![]() |
Re: Ford Ka 1.3 '01 - bleu azur
cu rar ia-ti gandul;modificari la suport nu ai ce sa aduci ca presupun ca o sa pastrezi cutia de pe ka;suportul de pe dreapta insa trebuia luat de la un motor cvh si modificat putin;ce sistem de franare ai luat de pe focus ? tamburii sau ce?
|
discurile. de ce as baga tamburi daca am si eu tamburi? daca vrei sa faci conversie iti trebuie discurile+etrieri,fuzeta si cablu la frana de mana. rulment si linia de franare sunt deja pe masina.
in legatura cu suportu, e vorba de ala din stanga de langa motor cand deschizi capota? ca ceilalti doi sunt la cutie. si da cutia o sa o pastrez pt ca are rapoart scurte. si de rar asa e , o sa imi cam iau gandu, chestia e ca imi expira itpu in septembrie anu asta. |
pai te-am intrebat de tamburi pt ca stiu ca e destul de greu sa adaptezi discurile ;chiar sunt curios sa vad ce iese;de pe ce focus le-ai luat ?>
|
focus 1. o sa pun poze cu procesul de schimbare.
|
legat de conversia cu un alt motor, am fost eu saptamana trecuta la RAR si am intrebat una alta. se poate, dar costa enorm. eu am facut calcul pentru motorul de ford sportka, cel de 1,6 90cp, costa 21 mil taxa de omologare, 6 mil taxa la artizanale, la care se mai adauga vreo 3-4 alte taxe + manopera intr-un service agreat numai de RAR daca mai adaug si costul motorului...sistemului de franare. eu mi-am cam luat gandul pentru moment de schimbat motorul. ca si darkJedi, incerc conversia de la tamburi la discuri, tot de la un focus 1, problema este la cablul de la frana de mana. catarsis, tot respectul pentru ka-ul tau. bafta
|
trebuia sa iei si cablu de la frana de mana, pentru ca ala de ka nu se potriveste.
pune niste poze cu al tau ka sa vedem cum se preteaza. |
pai si cu ala de 90 CP nu faci mare lucru;si te costa si o caruta de bani;asa mai bine poti sa pui turbo pe asta de 1.3 si tot pe acolo ajungi cu puterea si te costa mult mai putin;
|
pai asta am de gand sa fac acum, m-am interesat in stanga si in dreapta de o turbina, urmeaza sa vad cat ma costa cu montat, reglat. in principiu vreau sa o setez in asa fel incat sa nu schimb nimic intern, 0,3-0,4bari maxim. o alta varianta ar mai fi schimbarea axei cu came cu una racing si rescrierea softului, lucruri care nu necesita prea mari batai de cap.
|
axa racing gasesti la astia de la Miltek;cu internele stoc poti sa-i dai pana pe la 0.5, numai sa ai un soft bun;merge sa-i pui o galerie evacuare de la Miltek 4-2-1, sa renunti la catalizator si sa-i pui o clapeta acceleratie de pe 1.4;mai pai poti usura volanta,rectifica chiulasa si sa-i pui injectoare de pe Focus;il duci pe la 100-105 HP;
|
|
asta e de vanzare sau era pe ebay
|
oricum e lucrata ...dau misto jantele de cosworth mai ales ca cluloarea e cam ca a ta...
|
numai ca are wide kitul racing de la Ford care e vreo 2000 lire :D;oricum pt mine cel mai reusit e cel cu motor de Focus RS si 320 HP
|
Pentru mine cel de Cosworth :D dar totusi astea sunt vise cel putin din partea mea...nici nu-mi pot imagina masina cu un asfel de motor gen 200 +...:yes:
|
cu putina speranta...cine stie...
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:43. |
- Copyright 2026 4Tuning