi o piesa, mai scazi calitatea unor materiale dar mentii pretul de achizitie samd. In plus, numarul urias de service-uri... Nu trebuie sa manance si gura lor ceva?

Nu cred ca fiabilitatea s-a redus din cauza introducerii de tehnologie noua. S-a redus pentru ca lumea se porceste si cauta numai sa reduca costurile (din pacate nu si pretul final de achizitie). Plus toate rahaturile eco-friendly, toata lumea foloseste materiale de rahat dar eco-friendly pentru ca asa e trendul actual.

Eco-friendly este impus de legislatie deja, producatorilor auto, adica n% (nu mai stiu cat) sa fie materiale reciclabile.

PrasleaCelVoinic 09-11-13 07:35

Nu stiu care sunt mai bune , nu-mi pot da cu parerea pt. ca nu am condus decat europene (renault / peugeot / vw / opel ) dar ce mi se pare dubios e ca 3 sferturi sunt nemtoaice , hai nu 3 sferturi dar 50%+1 si niponele conduc in top cum plm ? din 30 de masini din orice parcare vad 1 nipona . Voturile astea imi aduc aminte de campania prezidentiala al intaiului betivan al tarii .

aleks 09-11-13 14:55

Quote:

Originally Posted by PrasleaCelVoinic (Post 5609290)
Nu stiu care sunt mai bune , nu-mi pot da cu parerea pt. ca nu am condus decat europene (renault / peugeot / vw / opel ) dar ce mi se pare dubios e ca 3 sferturi sunt nemtoaice , hai nu 3 sferturi dar 50%+1 si niponele conduc in top cum plm ? din 30 de masini din orice parcare vad 1 nipona . Voturile astea imi aduc aminte de campania prezidentiala al intaiului betivan al tarii .

Pe ce continent locuiesti?
Pe ce continent se fabrica japonezele?
Care din cele 2 grupe sunt scutite de taxe vamale?
Ce asiatice vezi cel mai des pe sosele?
Uite, iti dau eu un pont mare cat China, ca sa-ti lamuresc neclaritatile de-ti fac voturile "dubioase": in Romania o sa vezi cel mai des asiaticele produse in fabricile din Europa. Exemplu: Suzuki, in fabrica din Ungaria.
Incepi sa prinzi ideea?

300zxtt 11-11-13 18:59

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 5609502)
Pe ce continent locuiesti?
Pe ce continent se fabrica japonezele?
Care din cele 2 grupe sunt scutite de taxe vamale?
Ce asiatice vezi cel mai des pe sosele?
Uite, iti dau eu un pont mare cat China, ca sa-ti lamuresc neclaritatile de-ti fac voturile "dubioase": in Romania o sa vezi cel mai des asiaticele produse in fabricile din Europa. Exemplu: Suzuki, in fabrica din Ungaria.
Incepi sa prinzi ideea?

Chiar crezi ca merita oboseala?

UNLORD 14-11-13 20:09

Quote:

Volkswagen a anuntat una dintre cele mai mari rechemari din istoria sa: 2,64 milioane masini, problemele fiind llegate de uleiurile folosite la transmisie si de posibile componente nefunctionale la nivelul farurilor. China este tara in care sunt vizate cele mai multe masini, scrie Bloomberg.

Peste 1,6 milioane de masini vor fi chemate pentru ca uleiurile sintetice folosite la cutiile de viteze sa fie inlocuite cu uleiuri minerale, existand pericol de scurtcircuit. Sunt afectate modelele ce au cutii de viteza cu dublu ambreiaj de la marci precum Volkswagen, Audi, Skoda si Seat, majoritatea masinilor de pe lista fiind in China.

Din actiunea de recall fac parte si 800.000 de masini Volkswagen Tiguan la care, din cauza unor sigurante defecte, pot aparea probleme la functionarea farurilor. Modelele vizate au fost produse intre 2008 si 2011.

O alta problema, ce afecteaza 239.000 de camionete Volkswagen Amarok, tine de posibile fragilitati la nivelul conductelor de combustibil, existand pericolul unor scurgeri.

In China sunt cel mai multe masini afectate de rechemari (750.000 de unitati).
Sursa:0-100.ro

steffan 14-11-13 23:08

da, si dupa folosirea uleiurilor minerale, oare ce durata de viata vor mai avea acele cutii?

22VIN 16-11-13 19:13

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 5612923)

Ehe, cate pericole de scurgeri combustibil/scurtcircuit or fi si la masinile noastre...

aleks 17-11-13 15:15

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5610932)
Chiar crezi ca merita oboseala?

ai dreptate....
Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 5612923)

am vazut stirea, si ma gandeam, majoritatea Amarokurilor (daca nu toate rechematele) sunt diesel.
Le recheama sa rezolve problema cu scurgerile de combustibil pe la conducte, foarte frumos din partea lor, dar riscurile sunt egale cu zero.
Sa-i invitam intr-un parc auto cu autobuze si camioane romanesti, si sa-i intrebam de unde mirosul de motorina din jurul pompelor de injectie? :lol::lol::lol::lol:

300zxtt 26-11-13 23:19

Pe cand Mercedes S-classe avea injectie mecanica , iar restul constructorilor europeni abia aflau de injectia electronica sau motoare multi supape, japonezii aveau suspensie pneumatica controlata electronic, TV color , bord cu efect 3D, comenzi pe volan si alte cele....http://www.autospeed.com/cms/A_1718/article.html

22VIN 26-11-13 23:49

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5620602)
Pe cand Mercedes S-classe avea injectie mecanica , iar restul constructorilor europeni abia aflau de injectia electronica sau motoare multi supape, japonezii aveau suspensie pneumatica controlata electronic, TV color , bord cu efect 3D, comenzi pe volan si alte cele....http://www.autospeed.com/cms/A_1718/article.html

Da, pe cand Mercedes facea 190E Cosworth si 500SL altii faceau pocnitori cu televizore si taciscrinuri.
Mergi putin cu un 500SEL/SEC din '80 apoi urca-te intr-o Toyota din aceeasi perioada si ai sa razi si tu ca ai putut sa le compari. Injectie mecanica sau nu, "primitive" asa cum or fi, acele motoare sunt absolut geniale.

300zxtt 27-11-13 00:17

Quote:

Originally Posted by 22VIN (Post 5620609)
Da, pe cand Mercedes facea 190E Cosworth si 500SL altii faceau pocnitori cu televizore si taciscrinuri..

Iar vorbesti doar de dragul artei......

The 1.6-liter (1,587 cc) 4A-GE Toyota engine was one of the earliest straight-4 engines to have both a DOHC 16-valve configuration (four valves per cylinder, two intake, two exhaust) and electronic fuel injection (EFI).

Quote:

Mergi putin cu un 500SEL/SEC din '80 apoi urca-te intr-o Toyota din aceeasi perioada si ai sa razi si tu ca ai putut sa le compari.

Pe vremea cand deabia invatai sa scri, eu faceam comparatii live intre W126, W140 si Lexus .Pe cand Mercedes scotea 500SL, Toyota avea o suspensie ce deabia dupa 10 ani o introduceau si ei. Nu mai spun de rafinamentul motoarelor.

Quote:

Injectie mecanica sau nu, "primitive" asa cum or fi, acele motoare sunt absolut geniale.

Toate motoarele japoneze erau geniale...Cand Mercedes fabrica W201 sau W126 injectie mecanica si aer conditionat, japonezii aveau in productia de serie motoare multisupapa , twin-turbo cu CLIMATRONIC, si suspensie pilotata electronic. O fi bine, o fi rau?

KAY_ 27-11-13 11:38

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5620602)

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 5620615)

Pe vremea cand deabia invatai sa scri, eu faceam comparatii live intre W126, W140 si Lexus .Pe cand Mercedes scotea 500SL, Toyota avea o suspensie ce deabia dupa 10 ani o introduceau si ei. Nu mai spun de rafinamentul motoarelor.

Toate motoarele japoneze erau geniale...Cand Mercedes fabrica W201 sau W126 injectie mecanica si aer conditionat, japonezii aveau in productia de serie motoare multisupapa , twin-turbo cu CLIMATRONIC, si suspensie pilotata electronic. O fi bine, o fi rau?

Ai citit un articol despre Toyota aia si gata Mercedes e gunoi ???:-).Parca erai fan Mercedes. daca nu stii tu nu inseamna ca nu a fost .Mercedes are clima automata/climatronic din anii 70 .Suspensie hydropneumatica cu autoleveling o gasesti pe w126 cred ca si pe W116.Cu un search pe google ai sa gasesti un milion de gadgeturi si optiuni care le a avut W126 .Volan cu comenzi sau touchscreen nu a avut nici Rolls in anii 90 pentru ca au fost mai conservatori nu ca nu au avut tehnologia sau puterea finaciara sa o faca. sa ne imaginam un W126 sau un Silver Shadow din 89 cu touchscreen si cu bord 3D cum ar fi ?:)))))

Nu zic ca pentru vremea ei toyota nu era ceva hi tech dar nu poti sa o compari cu Mercedes clasa S si sa spui ca erau inapoiati tehnologic , aveau alta clientela si alt mod de abordare . Ca idee asa , Toyota printre atatea sofisticaciuni nu are airbag ? pai ce facem aici ?:-)

22VIN 27-11-13 13:41

Ma retrag din conversatie. Sa compari Mercedes-ul anilor 80 cu Toyote cu borduri 3D este o ineptie, e ca si cum ai compara mere cu portocale. Acum comparam si 1.6 16V cu 5.0 V8.

Nu cumva vrei sa compari o Corolla cu un W222? O avea vreun control de climatizare pe care Mercedes l-a omis.

Apropos de climatizare, sa stii ca W126 avea climatizare automata. Avea un senzor pus chiar langa trapa ca sa ajusteze caldura si cand vroiai sa mergi cu trapa deschisa.
Scaune fata cu 8 reglaje electrice cu memorii, volan reglabil electric cu memorie si scaune spate reglabile electric erau pe acea Toyota?

eMH 27-11-13 15:48

Eu tot nu reusesc sa ma prind ce legatura are inovatia cu fiabilitatea...

KAY_ 27-11-13 16:14

Explica De Niro care i treaba cu toyota :))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=3ORIqQWrEHI

All times are GMT +2. The time now is 22:52.

- Copyright 2026 4Tuning