Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW M3 Sedan vs. Lexus IS-F? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/65443-bmw-m3-sedan-vs-lexus-is.html)

A'Lexani 05-01-09 18:17

Re: BMW M3 Sedan sau Lexus IS-F?

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 1958326)
alexani, de ce e lexus mai tare?
vreau sa-ti argumentezi raspunsurile la concret, am vazut ca ai intrat in forţă pe versusuri...

Fiecare poate sa isi faca o parere despre o masina, daca e mai buna decat alta. Nu toti pot fi multumiti de o valutare, dar daca tu o gindesti asa de ce sa iti schimbi idea?
oricum am sa incerc sa argumentez, daca nu esti multumit, pace.
Motoru' are mai multi cai si mai mult cuplu (100 + pt fiecare valoare), dar daca te uiti la specificatile mai tehnice iti dai seama ca utilizeaza doua injectoare pe cilindru, combinind avantajele de injectie directa si indirecta. Estetic mi se pare mai tuning fata de BMW si la interior e Lexus, adica lux pina incape. Daca te mai uiti la ce audio are...
Daca mai vrei argumente spunemi si am sati mai dau.

KAY_ 05-01-09 18:47

Quote:

Originally Posted by A'Lexani (Post 1958979)
Fiecare poate sa isi faca o parere despre o masina, daca e mai buna decat alta. Nu toti pot fi multumiti de o valutare, dar daca tu o gindesti asa de ce sa iti schimbi idea?
Motoru' are mai multi cai si mai mult cuplu (100 + pt fiecare valoare), dar daca te uiti la specificatile mai tehnice iti dai seama ca utilizeaza doua injectoare pe cilindru, combinind avantajele de injectie directa si indirecta. Estetic mi se pare mai tuning fata de BMW si la interior e Lexus, adica lux pina incape. Daca te mai uiti la ce audio are...

O mica enciclopedie baiatu:D ideea era ca s au facut multe posturi "bmw e cel mai tare ,lexus e adevarat etc", daca citeai pagini din urma iti dadeai seama si cred ca postai altfel, daia ti sa cerut sa argumentezi. Acum daca tot te ai apucat ...pls go on !pe mine nu mai lamurit

aleks 05-01-09 19:49

Quote:

eu nu vreau argumente, defapt de la tine nu vreau absolut nimic, decat sa citesti asta.
daca tot ai nelamuriri, am sa-ti explic pe indelete, oricum retine esentialul: postezi ca sa aduci o contributie pe care ceilalti sa o poata folosi, nu ca sa creasca numarul de posturi

A'Lexani 05-01-09 19:58

Sa spunem atunci ca tu esti unu care vrea sa cumpere aceasta masina si eu sunt vinzatoru, care trebuie sa vinda Lexus si sa te faca sa spui pa la BMW.
Chiar daca litera M are experienza in tuning si F sa nascut cu acest model, nu trebuie sa ne gindim ca Lexus nnu a facut o treaba buna. Ca sa fie mai frumos concursul, as fi adaugt niste sigle, adica S si AMG, Audi si Mercedes, dar nu conteaza. 270 si 4,9 sunt numere care pasionatii de viteza au sa le aprecieze pe aceasta masina, dar si Greenpeace va multumi Toyotei, petro emisiile foarte reduse pentru categorie (290g/km). Dar sa ii lasam pe verzi la treaba lor si sa ne intoarcem la conducator, care se poate bucura cu un schimbator care in modalitatea sport schimba in doar 0,1 secunde, doar dublu fatza de o masina de F1 de acum un an. Toate gaurile care stau pe linga masina nu au doar scopul de a agata fetele, dar si acela de a raci motorul de 5 litri, 400 Cp si 500 NM. Nu sunteti convinsi? Nu conteaza, pentru ca pe pista rezultatele sunt aceleasi al BMW-ului. Diferenta se vede inauntru, nu numai la motorul care e mai dezvoltat, dar chiar inauntru, in interior. Tapiteria e constituita de piele cu culori alb, negru si albastru. Pe bord eleganza e remarcata de piese din lemn si acurile albastre de bord cu coroana cromata. Siguranta e asigurata de o multitudine de airbaguri, confortul de climatizator si de scaunele din piele cu incalzire si placerea urechilor de 13 boxe, cu incarcator de 6 discuri, care poate fi ajutat de Lexus multimedia pack, care cuprinde multe jucarii periculoase.
Ma Alexutz nu stiu con sa te mai multumesc.
Stop.

NWZeu 05-01-09 23:19

Quote:

Motoru' are mai multi cai si mai mult cuplu (100 + pt fiecare valoare), dar daca te uiti la specificatile mai tehnice iti dai seama ca utilizeaza doua injectoare pe cilindru, combinind avantajele de injectie directa si indirecta.

Se omit niste lucruri foarte importante .... care este avantajul acelor cai si al acelui cuplu in favoarea Lexusului daca nu ii poate folosi, degeaba dezvolti un motor cu cifre impresionante daca elasticitatea este mediocra (a se intelege ca Lexusul "stoarce" ce poate din acel motor doar la turatii foarte mari spre deosebire de BMW care dispune de putere instantanee mai mare in diferite regimuri de turatie).

Quote:

Īn cazul motorului diesel cu injecţie indirectă, motorina nu este injectată direct īn camera de ardere, ci īntr-o pre-cameră unde arderea este iniţiată şi se extinde apoi īn camera de ardere principală, antrenată de turbulenţa creată. Precamera avea dezavantajul pierderilor mari de căldură, ce trebuiau suportate de către sistemul de răcire şi a unei eficienţe scăzute a arderii, cu pānă la 5-10% mai scăzută faţă de motoarele cu injecţie directă
Cam asta e povestea injectiei indirecte a unui motor Diesel, asadar niste explicatii la ce ai vrut sa zici ar fi mai mult decat bine-venite.

Quote:

Estetic mi se pare mai tuning fata de BMW si la interior e Lexus, adica lux pina incape. Daca te mai uiti la ce audio are...
Asta m-a lasat masca - mi se pare mai tuning ..... intrebarea mea e ..... ce intelegi prin "tuning" sau ce semnificatie are pentru tine, a nu se intelege ca fac misto, pur si simplu vreau sa vad ce conotatie are pentru tine acest cuvant si sa stiu cum sa continui cu explicatiile.
Legat de audio .... vezi postul meu anterior .... si as adauga ceva - Harman-Kardon.

3SGE 06-01-09 00:08

Si eu as adauga 2 cuvinte "Mark Levinson". ;)

NWZeu 06-01-09 00:15

+ inca unele:

Quote:

With the Mark Levinson name firmly established as a first tier supplier of components for the home enthusiast, Mark Levinson broadened its reach with a relationship with Lexus, Toyota’s luxury car division. Working closely with Lexus engineers, Mark Levinson leveraged its experience and the expertise of other automotive divisions of its parent corporation, Harman International, to provide audio performance that fully complemented the Lexus driving experience.

Today, more than three decades after the company’s inception, Mark Levinson continues to expand the horizons of audiophiles at home and on the road as well as those of home theater enthusiasts with components and systems that define accuracy, reliability, and enjoyment.
Apartin aceluaisi trust si sunt pe aceeasi pozitie ..... mai adaug ceva .... vorbim despre masini, daca vrem sa fim audiofili nu este necesar nici M3, nici IS-F ..... nici masina daca stai bine sa te gandesti.

mixed 06-01-09 17:42

https://www.youtube.com/watch?v=Aj89B...o/?a=videonews

votez BMW

dolb 06-01-09 18:06

deci pana la urma Lexusul a castigat!

offtopic: sa ma mai lase dracu Tiff cu trustul lui , are un stil de a conduce oribil ! Singurul care are de-aface pe-acolo este Jason , conduce perfect si isi face treaba asa cum trebuie.

Vialy 06-01-09 19:07

Votez tot Bmw pt exterior !

Griffo 06-01-09 20:29

votat BMW ;)

The_Mask 06-01-09 20:32

Quote:

Originally Posted by Griffo (Post 1961706)
votat BMW ;)

De unde apareti toti ca ciupercile dupa ploaie? Argumenteaza de ce ai ales BMW RULZZ!

KAY_ 06-01-09 20:41

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1961716)
De unde apareti toti ca ciupercile dupa ploaie? Argumenteaza de ce ai ales BMW RULZZ!

E inutil frate, au cine stie ce "old timer " de bemveu sa nu i zic altfel, si gata vot bmw....au tot fost discutii de genu asta, tot timpu o sa se treazasca cate unu, nu da nimeni 2-3 pagini in urma sa citeasca ce si cum.votati BMW pana o sa vi se ia de el din partea mea.

Crimz-vT 06-01-09 21:33

Design Exterior : Lexus
Interior : Lexus=BMW :)
Putere/Motor : BMW

cam egalitate .. istoria bmwului nu se compara dar .. ca design nu prea ma incanta la exterior .. fata de bmwu M3 model 2003 in 2 portiere >:)

Parerea mea

aleks 06-01-09 22:53

Quote:

Originally Posted by Griffo (Post 1961706)
votat BMW ;)

Griffo, şi eu astept argumentele tale concrete si legate de plusurile lui m3 sedan in defavoarea lui is-f, ca sa ne lamuresti de ce ai votat bmw

All times are GMT +2. The time now is 01:49.

- Copyright 2026 4Tuning